Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Kako se dolazi do statistike jedne fudbalske utakmice? (Ja se uhvatila za fudbal... dobro, i bilo koje druge...) Svo ono ra?unanje, te prekršaji, te pasovi, te uspešni/neuspešni pasovi, te za ceo tim, te posebno za svakog igra?a... Mis'im... Š'a, postoji jedna grupa ljudi koji sede tamo negde u ložama na stadionu i jedan npr. lupa kruži?e za uspešne pasove, a iksi?e za neuspešne ili kako??? A posed lopte??? Kako to tek? Neko drži štopericu, pa je start/stop u zavisnosti od toga kod koga je lopta?

:blenta:

Hm... Zna li neko? Ili i vi nagaðate ovako kao ja?
Korisnikov avatar
By bigirl
Samo mi nemojte re?i da se to sve nekako kompjuterski obavlja, pa da mi teorija o ?itavom timu koji o tome vodi ra?una padne u vodu...

Mada... Kako i tako??? :alikako:

:nerd:
Korisnikov avatar
By Delete
Znam ja, jedno vreme sam vodila statistiku za musku ekipu. Sve cu detaljno da objasnim cim se naspavam. U principu, u svakoj ekipi postoje ljudi koji to zapisuju, i pojedinacno za svakog igraca, kao i ekipno. A sto se tice statistike koju mozemo videti za vreme/na kraju utakmice na TV-u, to je valjda kompjuterski odradjeno, mada to i nije komplikovano da se uradi jer se obicno ispisuje samo statistika tima, a ne i pojedinacno igraca. Ako nadjem obrasce za kosarkaske utakmice koje smo mi koristili, skeniracu jedan pa postaviti da vidis kako izgleda.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
za odbojku otprilike isto... mada mene najvise odusevljavaju one statistike u americkom fudbalu gde imas stvari tipa "taj i taj je igrac koji je pretrcao najvise jardi utorkom jos od '68"
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
sve se ru?no zapisuje, jer imaš ljude koji to rade tokom me?a, kako ti je to rekla Delete. a što se ti?e samih ispisa, to se obavlja softverski. postoji ?itavi (veliki i skupi) softverski paketi za razna statisti?ka prora?unavanja i predviðanja.

šta bi tek rekla kad vidiš npr. Wimbledon statistike gde ?ak imaš i 3D model gde je letela svaka loptica. pa onda to uporede sa npr. Roland Garrosom. :wow:

btw, što se ti?e ovog zapisivanja, ako si gledala neki teniski me?, možeš primetiti da kamera povremeno prikaže nekoga ko sedi sa strane i u ruci drži neku ?udnu spravu sa velikim dugmadima. i onda ta(j) samo pritiska kad šta treba. naravno, podrazumeva se da je obu?en da prepozna šta je drop shot, a šta dupla servis greška. :nerd:
Korisnikov avatar
By bigirl
Strava!!! Ja bih volela to da radim... :opacupa:
By Storm
I meni je to sa statistikama me?a zanimljivo, ali ne mislim da je posebno korisno.
Vše mi je to kulturološki zanimljivo kao neki, pretpostavljam anglo-ameri?ki model, koji sve negde nešto knjiži, uzaludno meri...
Sportski me? je nešto petnaesto.
:bubbles:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by bigirl
Strava!!! Ja bih volela to da radim... :opacupa:
Jesi li sigurna da ti nece postati dosadno vec posle 10min.?
Korisnikov avatar
By bigirl
No way! Ja ina?e brojim tako neke gluposti dok pratim tekmu... :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Delete
Kad pocnem igrati u BG sredinomoktobra, mozes ici sa mnom na utakmice da vodis statistiku, ako budes imala vremena.
Korisnikov avatar
By bigirl
A je l' ?u i da bidnem pla?ena??? :right:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by bigirl
A je l' ?u i da bidnem pla?ena??? :right:
Jock! Bar prvih par godina neces, kasnije ce da ti dopizdi kao i svima.
Korisnikov avatar
By Marvin
I mene to uvek oduševljavalo...
I nikad mi ne?e biti jasno ?emu sve to.

Ali kontam da je zabavno biti to par puta... svakako više nego biti semafordžija u odbojci (jednom mi beše dosta)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!