- 25 Jun 2006, 10:30
Hm, mogla sam da se rodim kao mushko, batalim skolu posle 8. osnovne i cekam kod Vuka da me neko angazuje za fizikaliju. Sva sreca pa nisam. Ili da se ne rodim ko musko, i radim na pijaci.
Anyway, ja se posle zavrsene gimnazije prosto nisam osecala osposobljenom za bilo koji posao.
Imam prijatelje koji su na 3. godini faxa krenuli da zaradjuju bezobrazno velike sume, pa stali sa studijama, imam i one koji nisu stali. Ti ce zaradjivati vise novca, sigurna sam.
Mogu da radim predmer i predracun za neku bedu po kvadratu, ili protivpozarni elaborat za 0.25 e po kvadratu (a posao od pola sata), ili da prevodim za 8 e po satu, ili da radim web design za smesne pare koje necu moci da ujurim, ali ipak mi se cini da cu da radim 3d modele, tu se uzima dosta novca, bar za pocetak. U stvari broj poslova koje covek moze da radi je neogranicen, samo traba naci i biti sposoban. Ne znam zasto bi neko morao da radi u struci, ili da stane sa skolovanjem posle 3. ili 4. stepena, uvek mozes da se usavrsavas ili ucis nesto novo.
Drugo, nije fax jedino sto te da nauciti necemu, dosta mozes sam, ali fax ti daje diplomu i bar minimalnu propisanu platu za vshs.
Anyway, radila sam vise dobro placenih honorarnih poslova, samo 2x vezano za ono sto studiram, i cini mi se da me ni u ludilu ne bi angazovali da nisam student...
Jukie, mozes da radis ilustrovane knjige za klince, o biljkama, kao kuzim da je kool da imas slikovnicu koja detetu objasnnjava koje je koje drvo ili cvet, valjda ljudi deci kupuju te stvari, ili nesto tako...