- 04 Jul 2006, 01:28
Mnogi ljudi ne vežbaju kako treba. Neke miši?e treba bildovati da pove?aju masu, a neke samo održavati u kondiciji manjim optere?enjima. Program za vežbanje mora da bude individualan. Ako se ovo ne radi kako treba, rezultati mogu da budu vrlo interesantni.
Ina?e ukoliko neko ima proporcionalan skelet, a ve?ina ima, onda nema razloga da se adekvatnim vezbanjem ne postigne pun efekat.
Sa druge strane, ako je neko asteni?ne konstitucije /uzak, izdužen grudni koš, obi?no spuštena ramena/, onda treba recimo da se potrudi da nabilduje ramena i grudi, a da pazi da ne pretera sa trbušnjacima jer u protivnom može da li?i na kobasicu. A i neko ko ima spuštena ramena, po mom mišljenju, ne bi trebalo da preteruje sa vežbama za gornje delove trapezijusa jer ?e da izgleda kao da mu je vrat u obliku trougla, ali bi zato trebao da ja?a deltoide i to sva tri snopa da bi malo "razvukao rame".
Mada nemojte mnogo za ozbilljno da me uzmete, nekoliko meseci sam se bavio bodi bildingom i imao solidne rezultate, ali sam rešio da batalim, pa je ovo što sam napisao ono koliko se se?am, jer sam sve to detaljno prou?io sebe radi.
Ina?e ja nemam ništa protiv upotrebe kvalitetnih suplemenata /proteini, aminokiseline, kreatinin, minerali, transportni sistemi, sagoriva?i masti.../ i ne smatram da su otrovni ako se pravilno doziraju i razumno koriste.