Originally posted by MARQUE
Originally posted by M M and I
Uskoro cu umesto bednih 24 Mb/s imati 100 Mb7s i kod kuce
Ono što ti uvode jest FTTH (Fiber-To-The-Home) iliti zdravo selja?ki "optika do doma" . Opti?ki kabel se sastoji od snopa staklenih niti promjera ljudske vlasi kose, od kojih svaka omogu?uje prijenos podataka u obliku svjetlosnih valova. Do nedavno su ih telekom operatori zbog njihovih karakteristika, ali i visoke cijene koristili isklju?ivo za meðusobno povezivanje ili za povezivanje velikih tvrtki. Opti?ke niti su spojene direktno u dom, gdje omogu?uju ne samo pristup Internetu ve? i telefoniranje u fiksnoj mreži te visoko kvalitetne, digitalne video usluge, pa ?ak i nadzor ili automatizaciju doma. Važno je re?i da FTTH nudi brzinu DO 100Mb/s (dvosmjerno), a ne automatski toliku brzinu (zna?i ovisi o tvom provideru preko kojega ?eš koristiti taj internet). 24Mb/s si imao (pretpostavljam) preko ADSL 2+, to je ujedno i maksimum koji stare bakrene žice (telefonske) mogu ponuditi, dok obi?an adsl nudi do 8Mb/s ("adsl 1", ako ga smijemo tako nazvati). FTTH je daleko povoljniji/moderniji/brži/stabilniji... na?in spajanja. FTTH je budu?nost interneta!
Ja od nedavno imam svoj opti?ki FTTH priklju?ak, izabrao sam 10mbs up/10mbs down, ... preko njega dobivam cijeli Triple Play (internet+televizija+telefon) .. ve?a brzina mi trenuta?no ne treba
ha-ha...ajde mi ti objasni sta to meni uvode...kao, nama nisu poslali nikakvu obavest o tome, pa sad cekam da mi ti to kazes...
By the way, ne uvode mi FTTH vec Optisk LAN (optisk local area network)...a kako se to kod vas zove nije od interesa...
I ne nisam imao 24 Mb/s ADSL vec Cable...A sad cu imati 100 Mb/s...automatski jer sam toliku brzinu narucio...I vec danas imam kucni telefon preko tog 24 Mb/s Cable internet prikljucka umesto preko Telia-e (svedski Telekom)...i super je...A i digitalnu TV sa pay-per-view i ostalim kvalitetnim digitalnim video uslugama vec imamo...opet preko tog Cable-a od 24 Mb/s...
I ne, ne zavisi od mog provajdera, tj. jednog provajdera...ovaj prikljucak ima kapacitet na kojem ce se nalaziti cak 12 razlicitih provajdera...pa tu konkurencija chuda chini samo tako...