- 01 Maj 2006, 11:22
Da li su vaši prijatelji iste platežne sposobnosti kao i vi? Da li se družite i izlazite sa ljudima koji imaju manje novca od vas?
Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by KiwiI sta sad: treba da pocnemo da biramo drustvo i idemo samo sa onima koji mogu da priuste pice u tom kaficu ili sta...?Originally posted by UlixVerovatno ti se nije desilo da ti neki prijatelj kaže: ''Ajmo ve?eras u neki drugi kafi?, u tom ne bih imao ni za jedno pivo...''
Pravo da ti kazem do sada mi takva podela prijatelja nije ni pala na pamet.
Originally posted by DeleteVerovatno mnogi ljudi koji ne razmišljaju o ceni pi?a kad uðu u kafi? imaju isti stav kao i ti (mislim na boldovan deo). Iako nikada niodkoga nisam pozajmio ni paricu, nemam bogate prijatelje. U mom kraju se extra bogati druže sa extra bogatima, a mi ostali se družimo s kim stignemo. Klase u bezklasnom društvu.
Novac je bitan faktor kad biram prijatelje, zapravo, osobe sa kojima cu provoditi neko svoje slobodno vreme. Trudim se da te osobe sa kojima sam ne budu oni koji ce da me koriste samo zato sto imam kintu, tj. mogucnost da sebi, a i toj osobi kupim ono sto zelimo, prvenstveno mislim na sponzoruse, ali se pretezno druzim sa ljudima koji imaju novac, bar za to da jednom godisnje sebi plate pice, i koji imaju dovoljno kulture da ne traze od tebe pljugu ili kintu svaki put kad te vide. Vecinom su svi moji prijatelji u nekoj losijoj materijalnoj situaciji od mene, ali nisu bez kinte bas svaki put kad ih sretnem, a u dobrim odnosima sam i sa osobama koje imaju znatno vise novca i od one kolicine koju ja za narednih 10 godina necu moci da zaradim na neki posten nacin.
Originally posted by gariA kada trebaš prijatelju da kupiš roðendanski poklon? Tada jednostavno meriš prijateljstvo i usmeravaš ga prema svojoj platežnoj sposobnosti. Ne bi bilo fer da neko sa kim imaš površno prijateljstvo dobije XXL extra skup poklon, a da tvoj najbolji ortak koji te vadi iz svake nevolje dobije baš isto to.... Novac i prijateljstvo idu zajedno, samo ljudi ne kontaju to tako ... Novac nije zlo ... mada hriš?anstvo tvrdi suprotno
Prijateljstvo i novac ne idu nikako zajedno.
Originally posted by KiwiAli mislim da se taj stav o "zlom novcu" uvukao dublje nego sto ljudi misle. Evo i na ovom topicu su bogatasi okarakterisani kao povrsni pa se negde verovatno provlaci da su siromasni "duboki". I u realnom zivotu su cesti takvi stavovi sto su ciste predrasude. Kao sto je Ulix rekao novac uopste nije kriterijum ni za sta vezano za licnost.
... Novac nije zlo ... mada hriš?anstvo tvrdi suprotno
Originally posted by KiwiOh, Vockice, ne pricaj gluposti, pa kod poklona je najmanje vazno koliko si ga platio...
A kada trebaš prijatelju da kupiš roðendanski poklon? Tada jednostavno meriš prijateljstvo i usmeravaš ga prema svojoj platežnoj sposobnosti. Ne bi bilo fer da neko sa kim imaš površno prijateljstvo dobije XXL extra skup poklon, a da tvoj najbolji ortak koji te vadi iz svake nevolje dobije baš isto to.... Novac i prijateljstvo idu zajedno, samo ljudi ne kontaju to tako ... Novac nije zlo ... mada hriš?anstvo tvrdi suprotno
Originally posted by svejednoE jadni.
Kapiram da se ljudi, posebno oni koji ne zaradjuju svoj novac a imaju ga mnogo, osecaju ugrozeno sada u ovoj i ovakvoj Srbiji.
Pitanje je samo da li ti je bitnije GDE izlazis nego S KIM izlazis.Bas tako.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!