Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Daliborka
Mnogi ljudi imaju ispucale pete, pa da bi ih prikrili nose carape cak i leti na 38 stepeni.
Ja sam takodje pogodjena tom tegobom i muku mucim sa petama na kojima mi koza cesto izgleda kao suva i popucala ilovaca.
Za pedikira nemam para, pa mazem pete masnim kremama svako vece. Natapam pete obilno i izdasno kremama, ali nikako da omeksaju.
Sekla sam zadebljanja i makazama, ali uzalud. Ima li ovde neki kompetentni doktor koji bi mogao da iznese neke savete za saniranje ove neprijatne pojave ?
Naravno, neka saveti ostanu u domenu domace radinosti, jer zaista nemam para da idem kod pedikira.
:pas:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
a da pokusas sa kamenom za pete?
ili pokusaj ovako:

stavis lavor tople vode ispred TV-a, zavalis se u fotelju i gledas TV sa nogama u lavoru. kad se voda ohladi, uzmes turpiju za nokte(onu siroku sa 4 boje, na kojoj imas razne varijante, od najgrublje u crnoj, do one roze sa kojom se nokti poliraju) ili kamen za pete, pa ih fino istrljas..onda stavis kremu..

e sad, postoji jedna zackoljica:
neki kazu da unutra stavis kesicu bikarbone sode, ali ja mislim da je djelotvornije ako unitra iscijedis jedan limun, ili stavis soljicu sirceta...
pokusaj, (skoro) nista te ne kosta...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Hajde, izreskiracu se za taj limun... Kamen za pete imam, lavor imam, turpiju imam, sodu bikarbonu takodje imam, sirce imam...

Znaci samo mi limun fali... A jel` moze limuntus umesto limuna ?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by Daliborka
Znaci samo mi limun fali... A jel` moze limuntus umesto limuna ?
ti pokusaj...imas dovoljno vremena do ljeta i papucha....
Korisnikov avatar
By Atlona
Postoji sajt www.doktor.co.yu na kome mozes da postavis pitanje i odgovaraju ti doktori ili ljudi sa foruma isto tako. Mislim da je bas zgodan za koje-kakva pitanja, uostalom, preporucujem ti da probas.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Hvala. Uvazila sam sve dosadasnje predloge.
By Gost
Well, topla kupka, kamen za pete i mast
"Panthenol" uve?e pred spavanje, utrljati i
obu?i neke ?arapice, nema da omane.
(mast košta oko 80 din)
Korisnikov avatar
By djo
ja imam neku glinenu rendalicu za pete, i jos jednu sto ima 2 strane roze i sivu - kao neka grublja šmirgla, i još jednu metalnu rendalicu i kamen. i gel od mentola za ladjenej stopala.... pa kombinujem. to je narocito važno leti kad sam stalno u japankama pa su mi noge crneeeeee. onda praktikujem svakodnevno struganje :)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by bojandjo
ja imam neku glinenu rendalicu za pete, i jos jednu sto ima 2 strane roze i sivu - kao neka grublja šmirgla, i još jednu metalnu rendalicu i kamen. i gel od mentola za ladjenej stopala.... pa kombinujem. to je narocito važno leti kad sam stalno u japankama pa su mi noge crneeeeee. onda praktikujem svakodnevno struganje :)
Jao, leti je zaista nepodnosljivo.
Ja sam pre neku godinu u Metroovoj prodavnici kupila neke sandal - cipele, od kojih mi se malo iznad jedne pete formirao plik napunjen krvlju, a obe pete su mi se imale delove koji su bili raspuknuti kao kajsiju kad raspuknes !
Uzas !
Imala sam grdne probleme dok to nisam sanirala...
Korisnikov avatar
By colorado
Ja imam brijac za izumrlu kozu. Ubacis zilet i deljes.
Korisnikov avatar
By djo
Ja sam pre neku godinu u Metroovoj prodavnici kupila neke sandal - cipele, od kojih mi se malo iznad jedne pete formirao plik napunjen krvlju, a obe pete su mi se imale delove koji su bili raspuknuti kao kajsiju kad raspuknes !
Uzas !
pa šta radiš ti tim tvojim nogama :shok: ?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Pa sad, zli jezici kazu da imam noge koje su vise u nebo gledale, nego sto su po zemlji hodale, ali ja se na te maliciozne komentare ne obazirem.
Imam osetljiva stopala, a iz finansijskih razloga sam prinudjena da dosta pesacim...Uz to sam i prilicno masivna, pa i to predstavlja dodatni pritisak na stopala. Rezultat - ispucale pete !
By katarinadimedici
Originally posted by colorado
Ja imam brijac za izumrlu kozu. Ubacis zilet i deljes.
Ukoliko su Daliborkini navodi o "zapuštenosti" peta ta?ni, neophodno je po?eti sa ovom napravom, koja se ina?e zove "Credo" i košta 100din. dok se žileti kasnije menjaju. Btw, poseta pedikiru bi vas koštala 400-500 din. najviše, a jedna poseta bi znatno popravila stanje, tako da bi kasnije mogli sami da održavate!
Noge potopite u mlakoj,što toplijoj vodi, u koju dodate penu za kupanje,zadržite ih 15-20min. sve dok stopala potpuno ne omekšaju, jednu po jednu petu istružetekamenom ili metalnim rendalom za pete a onda upotrebite "Credo" vrlo pažljivo, s' obzirom da vam je prvi put.Nakon toga na red dolazi turpija za pete i za kraj, neka jako masna krema! Možete kupiti jeftinu, napravljenu,apotekarsku mast za pete ili "Pavlovi?evu mast". Nemojte samo zaboraviti da proverite da li imate gljivice na stopalima, jer one stvaraju sve te naslage izumrle kože! Ukoliko ih primetite (kada se raskrave stopala ocrtavaju se beli?asti kruži?i ispucale kože, nokti urastaju, dobijaju žu?kastu boju i stvaraju se slojevi preko njih),morate koristiti "Kanesten" i sl. jer je u pitanju kandidijaza kojoj postajemo naklonjeni nakon 30-e godine!
Pozdrav od pedikira
Korisnikov avatar
By bambola
Credo je malkice opasan da bi se prvi put koristio bez nadzora-moze se desiti da se odreze i parce mesa,sto posle jako tesko zarasta(zbog mesta gde se nalazi) i boli pri hodanju...I ja preporucujem prvi put odlazak kod pedikira-nije to uopste toliko skupo,pogotovo sto samo jedan odlazak cuda cini.A onda nastaviti sami da negujete stopala...

Preporucujem Oriflame soothing creme iliti krem za omeksavanje-zaista je cudotvoran-ali samo nakon dobrog kamenovanja.Pete su nezne i glatke kao u bebe.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Ja bash i nemam nekog ruznog iskustva sa ispucalim petama...Mozda je shtos u nezi-korishcenjem kamena za pete posle svakog tushiranja i nekim kremicama koje koristim:Freeman Bare Foot kolekcija-foot scrub za vreme tushiranja i foot losion(pepermint i shljiva) posle...No,koliko znam,bilo koja hranljiva i hidrantna krema kojim se namazu sredjena stopala (pa stave charapice preko)chine kozu mekshom i neznijom...

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Dama iz Santorinija
Posle rendanja peta i omeksavanja toplim kupkama, pre spavanja se obilno namazu VAZELINOM i obuju ciste frotir sportske carape i spava u njima!
Mnogima je pomoglo!
Probaj!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
nema tih problema u mom` svetu, em shto uvek kada mogu idem bos, deshava se i u sentru grada, papuche u ruke i bos hodam...
a nishta nije bolje od morske vode i peska, noge postanu tako meke, kao da nemam kosti... mzoda shto imam sitne kosti..:serlok:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ponovo imam isti problem ! :rida:
Preko zime mi se pete josh koliko - toliko saniraju, zbog debelih vunenih zokni koje nosim, ali kako dodje toplije vreme, a sa njim i raskomocivanje, meni pete popucaju.
Dzabe ih mazem NIVEOM !
Ne mogu ni moje omiljene papuche natikache da nosim, jer me sramota od sveta zbog popucalih peta.
:rida:
By Fester
A da narucis u apoteci da ti naprave 20% salicilnu kiselinu u vazelinu (ili u lanolinu-vazelinu aa)?. Namazes stopala tom kremom i umotas tankom plasticnom folijom pa legnes da spavas. 50 mg te kreme ne bi trebalo da kosta vise od 50 din.
Mada, pedikir je zakon. I nije skupo uopste.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Fester
A da narucis u apoteci da ti naprave 20% salicilnu kiselinu u vazelinu (ili u lanolinu-vazelinu aa)?.
Iz ovih stopa hitam u najblizu apoteku da narucim ovaj melem.
:pas:
Jer ---------->
Namazes stopala tom kremom i umotas tankom plasticnom folijom pa legnes da spavas.
Ova ideja mi se taaako svidja.... :yes: :sweet: Namazacu pete, umotati ih u foliju i leci cu da spavam, dok melem bude delovao i blazio mi pete. :yes:
50 mg te kreme ne bi trebalo da kosta vise od 50 din.
Mada, pedikir je zakon. I nije skupo uopste.
Povoljnost cene mi se josh vishe svidja. :yay:
Ideju o placanju pedikira odbacujem u startu.
Hvala ti , Fester, na savetu.
:kiss:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ujaaa !!!!
Od moje komsike sam dobila sjajnu i efikasnu domacu recepturu za zaceljenje zadebljalih peta.
Dakle , uzmete 2 pijacne kese i u svaku metnete sledece sastojke

kasiku pavlake, malo majoneza, krisku do dve paradajza, malo friskih krastavaca , limunov sok i malo svinjske masti.
Kese sa tim sadrzajem navucite na stopala i vezite oko zgloba gumicom, da pete i stopala ogreznu i prime lekovite sastojke iz kesa.
Neka sve deluje oko 45 minuta, vi lezite i gledajte TV.
Kasnije, skinite kese i sadrzaj bacite, nemojte da kao ja padnete u iskusenje da ga pojedete.
Postupak ponavljajte dok pete ne zacele i ne postanu mehke kao u bebe.
Otprilike mesec dana na svaka 3 dana ponavljajte postupak.
Ziveli !!!!
By pčelica
...kasiku pavlake, malo majoneza, krisku do dve paradajza, malo friskih krastavaca , limunov sok i malo svinjske masti...

:radosnice:
Draga Daliborka, da Vas nema trebalo
bi Vas izmisliti!
Kako predivno izbalansirani sastojci za negu
stopala, i za kraj- ova svinjska mast! Što
bi naš narod rek'o- nice touch, 'nako
ženstven.
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by pčelica
...kasiku pavlake, malo majoneza, krisku do dve paradajza, malo friskih krastavaca , limunov sok i malo svinjske masti...

:radosnice:
Draga Daliborka, da Vas nema trebalo
bi Vas izmisliti!
Kako predivno izbalansirani sastojci za negu
stopala, i za kraj- ova svinjska mast! Što
bi naš narod rek'o- nice touch, 'nako
ženstven.
:fancyklap:
Ali zaista je delotvorno, mila pcelice....
:yes:
Korisnikov avatar
By Rada Ivanovic
Hvala Bogu, imam meke pete kao u bebe.
Odlazim redovno kod pedikira, ne zalim trosak, jer mi je bitno da mi stopala budu meka i privlacna.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Imam kolekciju za stopala tako da mi je koza peta i kompletnih stopala jako nezna... hvala Bogu!

A slozio bih se da treba uraditi pedikir... pa onda odrzavati to kasnije u vidu nedeljne nege kamenoma kao i svakodnevne nege kremom.

Mada ja kamen do sada nikada nisam koristio...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Da li je medecina uznapredovala u medjuvremenu i da li mozda nudi neke nove tekovine po ovom rasprostrenjenom pitanju i problemu ?
Korisnikov avatar
By IceBerg
sto ljudi sto cudi... milion recepata... samo da se zbunish...

nego najbolje da ih namozcih u vrelu vodu dok ne omaksaju pa sastruzesh kamenom ili turpijom ili cime vec (ja imam neshto ala spuzva sto se trosi pri koriscenju kao neki kamen je) ... natrljash limunom... dobar je za skidanje mrtve koze (ja ga koristim za laktove i delotvoran je... a i za lice... posle brijanja zna da bude extra samo ne treba preterivati, s vremena na vreme...) i nemoj d akoristish kreme... nego pokusaj sa uljem za telo treorsi d oriente... da ga natrljash dobroooooo... ili pak shto je jsoh bolje MALINOVO ULJE! namazati i radi zashtite mozesh ih staviti u najlon kesu i drzati tako dok ne primetish da je koza upila shto je upila...
Korisnikov avatar
By *deni*
Dosta ljudi ima problema sa ispucanim petama na stopalu.
Ispucane pete su vrlo neugodne a ponekad i bolne . Do ispucalih peta dolazi zbog dugog nošenja obuće, zbog neudobne obuće, zbog nedostatka vitamina, nedovoljne higijene i pedikure nogu.
Preporučujem vam da koristite masne hranjive kreme na bazi nevena za ispucale pete su najbolje.

Ako želite možete i sami napraviti kremu- mast za ispucale pete.
Sastojci za kremu - mast za pete: 250 g svinjske masti, 25 grama cveta nevena.
Recept za kremu - mast od nevena za ispucale pete:
250 grama svinjske čiste masti zagrejete do ključanja na jednakoj temperaturi i tada dodate 25 grama cvetova nevena mogu sveži a mogu i osušeni. Neka lagano kuva 5 minuta a zatim to procedite i ostavite da se hladi. Najbolje je držati u tamnoj staklenoj posudi na hladnom mestu.
Rok trajanja je otprilike u navedenim uslovima 6 meseci, posle toga se užegne(pokvari).
Pete uvek mažite naveče s tim da ste noge prethodno dobro oprali vrelom vodom.
Pranje obavite i ujutro. Nikako nemojte namazati noge pa se onda obuti, to nije dobro.

http://zdravljeonline.blogspot.com/2011/01/krema-mast-za-ispucale-pete.html
Korisnikov avatar
By *deni*
Za posebno lepa stopala

Potopite stopala u sledeću mešavinu: 1 šolja soka od limuna, cimet (po želji, zbog mirisa), 2 kašike (ili manje) maslinovog ulja, ¼ šolje mleka i voda (po potrebi). Ako ne volite miris cimeta, stavite neki drugi začin ili lattice cveća koje volite (ruže na primer). Na kraju stopala operate vodom i blagim sapunom i prosušite ih.

Nakon samo nekoliko nedelja korišćenja ovog receta, vaša stopala će biti meka kao svila.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!