- 20 Jan 2006, 17:34
Biblija nije verovatno strucna knjiga, ali se verovatno izucava na teoloskom fakultetu, pa ajd da to bude moj doprinos.
Sta kaze Biblija o homoseksualnosti, da li je brani ili podupire, pogledajte iz sledeceg:
I Samuel 18,1 "Jonatanova se duša prikloni Davidovoj duši i Jonatan ga zavolje kao samoga sebe."
I skide Jonatan plašt koji je imao na sebi i dade ga Davidu; tako i svoju odoru, ?ak i svoj ma?, svoj luk i svoj pojas.
(17)" Tada se Jonatan još jednom zakune Davidu ljubavlju svojom, jer ga je ljubio svom ljubavlju duše svoje.
" Potom se izljubiše i plakahu zajedno dok se nisu isplakali."
II Samuel 1,25-26 David: "...Jonatane! Kako li mi drag bijaše ti veoma! Ljubav tvoja bješe meni još od ženske ?udesnija."
Ruta 1,16-17 i 2,10-11 " A Ruta joj odgovori (Naomi): "Nemoj me tjerati da te ostavim i da odem od tebe: jer kamo ti ideš, idem i ja i gdje se ti nastaniš, nastanit ?u se i ja; tvoj narod moj je narod i tvoj Bog moj je Bog. Gdje ti umreš, umrijet ?u i ja, gdje tebe pokopaju, pokopat ?e i mene. Neka mi Jahve uzvrati svakim zlom i nevoljom ako me što drugo, osim smrti, rastavi od tebe."
Zaljubljene Svetice Perpetua i Felicity su bile krš?anske mu?enice 203 n.ere.
Dva zaljubljena para preobra?enih rimskih vojnika Serge i Bacchus, kao i Polyeuct i Nearchos, bila su proglašena svecima (slave se 1. X).
U bibliji se spominje "istospolna ljubav" izmeðu muškaraca: Jonatan i David, Isus i Sv. Ivan (vidi nedavno pronaðeni odlomak tajnog Markovog evanðelja s opisom Isusove tantristi?ke inicijacije), a od žena Ruta i Naomi.