Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by Morgan Le FayePa mi svi i jesmo u 4d, tj svi smo i u prostoru i u vremenu, jer ga merimo i koristimo. Naravno, ne možemo se kretati napred-natrag u vremenu kao što to mogu oni koji su ušli u neke više sfere postojanja, ali mi smo de fakto u vremenu kao ?etvrtoj dimenziji. Možda jednoga dana budemo i mogli da manipulišemo vremenom-ko zna.
Jedna ispravka gari mi smo u 3d, 4d bi znachilo da smo U vremenu. Da se mozemo igrati s njim, eventualno sada postoje samo par ljudi na svetu koji imaju znanje i tehniku da to urade. Saji Baba, Olivija Robertson i za ostale ne znam.
Originally posted by Morgan Le FayeCekaj, ti nemas izborno pravo ? Koliko ja znam, izborno pravo je ustavom zagarantovano pravo da ucestvujes na izborima kao glasac, takodje i da se kandidujes na izborima.
@ m... jako zanimljivo mishljenje... slobodu povezivati sa slobodom & mogucnostima izbora....
koliko mi u stvari nemamo prava na izbor?
i da li zbog nemanja izbornog prava na nas same i na svet koji nas okruzuje nemozemo osetiti punu slobodu?
Originally posted by svejednoEvo,ja kapiram,narochito prva dva(boldovana)pasusa...
Cena slobode... smrt. Smrt na razlicite nachine. Smrt svojih ustaljenih stavova. Smrt potrebe da budes prihvacen od okoline.
A sloboda duha... granice ne moraju da postoje.
Ali ih je jako tesko obrisati.
Najslobodnije sam se osecao kada sam bio dovoljno sebichan da ne obracam paznju na druge ljude i kada sam radio sta mi padne napamet. Ali to nije sloboda, to je chak, ropstvo slobodi. Ako neko kapira sta zelim da kazem.
Toliko mi je bilo stalo da budem slobodan da sam postao rob te zelje.
Originally posted by gari
Tja Morgane, da mi nismo u vremenu onda bismo ostali ve?no mladi. Ma kako vreme ne uti?e na materiju, nego šta radi? To što mi zamišljamo protok vremena kao reku koja te?e a isto?njaci kao to?ak koji se okre?e pa se sve ponavlja je sasvim drugo pitanje. Uostalom, vreme je tesno povezano sa prostorom, što je Ajnštajn i dokazao u "Teoriji relativnosti". Paradoks je da u jednom trenutku kada se premaši brzina svetlosti dolazi do "zakrivljenosti" prstora i vremena te u toj ta?ki možemo da se vratimo u prošlost ili dam odemo u budu?nost. Uostalom, malo njih sada i razume Ajnštajna. O metafizici ti nemoj mene u?iti, dovoljno mi je ovo što znam. A o "izboru tzv slobode" sam ve? pisao gore.
Originally posted by gariI dalje ne kontash...
Tja Morgane, da mi nismo u vremenu onda bismo ostali ve?no mladi.
Originally posted by gariE vidish onda pishesh na pogreshnoj temi. Jer se ova tema ne bavi fizichkim pojmom slobode. Da nemash lance i katance i zatvorsku kaznu. Vec misaoni oblik iste... kapish?
Morgan i dalje ne razume, no nije bitno. Govorim o fizi?kom pojmu vremena a ne metafizi?kom. Šta je vreme? Vreme je...Šta?
Originally posted by svejedno
@Morgan
Malkut mi je veoma drag sefirot, i iz lichnih razloga i zbog toga sto predstavlja zavrsetak, smrt i kraj napredovanja kroz deset sefirota. Kao sto znas, deset jeste broj sefirota a malkut jeste deseti. Pruza mogucnost potpunog znanja kroz iskustvo prvih devet kao sto pruza i potpuno neznanje, odnosno zaslepljenost mayom. Jedna je od sefirota koja moze direktno dovesti do ketera.
Originally posted by svejednoKlifotima smatram tamniju stranu sefirota. Njihov odraz, po meni vracanje iz malkuta u Keter je gubljenje evolucijskog toka. Vec shvatanje Taumiela, odraza, senke... Ketera.
Poistovecivanje malkuta sa klifotom...pa.
Chesto je. Ima smisla, samo sto je klifot vise deo malkuta nego analogija. ali ti ih i nisi poistovecivao.
Da li to gledas klifot kroz analogije sa Lilit?
Originally posted by svejednoKraj i pochetak idu ruku pod ruku. Al iako je materija ogranichena i nemamo potpuno slobodu akcija na koju smo navikli imamo slobodu da biramo.
I odgovor, potpuniji na tvoje prvo pitanje "kada se iz Ketera dodje u Malkut shta mozesh da ochekujesh" glasi - povratak.
Ili krah.
Malkut je kraj ciklusa. I pochetak.
Originally posted by svejednoLiber 777 strana 49.
A ovaj citat prvi put chujem. Mogu, nekom mesechevom logikom majku da poistovetim sa Jesodom, je li, ali ne mogu biti siguran na sta se misli. Nuit?
Originally posted by Morgan Le Faye
Meditiraj na slobodu, na Aion Sof. BArdonovu chistinu misli, koja neprihvata da je deo ichega...
Budisti bi rekli, praznina je forma, forma je praznina.
Originally posted by Morgan Le FayeJesod je jeben, bar za mene, u svakom slucaju.
Krv je gushca od vode. Postavljanje izvan bogova bi dovelo do jako jebenih nivoa Jesoda, ogranichilo bi te i mogucnost raspada duha je moguca. Takvo postignuce je moguce iznad drugog bezdana.
Originally posted by Morgan Le FayeHorus spada u Tifaret. Ra-a gledam slicno kao sto ti posmatras Izidu, i odgovaraju mu svi sefiroti s tim sto mu Tifaret pripada po duznosti, je li, A Keter je on sam. Ali mogu da shvatim i tvoje analogije sa Izidom. Izis, da je musko dete, poput Atine, bila bi ona koja vlada.
Ra spada u Tifaret, sprat iznad Jesoda.
Izida je sveobuhvatna njena analogija i njena simbolika se moze naci u svakoj sefiroti i u svakom klifotu. Mozesh je povezati za bilo koji sefirot chak i za sve odjednom i necesh pogreshiti.
Originally posted by Morgan Le FayeSvakako. Mozda chak i na dubljem nivou. Zato mi je Binah analogan sa Nuit.
Majka se uvek vezuje za Mesec, zenski pasivni princip. Ali i Binah
Originally posted by Morgan Le FayeOvde se slazes sa mnom i ne slazes. Odgovor, mozda, JESTE da se slobode mozemo setiti.
Btw. Pomenuo si bio metaforu radjanja u Jesodu kao oslobadjanje.
Ali zivot, radjanje je ropstvo, jedini greh je doneti zivot.
Smrt je oslobadjajuca, ona dolazi kao Kruna. Na kraju puta.
Svi ljudi se u svakom momentu nalaze u svim sefirotima i klifotima. Trick je preneti svoju svest i Malkuta npr. u Hokmah. Da pri tome ne poludish i da se vratish s nekim iskustvima.
Mozda je odgovor da se slobode mozemo setiti?
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!