Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By spliff
daco, vi govorite ovde o djurdjevdanskom uranku, ako se ne varam...
Korisnikov avatar
By Daliborka
"Varas se, varas se, dva ti oka tvoja
a tek smo se zavoleli
ljubavi moja...." :peva:

Pesmu na stranu, ne ne govorim o Djurdjevdanskom uranku, vec eventualno o prvomajskom uranku.

Slave ne slavim, jer sam iz komunisticke porodice.
:crveni:
Korisnikov avatar
By spliff
hm, to mi je neshto poznato......
By Simor
Djurdjevdanski il' prvomajski, tek ono nabadanje leptira bas i nije lepo. ;)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Simor
Djurdjevdanski il' prvomajski, tek ono nabadanje leptira bas i nije lepo. ;)
Manite me , molim vas, hipokrizije ovakve vrste !

Koljem ja i pilice, svinje, guske i patke, a ovamo da ne hvatam leptire.

:seronjo:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Daliborka

leptiricu, sarenicu, odi meni amo...
1. maj nam sada stize, da te zakoljamo :meso:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by FireGox
Ljudi kome se više jebe za zna?aj 1. Maja, ljudi idu da se opuste, zezaju sa društvom, gricnu neki roštilj?i?, poigraju fudbal ili neki sport u prirodi, da popiju po nešto, da se druže... To može biti i svaki drugi dan, ali taj je ostao za to...
Samo kiša može da bude razlog da nebi mnogi izašli, ina?e i?i ?e...
Koliko se ja se?am, oduvek je u Evropi bio obi?aj da se oko prvog maja pravi velika žurka u prirodi (se?am se da sam u nekom filmu gledao pagansko plesanje oko nekog majskog stuba oko koga su zaka?ene šarene trake)...
a uvek je bilo pravilo da na prvi maj pada kiša... kada sam bio mali uvek su me vodili na neke tako dogaðaje na prvi maj, i UVEK, ali UVEK je padala kiša... kada jedne godine nije pala, uplašio sam se...
Korisnikov avatar
By gari
"Varas se, varas se, dva ti oka tvoja
a tek smo se zavoleli
ljubavi moja...." :peva:

Pesmu na stranu, ne ne govorim o Djurdjevdanskom uranku, vec eventualno o prvomajskom uranku.

Slave ne slavim, jer sam iz komunisticke porodice.
:crveni:
Isto kao i Denikica? Pa posle kaže nema veze sa njim. Gde si pošla sa ružom u kosi...Da kolješ leptiri?e? Uostalom, pre Prvog maja ima još jedan veliki praznik, trebala bi to da znaš kao "mrsarka". Jel ti poznata re? Uskrs? Ili ne voliš farbana jaja?
:sekirica: :nazdravlje: :slinavko:
Korisnikov avatar
By jukie
Anegdota: Kod nas na fakultetu ve? godinama ide kampanja protiv disekcija i vivisekcija (potpuno neuspešna jer su profesori(ma) tvrdi orasi); anyway jedna starija koleginica studentkinja kaže: "Pa ja se slažem sa tom kampanjom, bolje da se studenti i time ne mu?e, imaju dosta muke iovako; ina?e meni li?no ne smeta da seckam pacova, to mi je kao kad koljem pile..." (sleže ramenima)
Korisnikov avatar
By Delete
Je l` se to meni cini il` neko asocira na tucanje? :)
By Simor
Originally posted by EYA
leptiricu, sarenicu, odi meni amo...
1. maj nam sada stize, da te zakoljamo :meso:
Moj mali pesnicki doprinos.

Kako je tetka Daca povratila sjaj Prvom maju...

Leptiri?u, šareni?u, 'odi meni 'vamo
tetka Daca, tetka Daca, uboš?e te samo.

Na zid ?e te, na zid ?e te,
ukucati lepo,
da bi cure, da bi cure,
navukla "na slepo".

Pa kad' vide, pa kad' vide,
tu silnu lepotu,
odmah ?e tad', odmah ?e tad',
upast' u grehotu.

Bi?e strasti, bi?e strasti,
bi?e i belaja,
prvom maju, prvom maju,
povrati?e sjaja.
Korisnikov avatar
By gari
Teta Flašiborka-krvava mesarka! Pisa?u Družbi za zaštitu leptirova i ostalih leta?ih životinja.
:pilence: :vatrica: :muzika:
Korisnikov avatar
By Tot

Inace, ako se ne varam, rimokatolici su posvetili 01. maj Svetom Josifu, radniku (Josif je bio lokalni stolar u Nazaretu).

Godine 1955. uveo je u crkvenu godinu blagdan sv. Josipa Radnika papa Pio XII. Odredio je da se taj blagdan slavi 1. svibnja, na dan "koji je svijet rada izabrao kao svoj praznik". Godine 1889. Druga internacionala odlu?ila je da ?e 1. svibnja slaviti kao svjetski praznik radništva. Iste godine papa Leon XIII. izdaje svoju encikliku o svetom Josipu Quamquam pluries, te u njoj "radnike i sve ljude skromnih životnih prilika "upu?uje na sv. Josipa" kao uzor i primjer za nasljedovanje".
By Simor
Posto niko nije odreagovao na moju pesmu, pridruzujem se coloradovoj kletvi, sa jedne druge teme, da svi jedete corbu od ispucalih tetka Dacinih peta. :uvredjen:
By fazza
Originally posted by bojandjo
zašto ðubre?
Zato sto su, pretpostavljam, utripovali da je to komunisticki praznik, pa ga, valjda, zato ne treba slaviti. Ko haje sto je to medjunarodni praznik i sto je uspostavljen kao secanje na 1886. u Cikagu, kada su se stotine hiljada americkih radnika borili za svoja prava, i kada je policija ubila cetiri clana sindikata, a veliki broj radnika je bio povredjen.

Inace, ako se ne varam, rimokatolici su posvetili 01. maj Svetom Josifu, radniku (Josif je bio lokalni stolar u Nazaretu).
Kao prvo, u Srbiji vec postoji milijardu glupavih praznika, ne radi se maltene
ceo mesec januar, ne rade se dani oko slave i posle slave, ne radi se za Prvi
maj, ne radi se za Uskrs, ne radi se za 29. novembar, ne radi se za Bozic...
Kada nekome pomenesh prvi maj, shta mislish, koja mu je prva asocijacija?
Sigurno mu ne padne na pamet da je to medjunarodni praznik rada (radnika)
nego mu padne na pamet krkanluk, i to kako ce da eskivira posao nekoliko
dana!

Zashto da slavim taj dan? Ovde u ovoj zemlji su sva prava radnika ugrozena!
Ovde poshten chovek ne moze da zaradi svoju platu a da ga ne jebava ili
firma ili drzava!

Ako je vec praznik radnika, odnosno borbe za njihova prava, logichno bi bilo
da se organizuje nekakav protest ili shta vec, i da se vlasti skrene paznja
na to ako su (a jesu) ugrozena prava radnika, a ne da se ceo praznik svodi na
jelo, pice i eskiviranje posla. Takve praznike ja ne priznajem.
By Simor
Originally posted by fazza
Kao prvo, u Srbiji vec postoji milijardu glupavih praznika, ne radi se maltene
ceo mesec januar, ne rade se dani oko slave i posle slave, ne radi se za Prvi
maj, ne radi se za Uskrs, ne radi se za 29. novembar, ne radi se za Bozic...
Kada nekome pomenesh prvi maj, shta mislish, koja mu je prva asocijacija?
Sigurno mu ne padne na pamet da je to medjunarodni praznik rada (radnika)
nego mu padne na pamet krkanluk, i to kako ce da eskivira posao nekoliko
dana!
Slazem se. Radnici i treba da budu dekortikovani, da misle da je sustina 01. maja rostilj, kako ne bi ugrozavali hijerarhiju kapitalisticke moci. Zamisli da se ugledaju na svoje americke kolege od pre vise od veka, pa da se pobune protiv Kostica, Miskovica, Karica,...
Zashto da slavim taj dan? Ovde u ovoj zemlji su sva prava radnika ugrozena!
Ovde poshten chovek ne moze da zaradi svoju platu a da ga ne jebava ili
firma ili drzava!
Sa ovim se jos vise slazem. Prava radnika ne postoje; ugrozena su u potpunosti od strane novokapitalista, odnosno onih koji su ratom i kriminalom dosli do prljavih para, koje peru kroz tzv. proces privatizacije.
Ako je vec praznik radnika, odnosno borbe za njihova prava, logichno bi bilo
da se organizuje nekakav protest ili shta vec, i da se vlasti skrene paznja
na to ako su (a jesu) ugrozena prava radnika, a ne da se ceo praznik svodi na
jelo, pice i eskiviranje posla. Takve praznike ja ne priznajem.
Sindikat "Nezavisnost" organizuje proteste. Ali jeste pitanje kako su to Francuzi ugrozeniji po pitanju socijalnih prava, pa organizuju visednevne masovne proteste, od Srba, koji iste ne organizuju. A od jela i pica se i meni povraca, bilo da se krka slaveci radnicka prava, ili se krka slaveci sveca ili se krka slaveci dan drzave.
Korisnikov avatar
By Daliborka
@ Simore, tvoja obrada stara decije pesmice "Leptiricu sarenicu" mi se veoma dopada i , uz tvoje odobrenje, uvrstila bih je na moju novu, prvu po redu LP plocu koju pripremam sa orkestrom "Zlatni prsti". Honorar cu ti isplatiti naknadno, kada prodam ceo tiraz.

Da se vratimo na pricu o Prvom maju. Izuzetno mi je drago sto se u ovoj temi pise i o istorijskim cinjenicama vezanim za poreklo proslave Prvog maja , jer je na taj nacin tema dobila i edukativno obelezje.

Sada bih vam ispricala neke detalje sa proslogodisnje proslave Prvog maja. Proslava se sastojala iz dva dela. Prepodne i popodne sam provela na Palicu, sa sestrom od ujaka Zivkicom,njenim muzem i sa njihovim klincima. Pekli smo rostilj, pili pivo, loptali se, a ja sam sa decom trcala i hvatala leptirice.
Predvece sam se oprala da bih sa sebe skinula miris dima i rostilja, uparadila se i otisla na privatnu zurku kod jedne lezbejke. Tamo sam nastavila da pijem pivo ( a vec sam bila "nakvasena" ) , pa sam na kraju smuvala domacicu, koja nije mogla da odoli mojim carima, eroticnosti i seksepilu. Tucale smo se kao mrsave svinje te noci kad su se gosti razisli. :blush:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by jukie
Koliko se ja se?am, oduvek je u Evropi bio obi?aj da se oko prvog maja pravi velika žurka u prirodi (se?am se da sam u nekom filmu gledao pagansko plesanje oko nekog majskog stuba oko koga su zaka?ene šarene trake)...
a uvek je bilo pravilo da na prvi maj pada kiša... kada sam bio mali uvek su me vodili na neke tako dogaðaje na prvi maj, i UVEK, ali UVEK je padala kiša... kada jedne godine nije pala, uplašio sam se...
Uh gde ti ode ?ove?e... baš si crnjak, gledaj to sa svetlije strane...

Mislim ni ja ne padam u nesvest nešto što se ti?e 1. Maja, ali sad da to li?i na sektaški obred, pa to je smešno :smeh:
By Simor
@Daliborka, pesma je vama posvecena, i citavo autorstvo prebacujem na vas. Vi ste uocili moj umetnicki talenat, i to mi je dovoljno za samopostovanje. Honorara se odricem, jer mi pare nisu vazne!
Korisnikov avatar
By gari
Teta-Daliborka /Flašiborka/ jel nije ta Živkica onaj Žika sa kojim si lutao za do?ek Nove godine? Gle, loptala si se? ?ime? Sisama...Otkada si lezbejka? Od smrti muža ili od roðenja? Pitanja su mnoga a odgovora nema. Ina?e, pesma "Leptiri?u..." mi se mnogo dopada. Samo da ti kažem da se plo?e više ne snimaju, malo si zaostala /jedno dvadeset godina/. Sada se snimaju CD-ovi. A kad ?eš da propevaš?
:piski: :mete: :predsednik:
Korisnikov avatar
By Gost
Ihaj, ja jos ne znam gde cu za Prvi maj.

Ako neko ima neki konstruktivan predlog, neka mi javi na u2u.

:tenis:
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Živadinka Žiki?
Ihaj, ja jos ne znam gde cu za Prvi maj.

Ako neko ima neki konstruktivan predlog, neka mi javi na u2u.

:tenis:
I jopet se TI javljaš koja si mi na zlo?ina?ki na?in preotela "bra?nog sudruga"? Kako te nije sramota? Ja ?u Vaskrs i Prvi maj provesti u suzama jedu?i panaiju i prase?e pe?enje za dušu moje Daliborke...Ako budem mogao da gutam /od suza/...Buhuuu...
:eureka: :wtf: :cheer:
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa evo, moze kod mene u vinograd za Prvi maj.

:yes:
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by *deni*
Pa evo, moze kod mene u vinograd za Prvi maj.

:yes:
Šta, ho?eš da pojedemo "panaiju" za Daliborkinu virtuelnu dušu zajedno? Može, ali da "saraniš" i Živadinku Žiki?. Ja ?u nabavim vrane da je pokljucaju.
:pivce: :angel: :crveni:
By fazza
Ja predlazem Zivadinku na raznju. Debela je i sochna. Takoreci prava svinja!
Korisnikov avatar
By Gost
Ja predlazem Zivadinku na raznju. Debela je i sochna. Takoreci prava svinja!
Au, sram te bilo.
Korisnikov avatar
By sofia
ja sam imala super plan za prvi maj,sa drustvom u planinu,al se izjalovilo :cowboy:
tako da putujem u zavicaj
Korisnikov avatar
By sunshine
ma ljudi kakva filozofija oko tog 1. maja! Ja idem iskoristiti sloodan dan . Idem malo u prirodu, šumicu na relkaksaciju s društvom... :peca:
Idemo se iscoolirati i to je to :cool:
Korisnikov avatar
By Kittrie
vjeRojatno idem U planine u vikendiCe na rosLjtilje i drinkoFAnje - doduSE, kontaM de biTi i :tea:
no, koD mene se niSta ne zNA do poSLednjeg moUmenta :goran:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
obicno sam do sada imala akcije kampovanja i pijanog klopanja jos zive piletine sa blatom (nazovi rostilja) jer boze moj, koliko dugo ta sijalica moze da crpi taj kaumulator...ali ove godine mi ponestalo takve ekipe...ignorisacu postojanje prvog maja ove godine
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!