Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Adenim
Htedoh reci, slazeme se.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by tramp
...freedom's just another word for nothing left to lose...
I ovo je tachno.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ali je samo jedan oblik slobode.

Tako da bi prvo, sto kaze Gari, trebalo definisati slobodu.

A sloboda ima vise vrsta.

Jedna vrsta slobode je jednaka zelji.

Ako ostvaris sve sto zelis, ti si kao, slobodan.

Tako npr. kapiram stav m...
By Ulix
Originally posted by tramp
...freedom's just another word for nothing left to lose...
Janis Joplin. :love:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Jedna ispravka gari mi smo u 3d, 4d bi znachilo da smo U vremenu. Da se mozemo igrati s njim, eventualno sada postoje samo par ljudi na svetu koji imaju znanje i tehniku da to urade. Saji Baba, Olivija Robertson i za ostale ne znam.
Korisnikov avatar
By m..
Pazi, ako je sloboda to da odem na neku planinu i zivim ko asketa, i jedina preostala obaveza mi je da se hranim, onda to nije ono sto mi treba, uostalom u tom slucaju mi je jedini izbor to da li cu da jedem ili necu i pod kojim cu drvetom da spavam. S druge strane, zivis ko srafic, imas 3 kredita da otplatis, defakto si u robovskom polozaju, a opet ti zivot daje vise izbora. Ona sloboda koja mi nesto znaci je da zivim zivot u skladu sa svojim nahodjenjima, u ovim okvirima koji jebiga postoje i cine stvari zabavnijim. Dorovoljno se lisavam viska slobode i menjam za nesto sto mi je bitnije.
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Morgan Le Faye
Jedna ispravka gari mi smo u 3d, 4d bi znachilo da smo U vremenu. Da se mozemo igrati s njim, eventualno sada postoje samo par ljudi na svetu koji imaju znanje i tehniku da to urade. Saji Baba, Olivija Robertson i za ostale ne znam.
Pa mi svi i jesmo u 4d, tj svi smo i u prostoru i u vremenu, jer ga merimo i koristimo. Naravno, ne možemo se kretati napred-natrag u vremenu kao što to mogu oni koji su ušli u neke više sfere postojanja, ali mi smo de fakto u vremenu kao ?etvrtoj dimenziji. Možda jednoga dana budemo i mogli da manipulišemo vremenom-ko zna.
:angel: :jumphug: :kasalj:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
gari ako te zanima metafizka, nauchi osnove...
absurdno je tvrditi da smo u 4d, jer mi jesmo U prostoru ali nismo U vremenu...

dalje objashnjenje:
ljudi vreme sagledavaju linearno znachi kao liniju...

---------------------------------- 01.01.1100god.-----------01.01.1666god.--------------01.01.20012god.

ta linija teche a mi nismo U njoj jer ne techemo zajedno s njom vec ona utiche na nas, nasha tela nemogu da absorbuju vreme, malo materije to moze da uradi, a ako neshto utiche na nas pozitivno ili negativno nije deo nas u smislu u kome ti mislish...

@ m... jako zanimljivo mishljenje... slobodu povezivati sa slobodom & mogucnostima izbora....
koliko mi u stvari nemamo prava na izbor?
i da li zbog nemanja izbornog prava na nas same i na svet koji nas okruzuje nemozemo osetiti punu slobodu?
Korisnikov avatar
By Gost
@ m... jako zanimljivo mishljenje... slobodu povezivati sa slobodom & mogucnostima izbora....
koliko mi u stvari nemamo prava na izbor?
i da li zbog nemanja izbornog prava na nas same i na svet koji nas okruzuje nemozemo osetiti punu slobodu?
Cekaj, ti nemas izborno pravo ? Koliko ja znam, izborno pravo je ustavom zagarantovano pravo da ucestvujes na izborima kao glasac, takodje i da se kandidujes na izborima.

To je izborno pravo, zar ne ?
Korisnikov avatar
By m..
Pa meni sloboda jeste da izaberem da li cu nesto ovako ili onako, kad bi sve bilo dozvoljeno i ne bi bilo prepreka, zivot bi bio dosadan.
Korisnikov avatar
By gari
Tja Morgane, da mi nismo u vremenu onda bismo ostali ve?no mladi. Ma kako vreme ne uti?e na materiju, nego šta radi? To što mi zamišljamo protok vremena kao reku koja te?e a isto?njaci kao to?ak koji se okre?e pa se sve ponavlja je sasvim drugo pitanje. Uostalom, vreme je tesno povezano sa prostorom, što je Ajnštajn i dokazao u "Teoriji relativnosti". Paradoks je da u jednom trenutku kada se premaši brzina svetlosti dolazi do "zakrivljenosti" prstora i vremena te u toj ta?ki možemo da se vratimo u prošlost ili dam odemo u budu?nost. Uostalom, malo njih sada i razume Ajnštajna. O metafizici ti nemoj mene u?iti, dovoljno mi je ovo što znam. A o "izboru tzv slobode" sam ve? pisao gore.
:peca: :potapsava: :kiss:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by svejedno
Cena slobode... smrt. Smrt na razlicite nachine. Smrt svojih ustaljenih stavova. Smrt potrebe da budes prihvacen od okoline.

A sloboda duha... granice ne moraju da postoje.
Ali ih je jako tesko obrisati.

Najslobodnije sam se osecao kada sam bio dovoljno sebichan da ne obracam paznju na druge ljude i kada sam radio sta mi padne napamet. Ali to nije sloboda, to je chak, ropstvo slobodi. Ako neko kapira sta zelim da kazem.

Toliko mi je bilo stalo da budem slobodan da sam postao rob te zelje.
Evo,ja kapiram,narochito prva dva(boldovana)pasusa...
To su i moji stavovi...

:lukavi:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by gari
Tja Morgane, da mi nismo u vremenu onda bismo ostali ve?no mladi. Ma kako vreme ne uti?e na materiju, nego šta radi? To što mi zamišljamo protok vremena kao reku koja te?e a isto?njaci kao to?ak koji se okre?e pa se sve ponavlja je sasvim drugo pitanje. Uostalom, vreme je tesno povezano sa prostorom, što je Ajnštajn i dokazao u "Teoriji relativnosti". Paradoks je da u jednom trenutku kada se premaši brzina svetlosti dolazi do "zakrivljenosti" prstora i vremena te u toj ta?ki možemo da se vratimo u prošlost ili dam odemo u budu?nost. Uostalom, malo njih sada i razume Ajnštajna. O metafizici ti nemoj mene u?iti, dovoljno mi je ovo što znam. A o "izboru tzv slobode" sam ve? pisao gore.
:peca: :potapsava: :kiss:

Eh pa kad bi se ubrzao do brzine svetlosti, gravitacija bi te ubila vec 4 puta. Nema, sad si i tu si, osim ako racunas da postojis u necijem secanju ili lepoj prognozi za buducnost.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Tja Morgane, da mi nismo u vremenu onda bismo ostali ve?no mladi.
I dalje ne kontash...
DA smo u vremenu nebi starili.
Obnovi znanje metafizike.
nasha svest samo posmatra vreme.... kao treca strana, i zbog toga na ozbiljnijim forumima nemoj da lanesh da smo u 4d smejace ti se, kazem ti za tvoje dobro...
a drugo nisu svi delovi nas u vremenu... neko s tvojim znanjem to bi trebalo da zna.
Korisnikov avatar
By svejedno
Off o vremenu, jedna od mojih omiljenih tema...

Znate li sta je vecnost? Za nas, koji smo 'u kandzama vremena'?

Trenutak.

Jer buducnost curi u proslost kroz neunistivi, nepromenljivi trenutak.

A trenutak ostaje.

Pucnite prstima. Taj tren je prosao, ali taj tren jos uvek traje.

To je vechnost u linearnom posmatranju vremena, jer je jedina tacka koja se krece KROZ linearno vreme. I nezaustavljiv, provlaci se kroz celo vreme i neizmerljiv je.

A prostor i vreme jesu nerazdvojivi, sto kaze gari.
Da nema vremena, bio bih svuda sve vreme.
Mi jesmo bica vremena, i vreme je SVE STO OGRANICAVA.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
strah je sve shto nas ogranichava....

kada se iz Ketera dodje u Malkut shta mozesh da ochekujesh.:nazdravlje:
Korisnikov avatar
By svejedno
A strah ume da bude pozitivna pojava, ili bolje reci opreznost, koja u osnovi ima strah.

Neoprezan covek je glup chovek.
Korisnikov avatar
By gari
Morgan i dalje ne razume, no nije bitno. Govorim o fizi?kom pojmu vremena a ne metafizi?kom. Šta je vreme? Vreme je...Šta? Preðeni put oa ta?ke A do ta?ke B podeljen sa brzinom? Ve?a brzina-manje vremena. Manja brzina više vremena? Dolazimo do neslaganja. Do paradoksa. Onaj ko se kre?e brže druga?ije posmatra vreme nego onaj koji se kre?e sporo. Kornja?a druga?ije vidi svet od zeca, ali ga ipak prestigne. Koji li su to ozbiljniji forumi koji ne uzimaju vreme za ?etvrtu dimenziju? Neka napišu novu Teoriju relatiovnosti. Ovde je sve laž i sve je istina tj, nema ni istine ni laži...Sve je MAJA /opsena/. U tom smislu sada i sve dimenzije i vreme su opsena, ali ovde smo razgovarali u granicama "normale".
:farewell: :hiphip: :farewell:
Korisnikov avatar
By Sunce
sloboda od slobode....
Korisnikov avatar
By svejedno
I to chak ima smisla...

Da bi se doslo do slobode, chovek mora da se zrtvuje, mora da zrtvuje i druge chesto, drugim rechima, mora da radi na tome... ako ne spozna da je vec slobodan, odnosno da ga nista ne sprechava, od samog pochetka, da bude slobodan.

Imamo, od rodjenja, svu slobodu ovoga sveta.
Kasnije je sami gubimo jer nismo spremni na tu odgovornost.
Korisnikov avatar
By gari
?ini mi se da ?ovek i pored htenja /iracionalnog/ da bude slobodan ipak više voli da bude odreðen tj da bude rob. Jer robovi samo slušaju i rade ono što im se kaže i nemaju nikakvu odgovornost, pa i ako je imaju ona je mala. Zato diktature odgovaraju 90% ljudi, jer su skinuli sa sebe odgovornost što je preduslov za slobodu.
:eureka: :hug: :misli:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan i dalje ne razume, no nije bitno. Govorim o fizi?kom pojmu vremena a ne metafizi?kom. Šta je vreme? Vreme je...Šta?
E vidish onda pishesh na pogreshnoj temi. Jer se ova tema ne bavi fizichkim pojmom slobode. Da nemash lance i katance i zatvorsku kaznu. Vec misaoni oblik iste... kapish?

@ svejedno....
" ja sam Malkut i hocu da dodjem na mesto moje majke"
u mome sluchaju do klifota moje majke... :D

p.s. nisam mislio na moje materijalne majke, vec sam se izrazio rechima Alistera... da neki ne pomisle da zelim njihov tron...:luda:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Sloboda je kad znash shta zelish a da nisi u trenutku spoznavanja zelja kukavica, sve ostalo je lako.
By just!N
Originally posted by Inner-Smile
Sloboda je kad znash shta zelish a da nisi u trenutku spoznavanja zelja kukavica, sve ostalo je lako.
Lepo receno... :up:
Korisnikov avatar
By svejedno
@Morgan
Malkut mi je veoma drag sefirot, i iz lichnih razloga i zbog toga sto predstavlja zavrsetak, smrt i kraj napredovanja kroz deset sefirota. Kao sto znas, deset jeste broj sefirota a malkut jeste deseti. Pruza mogucnost potpunog znanja kroz iskustvo prvih devet kao sto pruza i potpuno neznanje, odnosno zaslepljenost mayom. Jedna je od sefirota koja moze direktno dovesti do ketera.

Poistovecivanje malkuta sa klifotom...pa.
Chesto je. Ima smisla, samo sto je klifot vise deo malkuta nego analogija. ali ti ih i nisi poistovecivao.
Da li to gledas klifot kroz analogije sa Lilit?

I odgovor, potpuniji na tvoje prvo pitanje "kada se iz Ketera dodje u Malkut shta mozesh da ochekujesh" glasi - povratak.
Ili krah.
Malkut je kraj ciklusa. I pochetak.

A ovaj citat prvi put chujem. Mogu, nekom mesechevom logikom majku da poistovetim sa Jesodom, je li, ali ne mogu biti siguran na sta se misli. Nuit?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
@Morgan
Malkut mi je veoma drag sefirot, i iz lichnih razloga i zbog toga sto predstavlja zavrsetak, smrt i kraj napredovanja kroz deset sefirota. Kao sto znas, deset jeste broj sefirota a malkut jeste deseti. Pruza mogucnost potpunog znanja kroz iskustvo prvih devet kao sto pruza i potpuno neznanje, odnosno zaslepljenost mayom. Jedna je od sefirota koja moze direktno dovesti do ketera.

Kada gledam korespodencije Ketera i Malkuta, naslucujem shta znachi pad.
Kristal koji zeli biti Dijamant.
Dijamant je jedna od retkih stvari koje nemoze da ugrize zub vremena, on nemoze da oksidira, da izgubi sjaj, da mu se promeni struktura. Posle nastanka uvek je prisutan.
Smatram da ima vishe od 10 sefirota, i da Keter nije poslednji. Kod njega lezi sama granica mogucnosti spoznaje ljudi. A ljudi su tako mali, i tako irelevantni za kosmos u globalu. Pod kosmosom kontam sve svetove koji postoje ne samo materijalni univerzum.
Poistovecivanje malkuta sa klifotom...pa.
Chesto je. Ima smisla, samo sto je klifot vise deo malkuta nego analogija. ali ti ih i nisi poistovecivao.
Da li to gledas klifot kroz analogije sa Lilit?
Klifotima smatram tamniju stranu sefirota. Njihov odraz, po meni vracanje iz malkuta u Keter je gubljenje evolucijskog toka. Vec shvatanje Taumiela, odraza, senke... Ketera.
Lilith vlada tamnom stranom Jesoda, nju hteo ne hteo morash sresti kada predjesh pola drveza zivota. Shto shvatam kao ideju da je THAV staza koja vodi od Malkuta do Jesoda mnogo duza nego shto ju je moguce grafichki predstaviti.
I odgovor, potpuniji na tvoje prvo pitanje "kada se iz Ketera dodje u Malkut shta mozesh da ochekujesh" glasi - povratak.
Ili krah.
Malkut je kraj ciklusa. I pochetak.
Kraj i pochetak idu ruku pod ruku. Al iako je materija ogranichena i nemamo potpuno slobodu akcija na koju smo navikli imamo slobodu da biramo.
Jednom je neko rekao " postavicu se iznad najvishih bogova" I tu rechenicu smatram tako savrshenom, vodiljom.
Ima jedna predivna pesma :
"Znam te, o, slavo,
Tvoje ochi i tvoje chelo,
Belom vatrom posedelo.
Vrati mi se sada.
Zajedno lutasmo
Vekovima vrelim.
nashe misli behu,
verovat smo smeli,
ko zvezde u zoru.
Moja slava prodje,
S njom neba plavetnilo i zlato,
A ti ipak chuvash razbuktalu
Sunchevu vatru staru,
Dok su moji koraci okovani
U kamenu i zaru...."

nastavak, odgovor andjela je predivan.
A ovaj citat prvi put chujem. Mogu, nekom mesechevom logikom majku da poistovetim sa Jesodom, je li, ali ne mogu biti siguran na sta se misli. Nuit?
Liber 777 strana 49.
"Ja sam Malkut, pala cerka. Zelim biti postavljena na presto Binaha, moje nebeske majke." Ne bih povezivao Nuit s Jesodom. Ipak ona je pochetak. Earth Mother. Ona pripada evoluciji Ketera. A ne Jesoda. Osim, ako sam neshto prepustio.
Mesechevom logikom? Zvuchi zanimljivo... interesuje me.
iskreno nikada nisam gajio veliko interesovanje za Jesod. Ironichno svi smo tamo kada "odmaramo ochi." Ali gle chuda 9-ka je moj prvi prorochni broj koji mi najavljuje skoru smrt u mojoj okolini. :leviathan:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by just!N
Originally posted by Inner-Smile
Lepo receno... :up:
Ma lepo ali i tacno......
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Sloboda je hrabrost da uradis ono sto zelis ili da se odreknes onoga sto ti ne treba, a sto si voleo. Mozes je definisati na sto nacina, ali je to uvek sloboda od necega ili sloboda za nesto.

Ceo zivot dobijamo i gubimo slobodu. Ako je imamo suvise, ne cenimo je. Ako je merimo prema ljudima, gubimo je jer pocinjemo sami sebe da sputavamo. Ako je gradimo u inat drugima, opet je nemamo jer smo samo sebe ogradili od tih drugih.

Da smo rodjeni kao robovi, jesmo. Pitanje je samo koliko smo se lanaca oslobodili, a koliko je ostalo.
Korisnikov avatar
By svejedno

Meditiraj na slobodu, na Aion Sof. BArdonovu chistinu misli, koja neprihvata da je deo ichega...
Budisti bi rekli, praznina je forma, forma je praznina.

Bardon je hermeticar koga mozda najvise cenim. Bravo.
Nisam inace vec duze vreme u sposobnosti da se bavim dubljom meditacijom, ali to ce se promeniti.

Krv je gushca od vode. Postavljanje izvan bogova bi dovelo do jako jebenih nivoa Jesoda, ogranichilo bi te i mogucnost raspada duha je moguca. Takvo postignuce je moguce iznad drugog bezdana.
Jesod je jeben, bar za mene, u svakom slucaju.

Ra spada u Tifaret, sprat iznad Jesoda.
Izida je sveobuhvatna njena analogija i njena simbolika se moze naci u svakoj sefiroti i u svakom klifotu. Mozesh je povezati za bilo koji sefirot chak i za sve odjednom i necesh pogreshiti.
Horus spada u Tifaret. Ra-a gledam slicno kao sto ti posmatras Izidu, i odgovaraju mu svi sefiroti s tim sto mu Tifaret pripada po duznosti, je li, A Keter je on sam. Ali mogu da shvatim i tvoje analogije sa Izidom. Izis, da je musko dete, poput Atine, bila bi ona koja vlada.
Majka se uvek vezuje za Mesec, zenski pasivni princip. Ali i Binah
Svakako. Mozda chak i na dubljem nivou. Zato mi je Binah analogan sa Nuit.
Btw. Pomenuo si bio metaforu radjanja u Jesodu kao oslobadjanje.
Ali zivot, radjanje je ropstvo, jedini greh je doneti zivot.
Smrt je oslobadjajuca, ona dolazi kao Kruna. Na kraju puta.
Svi ljudi se u svakom momentu nalaze u svim sefirotima i klifotima. Trick je preneti svoju svest i Malkuta npr. u Hokmah. Da pri tome ne poludish i da se vratish s nekim iskustvima.
Mozda je odgovor da se slobode mozemo setiti?
Ovde se slazes sa mnom i ne slazes. Odgovor, mozda, JESTE da se slobode mozemo setiti.
Smrt, Oziris, koji je Horus sa druge strane su mi veoma drage teme.
Smrt je oslobadjajuca. Ali je analogna rodjenju.
Odrastanje vraca u ropstvo, ne rodjenje.
Kaze se da se smrt obraca svakom choveku dva puta, po rodjenju i kada umre. Samo sto se niko ne seca sta mu je receno na rodjenju.
Na rodjenju imamo svu slobodu sveta.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!