Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Da li ste ikada toliko pozeleli da osetite slobodu?
Imajuci u obziru da se sloboda ceni samo onda kada je izgubljena?
Svetlost plamena upaljacha u zamrachenoj sobi deluje tako daleko poput Sirijusa ili Andromede. A Vi se osecate tako malo, tako beznachajno prema svetu. Prema svim tim ljudima. Chije su ochi reshetke a prisustvo zidovi.
Kada je sloboda izgubljena, ona se pochne idealizovati, postaje tako lepa. Nedostiznost je izgleda tajna lepote.
Svako moze drzati u rukama jabuku, ali je veca draz drzati retku azijsku orhideju koja ubija ako se pomirishe u trenu. Cena za tu senzaciju lepote je smrt. Koja je cena slobode?
Apsolutne slobode postojanja u ovome svetu? Da li iko od Vas ima dovoljno kredita na nebu ili u paklu da je priushti. Da je omirishe? Makar ga to koshtalo najvece cene, cene zivota.
Da li absolutna sloboda postojanja moze biti dostignuta u ovim smrtnim telima?
Zbog chega smo rodjeni u lancima? Zarobljeni smo u ovom postojanju, sudarajuci se s drugim ljudima kao atomi, u nemogucnosti da budemo svugde. Da budemo tamo gde nam je srce.
I to je razlog zashto su ljudi s mashtom i emocijama prokletiji od ostalih, nashe je srce u stanju da se vine iznad oblaka, iznad postojanja ogranichenog uma. Negde van prostora, van ovog univerzuma koji je u zalosti. A da mi nikada za svog zivota nemozemo dotaci, osetiti, pustiti zivotinjski urlik iz vratnih zila zbog osecaja potpune savrshenosti, potpune lepote postojanja, jer smo slobodni.
Chini mi se da je Mesec svakog puta kada ga pogledam sve bledji i bledji, i da ce na kraju nestati. Da Sunce vishe ne poseduje onu egzotichnu oker boju Fride. I da su najlepshe boje izgubljene.
Chuo sam priche da nekada u nekim delovima Azije, u toku sumraka, boje dobijaju onu snagu, koju su imale pre nego shto su ih ljudi zatvorili u odecu i nakit, pre nego shto su im ljudi nadenuli imena.
Da li su ljudi poput boja. Svakim nashim korakom, svakom nashom idejom i prezivljavanje velike ljubavi, postajemo sve razmazaniji i bledji. Dok se na kraju polako i neprimetno izgubimo iz ovog sveta.
Zar cigarete me potseca na sve faluse koje sam izostavio, pokushavajuci da dobijem slobodu. Talog kafe me potseca na osecaj sjedinjenja s bogom koje samo anus moze da pruzi.
Ali igra s Krishnom, i kovanje zavera s Hekatom, kao i zajednichka meditacije s Izidom. Ne podrazumeva oslobadjanje, vishe kao neku vrstu zatvorske posete.
Ove misli ce se zavrshiti bez rechi olakshanja, bez tih magichnih rechi koje skidaju teret s nashih srca.
Ali nijedna misao ne vodi prema slobodi ni jedan ljudski akt, niti bozanska intervencija.
Da li je sloboda samo mit? Koji je nastao iz nebuloza pisaca na hashishu i opijumu.
Ili vijam pogreshnu vetrenjachu....

[size=-2]Posveceno svima onima chija je zivotna pricha nalik prichi glavnog junaka filma "Get Real" Kao i svima onima koji su zrtvovali osobe u svom zivotu samo da bi bili slobodni.[/size]
Korisnikov avatar
By Adenim
Zavisi u kom segmentu trazis slobodu. Sloboda misli i duha moze biti apsolutna.
By Ulix
Apsolutna sloboda ni u kakvom obliku ne moze postojati, pa ni, kako Adenim kaze, sloboda misli i sloboda duha, jer smo svi robovi odredjenih sistema vrednosti, predrasuda i nacina razmisljanja - pa cak i ako smo ih sami stvorili (mozda posebno tada).

Najbolje je pomiriti se sa tim da nismo slobodni.
Sto pre to uradimo, to cemo pre moci da nadjemo neku vrstu slobode u okviru granica koje su nam postavljene. To je sva sloboda koju mozemo imati.
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Ulix
Apsolutna sloboda ni u kakvom obliku ne moze postojati, pa ni, kako Adenim kaze, sloboda misli i sloboda duha, jer smo svi robovi odredjenih sistema vrednosti, predrasuda i nacina razmisljanja - pa cak i ako smo ih sami stvorili (mozda posebno tada).

Najbolje je pomiriti se sa tim da nismo slobodni.
Sto pre to uradimo, to cemo pre moci da nadjemo neku vrstu slobode u okviru granica koje su nam postavljene. To je sva sloboda koju mozemo imati.
Nisi me shvatio. Misli i duha moze. U smislu razmisljanja, fantazija, ideja, zelja, osecanja. Tu predrasude, sistemi vrednosti i nacini mogu da te koce ukoliko ih imas, a ne prepoznas. Zavisi koliko si spreman da razbijas te granice. Apsolutnost i jeste u tom razbijanju jer ako to ne cinis onda ni nemas mogucnost gradjenja i sirenje svoje sopstvene slobode (misli i duha).
By Ulix
Originally posted by Adenim
Nisi me shvatio. Misli i duha moze. U smislu razmisljanja, fantazija, ideja, zelja, osecanja. Tu predrasude, sistemi vrednosti i nacini mogu da te koce ukoliko ih imas, a ne prepoznas. Zavisi koliko si spreman da razbijas te granice. Apsolutnost i jeste u tom razbijanju jer ako to ne cinis onda ni nemas mogucnost gradjenja i sirenje svoje sopstvene slobode (misli i duha).
Ne mozes da mislis van logike, niti da fantaziras van sopstvenih zelja; zelje su, opet, u odredjenom stepenu vodjene nagonima. Osecanja kombinacijom svega prethodnog. Apsolutna sloboda bi podrazumevala nepostojanje bilo kakvih stega, potpunu nezavisnost. A sve te medjusobne povezanosti su ogranicenja. Sloboda moze postojati unutar tih ogranicenja; neka vrsta parcijalne, ako hoces, slobode. To je sloboda da se ponasas onako kako ti date prilike dozvoljavaju.

Imas slobodu kretanja, sve dok ne dodjes do granice sa Madjarskom. Bez pasosa dalje ne mozes ni makac. To ne znaci, dakako, da uopste nisi slobodan. Vec prosto, da si slobodan da se kreces u okviru Srbije kako zelis.

Ti mozes da razbijes granice, ali ne i da ih se oslobodis. Razbijes jednu prepreku, dolazi sledeca. Ogranicenja uvek postoje.

:kesa:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
ja trazim slobodu po pitanju duha...

:closet:
Korisnikov avatar
By Adenim
Govoris suvise iz licne perspektive. Pa hajde, i ja cu. Moja sloboda misli nije ogranicena jer sam sve granice izbrisao i u tome se ogleda njena beskonacnost. To da li cu ja nekog, nesto osudjivati, podrzavati, voleti, kritikovati, i to je sloboda. Mislim da smo previse presli u metafizicka pitanja. I znaj, slazem se sa tobom, ali imam utisak da pricamo po sistemu ja o klin ti o plocu.
Korisnikov avatar
By Delete
E nasli ste o cemu cete raspravljati u drzavi gde je i sloboa kretanja ogranicena
Korisnikov avatar
By gari
Postoji Univerzalni Dinami?ki Princip Života: on prožima ?itav prostor, uroðen je svim stvarima, ispoljava se u beskrajnoj raznovrsnosti oblika, života i energije ili sile, a suštinska, unutrašnja priroda tog Univerzalnog Principa je Um. Ta energija, odnosno, sila tog Principa ne zavisi od odreðene osobe. Ona je na usluzi svima i po?inje da deluje kao posledica ispravnog napora, bez obzira ko taj napor uloži. Ali, mora se uložiti ispravan napor, svesno ili nesvesno, ina?e te sile ne?e po?eti da deluju.
/citat-William Walker Atkinson/
Ergo-slobodan si onoliko koliko to želiš da budeš svojom voljom.
:osama: :gric: :rida:
By Ulix
Originally posted by Adenim
Govoris suvise iz licne perspektive. Pa hajde, i ja cu.
Ja uvek i o svemu pricam iz iskljucivo licne perspektive.
Tesko umem da budem objektivan. :)
Moja sloboda misli nije ogranicena jer sam sve granice izbrisao i u tome se ogleda njena beskonacnost.
Ali otkud znas da si sve granice izbrisao?
To je nesto sto ne mozes proveriti u praksi, a teoretski je malo verovatno.
I znaj, slazem se sa tobom, ali imam utisak da pricamo po sistemu ja o klin ti o plocu.
Nesto se i meni cini da je tako.
Korisnikov avatar
By djo
sloboda je politi?ka konstrukcija :nokti:
Korisnikov avatar
By m..
Imam taman onoliko slobode koliko mi treba. Sve iznad toga ima cenu koju ne zelim da platim.
Korisnikov avatar
By gari
Meni se ?ini da Morgan nije culjao ni na politi?ke slobode, ni na telesne ve? na slobodu duha i misli. A to ne može ograni?iti ni politika, ni moral, ni sistem. Slobodan si duhom onoliko koliko možeš da se oslobodiš straha od osude okoline. Sloboda se mora oteti od mediokriteta a to mogu samo genijalni ljudi.
:wink: :hvala: :sunce:
Korisnikov avatar
By m..
Da, ali i to ima cenu. Nisam ja ni mislila na politicku ili kakvu god slobodu, vec slobodu da se realizujes u skladu sa sopstvenim potrebama i slicno.
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by m..
Da, ali i to ima cenu. Nisam ja ni mislila na politicku ili kakvu god slobodu, vec slobodu da se realizujes u skladu sa sopstvenim potrebama i slicno.
Cena jeste visoka, ali je vredi platiti. To je opisano u knjizi "Tragedija genija". Retko koji da je imao "sre?an život" u patrijarhalnom smislu. Ali se svaki od njih ostvario, ako ne za života a ono posle smrti /Vinsent van Gogh/.
:smokin: :apprentice: :zen:
Korisnikov avatar
By m..
Ko kaze da sam ja genije, meni treba da budem slobiodan mediokritet, tj sloboda da budem mediokritet, a ovde s takvim niko ne voli da je vidjen. :lol:
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by m..
Ko kaze da sam ja genije, meni treba da budem slobiodan mediokritet, tj sloboda da budem mediokritet, a ovde s takvim niko ne voli da je vidjen. :lol:
E to ne može-jer državi trebaju robovi koji ?e imati toliko mozga da rmbaju za nju do 65 godine i u tu svrhu je organizovana ?itava služba. Moraš da odrobuješ svoje sistemu. Zamisli kad bi svi poželeli da budu "slobodni mediokriteti"? Država bi bila u haosu, svako bi radio šta bi hteo, sve bi jednostavno stalo. Dakle, državi trebaju poluslobodni-polumediokriteti. Kao u USA.
:crveni: :cekam: :smeh:
Korisnikov avatar
By svejedno
Cena slobode... smrt. Smrt na razlicite nachine. Smrt svojih ustaljenih stavova. Smrt potrebe da budes prihvacen od okoline.

A sloboda duha... granice ne moraju da postoje.
Ali ih je jako tesko obrisati.

Najslobodnije sam se osecao kada sam bio dovoljno sebichan da ne obracam paznju na druge ljude i kada sam radio sta mi padne napamet. Ali to nije sloboda, to je chak, ropstvo slobodi. Ako neko kapira sta zelim da kazem.

Toliko mi je bilo stalo da budem slobodan da sam postao rob te zelje.
Korisnikov avatar
By gari
Nikako da doðemo do toga ko kakvu slobodu želi i šta je to uopšte sloboda i sloboda od ?EGA? Slobodan se može biti na sto na?ina a rob samo na jedan. Sloboda podrazumeva i odgovornost a ?im se pojavi odgovornost nema više slobode. Da bi neko bio slobodan u odnosu na druge, on mora da uzme deo njihove slobode, dakle da ih pretvori u robove. To ve? ?ini država. Da bi neko bio slobodan od sebe on mora da umre /ne mora i fizi?ki/. Dakle, naša je slobodna volja na koji na?in i koliko ?emo sebi dati slobode. Tema je mnogo široka, pa ne mogu da se rasplinem ovde. Celi tomovi o tome mogu da se napišu.
:cheer: :luda: :durenje:
Korisnikov avatar
By m..
Ne placam porez (osim kroz pdv, i to me nesto ne brine, ponekad i urade nesto korisno s budzetskim parama, a ni primanja nemam redovno pa...), svoje pravo da glasam redovno koristim (ali ni od toga neke vajde), imam apsolutnu slobodu kretanja, sticajem okolnosti s pasosem svoje druge drzave mogu tamo gde s ovim ne mogu i obratno, ne znam da li mogu u Severnu Koreju, ali ionako nemam bas nesto para da stignem do tamo uopste, ako hocu mogu da se ozenim, ni to nije problem. Pazi, neke odgovornosti ti na drugom planu donose slobodu, i to se lepo da sagledati i izvagati, pa ti ides prema tome. Meni zapravo najveci problem predstavljaju one odluke koje nisam u stanju da donesem iz sopstvenih strahova i nesigurnosti ili nedotatka novca, ostalo je u prinipu boranija, a i to sto tu ne mogu, zapravo mogu, nego po svemu sudeci nisam spremna ili ne zelim dovoljno. Mislim u principu, ako imas neke realne zelje i zahteve, to mozdes da imas ako malo ustines sa neke druge strane i posteno zalegnes za to sto hoces. Najgore je od svega da samo sedis, kukas i ne radis nista, zato sto neces da se iscimas zbog toga sto zelis ili je put do toga pomalo trnovit. Mislim onda si stvarno rob, i to sopstvene nesposobnosti. I ona prica, recimo odes u USA, pa ti uzimaju otiske prstiju ili snimaju oko i te bajke, pa kao neces da ti snimaju oko, to ti smeta - pa nemoj da ides onda ako ti smeta, ili cuti i progutaj... Mislim stvarno, u zivotu sve mozes da napravis od sebe, u skladu sa sopstvenim mogucnostima, samo treba da radis na tome, e sad u cenu ide nesto znoja, malo strada zeludac, dobijes poneku sedu, progutas tu i tamo nesto gorko, malo se dezorijentises s vremena na vreme, pa te jos ometaju neke bezvezne stvari, pa zrtvujes nesto drugo, mislim te stvari te cine jos sretnijim kad dodjes tamo gde si naumio, uostalom nisi dete od 2 godine pa da sve dobijes za rodjendan.
Mislim ja sam u ovom trenutku zivota apsolutno srecna sto se tih stvari tice, taman mi je onoliko dobro koliko sam se iscimala oko toga, e sad sto ja ziim u debilnoj zemlji i sve to, pa mogu da odm, ali necu da pocinjem negde zivot iz pocetka zato sto mi se ne svidjaju radikali, pa sam odlucila da blejim tu jos neko vreme.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam oduvek imala naglasenu potrebu za slobodom. Samo nisam bas znala sta mi ona predstavlja i dokle zelim da stignem, ali sam uglavnom znala sta me gusi i gde ne zelim da budem. Takodje, tokom zivota sam menjala stavove i pravce, narocito drasticne promene su obicno svakih nekoliko godina, jer shvatim da to kuda sam isla ne vodi onome sto sam ja u stvari htela, da tu prividno ima neke slobode ali da je sustinski manje ima nego negde drugde. Tako da vec imam neki strah da ce kod mene takvo stanje trajati vecno tj. da cu vec doci do kraja zivotnog puta a ja cu tek kretati iznova... I nekad razmisljam da i u tom ostajanju negde i sa nekim mozda ima nesto, da sam zeleci neka veca osecanja mozda propustila neka mala ali znacajna... I nedostaje mi nekad osecaj pripadnosti nekoj grupi ili zajednici... Uglavnom imam osecaj da pripadam samo sebi i da sam sa drugim ljudima u prijateljskim odnosima ali nemamo isti dom. Ali skoro sam na jednom forumu procitala da jedan od nacina da se vidi zasto smo nezadovoljni u zivotu je da se prisetimo zelja iz detinjstva ili rane mladosti. Ako se prisetim - kao dete sam ja svakih nekoliko nedelja zelela da idem svojim putem, pakovala svoj rancic i najavljivala odlazak u svet. Moja majka nije htela da mi kaze da dete od cetiri godine ne moze da zivi samo i da mi zakljuca vrata nego je pokusavala da razgovara sa mnom kao sa nekim ko ako odluci moze da ode. I ponekad mi prepricava te razgovore u kojima sam ja izjavljivala da oni mogu sebi da rode drugo dete, da ja odlazim jer zelim da budem ptica pa da letim, letim, letim i sve tome slicno. Tako da ako se toga prisetim, nemam razloga da budem nezadovoljna, nisam bas postala ptica, ali skoro stalno letim negde i ne slecem... :wink2:
Korisnikov avatar
By gari
m... i Dina samo potvrðujete moje obrazlaganje da iz jednog ropstva idete u drugo a sve misle?i da ste slobodne kao ptice na grani. Ma ni ptice nisu slobodne i njih ograni?ava gravitacija da se vinu do nekih visina. Setih se romana "Galeb" Livingston Džonatan li se zvaše pisac o galebu koji je hteo da dosegne neke visine koje nisu mogli drugi i to platio životom. Širok je pojam sloboda, ljudi ponekada i ropstvo smatraju slobodom. Uglavnom je sve ropstvo jer u sebi ima bezbroj obaveza.
:cupakosu: :grouphug: :vrcka:
Korisnikov avatar
By Dina
Gari,
Ne mislim da sam slobodna kao ptica... Ptica je samo zamisljanje iz detinjstva koje mi je jedna od smernica kad se zadubim u sebe i svoje istinske zelje... Slazem se sa tobom da postoji obavezni deo u nasim zivotima, ali postoji i deo koji to nije. Takodje i u obaveznom delu covek ima mogucnost da ga obavlja i na ovaj i na onaj nacin, da mu pridaje ovaj ili onaj znacaj... Ali ne slazem se sa tobom vezano za galeba, meni se cini da je taj galeb dostigao taj let, odavno sam citala, morala bih da obnovim :wink2: U svakom slucaju, mislim da covek treba da stremi visinama a ne sa ne da se stalno plasi da ako nesto postigne mozda ce i pasti. Pod visinama ne mislim na nesto nerealno vec sto je coveku dostizno i sto mu je san, zelja...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by gari
Nikako da doðemo do toga ko kakvu slobodu želi i šta je to uopšte sloboda i sloboda od ?EGA? Slobodan se može biti na sto na?ina a rob samo na jedan. Sloboda podrazumeva i odgovornost a ?im se pojavi odgovornost nema više slobode. Da bi neko bio slobodan u odnosu na druge, on mora da uzme deo nihove slobode, dakle da ih pretvori u robove. To ve? ?ini država. Da bi neko bio slobodan od sebe on mora da umre /ne mora i fizi?ki/. Dakle, naša je slobodna volja na koji na?in i koliko ?emo sebi dati slobode. Tema je mnogo široka, pa ne mogu da se rasplinem ovde. Celi tomovi o tome mogu da se napišu.
:cheer: :luda: :durenje:

Ne mora chovek da bi bio slobodan da oduzima drugima slobodu.

To zavisi od zelje na koji nacin zelis da budes slobodan.

Sto govori da je sloboda proporcionalna tome koliko su nase zelje ostvarene.

Ako su mi sve zelje ostvarene, ja sam u sustini slobodan
Ali bez uticaja od strane drustva, medija, bilo kave strane propagande kao ni licnih komplexa na moje zelje.

Sto podrazumeva drustvenu i smrt na nekom licnom nivou.

Ako imas zelju za necim i nisi u mogucnosti da do toga dodjes, to znaci da nisi slobodan da do toga dodjes.

Sto je u skladu sa time o chemu pricaju m... i Dina.

Ali to je samo mali delic slobode. I gledan iz previse lichne perpektive.
Ali sloboda i jeste stvar licne slobode.

Samo sto ima mnogo ljudi koji imaju svoju lichnu ideju o slobodi.
To je cela poenta.

Tako da apsolutna sloboda paraktichno nije moguca jer podrazumeva apsolutnu slobodu svih ljudi u odnosu na sve ljude.

Ali apsolutna licna sloboda je moguca. I na njoj mora da se radi, i da, chesto se mora oduzimati sloboda drugima. Ali nije neophodno.

Fuck
Korisnikov avatar
By tramp
...freedom's just another word for nothing left to lose...
Korisnikov avatar
By gari
Da, svejedno je išao u krug i došao ponovo na ta?ku iz koje je pošao? Apslotuna sloboda je mogu?a, ali nauštrb slobode drugih ljudi. Robovlasnici su svakako bili slobodniji jer su imali robove koji su za njih obavljali poslove i ostavljali im više vremena da budu slobodni. Još jednom-šta je sloboda? Ono što društvo postavlja kao normu slobode /sloboda da radiš, glasaš, putuješ donekle.../ ili sloboda misli /sloboda da kažeš nešto o nekome, da razvijaš svoje misli i prezemtiraš ih.../. Sve te slobode su ograni?ene tj. idu samo do nivoa koje je "civilizacija" postavila. Sloboda duha? Imaš slobodu da misliš o ?emu god ho?eš, da zamišljaš šta god ho?eš, da komuniciraš sa drugim svetovima /ako si obdaren za to/. Izgleda da možeš najslobodniji biti samo duhom uz obavezu da drugima ne saopštavaš svoje doživljaje jer opet ugrožavaš time njhiovu slobodu. Naime, požele?e i oni da budu duhom slobodni a ne?e mo?i...I krug se opet zatvori.
:psiholog: :vestica: :cekam:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Robovlasnici su svakako bili slobodniji jer su imali robove koji su za njih obavljali poslove i ostavljali im više vremena da budu slobodni.
Zbog chega povexzivati slobodu s vremenom? Zbog chega smatrati vreme linearnim? Monitor ima vishe strana, i nije isti spreda i pozadi. Isto i vreme.
Kada nas neshto boli, vreme tako sporo teche, sekundara udara mnogo sporije. A kada smo s tipom ili drushtvom koji su sooper vreme prolazi za secunde.
Da li je pravilno povezivati vreme i slobodu? Da li jedno bez drugoga moze postojati?
Korisnikov avatar
By svejedno
U krug nisam isao. Kazem da nije neophodno i da sve zavisi od lichne zelje.

@ morgan
Ja sam potpunu slobodu upravo gledao kao pojam bez vremena.
Nevezano za tvoju temu.
Vreme je ogranicavajuce.
Da nisi u kandzama vremena, bio bi svugde, jer ne bi postojalo vreme koje bi ti bilo potrebno da dodjes od jednog do drugog mesta.
Bravo.
Vreme je sve sto ogranicava.
Korisnikov avatar
By gari
Kad je sloboda /apsolutna sloboda/ u pitanju vremensko ograni?enje ne postoji. ja ovde govorim o slobodama /množina/ kako je doživljavaju obi?ni ljudi. A oni je, naravno, uvek povezuju sa nekim vremenom /obi?no sa vremenom svog trajanja/. Gore sam razložio slobodu na više "sloboda" /društvenu, misaonu, duhovnu.../. Samo apsolutna sloboda nije dostupna svakome. Ona je van granica koje su postavljene ?etvorodimenzionalnim prostorom. Za TU slobodu treba mnogo više vremena da se objasni a ja za to nemam ni vremena ni prostora.
:turban: :galerija: :wink2:
Korisnikov avatar
By Adenim
Kad je sloboda /apsolutna sloboda/ u pitanju vremensko ograni?enje ne postoji. ja ovde govorim o slobodama /množina/ kako je doživljavaju obi?ni ljudi. A oni je, naravno, uvek povezuju sa nekim vremenom /obi?no sa vremenom svog trajanja/. Gore sam razložio slobodu na više "sloboda" /društvenu, misaonu, duhovnu.../. Samo apsolutna sloboda nije dostupna svakome. Ona je van granica koje su postavljene ?etvorodimenzionalnim prostorom. Za TU slobodu treba mnogo više vremena da se objasni a ja za to nemam ni vremena ni prostora.
:turban: :galerija: :wink2:
:right: :right:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!