Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Sahranjivanje vs kremacija

1. Klasicna sahrana
19
20%
2. Kremacija
77
80%
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by m..
Joj, zamisli da Daliborku, ko onu zenu iz crne hronike, danima pecaju s drveta..
Ma jok, ?im bi joj na udicu stavili ?VARAK ona bi se i mrtva /ne dao Bog/ UPECALA.
:wtf: :smeh: :cvetduga:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by amnesia
nijedno ni drugo!
cula sam za neki budisticki/hinduisticki obicaj, da kad umres, odsnesu ti telo na vrh najvise planine i ostave te tamo da te lesinari pojedu! em sto na taj nacin odletis u nebo, em sto se pticice lepo naklopaju. etooo.... dupla korist
Preporu?ujem hranilište za beloglave supove na Uvcu... svetsko a naše...

Anyway ima pri?a o nekakvoj indijskoj Ku?noj Vrani (to joj je zvani?an naziv vrste). Bili ?lanovi neke verske zajednice koji smatraju da moraju baš vrane da te pojedu kad umreš, a ne bilo koje ptice. Odu oni u Arabiju i/ili Etiopiju i posle nekog vremena im doðe da umiru... ali tamo vranama nije bio prirodni areal... šta ?e, kud ?e, uvezu vrane iz Indije i puste... tako da sada ta vrsta živi i duž afri?ke obale...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja bih voleo kremiranje... i da mi prospu pepeo negde daleko odavde...
Korisnikov avatar
By gari
Što se ti?e tih vrana što pomenu Jukie, to baš i nije loša ideja. Mogli bismo da ih hranimo u velikim koli?inama a onda da izmislimo neko pikantno jelo sa istim tim vranama-ali sada kao hranom za ljude. Dobra ideja za biznis. Ima li DOBROVOLJACA za pojesti ga vrana?
:sarana: :grom: :kuvar:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by gari
a onda da izmislimo neko pikantno jelo sa istim tim vranama-ali sada kao hranom za ljude.
Mislim da baš ne bi upalilo... ?itao sam priru?nik za ishranu u prirodi i tamo su rekli da vrane i sokolovi nisu za jelo... sem ako uzmeš pti?e iz gnezda... imaju neki sokolovi u Sredozemlju koji se gnezde u kolonijama i onda ih je lokalni narod skupljao... ali su sada zakonom zašti?eni...
Ima li DOBROVOLJACA za pojesti ga vrana?
Ovo me podse?a na ono kad je moja sestra došla jednom iz škole i rekla da su imali predavanje o sidi, i da im je jazaskinja na banani pokazivala kako se stavlja kondom... a ja vrlo pametno pitam: a što na banani, što nije našla nekog dobrovoljca... trebalo mi je x vremena da shvatim šta sam ustvari rekao
:patrikzvezda: :zid:
Korisnikov avatar
By gari
Sada sam razo?aran nejedivim vranama? Ako one mogu da jedu nas-što ne bismo mogli mi njih? A taman sam izra?unao koliko bi mi para trebalo da otvorim farmu vrana-ljudožderica koje bi onda završile kao hrana...Lepo upakovane u celofan, pa zamrznute pe?ene. Samo da se stave u mikro-rernu.
:cheer: :temperatura: :trampolina:
Korisnikov avatar
By Oziris
Kao da ce me bas briga biti sta ce uraditi sa mnom kad budem umrla... Ali ako bih birala, onda kremacija - cisto iz prakticnih razloga.
Korisnikov avatar
By gari
"Jedna vrana gakala
i po polju skakala..."

Jukie mi je ubacio u glavu profitabilnu ideju o vranama koje jedu ljude a kose se kasnije mogu iskoristiti kao ljudska hrana /pomalo bizarno/ da mi to ne izlazi iz glave. Razmišljam o ?itavoj industiriji razmnožavanja vrana-ljudožderki. Na žalost, nema za vrane ljudske hrane.
:palacinke: :flaming: :mag:
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Ja hocu da me kremiraju. Vec sam obavestio najblize da je to moja zelja u slucaju da mi se nesto desi. A sta sa pepeli?! Hmmm... Neka stanu u red svi kojima sam nesto znacio i neka svakome posole u ruku malo moje pepeli za uspomenu :spin:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Kremacija. I to da me raseju posle gde stignu, jer ne bih "podnela" da budem na jednom mestu citavu vecnost, a i tako sam vec rasejana. :)
Korisnikov avatar
By gari
Pepeo od kremacije ima dosta fosfata, pa se može iskoristiti /pardon/ za saksije sa cve?em. Pa neko može da poraste kao neka Lepa Kata, ruzmarin, ruža itd.
:snob: :kakodane: :foto:
By katarinadimedici
Kremacija! Kulturnije, prakti?nije, a moja deca ?e na kulturan na?in mo?i da izbegnu pravoslavne terevenke "meni za dušu, njima u gušu".
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by katarinadimedici
Kremacija! Kulturnije, prakti?nije, a moja deca ?e na kulturan na?in mo?i da izbegnu pravoslavne terevenke "meni za dušu, njima u gušu".
Šteta /za pravoslavne terevenke/. Ipak sam ja opciju "VRANA" koju smo ja i Jukie patentirali kao novu profitabilnu organizaciju. Još nema dobrovoljaca a nešto nam i vrane-ljudožderke manjkaju.
:uljenavatru: :napitak: :gric:
Korisnikov avatar
By bambola
Kremacija u svakom slucaju-mnogo je urednije i ostavlja vise prostora za ostale preminule...(htela sam da napisem mrtvake pa mi zazvucalo bzvz)
Korisnikov avatar
By Ra
Ja cu biti vecan..... :prst:

:kosach:
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Ra
Ja cu biti vecan..... :prst:

O?eš samo u dalekoj budu?nosti. More, poješ?e tebe vrana, kad-tad. Ionako nema dobrovoljaca, pa se ti sam javi-nedobrovoljno. Ne možemo više da ?ekamo na dobrovoljce, svi o?e da se spale...A vranama treba MESO.
:cupakosu: :up: :mazi:
Korisnikov avatar
By Ra
Bogovi su besmrtni...helloooo....... :prst2: :cobanica: :njami: :cobanica: :prst2:

Korisnikov avatar
By Insorcer
neka saprofiti zajebu! :sekirica:

Ja sam za kremaciju!:burner:
By Sixto
Boze kakva dilema!

Svejedno mi je potpuno!
Nego da mi je kako kad crknem otvoriti malkice sanduk da vidim ko trlja ruke a ko suze roni! Za posle mi se jebe iskreno!
Korisnikov avatar
By gorilica
Ma stari indijci su zakon.
Hocu da me sahrane kao Maharadzu.
Mene na lomachu, kraj mojih nogu vezu nadrogiranog (za sluchaj da ne skochi sa lomache) tadashnjeg dechka, upale, pa nek puste niz Nishavu buktinju... :lol:
By iWanna
fifti-fifti

posto imam lepe noge to bi sa'ranio i imao bih otvoren kovceg da mogu ljudi da vide

a ovo ruzno bih dao da se kremira
Korisnikov avatar
By hlaefdige
prvo nek se uzme od organa sta kome treba...kapiram da bi roznjace mogle nekom da posluze...pluca isto, verovatno....

a ostatak neka kremiraju....ima jedno mesto gde bi mogao taj pepeo da se prospe....mada....nije obavezno...

.....ne treba mi neki spomenik....a ne bih volela ni tu urnu......

to su sve neke preference...osim ovoga sa organima, ostalo mi nije nesto suvise bitno
Korisnikov avatar
By horus.
kremacija... ne bih voleo da se probudim zakopan... :drama:
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by hlaefdige
prvo nek se uzme od organa sta kome treba...kapiram da bi roznjace mogle nekom da posluze...pluca isto, verovatno....

a ostatak neka kremiraju....ima jedno mesto gde bi mogao taj pepeo da se prospe....mada....nije obavezno...

.....ne treba mi neki spomenik....a ne bih volela ni tu urnu......

to su sve neke preference...osim ovoga sa organima, ostalo mi nije nesto suvise bitno
Vidish, to uopshte ne bi bilo losha ideja, kada bi postala deo opshte kulture.
Mislim, to oko donacije organa nakon smrti.
By Sixto
Corav sam ko dupe tako da od mene nista ne bi valjalo sto se tice retina!
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Kremacija.
Originally posted by Daliborka
jer me jeza hvata od pomisli na mracno, hladno i duboko grobno mesto u koje bi me sahranili.
I sto rece hlaefdige neka uzmu prvo od organa sta im treba.
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by Ulix
U principu se svodi na isto.
Meni bi bilo svejedno.
Vise bih voleo, mozda, da budem kremiran,
cisto da izbegnem patetiku da mi spomenik bude jedan
od onih totalno propalih, uraslih u travu, oronulih...
To mi je bas tuzno.
e to
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Svejedno mi je, zaista.. Umrla sam, ne osecam bol, bole me sta cete uraditi sa mojim telom, ali organi koji su ok da se OBAVEZNO doniraju, sa ostatkom tela, kako god zele ! :hvala:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!