Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by FireGoxKoliko se ja se?am, oduvek je u Evropi bio obi?aj da se oko prvog maja pravi velika žurka u prirodi (se?am se da sam u nekom filmu gledao pagansko plesanje oko nekog majskog stuba oko koga su zaka?ene šarene trake)...
Ljudi kome se više jebe za zna?aj 1. Maja, ljudi idu da se opuste, zezaju sa društvom, gricnu neki roštilj?i?, poigraju fudbal ili neki sport u prirodi, da popiju po nešto, da se druže... To može biti i svaki drugi dan, ali taj je ostao za to...
Samo kiša može da bude razlog da nebi mnogi izašli, ina?e i?i ?e...
Originally posted by DaliborkaIsto kao i Denikica? Pa posle kaže nema veze sa njim. Gde si pošla sa ružom u kosi...Da kolješ leptiri?e? Uostalom, pre Prvog maja ima još jedan veliki praznik, trebala bi to da znaš kao "mrsarka". Jel ti poznata re? Uskrs? Ili ne voliš farbana jaja?
"Varas se, varas se, dva ti oka tvoja
a tek smo se zavoleli
ljubavi moja...."
Pesmu na stranu, ne ne govorim o Djurdjevdanskom uranku, vec eventualno o prvomajskom uranku.
Slave ne slavim, jer sam iz komunisticke porodice.
Originally posted by DaliborkaAnegdota: Kod nas na fakultetu ve? godinama ide kampanja protiv disekcija i vivisekcija (potpuno neuspešna jer su profesori(ma) tvrdi orasi); anyway jedna starija koleginica studentkinja kaže: "Pa ja se slažem sa tom kampanjom, bolje da se studenti i time ne mu?e, imaju dosta muke iovako; ina?e meni li?no ne smeta da seckam pacova, to mi je kao kad koljem pile..." (sleže ramenima)
Koljem ja i pilice, svinje, guske i patke, a ovamo da ne hvatam leptire.
Originally posted by EYAMoj mali pesnicki doprinos.
leptiricu, sarenicu, odi meni amo...
1. maj nam sada stize, da te zakoljamo
Originally posted by Simor
Inace, ako se ne varam, rimokatolici su posvetili 01. maj Svetom Josifu, radniku (Josif je bio lokalni stolar u Nazaretu).
Originally posted by SimorKao prvo, u Srbiji vec postoji milijardu glupavih praznika, ne radi se malteneOriginally posted by bojandjoZato sto su, pretpostavljam, utripovali da je to komunisticki praznik, pa ga, valjda, zato ne treba slaviti. Ko haje sto je to medjunarodni praznik i sto je uspostavljen kao secanje na 1886. u Cikagu, kada su se stotine hiljada americkih radnika borili za svoja prava, i kada je policija ubila cetiri clana sindikata, a veliki broj radnika je bio povredjen.
zašto ðubre?
Inace, ako se ne varam, rimokatolici su posvetili 01. maj Svetom Josifu, radniku (Josif je bio lokalni stolar u Nazaretu).
Originally posted by fazzaSlazem se. Radnici i treba da budu dekortikovani, da misle da je sustina 01. maja rostilj, kako ne bi ugrozavali hijerarhiju kapitalisticke moci. Zamisli da se ugledaju na svoje americke kolege od pre vise od veka, pa da se pobune protiv Kostica, Miskovica, Karica,...
Kao prvo, u Srbiji vec postoji milijardu glupavih praznika, ne radi se maltene
ceo mesec januar, ne rade se dani oko slave i posle slave, ne radi se za Prvi
maj, ne radi se za Uskrs, ne radi se za 29. novembar, ne radi se za Bozic...
Kada nekome pomenesh prvi maj, shta mislish, koja mu je prva asocijacija?
Sigurno mu ne padne na pamet da je to medjunarodni praznik rada (radnika)
nego mu padne na pamet krkanluk, i to kako ce da eskivira posao nekoliko
dana!
Originally posted by fazzaSa ovim se jos vise slazem. Prava radnika ne postoje; ugrozena su u potpunosti od strane novokapitalista, odnosno onih koji su ratom i kriminalom dosli do prljavih para, koje peru kroz tzv. proces privatizacije.
Zashto da slavim taj dan? Ovde u ovoj zemlji su sva prava radnika ugrozena!
Ovde poshten chovek ne moze da zaradi svoju platu a da ga ne jebava ili
firma ili drzava!
Originally posted by fazzaSindikat "Nezavisnost" organizuje proteste. Ali jeste pitanje kako su to Francuzi ugrozeniji po pitanju socijalnih prava, pa organizuju visednevne masovne proteste, od Srba, koji iste ne organizuju. A od jela i pica se i meni povraca, bilo da se krka slaveci radnicka prava, ili se krka slaveci sveca ili se krka slaveci dan drzave.
Ako je vec praznik radnika, odnosno borbe za njihova prava, logichno bi bilo
da se organizuje nekakav protest ili shta vec, i da se vlasti skrene paznja
na to ako su (a jesu) ugrozena prava radnika, a ne da se ceo praznik svodi na
jelo, pice i eskiviranje posla. Takve praznike ja ne priznajem.
Originally posted by jukieUh gde ti ode ?ove?e... baš si crnjak, gledaj to sa svetlije strane...
Koliko se ja se?am, oduvek je u Evropi bio obi?aj da se oko prvog maja pravi velika žurka u prirodi (se?am se da sam u nekom filmu gledao pagansko plesanje oko nekog majskog stuba oko koga su zaka?ene šarene trake)...
a uvek je bilo pravilo da na prvi maj pada kiša... kada sam bio mali uvek su me vodili na neke tako dogaðaje na prvi maj, i UVEK, ali UVEK je padala kiša... kada jedne godine nije pala, uplašio sam se...
Originally posted by Živadinka Žiki?I jopet se TI javljaš koja si mi na zlo?ina?ki na?in preotela "bra?nog sudruga"? Kako te nije sramota? Ja ?u Vaskrs i Prvi maj provesti u suzama jedu?i panaiju i prase?e pe?enje za dušu moje Daliborke...Ako budem mogao da gutam /od suza/...Buhuuu...
Ihaj, ja jos ne znam gde cu za Prvi maj.
Ako neko ima neki konstruktivan predlog, neka mi javi na u2u.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!