Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zoe
Ne znam da li sam na pravom mestu otvorila temu, al` nema veze. Dakle, koliko vas ovde je the only child in familly? Ko ima brata, sestru? :hug: Da li mislite da su deca-jedinci po default-u razmazena i sebicna? Cak i ona koja nisu imala srecno detinjstvo sa roditeljima? :redaljka:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja sam jedinica :beba: na primer, ali nikad nisam osecala da me roditelji maze i paze, cak stavise, ja sam bila vrlo nesrecna u detinjstvu pa i kasnije + su se moji i razveli.......Medjutim, stalno sam nailazila na ljude koji imaju brata ili sestru i koji su uvek propagirali stav da su svi jedinci razmazeni ili sebicni iako ja te osobine nikad nisam kod sebe nalazila....Sada, kako vreme prolazi, ponekad razmisljam o tome. I dalje ne mislim da sam razmazena a pogotovu nisam sebicna , ali kako bih, na kraju krajeva JA to mogla precizno da utvrdim kada nikad nisam imala ni brata ni sestru?! Mozda ti ljudi koji to imaju mogu da vide sve te grozote u meni koje ja nisam u stanju?! :lol: Sta vi mislite? Ja ipak negde verujem da to nema veze s` mozgom i da je to krajnje individualna stvar.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by OneGirlArmy
Ne znam da li sam na pravom mestu otvorila temu, al` nema veze.
Postoji tema brakovi i roditeljstvo pa može tamo da se prebaci
Dakle, koliko vas ovde je the only child in familly? Ko ima brata, sestru? :hug: Da li mislite da su deca-jedinci po default-u razmazena i sebicna? Cak i ona koja nisu imala srecno detinjstvo sa roditeljima? :redaljka:
Ja sam prvo bio jedinac pa se onda rodila moja sestra :maji:

Mislim da je pri?a o sebi?noj razmaženoj deci jedincima bazirana na dve ?injenice:
- ako je jedno dete, ono dobija 100 odsto svih para/igra?aka/sladoleda koje roditelj kupi za svoju decu; posle nekog vremena se vežeš za te predmete ( :meda: ) i nije ti svejedno da neko drugi doðe i uzme tvoje igra?ke i baca ih po sobi
- deca jedinci imaju mnogo manje komunikacije sa ostalom decom nego deca koja imaju bra?u i sestre; naro?ito kada doðe do nesuglasica; od klinca iz komšiluka koji krene da se svaða možeš da odeš ku?i, a od brata ili sestre ne možeš da odeš nego stekneš neko iskustvo u svaði/mirenju.

I onda NT ljudi (u ovom slu?aju oni koji imaju siblings) vide kako ne umeš da se svaðaš po pravilima nego se tu nešto duriš kad te ?a?kaju, i zaklju?e da si uštogljen, i kako ne daš da ti lome igra?ke i kažu da si sebi?an
Korisnikov avatar
By Zoe
Auuuuuuuuu, vidis, vidis, ima istine u tome sto govoris.......mada ja SVE volim da podelim, cak mrzim i kad moram sama da jedem (u, jbt, da ovo nije RAZMAZENOST?! :uplasen: ) , i cini mi se da BAS ZATO sto sam bila sama, ne volim to da budem, uvek sve dajem ne misleci sta ce meni da ostane.......Jedino to za svadju mi ostaje da malo razmislim.....
Korisnikov avatar
By bambola
Ja ne bi trebala ovde da ostavljam post posto nas je 4 dece(dva brata i dve sestre)...ali ajd`.
Korisnikov avatar
By Zoe
Blago tebi...! Ja bih BAS VOLELA da imam tako nesto :love:
Mada, imam polu-sestru koja je dostaaaaaaa starija od mene i sa kojom se prakticno i ne poznajem, da ne pricam o tome da nikad nije bila deo mog detinjstva. U zadnje vreme nastojim to da promenim, iako vec vidim da smo 2 razlicita sveta :doh:
Korisnikov avatar
By bambola
I ja imam polusestru(osim ovih troje) koja je puuuuuuno mladja od nas,ima 16-tak god.skroz smo dva sveta i izgubile smo kontakt iako zivimo u istom gradu....Da je sretnem na ulici ne bih je prepoznala,jedino sto od caleta cujem poneki detalj o njoj...ali retko.
Korisnikov avatar
By tramp
ja sam valjda jedinka :D
imam polusestru koja je rodjena nakon sto sam ja vec zapalila za USA pa je vidjam jednom-dvaput godisnje a mladja je od mene 24 godine ...

mislim da to sto odrastas sam ima efekta na to kako se razvijes ali meni se ponekad cini da je to suprotno od onoga sto se misli ... recimo ako imas brata/sestru ocekujes da ce te voleti ma koliko se svadjali a prijatelji/deca iz komsiluka mogu i da te ostave ako si neprijatna prema njima tako da nemas taj osecaj da ce neko biti tu ma sta ti rekla/uradila ...

imam jos na ovu temu ali sad moram da trcim na posao :(
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Nisam jedinac. :D Imam dva mladja brata. Od jednog sam stariji skoro tri godine a od ovog drugog punih 16 godina. :D
Korisnikov avatar
By colorado
I ja sam jedinac.

Slazem se i sa Jukijem i sa Tramp. Ako si jedinac, teze ti je da postanes socijalno bice jer uvek imas tu opciju da se osamis kad ti nije do okoline i gde da se povuces kada se zbog nje ne osecas prijatno. S Tramp se slazem u tome da kao jedinac bas jako vodis racuna da odrzis prijateljstva koja imas, jer uvek u prijateljima vidis ono sto drugi vide u braci i sestrama. (Tek sada u stvari shvatam da je verovatno i sustinski razlog zasto smo se Tramp i ja tako dobro slagali...)
Korisnikov avatar
By Rei
Nisam jedinac, a voleo bih, poshto se vec ponasham kao jedan tj onako kako kazhu da se ponashaju jedinci :)
Korisnikov avatar
By tramp
@colorado - he he eto vidis a ima i ona zelja da si stalno u centru paznje koja moze da bude problem a moze i da se uklopi pa onda umesto jedno da bude centar paznje, budete centar paznje zajedno :drama:
Korisnikov avatar
By Delete
Imam brata, koji je mnogo mladji, pa od njega u zivotu nisam imala neke koristi, mozda sam cak bila u pojedinim trenucima i ostecena, jer popustim zato sto je mladji, ali u sustini, mislim da je velika satisfakcija imati brata ili sestru, i zbog samog nacina i brzine sazrevanja, sa jedne strane, a i zbog nekog druzenja, jer i kad si usamljen, kad ti svi okrenu ledja, mozes potraziti brata/sestru i znati da postoji neko ko te ne moze tek tako napustiti.
Korisnikov avatar
By Zoe
Moja polu-sestra je 16 godina starija od mene....sto, samo po sebi ne mora nuzno biti problem, ali...mi cak nismo ni odrastale zajedno...Ja sad imam zajednickih obaveza sa njom ( tata je umro), pa pokusavam da osetim nesto....da razvijem to u sebi a i u njoj.....mada, suvise razliciti pogledi, zivoti.......mentaliteti....ne verujem da ce ici...
Korisnikov avatar
By tramp
vidis onegirlarmy ja bas zbog toga pokusavam da imam neku vezu sa svojom (polu)sestricom tako da iako je ne vidim cesto jer smo daleko pokusam da kad god dodjem na Balkan provedem neko vreme sa njom da ne bi za 15tak godina sedela sa sestrom i imala osecaj da smo potpuni stranci
Korisnikov avatar
By Zoe
To je lepo od tebe........ja to isto radim, i cak je nagovaram da predje sa porodicom u moj grad da zivi.......Bas bih volela da imam nekog ko bi me voleo (eh,sad puno trazim!) i prihvatao bez rezerve.....onakvu kakva sam.......
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by tramp
@colorado - he he eto vidis a ima i ona zelja da si stalno u centru paznje koja moze da bude problem a moze i da se uklopi pa onda umesto jedno da bude centar paznje, budete centar paznje zajedno :drama:
Yessssssssssssss!!

hi-five
By Çâðê_DUP
Samo da dodam: i ja sam jedinche. Mislim da su jedinchici u proseku kreativniji od dece koja imaju batu ili seku, jer moraju sami da smisljaju svoje male igre ... i usamljeni su. Takodje, tacno je da u prijateljima traze zamenu za brata, sestru .. ja sam oduvek zelela da imam sestru, ponekad pomislim da je to razlog sto sam lezba :P

Kompenzacija je chuddo!
Korisnikov avatar
By Zoe
Uh, ja se uzasno vezujem za ljude.....ne za sve, `course....i uvek ocekujem da me razumeju i kad ne pricam i da me tolerisu i da me podrze.......JA TO RADIM, te stoga to ocekujem i za uzvrat.......ne odustajem lako od ljudi ako su vec u mom svetu, cak i ako lose ide.......uvek podjem od toga da je najlakse nesto raz*ebati.......da treba jos malo pokusati, jos se potruditi........Naravno, uvek ispadne da taj prvi impuls, taj osecaj kada mislis da nesto treba da uradis a ne uradis, i jeste bio tacan, ali.......ja do sada nisam sebe naterala da ga poslusam.....I nikad mi ne bude zao, bez obzira na sve. Nikad mi nije zao sto sam ucinila sve od sebe......Drugacije ne umem.

:offtopic: Ma sta ja bulaznim?! Ovo nema veze s` mojom RODJENOM TEMOM!
Korisnikov avatar
By tramp
donekle ima, ta potreba da ne pustis ljude da ti izadju iz zivota ... mada mislim da isto tako kao jedinche naucis biti sama, naucis se sama zabavljati, ja recimo stanujem trenutno sama i uopste mi ne smeta a znam ljude kojima to izgleda strasno
Korisnikov avatar
By Zoe
Zanimljiva stvar sa tim - kada sam dugo sa nekim, uopste mi ne smeta ta stalna prisutnost.....naravno, zelim i imam svoju slobodu, ali prosto OBOZAVAM da radim i najobicnije stvari sa nekim :love: ne volim da budem dugo sama.....A sa druge strane, ponekad mi i te kako prija i nikad mi nije dosadno kad sam sama. Ali to nikad ne potraje, moje bice kao da tezi da se spoji sa jos nekim :shake:
Zavisi od perioda.......
U sustini, moje bivstvovanje sa nekim je do sada uvek ukljucivalo moju potpunu i apsolutnu slobodu, pa i izolovanost ako je potrebno, tako da nisam do sada bas pozelela da budem apsolutno sama.
Korisnikov avatar
By bigirl
Jedinica sam. I brate, nikada mi niko nije falio. Uvek sam imala svoje ma?ke da se igram sa njima, a vala i da komuniciram.

I ne mislim da sam razmažena i uobražena... Mada mi kažu da uobražena jesam... Ali razmažena nikako! Nisam bila vaspitavana po principu "šta poželiš - to i dobiješ" da bih bila razmažena.
Korisnikov avatar
By Zoe
`Apsolutnu` i `apsolutno`.......spava mi se vec..... :puzzle: :sleep:
Korisnikov avatar
By Zoe
Macke?! Obozavam ih...... :love: Ali ja obozavam sve zivotinje :love:
Korisnikov avatar
By Zoe
Jedinci svih zemalja :grouphug:
By fazza
Imam stariju sestru sa kojom se nikada nisam bash najbolje slagao, ali shta je
tu je. :)
Korisnikov avatar
By Zoe
.........sto nas dovodi do pitanja: Da li i oni koji su odrastali sa bracom i sestrama imaju obavezno i taj ekskluzivni osecaj prihvatanja bez obzira na sve i bezuslovne ljubavi? Bas me zanima........znam ih puno koji su rekli kako nisu u dobrim odnosima.....ovo, ono...
Korisnikov avatar
By Sandy Veverica
J am only child too...mislim da jedinci nisu razmazeni po defaultu.. ja mislim da sam dosta "propatila" u zivotu zbog togaa...misli da su jedinci druzeljubiviji ... i mislim da se vise vezuju za ljude... dakle...moje pitanje je ..Da li mislite da su jednici posesivniji od ljudi koji imaju rodjenog brata ili sestru??
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!