Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By MaXayde!!
Jel vam se nekad desilo da se outujete nekoj osobi koju recimo dugo znate a u poslednje vreme vam skache po zivcima smaranima tipa "Jao, a kad ces ti vec jednom da nadjes devojku/decka", ili "Ajde vec jednom nadji devojku,da mozemo zajedno da izlazimo, vec sam zabrinut/a za tebe, poslacu te u manastir" i sl ............ :shtap: ? Mislim, sigurno znate na kakve osobe mislim- prosecan primerak nije ili bar nije JAKO homofob, smatra vas jako dobrim drugom/drugaricom, ali mu se josh niste outovali jer jednostavno ima neshto sto vam "ne shtima" za to (ili je trachara, ili bi vas ugushio komentarima i pitanjima....itd). U mom zivotu ima naprimer nekoliko takvih ljudi, dosta su mi dragi (ali nisam bas ODUSEVLJEN idejom da im se outujem..); ali me u poslednje vreme bas dosta smaraju smatrajuci se ovlastenim da mi sole pamet na ljubavnom planu (a ipak su mi previse dragi da ih odbacim od sebe i zauzimaju dosta vremena/mesta u mom zivotu). Jednostavno nekad pozelim da neke od tih samo istushiram sa nekim komentarom tipa "E,aj nemoj me vise gnjaviti, IMAM decka,gay sam i ne brini ti o mom ljubavnom zivotu ili nedostatku istog" ). Inace bas nisam osoba koja se outuje shakom & kapom svima,ali mi se chini da u poslednje vreme imam sve krace zivce :vatroslava:
Dakle, kako vi izlazite na kraj sa takvim "mirodjijama" u chorbi svog zivota, koliki vam je "prag tolerancije za outovanje" kad su takvi prijatelji/rodjaci u pitanju?
By brdja
Pa ne znam koliko godina imas i koliko si da tako kazem ozbiljan :-)9 mislim u ozbiljnijim godinama ... ako imas oko 30-tak onda mozes razmisliti da im se outujes .. ma oni sigurno to i naslucuju .. ako su ti vec toliko bliski koliko kazes ... A ako ti nisu veoma bliski ne outuj se ... :sekirica:

sto se dosadjivanja tice .. hm .. meni se jedna frendica nabacivala i slicno .. cak sam ja jednom cuo neki njen komentar (u drustvu ima jednog gej-a ... svi smo sa istog faksa bili ...) .. sada se retko vidjamo i ohladili smo to druzenje, mila mi ej ona ali mogu da zivim bez toga ...

sto se musko muskih odnosa tice .. hm .. razmisli i o tome ... mozda su tvoji frendovi moderni i slicno ali ...

outovati se treba samo bliskim osobama (moze s epokazati i da nemaju razumevanja ali onda WHO FUCK THEM ...

dakle ako imas 20-tak godina i koju pride sacekaj sa outovanjem ... imas ti sta da radis i bez outovanja

P.S. glavna svrha outovanja (pokazala su i klinicka ispitivanja) je psihicko RASTERECIVANJE .. kazu da su outovane osobe psihicki zdravije barem za nijansu jer ne trpe teret :plakar:

zato moj savet je da razmislis (kao i u svakom odlucivanju) da li si spreman da se suocis a posledicama eventualnog neshvatanja i odbacivanja i ostalim posledicama ... prosto COST/BENEFIT analiza ...

pozdrav:kokice:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by MaXayde!!
Jel vam se nekad desilo da se outujete nekoj osobi koju recimo dugo znate a u poslednje vreme vam skache po zivcima smaranima tipa "Jao, a kad ces ti vec jednom da nadjes devojku/decka"

...

ali mu se josh niste outovali jer jednostavno ima neshto sto vam "ne shtima" za to ...
nisam siguran da razumem tvoju nedoumicu. outovao si se ljudima koji te sada iz nekog razloga smaraju ili im se uopšte nisi outovao, pa te zbog toga i smaraju? :puzzle:

ja sam se "miroðija" rešio tako što sam se outovao ljudima, a one druge sam eliminisao. nije bilo lako, ali moj stav je da ljudi koji ne mogu da me prihvate takvog kakav sam (gej) ne mogu da budu moji prijatelji i kraj. nisam našao smisao u nastavku nekog druženja sa njima. njima je npr. neprijatno da im pri?am o svom de?ku, a meni je neprijatno da se pravim da on ne postoji. pa šta onda, da 'vatamo zjale i gubimo vreme na nekim šatro prijateljskim kafama?! gluposti! moj stav je da ljudi na ovom svetu ima mnogo i da ne treba sebe uskra?ivati novih poznanstava. no, ti možda imaš drugi sistem vrednosti...
Originally posted by brdja
outovati se treba samo bliskim osobama (moze s epokazati i da nemaju razumevanja ali onda WHO FUCK THEM ... dakle ako imas 20-tak godina i koju pride sacekaj sa outovanjem ... imas ti sta da radis i bez outovanja
?ini mi se da je de?ko pitao kako vi izlazite na kraj sa takvim "mirodjijama" u chorbi svog zivota, a ne za savete. na osnovu ?ega bilo ko (pa i ti) može u ovoj situaciji da tvrdi da je njemu "bolje" ili "treba" ili šta god da radi (on ili bilo ko drugi). de?ka ne poznaješ, zar ne? evo iz mog iskustva je outovanje super stvar (meni mnogo pomogla u životu, a imam 22 godine) no opet ne bih se usudio da nekom drugom "savetujem" da i on/a to uradi, kao što se ne bih usudio ni da ih odgovoram od toga.
By brdja
ja sam samo naveo rezultate OZBILJNIH KLINICKIH STUDIJA ... u nasoj zemlji i nostranstvu :vijaca:
Korisnikov avatar
By MaXayde!!
Ma ok ljudi, nije zgoreg ni posavetovati, svaku sugestiju ozbiljno razmatram ako smatram da ima dobru "tezinu". Svestan sam i ja da je verovatno ljude kojima nikad neces moci da kazes odredjene stvari o sebi potrebno na neki nacin "eliminisati" (ili ih bar postaviti na dovoljnu distancu da ne predstavljaju teret u daljem zivotu) i dosta sam u poslednje vreme uradio i po tom pitanju. No,kako svet oko nas ipak nije crno/beo koliko god mi to nekad prizeljkivali, ja nisam ni mislio na takve extreme od slucajeva. U pitanju su ipak neki od mojih dragih prijatelja koje znam u proseku bar 8-15 godina i od kojih bi me sigurno najveci deo ipak prihvatio (uz manje ili vece dramljenje..). Prilikom postavljanja posta takve slucajeve sam upravo i imao na umu,a ne kojekakve poznanike ("jao, znam te vec mesec dana,chinis mi se ok, pa ajde da te malo testiram na stres"...) u vidu koleginica koje me muvaju ili sta-ti-ja-vec-znam. I siguran sam da mnogi gejevi hteli to ili ne imaju bar neke takve prijatelje oko sebe; i posto su ljudi razliciti interesovalo me je kako neko izlazi na kraj sa tim ako mu se vec dogadja, koliko strpljenja imate i koliko debele zivce ("prag tolerancije") prilikom odlucivanja da li doticne subjekte smestiti u jednu od onih crno/belih zona.
Korisnikov avatar
By Delete
Pa to sam resila na jako prost nacin, druzim se sa jednim deckom, samo mi je drug i njemu sam se outovala, pa ako neko tako pocne da me gnjavi, samo kazem da mi je on decko, on to potvrdi, posto jos uvek nema drugu devojku, jer je jako zaljubljen u mene i kraj price...mislim da je to najbolji nacin, a inace, osbma kojima sam trebala da se outujem sam se i outovala, ostalima ne zelim i necu, bez obzira na sve boje je da budu u zabludi, nego da znaju istinu, cisto zbog neke moje sigurnosti.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by MaXayde!!
I siguran sam da mnogi gejevi hteli to ili ne imaju bar neke takve prijatelje oko sebe...
eto, ja sam tako imao jednu super drugaricu u srednjoj školi, ona je posle mojih roditelja prva osoba kojoj sam se outovao. bili smo ekstremno bliski, pa sam imao potrebu da joj kažem. a ona bi možda spadala u tu kategoriju onih-koji-nisu-crno-beli, jer je bila homofobi?na. ali ispalo je to sve okej. doduše, kako se školica završila i po?ele studije, ona je otišla u drugi grad i iz nekog razloga mi se više nikada nije javila. e, jebeš tu "drugaricu" onda! sad kontam da je to bila samo dobra škola, ništa više.

kasnije sam upoznao neke druge str8 ljude koji su prosto "skapirali" za mene, a ?ekali su samo moj prvi korak kako ne bi ispali napadni. meni je to možda i najbolji znak da takva osoba stvarno kapira gej ljude, tj. kapira mene, pa onda tu i ima nekog osnova za pravo prijateljstvo. a to se i dogodilo ili ?e se (siguran sam) dogoditi sa tih nekoliko ljudi o kojima pri?am...
Korisnikov avatar
By MaXayde!!
samo kazem da mi je on decko, on to potvrdi, posto jos uvek nema drugu devojku,
Naravno, to je nesto o cemu jako veliki broj gejeva mashta....... kao nadjesh dobru drugaricu (ili neku lez devojku u slichnoj situaciji), pa se onda tako lepo "ispomazete". Steta samo sto je takve osobe prilicno tesko naci (mislim,dao bih ja i oglas u tom fazonu ali avaj- kontam da bi delovao idiotski :smilegrin: )
By Swanheart
Na moju srecu vecina ljudi kojima sam se outovala je to super prihvatila,ali ima i onih gnjavatora koji ubise u pojam sa pitanjiem"a kada ces da pronadjes decka"...misliiim...zanima li mene sa kim oni spavaju i sa kim su u vezi:nono:...a sa njima je lako,spomenes neku od njihovih gluposti i odmah cute.
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Bilo nekad.....ukapirali da nisam vishe bi :yes:
Korisnikov avatar
By taurus
Kazem da me pali kada niko ne zna sa kim se drndam!Vise ne pitaju,narocito rodjaci.:prst2:
By just!N
Kad pocnu da smaraju kazem kratko i jasno:necu o tome i kraj! :P
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!