Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By bambola
Pretpostavljam da bi trebalo da ih oboje skuvam tvrdje-nesto slutim da su prekuvani bljaks...
Korisnikov avatar
By Adam*
MEni moja draga mamica danas skuvala Pasulj strasan ali ga ja nesto i ne volim!Ali cenim jer stvarno je majstor za to!Od Babe recept!Sa rebarcima i knedlama....ne volim suv i prazan pasulj a moze da bude od mene i gust i redak,oba keva rastura!!Ipak sam vise za sarmu!!!!
By Tea
Originally posted by bambola
Pretpostavljam da bi trebalo da ih oboje skuvam tvrdje-nesto slutim da su prekuvani bljaks...
aha...:dj:
Korisnikov avatar
By bambola
Napravila sam sebi i bratu tu salatu i to nam je bio kompletan rucak..samo smo napravili tost uz nju,na koji smo macnuli malo putera i natrljali beli luk...Sasvim dobro je ispalo,sumnjam da sam i mogla jos neko jelo uz to da pojedem,bas me zasitilo......:pivce:
Korisnikov avatar
By Pipin
Originally posted by jukie
Originally posted by Mars
Pomesani pasulj i pirinac?!?!
Ja sam pre jedno pet minuta baš razmišljao o toj kombinaciji i ne izgleda mi nikako. Te dve stvari se nekako ose?aju razli?itim delovima nepca, mislim da jedino Popaj može tako da iskrivi usta da istovremeno uživa u oba ukusa.
Pasulj i pirina? odli?no idu zajedno. Dobro sad, verovatno se može upropastiti pogrešnim za?inima pa da bude baš kao što ste opisali.

Kad smo kod kombinacija sa pasuljom, ja sam u jednom restoranu u Maðarskoj jeo pasulj (malo guš?a ?orba) kombinovan sa testeninom.
Radi se o onim obi?nim kerefekama od testa (školjkice, puži?i i sl. što ima u svakoj radnji) koje se preliju sa tom pasulj ?orbom. Izuzetno dobro!
Kao što se pravi sos od graška i ostalog vrtnog zrnevlja, tako je ovde ?orba bila nešto kao sos od pasulja. Odli?no se uklapa. Kasnije smo to koristili ku?i - kad ostane pasulja, samo se obari testenina i pasulj prelije preko.

Ima još jedna kombinacija koju sam jeo u Sremu - pasulj sa kajganom. Takoðe jako dobro. Bio sam sumnji?av u po?etku, ali ta bakuta insistirala da probam. U pitanju je tapravo isti pasulj nagusto kao sa testeninom. Samo se prespe preko kajgane.
Korisnikov avatar
By Pipin
I jedan mali savet od kuvara novajlije :D

Da bi pasulj manje nadimao, treba ga kuvati otklopljenog i bez soli. So je za?in koji ne treba kuvati da bi imao efekta, pa se može dodati i pred kraj. Pred zapršku, naprimer.
To se zove "bestrzajni pasulj" :giggle:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Pipin
Ima još jedna kombinacija koju sam jeo u Sremu - pasulj sa kajganom. Takoðe jako dobro. Bio sam sumnji?av u po?etku, ali ta bakuta insistirala da probam. U pitanju je tapravo isti pasulj nagusto kao sa testeninom. Samo se prespe preko kajgane.
BTW Nama su (dok sam studirao) u menzi nekoliko puta davali pasulj sa pe?enom piletinom tj ako ho?eš piletinu moraš da uzmeš i pasulj a ne neko popularnije jelo - na taj na?in osiguravaju da ?e potrošiti sve porcije*. Mama nije verovala i baš je bila suparnik te ideje, tipa ne smeš da mešaš pasulj i pe?enu piletinu, ali je sasvim OK.

[size=-2]*pohovano belo meso je uvek išlo u kombinaciji sa nekom odvratnom boranijom... ljudi bi masovno pojeli belo meso (ili dva iz dve porcije) i odneli netaknute dve porcije boranije da bace... meni je naravno bilo žao pa sam pokušavao to da jedem, ali bilo je odvratno...[/size]
Korisnikov avatar
By Deksi
Joooj...straasno,danas me sacekao pasulj za rucak,a mrzim ga...kad sam dosao iz skole pokacio sam se s kevom zbog toga i na kraju pojeo jedan zalogaj placuci ko neka budala :njuska: :praznoglavi:
Korisnikov avatar
By Escobar
Joj on tako ne prija mom zelucu......:rentgen:
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by colorado
Obozavam pasulj kao i efekte koje izaziva!!

Secas se tramp sta sam jeo kad smo ziveli zajedno? Obaris pirinac i dodas konzervu pasulja i cilija. Lepo je, a jednostavnije ga je napraviti nego sendvic.
mmm njam njam njam - nisam pravila ovog meseca a mogla sam :D
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Pipin
pasulj (malo gu�?a ?orba) kombinovan sa testeninom.
Radi se o onim obi?nim kerefekama od testa (�koljkice, pu�i?i i sl. �to ima u svakoj radnji) koje se preliju sa tom pasulj ?orbom. Izuzetno dobro!
To zovu pasta-fazol ...mada, prevod i jeste testenina-pasulj :)

Super je.
Korisnikov avatar
By HARP
Ispovest jedne dame:
Prestala sam da jedem pasulj zbog muža, zbog neprijatnih gasova. Inače ga jako volim. Na dan mog rođendana žurila sam s posla. Ali pokvario mi se auto. Nastavila sam kući pešaka. Naišla sam na restoran i rešila da se častim čak sa 3 porcije pasulja misleci da cu do kuće ispustiti sve nelagodne gasove.
Vrata kući mi je otvorio muž, čestitao mi je rođendan i vezao mi je oči i odveo me je u dnevnu sobu rekavši da ima iznenađenje za mene. Otišao je da se javi na tel. Pošto je razgovor bio dug iskoristila sam da ipustim grupu nelagodnih gasova čas sa leve, čas sa desne strane. Bila sam uverena da sam se ispraznila.
Došao je muž, odvezao oči i 12 naših prijatelja koji su tu sedeli povikali su svi u glas:" Srećan rođenda!"
By XanaX
ja osobno volim mladi grah, iako je dosta tesko jelo. obicno kao pashta-fazhol, ili - moja omiljena kombinacija - mladi grah s pashtom od paradajza i shpinata... na isti nachin odlicno sjedaju i bob i slanutak... mahune, klasika - na lesho, grah je dobar i na salatu, s lukom i ribanim dajkonom ili repom (repa mi malo "smrdi, dodushe)
Korisnikov avatar
By Zoe
Obozavam pasulj :love: :mljac:

Pravila sam ga i jela za weekend :mljac:
Korisnikov avatar
By mmiki
Obozavam pasulj!!!!!
Secam se kada sam se igrao zmurke kao mali, keva je viknula:"Rucak, pasulj!", ja sam ustao i viknuo:"Pasulj!!!" bez obzira na to sto me je drug vec jako dugo nervozno trazio...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!