Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By dimitriades
@ GALATEJA

zlato, navescu ti dva primera iz moje neposredne okoline: moj brat (od tetke - oceve sestre) je osamario decka u autobusu samo zato sto je neko pustio buvu da je taj mali homic! sta bi mu uradio da ga je video sa deckom?

moj drugi brat (isto od tetke - mamine sestre) je hteo da specijalno zbog parade dodje u beograd. kada sam ga pitao da li je siguran da bi bejzbol palicom mogao da udari drugu osobu, toliko se uzbudio govoreci sve najgore o pederima da ga nisam prepoznao (mada iskreno, za njega sumnjam da je gej jer ja nisam upoznao nijednu njegovu ribu pa mislim da se mrznjom prema pederima bori protiv skrivenih nagona - ali to je druga prica).
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by m..
Originally posted by GALATEJA
Tog sam stava da bi bilo jako dobro uvesti seksualnu edukaciju u skole kako bi deci od najranijih godina bilo govoreno sta je dobro, a sta ne.
Uh, to je pomalo klizavo tlo. Cega sam se naslusala na casovima istorije, i koliko puta smo ucili razlicite verzije. Malo je zajebano ako profa ima svoju verziju interpretacije gradiva.
Tu se potpuno slažem... a u ve?ini škola po Srbiji ?eš se naslušati verzije one žene koja je na TV pri?ala o kozama...
da ne pri?am što ne želim da budem onaj koji ?e deci da predaje seksualno vaspitanje, a u svetu je praksa da to radi ili nastavnik biologije ili fizi?kog... a bila bi manja šteta za decu da to radi nastavnik biologije... nastavnici fizi?kog koje sam upoznao su tako strašni...:indijanac:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by jukie
Originally posted by m..
Tog sam stava da bi bilo jako dobro uvesti seksualnu edukaciju u skole kako bi deci od najranijih godina bilo govoreno sta je dobro, a sta ne.
Uh, to je pomalo klizavo tlo. Cega sam se naslusala na casovima istorije, i koliko puta smo ucili razlicite verzije. Malo je zajebano ako profa ima svoju verziju interpretacije gradiva.
Tu se potpuno slažem... a u ve?ini škola po Srbiji ?eš se naslušati verzije one žene koja je na TV pri?ala o kozama...
da ne pri?am što ne želim da budem onaj koji ?e deci da predaje seksualno vaspitanje, a u svetu je praksa da to radi ili nastavnik biologije ili fizi?kog... a bila bi manja šteta za decu da to radi nastavnik biologije... nastavnici fizi?kog koje sam upoznao su tako strašni... :indijanac:
Ja ipak ostajem pri tom da bi uvodjenje seksualnog vaspitanja bilo dobro. Problematika koju vidite ti i m.. moze se prevazici na taj nacin sto bi se napisao udzbenik za pomenuti predmet. Onaj ko bi pisao udzbenik ne sme negativno da pise o homoseksualnosti, jer je SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA homoerotske sklonosti lisila oznacavanja sa 'bolest' i slicno. SZO na homoseksualnost gleda kao na levorukost, tj. kao nesto sto je normalno, ali ne toliko cesto. Mislim da bi kao udzbenik za peti i sesti razred bila super knjizica Kreativnog centra 'Seks za pocetnike'. Autorka je pisala pozitivno o homoseksualnosti, cak imaju i neke ilustracije.

Ono sto je Aleksandra Jankovic spominjala koze je bilo krajnje uvredljivo, ali njena rec protiv reci SZO nema nikakvu validnost.
Korisnikov avatar
By m..
A gay pingvini?

Ne znam, iz licnog iskustva uopste nemam poverenja u profesore, isla sam u skole na dobrom glasu u centru grada, i nagledala se kojekakvih dileja (s par izuzetaka, koji su zaista bili veoma ok, i kao ljudi i kao profani - tj bili su strogi i ocekivali dosta, ali su dobro predavali i bili fer u ocenjivanju). Jebote, lik koji mi je predavao logiku nas je terao da se na kontrolnom pismeno zakunemo u boga da necemo prepsivati - "Ja, rab boziji....". Bas ga nesto zamisljam kako objasnjava deci kako su gay ljudi ok i treba da imaju jednaka prava i onda prelazi na spiku o g tacki... Mislim ideja je nacelno dobra, ali u parksi...
Korisnikov avatar
By jukie
Ja ipak ostajem pri tom da bi uvodjenje seksualnog vaspitanja bilo dobro. Problematika koju vidite ti i m.. moze se prevazici na taj nacin sto bi se napisao udzbenik za pomenuti predmet. Onaj ko bi pisao udzbenik ne sme negativno da pise o homoseksualnosti, jer je SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA homoerotske sklonosti lisila oznacavanja sa 'bolest' i slicno.
Ahmm... da citiram/parafraziram profesorku metodike nastave biologije: "Nije nastavni plan samo nešto što zapišete u dnevnik pa ga se ne držite... Znamo svi da kad nastavnik zatvori vrata u?ionice može da ispri?a šta ho?e... papir trpi svašta, a šta se ustvari radilo na ?asu je nešto sasvim drugo... nego treba stvarno da se držite tog plana etc etc"
A sada o udžbenicima: npr tokom mog srednjeg školovanja, samo iz matematike i engleskog smo uopšte koristili udžbenik (iz matematike Veneovu zbirku a iz engleskog je profesorka magistrirala na gramati?kim zadacima iz udžbenika pa je logi?no da smo radili po tim zadacima), a iz svih ostalih predmeta su nam profesori diktirali... a kad diktiraš možeš da pre?utiš što ti se ne sviða i da natrpaš sve što ti se sviða... ja se ina?e trudim da djacima skrenem pažnju od udžbenika, jer imaju obi?aj da kao mali papagaj?i?i recituju rogobatne re?enice koje ne razumeju...
Mislim da bi kao udzbenik za peti i sesti razred bila super knjizica Kreativnog centra 'Seks za pocetnike'. Autorka je pisala pozitivno o homoseksualnosti, cak imaju i neke ilustracije.
Mislim da kod nas tek treba ubediti ljude da je to gradivo za tako "malu decu"... kod nas se o pubertetu u?i iz biologije na kraju osmog razreda, kada su ðaci ve? izašli iz puberteta... pogotovo devojke... otprilike "ako se ne se?ate, evo kroz šta ste ono prošli pre godinu-dve"...

btw ja tokom školovanja nisam obu?en da predajem ðacima o ljudskoj seksualnosti; nismo imali nijedan predmet koji bi se time bavio
By Çâðê_DUP
Ja sam se strastveno ljubila s prelepom devojkom u kaficu u Kragujevcu i dobila sam pice, cigarete, odobravanje, ponude za sex ....

To je zato sto za nas obe misle da smo strejt i to ih "lozi" da se "ubace".

da se poljube dva muskarca, verujem da bi dobili zapaljenu cigaretu pravo u dupe.

Sta reci, a ostati kulturan? Prvo, ne mogu da raspravljam sa osobom kojoj se zivot sastoji u brojanju pumpi i bandera na relaciji Bg-Mladenovac. Osoba koja smatra da je njena homofobicna drugarica izuzetno inteligentna.

Ti pricas da homofobija ne postoji? Zene su na vise nacina ugrozene time sto ih i ne shvataju ozbiljno. Vise bih volela i da me premlate nego da me smaraju str8 tipovi i da mi se postavljaju pitanja: a sta ti radis na gay sajtu? A to je zato sto nisi osetila dobar kurac?

Relativizovanje homofobije je gore od bilo kakve aktivne ili pasivne homofobije. HOMOFOBIJA I NASILJE prema LGBT osobama su fakat. To sto ih ti nisi osetila, ne znaci da ne postoji. Je l treba da neko bude silovan da bi tebi neko nesto dokazao? Ma koga boli k ... uostalom. Branimo se i zivimo, svako u skladu sa svojim MOZGOM.

Ovde se ne radi vise ni o Galatejinoj gluposti, ovo su homofobicne izjave. Treba reagovati odlucno!!!:transprst:
Korisnikov avatar
By Zibro
To je zato sto za nas obe misle da smo strejt i to ih "lozi" da se "ubace".

da se poljube dva muskarca, verujem da bi dobili zapaljenu cigaretu pravo u dupe.

Ti pricas da homofobija ne postoji? Zene su na vise nacina ugrozene time sto ih i ne shvataju ozbiljno. Vise bih volela i da me premlate nego da me smaraju str8 tipovi i da mi se postavljaju pitanja: a sta ti radis na gay sajtu? A to je zato sto nisi osetila dobar kurac?

Relativizovanje homofobije je gore od bilo kakve aktivne ili pasivne homofobije. HOMOFOBIJA I NASILJE prema LGBT osobama su fakat. To sto ih ti nisi osetila, ne znaci da ne postoji. Je l treba da neko bude silovan da bi tebi neko nesto dokazao? Ma koga boli k ... uostalom. Branimo se i zivimo, svako u skladu sa svojim MOZGOM.

...........

OLEEEEEE :cvece:
By White flower
Ja necu pricati o tudjim iskustvima vec o svojim... Ja sam IMALA homofobiju... Strasno, niko ne zna sta se sve onda mota po glavi te osobe... Ja sam jos imala neki tezi oblik... A sve je pocelo ovako:
Upisala sam se na odbojku u 7-om osnovne... Isla sam neka 3-4 treninga kada mi je pred ulazak u salu jedna devojka prisla i rekla mi da je sacekam posle treninga jer mora nesto da me pita... Ja sam iskreno mislila da ce me pitati za nekog bivseg, ali ne... Kao iz topa je ispalila: "Ti se meni svidjas"!... Ja sam se frapirala... Nisam znala da neko takav i postoji a kamoli da se jos lepi za mene... Dve i po godine ja sam bezala ne samo od gay osoba vec i od celog zenskog roda... Za rodjendan nisam dozvoljavala ni u obraz da me poljube drugarice sa kojima sam se druzila ceo zivot... Ali dobro, kako doslo tako i otislo... Evo sada sam cist primer za kontrafobiju...
Korisnikov avatar
By Laika
Originally posted by m..
Jebote, lik koji mi je predavao logiku nas je terao da se na kontrolnom pismeno zakunemo u boga da necemo prepsivati - "Ja, rab boziji....". Bas ga nesto zamisljam kako objasnjava deci kako su gay ljudi ok i treba da imaju jednaka prava i onda prelazi na spiku o g tacki... Mislim ideja je nacelno dobra, ali u parksi...

Ajoj! Predavao nam isti covek izgleda mi...
Jel vas terao da ga pozdravljate sa ''Pomaze Bog!'' kad udje u ucionicu, i umesto lekcije iz udzbenika logike ''Dokazivanje: Da li je Kopaonik visi od Rudnika'' predavao ''Kako su komunisti skratili planinu''?
I da li se kune u Platona? I da li vam je ''predavao'' pricu ''Veliki inkvizitor'' iz ''Brace Karamazova''? I da li ima sestru bliznakinju koja predaje grcki jezik? Da li je sve diktirao i onda napominjao da se na kraju napise u zagradi ''u knjizi stoji drugacije''.

I :love: him
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Laika
Originally posted by m..
Jebote, lik koji mi je predavao logiku nas je terao da se na kontrolnom pismeno zakunemo u boga da necemo prepsivati - "Ja, rab boziji....". Bas ga nesto zamisljam kako objasnjava deci kako su gay ljudi ok i treba da imaju jednaka prava i onda prelazi na spiku o g tacki... Mislim ideja je nacelno dobra, ali u parksi...

Ajoj! Predavao nam isti covek izgleda mi...
Jel vas terao da ga pozdravljate sa ''Pomaze Bog!'' kad udje u ucionicu, i umesto lekcije iz udzbenika logike ''Dokazivanje: Da li je Kopaonik visi od Rudnika'' predavao ''Kako su komunisti skratili planinu''?
I da li se kune u Platona? I da li vam je ''predavao'' pricu ''Veliki inkvizitor'' iz ''Brace Karamazova''? I da li ima sestru bliznakinju koja predaje grcki jezik? Da li je sve diktirao i onda napominjao da se na kraju napise u zagradi ''u knjizi stoji drugacije''.

I :love: him
Ne znam, posle je presao u filoloshku. Znas kako, jednom sam raspravljala na casu sa njim o tome da li su mravi drustvena bica, i posto moji argumenti nisu bili uvazeni (ja sam tvrdila da jesu, i da su u stanju da komuniciraju, lol) prestala sam da se pojavljujem, tako da nisam bas sigurna, covek je stavljen na ignore i kad bih sedela na casu, nisam ga slusala. Al kapiram d je to ta dileja, bilo bi too much da ih je dva takva.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Angelina777

Relativizovanje homofobije je gore od bilo kakve aktivne ili pasivne homofobije. HOMOFOBIJA I NASILJE prema LGBT osobama su fakat.
S ovim se apsolutno slazem. S tim da bih ga prosirila i na relaivizovanje fashizma, nacionalizma i slicnog.
Korisnikov avatar
By Laika
Originally posted by m..
[

Ne znam, posle je presao u filoloshku. Znas kako, jednom sam raspravljala na casu sa njim o tome da li su mravi drustvena bica, i posto moji argumenti nisu bili uvazeni (ja sam tvrdila da jesu, i da su u stanju da komuniciraju, lol) prestala sam da se pojavljujem, tako da nisam bas sigurna, covek je stavljen na ignore i kad bih sedela na casu, nisam ga slusala. Al kapiram d je to ta dileja, bilo bi too much da ih je dva takva.
Pa da :love:

Sad je disha :)
Ja sam ga jednom bas jako iznapusavala na pocetku cetvrte i uputila mu spektar licnih uvreda, medjutim posle me je strasno zgotivio iako smo vecito polemisali o svemu i ne slagali se, i nije me celu cetvrtu godinu ispitivao jer je tvrdio da ''nema potrebe''. A i nije bilo, stvarno mi je filozofija uvek bila jaca strana. On je dva faksa zavrsio sa jako visokim prosekom, a zaradjuje tako sto prevodi knjige sa pet razlicitih jezika. Nevidjeni intelektualac. Sestra bliznakinja njegova mi predavala latinski, luda luda, luda, jos ludja od brata.
Korisnikov avatar
By svejedno
Da, postoji homofobija u Srbiji, heavy.
Npr. jedan moj ortak je hteo da ide na paradu da se tuce, al' nije stigao. Ja ga pitam sta ti imas protiv pedera, on mi kaze: ' nista dok su u 4 zida' i ' necu da moje dete gleda pedere na ulici'.
A realno i on poznaje neke gayeve iz kraja i prema njima je ok, samo ih malo zajebava. Ortak je sad u zatvoru zbog nekog sranja.

Tek, iscitah temu i neke stvari su mi zapale za oko:

Veoma je velika razlika izmedju pedera i lezbejki.
Prvo, za devojke je drustveno prihvatljivije da budu prisne, da se ljube, grle i td, dok za ortake nije, drugo muskarci se stvarno uglavnom loze na lezbo sex, kapiram zato sto ne mogu tu da ucestvuju u tome & zato sto su komplexasi. A biju uglavnom muskarci, je li. Sto se fizicke torture tice.
Tako da ce pre stradati gay nego lezbo osoba. Na rejvu npr uopste nije cudno videti dve devojke da se ljube ali ortaci...pa, techno ekipa je openminded ali ne toliko.
+ Vecina, znaci vecina devojaka koje ja znam su otvoreno bi. Ali to je sad i neki trip, mozda.

No, ne znam, ne deluje mi da je u bg-u u praksi toliko alarmantno. Bez zelje da unizavam vasa losa iskustva sa budalama, jbg. Kojih svuda ima & uvek ce ih biti.

Ali mislim da je glavna stvar kako se vi postavite.
Ako se plasite i ako se skrivate a na otvorenom ste imate 50% sansi vise za maltretiranje. Svi koje znam da su skroz otvoreno gay mozda i jesu imali neprijatna iskustva, ali oni se sa tim bore jos otvorenije. I onda ljudi izgube zelju da ih sikaniraju. Stvarno.

Ako se postavite :comingout: (fuck, Smiley bas pored brzog odgovora (koji pisem pola sata el jedva vidim)) dakle u fazonu 'to sam ja a ko si ti?' ljudi ce se zbuniti. Video. I to se najvise zbune celavci. To je nesto cudno tu.. Zrtva se ne ponasa kao zrtva. Pa kako onda ja da se ponasam?

LM
Kod nas vlada uverenje da je gay u srbiji isto sto i musliman u NY.
Znaci voze taxi. Salim se, ali nemojte biti pokunjeni a revoltirani. Budite ponosni & revoltirani. Pokazite se i nemojte ovde da pricate kako vas shikaniraju, a vi nista ne radite.

Neko spomenu mikrokosmos. To je To. Pocnite od sebe. Parola deluj lokalno.

E da @Dina: Joj, pa za ribu koju stvarno volim ne bih podneo da se bre ljubi sa bilo chim sto nisam ja, da ne govorim o sexu. Dakle kad je ljubav u pitanju, sta je bre slatko da se dve devojke ljube? To je moje. U pravu si, zelim reci. Ne bih se nista lepse osecao da me devojka prevari sa devojkom. Devojka koju volim. Ljubomoran, sta cu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!