Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by GALATEJA
Najgore su mi tako podmukle osobe
tema nije jedina u kojoj sam primetila tu tvoju karakternu crtu
Originally posted by GALATEJAi hit
Vi koji me napadate na ovoj temi ne razlikujete se mnogo od homofoba
Originally posted by GALATEJADakle, urnebesniju trash psihologiju odavno nisam procitao.
Ima u psihologiji neki pojam tipa 'identifikacija sa agresorom'... Sve mi nesto komentari pojedinaca lice na to.
Originally posted by GALATEJAPosto svaki Jevrejin nije ubijen nema antisemitizma,
Pojam homofobije moze da se ralativizuje kao i sve na ovom svetu
Originally posted by SimorO, idiotluka! Ove zakljucke si izveo ti, a ne ja. Da nisi previse jadan bio bi smesan. Ispade da sam ja kriva za homofobiju, antisemitizam, fasizam... Ko zna, mozda se ispostavi da sam terorista.
Posto svaki Jevrejin nije ubijen nema antisemitizma,
posto svaki peder nije pretucen nema homofobije.
Sve se moze relativizovati.
Ali ne i Galateja!
Originally posted by FreyaSlazem se sa Zibrom da je procenat prijateljica veci - narocito ako je rec o tinejdzerskom dobu. Ali se ne slazem da se to cini radi muskaraca... mislim da tinejdzeri uglavnom imaju potrebe i prema sopstvenom polu - da li je u pitanju ispitivanje seksualnosti u tom dobu ili nesto drugo, tek to se cini zbog sebe.
Nisam pretrpela nikako fizicko ni psihicko nasilje zbog toga sto sam izjavila/pokazala da sam lezbejka ili sta vec.
Kao sto je vec GALATEJA rekla-nismo imale do sad nikakvih problema sto smo se drzale za ruke, ljubile se...
80% drugarica drzi se za ruke dok hodaju ulicama trazeci nesto musko apsolutno niko iz okoline ne smatra to znakom lezbijske ljubaviMislim da to nije istina da se 80% devojaka drzi za ruke, cak sumnjam i u 20%!
99,9% devojaka koje sam ja imao prilike da vidim da se grle i ljube rade to da bi bile interesantne i privukle muskarce i opet niko to ne kapira kao ozbiljno pokazivanje ljubavi
Originally posted by colonia_boy
moje iskustvo homofobije se uglavnom odnosi na torturu iz srednje skole. kako sam u startu etiketiran kao peder, mada se nisam ni trudio da iste tvrdnje opovrgnem,dolazilo je do svakodnevnih prozivki, ponekih napada i nipodastavanja mene kao osobe iz prostog razloga jer sam gay.
Originally posted by GALATEJAO, neznanja!
O, idiotluka!
Originally posted by GALATEJAPersze! Izvukao ih iz sledecih briljantnih iskaza:
Ove zakljucke si izveo ti, a ne ja.
meni se cini da je homofobija vise izrazena na nekim strejt forumima i drugim medijima dok je u 'realnom' zivotu diskutabilna.
A i pitanje je koliko je sve to istina.
Zivimo u vremenu kada ima svega i svacega.
s kim god da sam razgovarala iz ove 'populacije' niko se nije zalio na diskriminaciju, homofobiju i agresiju.
Originally posted by GALATEJAto be continued...
Stalno se prica o tamo nekim homoseksualcima koji su prebijeni, otpusteni sa radnog mesta i jos ko zna sta, ali gde su oni?
Originally posted by GALATEJANe, ti si odgovorna za kvazifilozofsku relativizaciju pomenutih fenomena, a u ovom konkretnom slucaju za relativizaciju i tabloidizaciju psihickog i fizickog nasilja kojoj su izlozeni gej muskarci i lezbejke. Nema zemlje na ovoj planeti u kojoj je dat pun legitimitet nasoj egzistenciji i nasem iskustvu, a ponajmanje u Srbiji.
Ispade da sam ja kriva za homofobiju, antisemitizam, fasizam... Ko zna, mozda se ispostavi da sam terorista.
originally posted by Simor
Cinjenica da mnogi od nas nisu iskusili fizicko nasilje ne govori o tome da zivimo u super tolerantnom drustvu, koje eto tolerise gej muskarce i lezbejke svuda sem na strejt forumima, nego o tome da vecina nas krije svoj idenitet zbog straha od nasilja.
originally posted by Simor
Inace, nije istina da je jedino razbijena gej parada primer homofobije. Ako malo citas saopstenja grupa koje se bore za ljudska prava, videces da su neki roditelji svoju cerku lezbejku vezivali za radijator, da je gej momak otpusten sa posla (iz skole) jer je gej (i to na insistiranje kolektiva), itd., itd.
originally posted by Galateja
Stalno se prica o tamo nekim homoseksualcima koji su prebijeni, otpusteni sa radnog mesta i jos ko zna sta, ali gde su oni?
Da nisi previse jadan bio bi smesan. Ispade da sam ja kriva za homofobiju, antisemitizam, fasizam...
Prilicno sam ubedjena da ljudi ne reaguju tako zbog toga sto su homofobicni, nego zato sto postoji potreba da se reaguje(ljudi imaju svoje frustracije - agresivnost i napadi na gay populaciju su jedan od njihovih ventila. Nije bitno zbog cega se napada, samo da se napada!!! ).
Samo mi je bilo cudno sto se uopsteno govori o homofobiji, a niko ne spominje iz licnog iskustva (ili iz iskustva bliznjih).
Originally posted by Tot
Galatejin argument tipa: "ovo sto ne vidim direktno (ili sto se ne moze nepobitno izneti pred sudnicu) mozda i ne postoji" je opasan zato sto daje zamah drustvenoj prihvatljivosti nevidljivog nasilja. Nas zadatak kao manjinsjke grupe je obrnut: povecati senzibilitet i stvoriti grupe za podrsku koje ce alarmitrati javnost ne samo zbog nasilja vec i zbog naznaka nasilja.
Originally posted by TotOvo su bitne stvari. Ali one se ne shvataju, pa ni od manjina koje su se, iz ovog ili onog razloga, savrseno uklopile u mainstream matricu, pa sada pljuckaju iz svog coska, onako konformisticki i poluobrazovano.
U dubini neprimetljivosti, sami sa svojom patnjom jer ne postoji DRUSTVENA SPREMNOST da se oni cuju. Dakle potrebno je da drustvo izrazi spremnost i ponudi jasne namere da zeli stititi njihova prava. Onda bi bilo mnogo vise ljudi koji bi izasli sa svojim povredama. Onih ljudi koji se za sada jos ne usudjuju da tuze policiju zbog loseg tretmana nakon privodjenja i to nakon sto su ti homoseksualci bili zrtve. Mi se ovde drzimo stava: "dobro je da izvukosmo zivu glavu". Vrlo je vazno da shvatis da mi trpimo opresiju ONIH KOJI NE ZELE I NECE DA NAS CUJU koja je gora od opresije onih koji bi nas lincovali na gradskom trgu. Jer da nema prvog ne bi bilo ni drugog.
Originally posted by GALATEJAja se mogu sloziti donekle sa ovim misljenjem, do mere u kojoj tvrdim da je homofobija na delu mnogo manje izrazena nego sto bi se to moglo proceniti na pojedinim forumima ili slusajuci povremene homofobne nastupe pojedinaca u medijima.
Dakle, meni se cini da je homofobija vise izrazena na nekim strejt forumima i drugim medijima dok je u 'realnom' zivotu diskutabilna.
Originally posted by GALATEJAA jednom, kad ti i Freya pocnete da se ljubite pred nekim Obrazovcem na stanici, i on vas umlati od batina tako da vas ni rodjena majka ne prepozna, siguran sam da ce te se ti i Freya prve pridruziti Simoru, Totu i ostaloj kompaniji (koju sazaljevas, Galatejo!) u borbi protiv homofobije, koje inace nema, u ovoj divnoj, divnoj zemlji gde manjinske slobode prosto cvetaju.
Samo nek Simor, Tot i ostala kompanija ratuju, bore se protiv homofobije napadajuci ostale homoseksualce,
K'o pelinkovac ste - gorki, a sladunjavi!Ja bas volEm pelinkovac.
Originally posted by UlixSto je babi milo to joj se i snilo.Originally posted by GALATEJAA jednom, kad ti i Freya pocnete da se ljubite pred nekim Obrazovcem na stanici, i on vas umlati od batina tako da vas ni rodjena majka ne prepozna, siguran sam da ce te se ti i Freya prve pridruziti Simoru, Totu i ostaloj kompaniji (koju sazaljevas, Galatejo!) u borbi protiv homofobije, koje inace nema, u ovoj divnoj, divnoj zemlji gde manjinske slobode prosto cvetaju.
Samo nek Simor, Tot i ostala kompanija ratuju, bore se protiv homofobije napadajuci ostale homoseksualce,
K'o pelinkovac ste - gorki, a sladunjavi!Ja bas volEm pelinkovac.
Originally posted by colonia_boyOtkud ti znas sta sam ja sve prosla u zivotu? Vidi decko, to sto ja nisam zrtva homofobije ne znaci da je moja realnost uvek bila med i mleko. Postoje mnoge druge teskoce koje nisu u vezi ni sa homoseksualnoscu ni sa homofobicnoscu. Ali ja se sa svojim zivotnim teskocama borim u realnosti, a ne Kao Simor i kompanija pisuci kilometarske postove koji su jalovi.
Galateja, kako ne kapirash. Meni je drago da nikada nisi naisla na homofobiju, super je sto si u drustvu gde nikada ne moras da precutis i ne moras da gutas knedlu u grlu jer bi u suprotnom zavrsila ko zna gde.
Ali please, nemoj da pljujes po svemu sto smo mi prosli, ne banalizuj nesto sto nikada nisi dozivela, cak ni u sali. Ono sto je za tebe nocna mora, za nas je bila i jos uvek jeste surova realnost.
Originally posted by GALATEJAAha, cim neko pomene pelikovac...
Sto je babi milo to joj se i snilo.
Nije cela Srbija ObrazNe, ali veliki, veliki deo Srbije, nazalost, deli njihova uverenja.
Ali ja se sa svojim zivotnim teskocama borim u realnosti, a ne Kao Simor i kompanija pisuci kilometarske postove koji su jalovi.Sa vecinom zivotnih problema se mozes izboriti "u realnosti", kako ti kazes, ali ne u potpunosti i sa homofobijom. Borba sa homofobijom je preveliki zalogaj za jednog coveka, to je nesto za sta se mora zaloziti celokupna gej zajednica, to mora biti zajednicki poduhvat svih nas.
Originally posted by operativni kadar
?ini mi se da Galateja i Spliff na stvar gledaju površno vode?i se onom poznatom "Posle mene potop". Zvu?i mi pomalo sebi?no. U svakom slu?aju jako pogaða one koji su prošli kroz mnogo loših stvari re?i im da je to zapravo ništa i da nije vredno pomena jer je to izolovan incident.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!