Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Da li ste bili izlozeni nekom obliku mentalne ili fizicke agresije zbog seksualne opredeljenosti? Volela bih da malo diskutujemo o homofobiji, al' iskustveno, a ne teorijski.

Ja jos uvek (a nadam se da ni necu) nisam imala neprijatnosti zbog toga sto imam devojku.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by GALATEJA
Da li ste bili izlozeni nekom obliku mentalne ili fizicke agresije zbog seksualne opredeljenosti?
Ja sam bio izložen mentalnoj i fizi?koj agresiji iz drugih razloga, ali ne iz tog.

p.s. nisam siguran da je ovo tema za Kafi??
Korisnikov avatar
By spliff
nisam nikad bio izlozzen mentalnoj ili fizichkoj agresiji zbog svoje sexualne orijentacije
Korisnikov avatar
By radoznala
Agresiji ne, ali psihickom ubijanju kad sam rekla drugarici gde sam izlazila, s kim i sta sam radila....
Bilo je :oklagija: :vatrica: :povez: a ja :eu: ali nije upalilo
Korisnikov avatar
By Galateja
Postavila sam ovu temu zato sto mi je cudno da svi govore o homofobiji, diskriminaciji i sl., a niko konkretno da kaze da je bio/bila napadnut zbog toga sto je gay/bi. Jedino se spominje tuca na paradi.

Sa devojkom se drzim javno za ruke, poljubile smo se na autobuskoj stanici, ljubile smo se po kaficima... Jedina negativna reakcija (ako to tako moze da se nazove) je bila od strane nekih klinki koje su u kaficu buljile u nas i kikotale se. Nista nisu dobacivale.

Dakle, meni se cini da je homofobija vise izrazena na nekim strejt forumima i drugim medijima dok je u 'realnom' zivotu diskutabilna.
By Simor
Postavila sam ovu temu zato sto mi je cudno da svi govore o homofobiji, diskriminaciji i sl., a niko konkretno da kaze da je bio/bila napadnut zbog toga sto je gay/bi. Jedino se spominje tuca na paradi.

Sa devojkom se drzim javno za ruke, poljubile smo se na autobuskoj stanici, ljubile smo se po kaficima... Jedina negativna reakcija (ako to tako moze da se nazove) je bila od strane nekih klinki koje su u kaficu buljile u nas i kikotale se. Nista nisu dobacivale.

Dakle, meni se cini da je homofobija vise izrazena na nekim strejt forumima i drugim medijima dok je u 'realnom' zivotu diskutabilna.
Cinjenica da mnogi od nas nisu iskusili fizicko nasilje ne govori o tome da zivimo u super tolerantnom drustvu, koje eto tolerise gej muskarce i lezbejke svuda sem na strejt forumima, nego o tome da vecina nas krije svoj idenitet zbog straha od nasilja.

Inace, nije istina da je jedino razbijena gej parada primer homofobije. Ako malo citas saopstenja grupa koje se bore za ljudska prava, videces da su neki roditelji svoju cerku lezbejku vezivali za radijator, da je gej momak otpusten sa posla (iz skole) jer je gej (i to na insistiranje kolektiva), itd., itd.

Zivimo u ultra homofobicnom drustvu, i to sto nemamo materijala da ti pricamo pikantne detalje kako su nas homofobi tukli, ne znaci da homofobije nema.
Korisnikov avatar
By Dina
U ranim vezama imala sam problema sa partnerima zbog preslobodnog odnosa (za njihove pojmove) sa prijateljicama ili zbog pozitivnog stava prema homoseksualnosti. Jednom sam plesala sa prijateljicom i naisao je moj tadasnji decko i doziveo sok, a jos veci mu je sok bio sto necu da `priznam` da sam uradila nesto lose i sto ne vidim da to nije isto kao ples sa muskarcem (sto ne vidim ni do dana danasnjeg, ali on mi je satima i danima `ispirao mozak` sa tim). Sledeci je imao silne zamerke na moje roditelje koji me pustaju da prespavljujem kod prijateljica a i one kod mene... Treci je pravio scene oko mog stava prema homoseksualnosti, imao je cak momente kad je pretio smrcu i homoseksualcima i meni (ne verujem da su bile ozbiljne pretnje ali nije bilo prijatno cuti ih...). To je proizvelo da danas prvo ispitujem stavove muskarca i da makar koliko budem sama ne ulazim u vezu sa zaostalim primercima... nemam vise zivaca za njih...
Korisnikov avatar
By Galateja
@Simor - Nisam ja rekla da ovde nema homofobije ili da je ima. Ne zelim pikantne detalje. Samo sam jednostavno pitala da li je neko maltretiran zato sto je gay.
Ako malo citas saopstenja grupa koje se bore za ljudska prava, videces da su neki roditelji svoju cerku lezbejku vezivali za radijator, da je gej momak otpusten sa posla (iz skole) jer je gej (i to na insistiranje kolektiva), itd., itd.
Da, ali nigde nisam procitala da se taj neko javno oglasio. A i pitanje je koliko je sve to istina. Zivimo u vremenu kada ima svega i svacega. Ne kazem da je to sto si rekao neistina, ali itekako su moguce montaze.
By Simor
Da, ali nigde nisam procitala da se taj neko javno oglasio.

A i pitanje je koliko je sve to istina.
Pa, dobro, da li zaista mislis da je super jednostavno izaci sa imenom i prezimenom i reci: Ljudi, gledajte, ja sam zrtva homofobije. Da li ti je jasno kroz kakve traume ljudi prolaze zbog svog seksualnog identiteta, i sada oni treba da se slikaju za novine, da bi se ti i vec-ne-znam-ko uverili kako je srpsko drustvo homofobicno. Uostalom, predlazem ti, posto nisi zrtva homofobije, da svoju lezbejsku ljubav promovises javno. Ne nosis traume, imas super iskustva sa okolinom (sto je, naravno, divno!); idealno za javnu promociju.

Dakle, sta sve covek nece procitati na ovom forumu!

Da li se to kada gej muskarci i lezbejke seru po sebi i svom idenitetu zove homofobijom ili je u pitanju prost nedostatak samopostovanja.
Korisnikov avatar
By tramp
imala si ovde ljude koji su spominjali nasilje nad prijateljima, poznanicima

ja sam sinoc imala "scenicu" - usla u str8 kaficu sa prijateljicom (samo to) u WC bez veze jer smo pricale i krenule kuci i ona kao da ide pre nego sto krenemo i samo sto smo usle krene tip da lupa na vrata (inace bila su 2 wc-a, jedan prazan) i nista mi izignorisemo i izadjemo nakon par minuta i krene njih par nesto da sere na temu dajkizma i eto tako ja im lepo kazem da "fuck off" i izadjemo ... sto mozda i nije bilo pametna reakcija ali posto sam i onako nadrndana bas su mi oni trebali ...

u vozu mi je tip (verovatno lud) rekao "you want to eat pussy - eat my ass" i tako vikao sve dok na iducoj stanici nisam uspela da se malo pomerim od njega

ja licno nisam fizicki napadnuta ali znam par ljudi koji jesu

a ono sve verbalne komentare vise i ne pamtim

eto ako se jos setim dopisacu ... inace ovo je sve bilo u NYC
Korisnikov avatar
By unic0rn
postojale su svojevremeno one ankete gde se dobar procenat (nekih 60% ako ne i vishe) izjasnio da je bio zrtva homofobije.

od slicnih slucajeva se secam da je neka od devojaka ovde napisala kako je popila pesnicu u facu kad se u str8 kaficu ljubila s devojkom.

rekao sam ti na drugoj temi, to shto je tvoja okolina tolerantna to je 0.000001 procenat ljudi u ovoj zemlji. ne mozes sve posmatrati kroz svoju 'prizmu'.

ostalo je rekao simor.
By fazza
Nisam imao nikakvih neprijatnosti, niko me nije ni mentalno ni fizichki
maltretirao iz prostog razloga shto nisam out.

To shto ti nisi imala problema mozesh jedino da zahvalish srecnim okolnostima i
tome shto tipovi mnogo lakshe podnose kad vide da se drze za ruke ili cmachu
devojchice, a shta mislish kako bi zavrshila dva tipa koji se drze za ruke ili
se poljube? Na traumatologiji. :sarana:

Na svakom koraku mozesh da vidish kako se devojke ljube ili drze za ruku, pa to
ne znachi da su gay, dok u obrnutoj situaciji (sa momcima) grljenje, drzanje za
ruku, ljubljenje makar i u obraz, automatski znachi da su oni gay...
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Simor
Da, ali nigde nisam procitala da se taj neko javno oglasio.

A i pitanje je koliko je sve to istina.
Pa, dobro, da li zaista mislis da je super jednostavno izaci sa imenom i prezimenom i reci: Ljudi, gledajte, ja sam zrtva homofobije. Da li ti je jasno kroz kakve traume ljudi prolaze zbog svog seksualnog identiteta, i sada oni treba da se slikaju za novine, da bi se ti i vec-ne-znam-ko uverili kako je srpsko drustvo homofobicno. Uostalom, predlazem ti, posto nisi zrtva homofobije, da svoju lezbejsku ljubav promovises javno. Ne nosis traume, imas super iskustva sa okolinom (sto je, naravno, divno!); idealno za javnu promociju.

Dakle, sta sve covek nece procitati na ovom forumu!

Da li se to kada gej muskarci i lezbejke seru po sebi i svom idenitetu zove homofobijom ili je u pitanju prost nedostatak samopostovanja.
Jako su mi interesantni ovakvi 'slucajevi' kad bez bilo kakve osnove napadaju. Ja pitala da li je neko tucen, ti rekao da nisi, nije niko tvoj bliznji - i kraj price. Niti sam rekla da ima niti da nema homofobije vec da je ona diskutabilna. Diskutabilna je u tom smislu sto se spominju izvesni primeri, a sa druge strane s kim god da sam razgovarala iz ove 'populacije' niko se nije zalio na diskriminaciju, homofobiju i agresiju. Zato sam i pokrenula ovu temu. Da razgovaramo, a ne da pojedinci kao ti bljuju vatru.

Da svoju ljubav promovisem ne pada mi na pamet. Zasto bih?! To nije Avon krema, tj. neki upotrebni predmet pa da se promovise.

Najgore su mi tako podmukle osobe kao ti koje se busaju u grudi pred internetom i vredjaju ostale forumase upotrebljavajuci neprikladne reci. Ova tema nije jedina u kojoj sam primetila tu tvoju karakternu crtu. Najlakse je, kao ti, traziti krivce u drugima. Rekla bih ti da se malo spustis, ali ti si vec vrlo nisko tako da cu se uzdrzati od savetovanja.
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by Simor

Zivimo u ultra homofobicnom drustvu, i to sto nemamo materijala da ti pricamo pikantne detalje kako su nas homofobi tukli, ne znaci da homofobije nema.
:up:
+ svaki put kada se povede tema "Da li je gej ok?" i kada se neka isfrustrirana monaho-psiholoshkinja, zatucani politicar-prostak ili ona iz magazina-in proserava na tu temu, meni je :barf:
Homofobija nisu samo batine, vec vredjanje/ismejavanje koje nas okruzuje sa svih strana putem televizija, novina, chlanova porodice, poznanika)

Ako kazes da imas devojku i da si zaljubljena u nju, to nije paradiranje vec deljenje svoje srece sa drugim osobama.

E sad, ako si ti rekla da si bi i sve je ostalo ok isto izmedju tvojih drugara/ica i tebe, onda mozes reci da nisi osetila homofobiju.
By Ulix
Niti sam rekla da ima niti da nema homofobije vec da je ona diskutabilna. Diskutabilna je u tom smislu sto se spominju izvesni primeri, a sa druge strane s kim god da sam razgovarala iz ove 'populacije' niko se nije zalio na diskriminaciju, homofobiju i agresiju. Zato sam i pokrenula ovu temu. Da razgovaramo, a ne da pojedinci kao ti bljuju vatru.
Sta je da je, ali homofobija u srpskom drustvu nije diskutabilna, podlozna raznim banalizacijama i relativizacijama. To je, nazalost, jedna stvar koju nije moguce relativizovati, banalizovati i diskusijom preformulisati. Vecina ljudi koji su pretrpeli neku vrstu diskriminacije o tome ne zele i ne vole da pricaju; drugo - ovaj forum je sve samo ne reprezentativni uzorak gej populacije, pa tako iznosenje nasih licnih iskustava ne dokazuje ili opovrgava bilo sta.

Jos nesto: mislim da si pogresno razumela Simorov ton, on stvarno nije svadjalacki nastrojena osoba. Simor je jedna veeeelika dobrica. :)
Da svoju ljubav promovisem ne pada mi na pamet. Zasto bih?! To nije Avon krema, tj. neki upotrebni predmet pa da se promovise.
To je ok, tvoj licni izbor koji treba postovati. Medjutim, trebala bi da imsa pravo da je promovises koliko zelis, a nemas. Hic jacet lepus!
Najgore su mi tako podmukle osobe kao ti koje se busaju u grudi pred internetom i vredjaju ostale forumase upotrebljavajuci neprikladne reci.
Ako je neko umeren, razuman i objektivan na ovom forumu, to je Simor.
Najlakse je, kao ti, traziti krivce u drugima.
Jes' vala, a za homofobiju je samo on kriv. :cekam:
Korisnikov avatar
By Zibro
SORRY nije mi namera da budem uvredljiv ali u ovom trenutku ne mogu da stisam svoju isprovociranost i moram ovo da napisem
GALATEJA LUPAS GLUPOSTI !
izvinjavam se na odsustvu samokontrole i tolerancije

da pocnemo od tog tvog javnog ljubljenja i drzanja za ruke
80% drugarica drzi se za ruke dok hodaju ulicama trazeci nesto musko apsolutno niko iz okoline ne smatra to znakom lezbijske ljubavi

99,9% devojaka koje sam ja imao prilike da vidim da se grle i ljube rade to da bi bile interesantne i privukle muskarce i opet niko to ne kapira kao ozbiljno pokazivanje ljubavi

Drugim recima da je iko tvoje eksponiranje ukapirao kao
" stvarno " vrlo brzo vam neki debil obema razbio njusku

to sto ljudi nisu imali problema zbog svoje sexualnosti
( ili je mali broj onih sto su imali ) dolazi samo zbog toga sto NIKO NE ZNA ZA NJIHOVU SEXUALNOST jer 90% nas to krije kao najgoru tajnu na svetu

potpomaze i faktor sto vecina glupih i agresivnih ljudi smatra da nikada u zivotu nije " videla pedera " da " pedera ima samo u Americi " i sl ...

da nije tako garantujem bilo bi krvi !

citiracu samo zadnji homoagresivni kumentar koji sam cuo u mojoj teretani .....

" joj sto bi voleo da bar jednom u zivotu naletim na nekog pedera
prvo bi ga jebo , ako ne bi mogao da mi se digne zabo bi mu neku sipku u bulju i dzarao dok ne pocne da svrsava , a onda bi mu zabo noz u grkljan i preklao pedercinu ..... "

sve je proteklu u atmosferi smeha i odobravanja a slicni gnusni kumentari cuju se barem jednom mesecno kada neko pomene homosexualnost u bilo kom kontekstu .......

tolerancija ? MA DAAAJ SPUSTITE SE NA ZEMLJU
Korisnikov avatar
By Zibro
" joj sto bi voleo da bar jednom u zivotu naletim na nekog pedera
prvo bi ga jebo , ako ne bi mogao da mi se digne zabo bi mu neku sipku u bulju i dzarao dok ne pocne da svrsava , a onda bi mu zabo noz u grkljan i preklao pedercinu ..... "

stvarno zvuci nezno i tolerantno :vruce:
Korisnikov avatar
By Galateja
Kakav je Simor u privatnom zivotu UOPSTE me ne interesuje. On je mene na ovoj temi napao, a i na drugim temama napada druge, a o tome necu da pricam. Pojam homofobije moze da se ralativizuje kao i sve na ovom svetu. Stalno se prica o tamo nekim homoseksualcima koji su prebijeni, otpusteni sa radnog mesta i jos ko zna sta, ali gde su oni?

Na strejt forumima kad se povede tema o homoseksualnosti komentari su mahom negativni, ali ta 'sajber agresija' je pasivna, jer ti isti ljudi bi mozda tukli, ali ne smeju.

Jovan Cirilov je jos pre nekoliko decenija outovan, a da li ga je neko maltretirao?

Sto se tice 'promovisanja' ljubavi upravo sam u prvom i drugom postu na ovoj temi objasnila da se sa devojkom ponasam u javnosti kao sto bi se ponasala sa deckom i da nemam neprijatnosti.

Nisam rekla da je Simor homofob, vec da mu stalno nesto smeta pa napada druge. Dakle, odnosilo se na njegove postove uopsteno.

I ne vidim zasto bi ti Ulixe bio advokat i Pauliju (na nekim temama) i Simoru i jos ko zna kome. Oni su odrasli momci i znaju valjda da iskazu i ispisu svoje misljenje.
Korisnikov avatar
By Galateja
Ja videla muskarcice kako se drze za ruke u Knez Mihajlovoj. Niko ih nije mlatnuo. Moja strejt drugarica komentarisala da su slatki. Ljudi se ne obaziru.

I onda ja lupam gluposti?!
Korisnikov avatar
By Galateja
Sa devojkom sam se ljubila u usta strasno na punoj autobuskoj stanici, ali nam niko nista nije ruzno rekao.

By Ulix
Kakav je Simor u privatnom zivotu UOPSTE me ne interesuje. On je mene na ovoj temi napao, a i na drugim temama napada druge, a o tome necu da pricam. Pojam homofobije moze da se ralativizuje kao i sve na ovom svetu. Stalno se prica o tamo nekim homoseksualcima koji su prebijeni, otpusteni sa radnog mesta i jos ko zna sta, ali gde su oni?

Na strejt forumima kad se povede tema o homoseksualnosti komentari su mahom negativni, ali ta 'sajber agresija' je pasivna, jer ti isti ljudi bi mozda tukli, ali ne smeju.

Jovan Cirilov je jos pre nekoliko decenija outovan, a da li ga je neko maltretirao?

Sto se tice 'promovisanja' ljubavi upravo sam u prvom i drugom postu na ovoj temi objasnila da se sa devojkom ponasam u javnosti kao sto bi se ponasala sa deckom i da nemam neprijatnosti.

Nisam rekla da je Simor homofob, vec da mu stalno nesto smeta pa napada druge. Dakle, odnosilo se na njegove postove uopsteno.

I ne vidim zasto bi ti Ulixe bio advokat i Pauliju (na nekim temama) i Simoru i jos ko zna kome. Oni su odrasli momci i znaju valjda da iskazu i ispisu svoje misljenje.
A ja ne vidim zasto bi ti pravila digresije na sopstvenoj temi i tako je dovela do apsurda. Jesi li nekada razmislila malo da i meni i Simoru na zivce ide ljudska glupost, a tvoja zamisao da relativizujes homofobiju u srbijanskom drustvu se u najmanju ruku moze okarakterisati kao glupost. Sta ces sledece pokusati, nakon sto si u temi o Jeroticu izjavila da, ruku na srce, Nemci jesu genocidni, ocekujem da se pozabavis i drugom stranom, pa tako relativizujes Holokaust, ako mozes. Sigurno bi se zabavila.
Elem... ajde da vidimo nekoliko stavki:

Da li zaista mislis da smo u poziciji da relativizujemo homofobiju? Jednog dana, mozda, sada ne.

Po cemu je "pasivna" (kako je ti nazivas) homofobija manje homofobija od "aktivne"? PO meni, onda je cak gora.
Korisnikov avatar
By Galateja
90% homofobicnih ljudi iz okoline sam 'preobratila' u nehomofobicne.

Korisnikov avatar
By Zibro
da da lupas i to zestoko :muzika: :muzika: :muzika:
By Ulix
90% homofobicnih ljudi iz okoline sam 'preobratila' u nehomofobicne.
:klap: :klap:
Bravo za to!
Korisnikov avatar
By Galateja
@Ulix - Ja NISAM rekla da su nemci genocidan narod, vec da su zapocinjali mnoge ratove. Aman covece! Koliko puta to treba da ti se kaze? Zao mi je sto se sluzis taklo niskim lazima. Pretpostavka da cu ja opravdati holokaust je i vise nego uvredljiva - ne bih takvo nesto opravdala ni u ludilu!!!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
dobro, sad ovo ispada prepucavanje sa GALATEJOM, a nešto mi se ?ini da se ljudi jako lože na ono "svako ima pravo na svoje mišljenje". pa onda šta bi sa njenim mišljenjem? :puzzle:

što se mene ti?e, moja prijateljica i ja smo nedavno radili jedno istraživanje i pisali izveštaj o nasilju nad LGBT populacijom, pa smo pravili neke upitnike i anketirali ljude, a kao po?etnu informaciju smo koristili izveštaj koji su sastavili dobri ljudi iz YIHR-a, a isto na temu nasilja nad LGBT.

u oba izveštaja postoje citati nekih interesantnih odgovara gde se jasno vidi šta su ljudi proživeli po pitanju homofobije. od iskustava sa Pridea 2001, preko nasilja na ulici posle žurki, izbacivanja iz restorana, pa do homofobnih izjava od strane (ne)poznatih ljudi. tu se jasno vidi (kako re?e Zibro) da postoji jasna korelacija izmeðu ne?ijeg stepena "outovanja" i koli?ine i vrste nasilja, tj. prostim jezikom: što je neko više out ve?a je verovatno?a da je popio batine, pogotovo kad su muškarci u pitanju.

što se mene li?no ti?e bio sam par puta na meti fizi?kih napada, ali sam uspeo da se sklonim (tj. pobegnem) na vreme. pretnje i uvrede su ve? druga pri?a. na primer, na sestrinom 18. roðendanu se dogodilo da su pored mene stajali neki momci (njih 4-5) koji su me prepoznali i po?eli da se nešto uvijaju, stenju, govore u ženskom rodu, sve one klasi?ne provokacije. to je samo po sebi bilo neprijatno, no bili su i vidno nacugani, a s obzirom na brojno stanje bila mi je frka da sam idem ku?i, jer sam kontao da ?e krenuti za mnom. a to je ipak bio party moje roðene sestre! onda, situacije gde me zovu na fiksni i pitaju: "je si ti peder?" ili prete da ?e me sa?ekati, ubiti i tako razne gluposti. najgore je što i moji matorci nalete na takve pozive, pa ne maltretiraju samo mene ve? i njih.

toliko o tome koliko je homofobija samo na TV-u...
Korisnikov avatar
By Galateja
Meni je jako zao sto oni koji naglasavaju toleranciju upravo nemaju ni minimum tolerancije, cak ni pokusaj da shvate sta to druga osoba zeli da kaze. Niti sam rekla da nema homofobije niti nesto na racun LGBT populacije. Samo mi je bilo cudno sto se uopsteno govori o homofobiji, a niko ne spominje iz licnog iskustva (ili iz iskustva bliznjih).

Ja sam ovde izlozena agresiji (pa i diskriminaciji). Moje reci se izvrcu, a svaki argument se banalizuje.

Svidja mi se post 2Q2Bstr8, jer je decko odgovorio na temu konkretno. Njegov post ukazuje da su maltretirani ljudi stvarnost. To je njegovo, LICNO, iskustvo. Isto kao sto je moje iskustvo pozitivno.

Borba protiv homofobije se ne sprovodi sedeci za internetom i boreci se sa tamo nekim sajber likovima. Ili sprovodeci agresiju nad Galatejom i ljudima koji su za diskusiju.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Galateja, 2Q2BStr8 :up:

Ovde se ?esto videlo kako je ne?ija baka tolerantna prema seksualnom opredeljenju. Prema teoriji zavere, kojima sam veoma sklon, mislim da je to sve pod uticajem Dinastije i Stivena i "njegovog prijatelja" :zastava:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Nisam pretrpela nikako fizicko ni psihicko nasilje zbog toga sto sam izjavila/pokazala da sam lezbejka ili sta vec.
Kao sto je vec GALATEJA rekla-nismo imale do sad nikakvih problema sto smo se drzale za ruke, ljubile se...
80% drugarica drzi se za ruke dok hodaju ulicama trazeci nesto musko apsolutno niko iz okoline ne smatra to znakom lezbijske ljubavi

99,9% devojaka koje sam ja imao prilike da vidim da se grle i ljube rade to da bi bile interesantne i privukle muskarce i opet niko to ne kapira kao ozbiljno pokazivanje ljubavi
Mislim da to nije istina da se 80% devojaka drzi za ruke, cak sumnjam i u 20%!

Ako vec kazete da je homofobija prisutna, onda bi trebalo da razmislite i o nekim drugim stvarima. Prilicno sam ubedjena da ljudi ne reaguju tako zbog toga sto su homofobicni, nego zato sto postoji potreba da se reaguje(ljudi imaju svoje frustracije - agresivnost i napadi na gay populaciju su jedan od njihovih ventila. Nije bitno zbog cega se napada, samo da se napada!!! ). Samo da uzmem primer utakmica.

Jako je vazno kako se neko ponasa(da ne izaziva/testira druge) i kako ce da kaze neke stvari(ok da kazete da ste gay, ali ako se vas ceo zivot vrti oko toga da ste gay, onda nemojte se cuditi da ce vas neko cudno gledati)!
By Ulix
Dalje: ne, Freyo, ne bih se slozio sa tobom. Ljudi jesu homofobicni, bilo da je uzrok te homofobije licne (psiholoske) prirode, bilo da je posledica zatucanosti, tradicije, cega vec. I mislim da je drugacije ako se dve devojke drze za ruku, nego dva tipa, iz prostog razloga sto je maco balkanskim muskarcima prihvatljivija (cak popaljiva, ako je verovati mom drustvu) ideja, dok im se dva tipa zajedno gade.
----

Licnih iskustava sa diskriminacijom nemam, jer cak i ako neko zna za mene, ne bi se usudio da me napadne jer zna da mu ne bih ostao duzan (dovoljno je da me poznajes pet minuta to da shvatis), a psihicki je mozda bilo nekih pokusaja, medjutim, u svojoj aroganciji ih nisam primio k znanju; briga me sta ko misli o meni.

@Galateja: preterao sam, priznajem, ali mi i dalje nije jasno odakle ti ideja da treba relativizovati homofobiju? Ako ista, treba je preuvelicati.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!