Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Gledaju?i reprize Džejmija na Tv, setio sam se da u kredencu imam silne neke kutijice za?ina koje nisam koristio pa su se izvetrili... a pošto sam ponovo na dijeti, pade mi na pamet da bi bilo lepo da ponovo posetim prodavnice zdrave hrane...

Kada sam prošli put bio, svi ostali kupci su imali spiskove stvari tipa "tako i tako ispresovane je?mene klice", "vegegil"? i sli?no, pa ?e me biti blam ako krenem da izgubljeno gledam po policama šta sve imaju.
elem, šta mi preporu?ujete da kupim?
(integralne grisine se ne važe jer su na mojoj ne-ne listi)
Korisnikov avatar
By colorado
zacine? majcina dusica pod obavezno! mozes jos bosiljak, majoran, cimet i korijander za pocetak.
Korisnikov avatar
By Rei
Kupi svega po malo pa eksperimentishi kad dodjesh kuci, shta ispadne dobro kupuj i dalje :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Potpuno se slažem sa At0S-om.. ono što se meni sviða, verovatno se ne sviða svima.. probaj sam, pa to forsiraj :D
Korisnikov avatar
By colorado
Slazem se. Tako sam i ja otkrio one sto sam naveo. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Nema razloga da te bude blam.

Samo se trudi da ne odas utisak potpunog laika. Vlasnici i prodavci u tim radnjama su cudne zverke, lako nanjuse zrtvu i odmah krenu u zestoku propagandu... Da se, slusajuci njih, zapitas kako vec sada nisi mrtav od toga kako si se nepravilno hranio pre dolaska kod njih....Bar je moje iskustvo takvo.

U mojim dijetalnim fazama, kod njih kupujem samo zuti secer.
Nekada sam kombinovao razne zitarice i semenke, ali sam ustanovio da to meni samo pojacava apetit.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by sanjalica
A na kakvoj si dijeti?
Pa na onoj istoj na kojoj sam bio prošlog puta... manji unos kalorija + izbegavanje skroba + posne ?orbice pred svaki obrok + vežbice; od ranije imam sreðen Excel fajl u koji ukucam koli?inu namirnice i on mi sam prera?una koliko sam ?ega pojeo... samo što sam ga zakomplikovao pokušavaju?i da smislim neke "poene" pa sad ne mogu da ga vratim nazad (tj nemam vremena ni živaca) - tj ?aša mleka 3 poena? i onda treba da ukucam 3 u kockicu kada god popijem ?ašu mleka. Pravljenje spiska šta sam pojeo tokom dana je ina?e veliki deterent da JOŠ jedem negde oko 11 no?u, jer do tada nema više mesta na papiri?u...
Korisnikov avatar
By ciceron
Ljudi, izbegavajte prodavnice zdrave hrane i jedite meso i izgledacete super kao ja!
Da je trava dobra, i zec bi bilo velik.
Korisnikov avatar
By colorado
tacno. najbolja dijeta je ona zasnovana na proteinima. vezbe i ne znace puno, ako nema sta da vezuje misice. No, ako imas bass puno kila viska, pa zelis prvo da oslabis pa tek onda da se zatezes, onda je zdrava hrana najbolja za start.

@Mars: da li si probao da kuvas te pahuljice? i ja sam imao taj problem da od njih samo ogladnim, ali onda sm poceo da ih jedem kuvane i sad je sve ok.
Korisnikov avatar
By dEIVVAN
Ako hoces dijetu a da jedes dosta, onda je prodavnica zdrave hrane sasvim dobar izbor.
Imas hlebove bez aditiva, razane, jecmene, komb. sa razlicitim semenkama i sl. tofu sir (klasican, dimljeni, sa mirodjijom i sl), pastete od soje (obicne, sa paradajizom, pecurkama), sveze klice (golica i sl.), pecena soja, bonzita i sl. za zasladjivanje, maslinovo ulje (hladno cedjeno), ulje od bundeve i sl., soja u komadicima i sniclama, integralni pirinac, integralno brasno, razni sokovi bez konzervansa i secera i drugo.
manji obroci bez kombinovanja hleba, mesa i povrca zajedno i ne gladovanje.
kod mene to radi bez problema za nekoliko dana svucem nagomilane rezerve.
By Gost
Jukie ja sam ve? pisala na temi u Kafi?u
o osnovnim principa dijete.
Sve što sam rekla ima medicinsku potporu.
Ako ti bude bilo šta nejasno, bi?e mi
drago da ti pomognem.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by colorado
@Mars: da li si probao da kuvas te pahuljice? i ja sam imao taj problem da od njih samo ogladnim, ali onda sm poceo da ih jedem kuvane i sad je sve ok.
Jesam jednom, i onako tople mi se nisu dopale, meke i gnjeckave.
Probacu da ih skuvam pa ohladim pre jela.
Korisnikov avatar
By colorado
ja skuvam razane i ovsene pahuljice s psenicnim klicama, malo griza i kokosa, i to me drzi najmanje 3-4 sata, a ja sam jedan od onih koji su UVEK gladni!! Cak i kad sam sit, a hrana mi je pred ocima, ja cu jesti. I da, najvise ih volim mlake. :)
Korisnikov avatar
By Mars
A jel prosla panika za sushijem? Ili da ne pominjem.
Korisnikov avatar
By colorado
RUN BEFORE I SMASH YOUR FACE!!!!

major UGH!!!

:ugriz:

Zasto si morao da me podsetis? ZASTO?!?!?!
Korisnikov avatar
By Mars
Ooopsss.... I did it again.

Pa ja pomislio, kad vec pricas o zombicama, tortiljama i slicno, da si uspeo da resis problem sushi...

Sorry...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
moj excimer je strašno pljuvao po tim radnjama, ali je imao dobre argumente. pre svega prodaju ništa za puno para, a pola tih stvari nema veze sa epitetom 'zdravo'. dijete i ostalo treba planirati u konsultaciji sa nutricionistom, ovako možeš imati više štete nego koristi. ja preferiram tzv. delikatesne radnje koje su okrenute prodaji raznolike, ali najpre prirodne i kvalitetne hrane, s tim što ?eš naravno od svega odabrati ono što ti u tom trenutku odgovara.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by dEIVVAN
Imas hlebove bez aditiva, razane, jecmene, komb. sa razlicitim semenkama i sl. tofu sir (klasican, dimljeni, sa mirodjijom i sl), pastete od soje (obicne, sa paradajizom, pecurkama), sveze klice (golica i sl.), pecena soja, bonzita i sl. za zasladjivanje, maslinovo ulje (hladno cedjeno), ulje od bundeve i sl., soja u komadicima i sniclama, integralni pirinac, integralno brasno, razni sokovi bez konzervansa i secera i drugo.
Imam ve? paštetu od soje kod ku?e, i so?ivo i vrlo malo leblebija (leblebije su lepe, stavljam ih u sos od paradajza i kikirikija za one crne integralne rezance; ali moraju prethodno da se natope pa nisu za iznenadne kuvarije). Imam i neki drobljeni bosiljak, ali mi ima neki ?udan ukus pa ga baš ne koristim... baci?u ga i kupiti novi.
Hmmm... sad su mi na vrhu liste za dalju kupovinu ti komadi?i soje i integralni pirina?. Ne mogu da se setim zbog ?ega ne koristim integralni pirina?? Znam da sam ga koristio pa posle nisam...?
Neke stvari ne volim da jedem... probao sam dimljeni tofu i nije mi se svideo... maj?ina dušica isto, sorry...
Danas mi je ina?e bio onaj peti dan dijete na kome (i nehotice) probijem zamišljeni plafon kalorija... što je dobro jer sam dva dana bio ispod 1400 pa se sad svelo na kako treba...
btw vežbice mi nisu ništa naro?ito; li?e na pilates samo u malo druga?ijim pozama (jer prave pilates ne mogu da izvedem zbog telesnih proporcija :okret: ) ; ali sam ustanovio da je pet minuta vežbanja stvarno dug period; za njega uradim dva kruga vežbica. Ina?e dobro doðu da spre?e apetit iz dosade.

Interesuje me i da li neko koristi laneno seme i kako se ono kupuje (na meru? u kesici?), da li ga kod nas uopšte prodaju i da li je skupo i koliko se uopšte lanenog semena stavlja u jelo?
By pčelica
Originally posted by jukie
Interesuje me i da li neko koristi laneno seme i kako se ono kupuje (na meru? u kesici?), da li ga kod nas uop?te prodaju i da li je skupo i koliko se uop?te lanenog semena stavlja u jelo?

Kupuješ ga na grame; u radnjici kod mene
ga kupuju gospođe koje imaju problem sa opstipacijom
(tako mi reče moj insajder iz dotične radnjice.)
Po meni većina tih tzv. biošpajza nema veze sa zdravom
hranom, jer prodaju integralne grisine (tol'ko zdrave da
stajanjem u kesi ona izvuče deo masti iz njih pa se providi),
kekse na merenje, alkohol etc.
Retke su one koje imaju svašta iz domena "zdrave hrane", plus
da je sve to sveže i ne papreno skupo. Ja kupujem zeleni
čaj, ražene pahuljice, onda neke začine (mada većina
hipermarketa ima 10x bolju ponudu- ali npr kupujem
crveni biber u zrnu)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!