Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By IriS
ja hejtujem kola?e... volim samo torte koje imaju mnogo fila a nimalo korica... i da, eto, volim Beze tortu, onu še?ernu bombu, e to ova hejterka voli :yes:

viva la ?okoladaaaaaaaaa!!!!! :mljac:

@zbuni imam neke rafaelo kuglice i Kraš bajadere, aj doudji :lukavi:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Grmi ajde da im dignemo spomenik :usamljen: (bytw ja sam ih spomenuo :mljac: )
Korisnikov avatar
By Mars
Sam-rolne su mi samo zanimljivo izgledale, ali nisam voleo da ih jedem.

Preveliki kontrast tvrdo-meko.

"Marsovo dupe - ujed zadovoljstva"
http://www.snopes.com/
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
zavisi kako su pravljene...
By Bombina
eh nemoj ni slucajno da dobijete napomenuu
By Bombina
kolaci neko voli posno i slatko
Korisnikov avatar
By Mars
Slika predivno izgleda.

Medjutim, ja sam vremenom stekao averziju prema fantasticno oblikovanim i dekorisanim tortama. Majke mi.

Najcesce bi me sadrzina razocarala.

Marsovo dupe - ujed zadovoljstva
Korisnikov avatar
By zboO
joooj, zaboravila sam da spomenem kesten tortu :love: :love:

:njami: :njami:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja najvise volim parfe od kestena.

Totalno neopterecen koricama i testom.
Samo kesten, cokolada, puter i rum.

"Marsovo dupe - ujed zadovoljstva"]/b]
Korisnikov avatar
By Neodoljiva
ey kad se vec spominju torte......u toj kategoriji.......havana *ebe kevu :)
By Gost
Originally posted by Mars
Originally posted by pcelica
Sve bez teškog testa, oraha i suvog grožða.
Dakle, može krempita. Švarcvald torta.
:mazi:

Slazem se da su krempite naj ako se prave od krema, ne pudinga.
Podsecam i na krempitinu sestru: princes krofne!!! NjaM!
[/size]
Jao sre?o!!!
:love:
Princez krofne, al' da su onako
pufnastog testa i sa tonom onog
predivnog krema... Mmmmm!!!
Savršeno!
By Gost
Originally posted by zbunjena
Ne volim nista sto ima orahe, suvo grozdje ( uzasssss) i mnoogo slaga, nista sto ima kore i nista sto mora da se turi u rernu.....
Zbunjena reci ti nama kako
izgleda biti osoba sa dobrim ukusom
(na izbor kola?a mislim)?
Ja ako nešto mrzim to su orasi i suvo grožðe.
I (po stoti put) kola?i sa kilom nekog testa.
Lenju pitu ne volim. I ne volim štrudlu sa
makom, jer crknem dok iš?istim zube.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
KESTEN PIRE/TORTA = Svrsh... :rock:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Po meni je vrhunac dobrog kolaca - PROFITEROLE!!!
Ne smaras se sa previse testa, skoro samo krem i to cokoladni.

VANILICE su test za pravu domacicu. Ona(j) koji ume da ih napravi je majstor i dobije dzabe pusenje ili sta vec od mene. Definicija dobrih vanilica je sledeca: kad ih stavis u usta same se istope bez zvakanja i ne zalepe se za zube.

Mislim da nema kolaca koji ne volim (osim Snikers varijante kada su mi pomesani kikiriki i cokolada). Samo neke volim manje, a neke vise, na primer markiza (mora da ima dovoljno ruma), beze (puslica), turksa baklava, grcka baklava, baklava sa visnjama, tulumbe, krempite, shne-nokle, shampita, reform torta, tart na 100 nacina, piskote sa kremom od dunja, banana, vanile, kesten pire mora da ide sa slagom i posut cokoladnim mrvicama.
Korisnikov avatar
By Mars
Pcelice, pa onako doooooooobro ohladjene! Prah secer odozgo! :njami:
Lenju pitu sam projeo, ali samo po 2 parceta sa 2l caja. Tako jedino mogu. I ako bas nema drugih kolaca pored. Ona testa sa makom, jabuakam, ORASIMA, ja ne znam kako neko moze ono suvo da jede. Od par zalogaja mislim da mi se grlo zacementiralo!

Njush, profiterole sam jeo jednom, sa deckom, na tgu. Bile su stvarno ok. Mada bih ja tu koknuo malo ruma i vanile preko. Dobre vanilice su otisle s mojom dragom babom u grob, pokusaji moje mame i tetke su jadni, mada idu na bolje. Kmbinacije sa kikirikijem ne volim ni ja, bas ne volim, baklavu sa visnjama takodje ne podnosim (ona jaja u njoj, yack)

Obozavam chocolate chips cookies, bila je tema o tome.

:f5:

Korisnikov avatar
By spliff
reform torta
boem torta
shamponez
vasina torta
nugat torta
moskva shnit
shpanski vetar
rozen torta
puslica torta
lincer torta
saher torta
srnecca ledja
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Jaja u baklavi? O chemu ti to? Ili pricamo o razlicitim pristupima baklavi sa visnjama.

Vanilice... To nedostizno savrsenstvo. Pravio sam h par puta i shvatio da je zez u sledecem: ako stavis previse brasna, lako se oblikuju, ali posle pecenja nisu nizasta. Ako stavis dovoljno malo brasna tako da su posle pecenja prave, onda ne mozes da ih oblikujes koliko se lepe.
Korisnikov avatar
By Mars
Ozbiljno, ja jeo neku "baklavu sa visnjama", kad su je najavili ja ocekivao kore, pitu s visnjama... I to je i stiglo, ali sa jos nekim zuckastim kremom koji mi se nikako nije uklapao u ostatak. Griznuh, zahvalih se, tolko.

Vanilice.. ima i neka fora u brasnu. Kombinacija ostrog i mekog brasna. Takodje, moja baba je to pravila sa svinjskom mascu, secam se svog shocka kada sam saznao... ali je ukus bio neverovatan.

Korisnikov avatar
By Njuskalo
Baklava sa visnjama se pravio isto kao i baklava sa orasima, samo sto se umesto oraha stave ociscene visnje ocedjene od soka i doda malo vise secera.

Vanilice: moguce je da ide svinjska mast + orasi + brasno + secer.
Korisnikov avatar
By Mars
Ovde se to zove "pita s visnjama". Ako su visnje u kori. A ako je u testu, onda "lenaj pita". Prvu jos uvek ne volim, drugu projeo pre par godina. A ovo sa jajima je neka novokomponovana izmisljotina.

Da dodam, ne moze da ga pokvari.

:jelka: :poklon: :ledeni:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Ne, ne, ne sinak. Pita sa visnjama je jufkica (urolana kora sa nadevom unutra).

Lenja pita je posebno testo.

I jos postoji patispanj (debelo testo u koje ili na koje moze da se ubaci neko voce).

Kod Baklave je fora u pecenju i zalivanju secernim sirupom.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Mars
Tacno, boem. Na nju sam zaboravio.

Shamponez? Sta je to?

shamponez je reforma, ali sa belom chokoladom tako da je krem zzuckast a kore su smedje

:njami:
By Lemur
Ja do skoro nisam voleo rozen tortu, ali sada je obozavam. Tu su i bajadere, rafaelo, razne kuglice, ma sve vrste onih sitnih kolaca.

Torte obozavam, ne samo da jedem vec i da ih pravim. Trenutno su mi favorit cokoladne, ali volim i vocne. Ovo sam ja pravio. Svarcvald i Cokoladna.

Slika Slika
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Au..... krempita i baklava se lome za 1. mesto.

Tu su i rafaelo kugle, tiramisu i ona lepa torta sto je tetka pravi za svaki rodjendan..... valjda GRCKI SLADOLED, ako to postoji?

a da... i milka torta je super, sve s belom cokoladom.... njam, njam....
Korisnikov avatar
By Daliborka
SLATKA BOMBA IZNENADJENJA

U kazance za sneg stavite 5 zumanaca , navrh kasike brasna razmucenog u sasvim malo mleka, 180 grama secera u prahu , jednu i po vodenu casu slatjke pavlake i jednu soljicu vrlo jake crne kafe.
Sve to na stednjaku umesajte , zatim skinite sa vatre i mesajte dalje dok se masa ne ohladi.
Najbolje je metnuti kazance u serpu sa rashladjenom vodom i mutiti dok se masa ne ohladi.
Rashladjenoj masi dodajte 1/2 l umucene slatke pavlake. Dodatno zasladite po ukusu.
U nakvasen kalup za puding bez sara sipajte masu pa je ostavite da na ledu stoji. Na jedan sat pre upotrebe izdubite sredinu mase, a na to mesto stavite krem od vanile i mleka, pomesan sa usecerenim ili kuvanim vocem. Zatim "bombu" iz kalupa istresti na staklenu zdelu pa je ponovo metnuti na led do upotrebe.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!