Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Izbor partnera ...

Da, bitno mi je!
20
30%
Ne, totalno je nebitno!
16
24%
Bitno mi je donekle ...
30
45%
Korisnikov avatar
By KiWi
Da li Vam je bitno da vaš partner ima iste afinitete prema stvarima koje Vas okružuju?

Npr.

Da li bi ste smuvali nekog vernika? (pod uslovom da ste ateista)

Da li bi ste muvali osobu za koju provereno znate da ima potpuno druga?iji muzi?ki ukus od Vašeg?

Da li bi ste muvali osobu koja ne voli filmove.. uopšte ne voli fimove..?

Da li bi ste smuvali nekog ko ima nižu stru?nu spremu od Vas (npr. rade samo sa srednjom školom ili su batalili fax)?

Da li bi ste se upustili u vezu sa nekim ko je vidno materijalno siromašniji od Vas?
Korisnikov avatar
By IriS
glasala za bitno mi je donekle...

jer sve zavisi od te osobe i mogućnosti i želje za prilagodjavanjem, pa zaboga, nikad se sve stavke ne mogu poklopiti, retke su osobe sa kojima možeš baš sva interesovanja da imaš ista...

muvala sam se sa vernicima, neki su bili ok i nisu me smarali što sam ateista, a neki su svakodnevno smarali sa verom, pa sam ih "otpustila"... (ova stavka mi je najdiskutabilnija)
što se muzičkog ukusa tiče, jedina prepreka su mesta za izlazak, takodje provereno... mada, nikad me nisu muvali likovi koji slušaju hard turbo, nekako nisam njihov tip, vizuelno ;)
to što neko ne voli filmove, ili recimo voli žanr filmova koji ja ne volim, nije nikakva prepreka, pa uvek se da raditi nešto drugo, a da nije gledanje filmova... a i uostalom, dovoljno ja volim filmove i gledam za oboje ;)
niža stručna sprema, hm, e na ovo bih mogla elaborat da napišem, ali me mrzi, samo ću reći da ---> fakultetska diploma ne čini čoveka... ne smeta mi i nikad mi neće smetati!
veza sa nekim ko je vidno siromašniji od mene, hmmmm, sve zavisi opet od osobe, možda je trenutno tako, možda je osoba sposobna da napravi nešto za sebe i da stvori bez obzira što je trenutno siromašna... sve u svemu, ne smeta mi...

i onda meni kažu da imam visoke kriterijume :hand:

naravno, super bi bilo da nadjem osobu koja je ista kao ja, u svakom mogućem smislu i pogledu ;) ali obzirom da znam da je to nemoguće, težim toleranciji i prilagodjavanju, koje naravno mora da bude obostrano!
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Pa donekle ...

prvo i prvo.. da se meni netko svidi, tu stepenicu je dosta teško pre?i :kesa:
Pa do nekle moramo imati nešto sli?no, treba valjda sa njim da pri?am o ne?emu, a do sada su mi se sviðali sli?ni kao ja :smug: :blenta:

Da li prati politiku, sport, narodnjaci, tehno, religiski ?ovek ... mi je potpuno nebitno, sve je pitanje tolerancije ! ... ne bi voleo da mi netko name?e svoje mišljenje, i da ose?am pritisak da se njemu prilagoðavam , dok on to ne želi.
Korisnikov avatar
By Neodoljiva
pa meni absolutno nije bitno.......ja kad volim...volim......dakle nije mi bitno ni koje...ni sta je...ni gde je..ma pre svega ako sam mogla preci preko cinjenice da osoba koju volim nije suprotnog pola......mogu preci i preko svega drugog
By Ulix
Bitno je da li smo na istim talasnim duzinama ili ne, a da li je bas pomno proucavao memoare Nadezde Mandeljstam i koliko poznaje Gombrovica... to mi je mnogo manje bitno. Bitno je da je zanimljiv i pametan. Da ne klima glavom kao ovca kad nesto kazem vec da ima svoj stav.
Korisnikov avatar
By spliff
nije mi bitno, uopshte...
Korisnikov avatar
By zboO
nije mi bitno....i nikada ne bih bila sa osobom koja je ista kao i ja....gde je zabava u svemu tome onda??? ja sam i ateista i vernik u isto vreme....gledam i ne gledam filmove...muzichki ukus...pa hmm...neko bi rekao da ga nemam...kako onda od nekoga to da zahtevam....diploma, imam je pa sta, ne radim u svojoj struci....znachi ko i da je nemam... ni to onda nije bitno....najvaznije je da znash sta hocesh, i da TA osoba zna sta hoce i shta zeli.....ostalo sve dodje na svoje mesto....sto se tiche materijalne situacije....pa ovde ( u srbiji) smo svi na istom, u pitaju su manje nijanse....tako da je o tome glupo prichati!!

:hiphip:
Korisnikov avatar
By Skyen
...
koja je tvoja talasna duzina?
koji su tvoji pogledi na svet?
koja je tvoja prosecna brzina?
...

meni je ocito bitno, ali to ne mogu da definisem gore spomenutim kriterijumima.
npr bitno mi je da mozemo da pricamo, filozofiramo o nebitnostima tako ozbiljno, strasno i ubedjeno, kao da to stvarno moze da promeni nesto u ovom svetu. i da mozemo da kontriramo i oponiramo bez da se to dozivi na licnom nivou. bitno mi je da mozemo da cutimo! da sedimo i samo cutimo.
super mi je kada neku mjuzu dozivimo slicno, intenzivno i jako. super mi je kad mogu da naucim nesto novo od nje (to mi je mozda najbitnije od najsporednijih stvari koje zivot znace). kada imamo slican avanturisticki duh. da ne postoji to ne mogu ili kako cu, vec da samo krene, u nepoznato. vec cemo se snaci usput. da ima te dinamike, da nije neko ko je pasivan, jer me to brzo uspava, a ja ne mogu stalno da budem ta koja ce da vuce...

eto to mi je bitno!!

...and that's why there's no Land Ho! on the open sea...
By жњ
Originally posted by zbunjena
nije mi bitno....i nikada ne bih bila sa osobom koja je ista kao i ja....gde je zabava u svemu tome onda??? ja sam i ateista i vernik u isto vreme....gledam i ne gledam filmove...muzichki ukus...pa hmm...neko bi rekao da ga nemam...kako onda od nekoga to da zahtevam....diploma, imam je pa sta, ne radim u svojoj struci....znachi ko i da je nemam... ni to onda nije bitno....najvaznije je da znash sta hocesh, i da TA osoba zna sta hoce i shta zeli.....ostalo sve dodje na svoje mesto....sto se tiche materijalne situacije....pa ovde ( u srbiji) smo svi na istom, u pitaju su manje nijanse....tako da je o tome glupo prichati!!

i ja bi napisala potpuno identicno :up:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Zar neko moze da bude toliko povrsan????
Mislim jeste bitno donekle, ali samo u smislu da nisu zadrti verom ili muzikom koju slusaju. A ona stavka o obrazovanju je toliko glupa da si me prosto iznenadio...
Korisnikov avatar
By Delete
Bitne su mi samo neke od tih stavki, recimo, vazno je da ima neke svoje bogatstvo, ne bih mogla biti sa nekom osobom koja je "gluplja" od mene, niti siromasnija od mene...ne pada mi na pamet ja nekom da platim pice...moze nekad neki poklon, ali stalno ja da placam sve, zato sto je volim...hm, tesko da bih ja pristala na nesto takvo. A sto se tice vere...pa preko toga bih nekako i mogla da predjem. Naravno, ne smatram da osoba treba biti bolja od mene ili ista kao ja...potrebno je da bude razlicita, ali u svakom slucaju ne bih dopustila da ta osoba bude losija od mene.
By fazza
Originally posted by Kiwi
Da li Vam je bitno da vaš partner ima iste afinitete prema stvarima koje Vas okružuju?
Apsolutno ne! Shto se vishe razlikuje od mene to bolje! :)

Da li bi ste muvali osobu za koju provereno znate da ima potpuno druga?iji muzi?ki ukus od Vašeg?

Da li bi ste smuvali nekog ko ima nižu stru?nu spremu od Vas (npr. rade samo sa srednjom školom ili su batalili fax)?

Da li bi ste se upustili u vezu sa nekim ko je vidno materijalno siromašniji od Vas?
Da, da, da, da i da!
Korisnikov avatar
By spark
kiwi, kakve su ti ovo teme... pa brate, sve sto ima kurac!!! ostalo su detalji...

:love:
Korisnikov avatar
By Val
Bitno mi je da je osoba spontana, da ima svoj mozak i zna shta zeli u zivotu! Sve ostalo su detalji, koji me ne zanimaju. Ni da li veruje u Boga ili Alaha, ni da li slusha Shopena ili Cecu (mogu ja da izadjem, ako me muzika smara). :lol:
Obrazovanje se stice vremenom, a ne shkolom. Koliko glupih ljudi na ovom svetu ima diplomu, zato shto im je tata kupio? Mnogo brate. A kad treba da se snadje u zivotu, ne ume. Kad ga pitash za neku knjigu, pisca, glumca i ko zna shta, samo bleji.
Novac je takodje skroz nebitan. Covek bez novca ce ti uvek "napraviti" lepshi poklon (iz ljubavi), nego shto to bogat covek moze i da zamisli...
Naravno, ako je to stanje bezparice godinama bez promena, covek ne zeli da radi i da gradi buducnst sa mnom, onda od toga nema nishta. Ali za muvanje mi nije potrebna lova nego karakter.
Spontanost i kreativnost su najvece blago i devojka me najpre moze pridobiti na taj nacin.

:jumphug:
Korisnikov avatar
By jukie

Npr.

Pošto vidim da baš nema Skrudževa, evo ja ?u da budem Skrudž...

Pre svega, odakle ti uopšte ideja da pokušavam da imam partnera?

Ali hajde, kao "u paralelnom sam svetu gde to želim":

Strašno bi mi smetalo da je pravi vernik i da provodi sate svakog dana mole?i se i mantraju?i i vrše?i rituale... isto tako bi mi jako smetalo da neprekidno pri?a o tome... a smetalo bi mi i da je kobajagi vernik pa se tako samo pravi...
Muziku i filmove preska?em jer tu nemam razvijen ukus.
Što se ti?e stru?ne spreme, tu je teško definisati stav. Ali mislim da ?u manje pogrešiti ako npr. kažem da me privla?e isklju?ivo doktori nauka ili tako nešto, nego ako se pravim da mi obrazovanje nije važno (jer je to navodno politi?ki korektno re?i)...
Vidno materijalno siromašniji od mene su prosjaci besku?nici i ovi što sviraju na ulici za koji dinar...
Korisnikov avatar
By tramp
jukie
Vidno materijalno siromašniji od mene su prosjaci besku?nici i ovi što sviraju na ulici za koji dinar...
:smeh: tako nekako

filmovi, muzika i tako to mi nije preterano bitno

ako je previse religiozna smetalo bi mi

e sad ovo je sve za neke ozbiljnije veze ako je to neko ko je tu za sex i ko nece duze ostati u mom zivotu nista mi ne smeta ako postoji "hemija"

za ozbiljniju vezu mi je bitno da je aut&proud, da ima neki cilj u zivotu te da joj veza nece bit sve na sta je skoncentrisana, da ima svoj zivot nezavisan od mog, svoje prijatelje i stavove, da je nezavisna licnost

neki stepen obrazovanja mi je bitan, ne mora biti vezan za diplomu
Korisnikov avatar
By ciceron
Ajmo redom:
Posto mi se dvogodisnja veza raspala zbog religije (ja ateista, ona zadrta pravoslavka), veoma sam rezervisan po tom pitanju. U principu, sve dok ne prica o tome, dobro je ali kad tad to ispliva na videlo a onda bude krvi.

Da. Veza se ne svodi na ono "ajde dodji kod mene da slucamo ploce" vec "ajde dodji kod mene "da slusamo ploce" "

Da, posto i ja uopste ne volim filmove :)

To sam pocesto radio u proslosti. Bio sam i sa elektricarima i sa srednjoskolcima i zanatlijama i nije mi smetalo. Mislim, malo smeta kada osoba ne zna da razdvaja negaciju od glagola, ali takve stvari ih ja naucim i onda prestanu da mi idu na zivce.
Bolje biti lep sa strednjom strucnom spremom nego ruzan sa visokom.

Da, to se kod mene stalno ponavlja. Kada osobu volim, tada ne marim za pare koje cu da kroz poklone i izlaske priustim voljenoj osobi.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Skyen
...
koja je tvoja talasna duzina?
koji su tvoji pogledi na svet?
koja je tvoja prosecna brzina?
...

meni je ocito bitno, ali to ne mogu da definisem gore spomenutim kriterijumima.
npr bitno mi je da mozemo da pricamo, filozofiramo o nebitnostima tako ozbiljno, strasno i ubedjeno, kao da to stvarno moze da promeni nesto u ovom svetu. i da mozemo da kontriramo i oponiramo bez da se to dozivi na licnom nivou. bitno mi je da mozemo da cutimo! da sedimo i samo cutimo.
super mi je kada neku mjuzu dozivimo slicno, intenzivno i jako. super mi je kad mogu da naucim nesto novo od nje (to mi je mozda najbitnije od najsporednijih stvari koje zivot znace). kada imamo slican avanturisticki duh. da ne postoji to ne mogu ili kako cu, vec da samo krene, u nepoznato. vec cemo se snaci usput. da ima te dinamike, da nije neko ko je pasivan, jer me to brzo uspava, a ja ne mogu stalno da budem ta koja ce da vuce...

eto to mi je bitno!!

...and that's why there's no Land Ho! on the open sea...
Ovaj odgovor mi se jako dopada, tako nekako je i kod mene...

Ne mogu bas da rasclanim onako kako si ti uradio, ali ne mogu da kazem ni da to apsolutno nije vazno. Desavalo mi se da po svakom tom realnom kriterijumu muskarac predstavlja nekog odgovarajuceg za mene ali da opet nije odgovarajuci jer nema neke povezanosti medju nama (kao sto je Skyen objasnjavala)... A opet da bi bilo povezanosti morali bismo da imamo preklapanja u nasem zivotu, da stremimo slicnim ciljevima, da na slican nacin vidimo svet i svoje uloge u njemu...
Korisnikov avatar
By Super Mario
Najlepsu vezu do sada sam imao sa vrsmjakom koji je slushao samo grand, zavrsio je trogodisnju srednju skolu i ziveo skromnim zivotom. Ovo poslednje mu je bilo plus jer ne volim prevelike razlike u ekonomskoj moci izmedju partnera :B

Kao to rece Val, bitno je da je duhovit, inteligentan, energichan i privlachan :samo:

Tako da- Odgovor pod dva :cheer:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Nisam ateista, tako da odgovor izostaje :D

Sta slusa iskreno bas me zabole. Nijedan sa kim sam bio u vezi nije slusao narodnjake. Al sam ih terorisao! :lol:

:lol: Znas koliko mi je tek to bitno. :smeh: Ma daj, pa ja prvi ne volim nesto da gledam filmove.

I ovaj "uslov" mi je nevazan. Bitno je da se kapiramo. Dakle da mi ne filozofira i namece svoje misljenje. Dakle uzajamno postovanje.

To mi tek nije bitno. Ako volim nekog, volim ga bre kao osobu a ne kao nekog ko nosi firmiranu garderobu, sheta besna kola i sta ti ja znam sta sve ne. Jedan lik sa kojim sam se jedno vreme kao nesto cimao, je stalno potencirao spiku na temu o kinti i kako ima ne znam ni ja koliko kinte i bla, bla. Rezultat: Smorio me i ako je bio do jaja fizicki, rekoh ma pali brate!

Sve u svemu, lak sam za "odrzavanje", samo da mi tip ne ugasi TV kad je fuca na TV-u, da me ne kontrolise kad zaglavim sa drustvom i tako to....
Ostalo je sve lako...;)
Korisnikov avatar
By colorado
Kod mene je jedino faktor muzike skakljiv. elem, ako je zaludjen muzikom kao i ja, podneo bih ga samo ako smo zaludjeni istom muzikom, ili ako je zaludjen muzikom koju ja mogu do izvesne mere da tolerisem. Mada, vise bih voleo da mu muzika nije bitna, pa da se onda slusa samo muzika po mom izboru. :D
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Nishta od navedenog ne menja moju naklonost prema nekome.
Ne mogu da trpim jedino aljkave osobe koje jedu kao stoke (mljackaju i tako to), sve drugo moze da prodje :)
Korisnikov avatar
By m..
Bila sam s devojkom s kojom nemam nista od gorenavedenog zajednickog (mislim devojka nije ni cula za vecinu mojih omiljenih filmova i muzike, isla je u srednju, relativno je siromasna i nema politicki stav). I bilo mi je dosadno, dosadno do zla boga. Bitno mi je. Ne nije bitno da neko ima identican ukus mom ili identicne stavove, ne, nego da zna o cemu se radi i ume o tome da razgovara. Bitno mi je da, iako nememo iste stavove, mozemo o njima da pricamo argumentovano, da imamo dovoljno slican ukus za film i muziku da mozemo da odemo u bioskop ili u klub a da nijedna ne pobegne ili ne zaspi, da ne zeva i ne trepce ko lane na neke reci koje svakodnevno koristim, da nije bas toliko siromsna da naruci kiselu vodu kada izadjemo u kafic, ili da se oseca bezveze kad joj ja kupim pice, s druge strane ne bih ni ja da se nadjem s nekom cicom u restoranu gde je recun toliki da mi se zaplace ili da brojim palceve dok on s nekim razglaba neku teoriju o necemu za sta ne cuh... Ne znam, te stvari su bitne, mozda ne za one night stand ali za nesto duze...
Korisnikov avatar
By Andre87
Samo dok ta osoba poshtuje razlicitost...ok je. Cak je i bolje ako nemamo slicna interesovanja..jer sto se tice posla individualac sam... ako bi mi se umesala u posao..doslo bi do konflikta kad tad...u svakom slucaju da bude fanatik u svom...ma svi smo mi spoj suprotnosti...bitno mi je da zna sta hoce od zivota,mene,..ne mora da me podrzava ali da me saslusha i pokusa da razume...
By Perun
Polazim od toga da sam ja pravoslavac. Ne smeta mi ateista, ili pak druga verosipovest, (mada bih voleo da je cist pravoslavac). Sektasi - nikako.

Ne smeta mi ako slusa potpuno drugu vrstu muzike. Filmove ne gledam, pa sta ako ih on voli.

Potpuno je nebitno kog je materijalnog statusa.

E, jedino bi obrazovanje (mozda) pravilo mali problem.
Velika razlika moze biti pogubna za odnos.
Korisnikov avatar
By radoznala
Mora da ima 3 diplome, 10 pregrada u novcaniku samo za plastiku, "nepokretnine" ( a da to nisu baba i deda) i ovde i negde preko i BLAAAAAAAAAAAAAAA.........
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!