Mmmm, nije bilo loše.
Sad mi je jasno kol'ko ima istine u tome da je seks najbolji posle nekoliko dana pauze (ok, ne bas 9, kao sto je nama trajala, receno jezikom Faustovog naroda, kurze Pause), ali kad se stvarno uželiš pa daš maksimum mnogo je bolje nego tri puta na dan, pa se strasti suviše umire.
Jebiga, sa teme o dijalogu i toleranciji, odosmo do Ulixovog i mog seksualnog života, slovena?kih skakutavih navija?a, Simorovog dijagnostikovanja vaspita?ica, Toticinih teorija o desni?arima, koje bih ja rado mazio, milovao, silovao i naravno ,,FILovAo'',
(Mis'im može li mi iko zameriti što pišem po ovom forumu u trenucima kada sam bez ode?e, ako se zna kakvi avatari nas o?ekuju pri pogledu na forum, i to od koga? Baš od desni?ara - što ve?i desni?ar to ve?i..., kah kah kah kah, nešto sam 'teo... )

mislim, to ve?a strast proizilazi pri bacenom pogledu na njihov avatar)
Elem,
kol'ko god mi sad odlutali u ,,zavitl'' meni ipak nije drago što je nekoliko postova iznad, Vel boy razljucen, zbog cega ces ti dragi SimorU, medvedasti vraže mali, u donjem delu (treba li reci ovog teksta) dobiti packu bellisimu, ali samo takvu.
Bejbe, treba da sedneš (makar i onako, kao što Ulix i ja sedimo, kad goli pišemo poruke), da staviš prst na... to pametno ?elo i da se zamis'iš o fenomenu VAJLDIZACIJE VREDNOSNOG SISTEMA.
O ?emu se radi?
Osnovni kriterijumi, koji su se nudili narodima, od antickih teorija etike, do biblije i kurana, pa do savremeno shvacenih etickih normi, jeste odabrati DOBROTU, a odbaciti ZLOBU.
Oskar Vajld (zato kažem vajldizacija) je u jednom momentu shvatio da je pomenuta podela prevaziðena, pa rekao:
- Ja (pa pederski pokret glavom) od danas ne delim ljude, na dobre i zle, ve? na interesantne i dosadne.
Ka težnji za ,,interesantnoš?u'' (po cenu gubljenja osecaja za razlikovanje suštinske dobrote i zlobe) krenuli su i drugi intelektualci. Postalo je legitimno podržati i samo ZLO, ako je interesantno, ako je njegov glasnogovornik intelektualno sposobniji i mocniji barata? glagoljivosti i tehnikama manipulacije.
Inteligentnim i ucenim ljudima odjednom je pocelo mnogo da se prašta. Cak i sama pokvarenost.
Kako je u savremenoj civilizaciji fizicka borba postala prevazidjena i društveno neprihvatljiva, prljavi borbeni trikovi svoje mesto su pronašli u retori?kim prepucavanjima.
Što inteligentnije poraziš protivnika, i prirediš mu što gadniji zajeb, ali uvijen u što vecu mašnicu, dovoljno umilnu da izbegneš društveno neprihvatljivu vulgarnost, to si veca faca.
Da, zaista.
Jebeš inteligenciju, koju ne iskoristiš da preokreneš pricu u svoju korist.
Jebeš sposobnost za pravljenje bogatih metafora, ukoliko ih ne usmeriš na ismevanje neistomišljenika.
,,Ko šiše dobrodušnog, ako se izražava suviše jednostavno i pravolinijski. Zanimljivi su oni, koji do maksimuma usavrše cinizam i manipulativne moci.
(Živeli Isidora Bjelica, Sloba, Vojislav Šešelj i ... jesam li nekogazaboravio)
Manipulacije i cinizam dobile su legitimitet medju vrhom inteligencije, samim akademicima.
Suštinska dobrota. Ua! Šta je to.
Zbogom jednostavne i iskrene dobricine, nasedam samo na dobre ,,žvake''.
Dragi See More, (ako uopšte budeš video više)
Mislim da si na dobrom putu da se prikloniš ovom sistemu vrednosti.
Ne bi me cudilo da uskoro pocneš da podržavaš i
same skinse, fašiste, cetnike, ekstremne komunjare, ekstremne feministe i ekstremne maskuliste, ili zašto ne obe grupe zajedno prema potrebi (jer srž, ti je kažeš ista i sa Kupperom, desni?arem i borcem za ptrijarhat i sa Queerijom, ekstremnim levi?aem i borcem za matrijarhat) obrazaše, dverce. Meðugoraše i sledbenike Svetog Justina, ukoliko se u datom momentu pojavi neki njihov predstavnik, koji pleni šarmom, nacitanošcu, obrazovanjem, sposobnoš?u za parodiranjem i iskrivljavanjem
protivnikovih nacela i naizgled jedva primetljivim
manipulativnim tehnikama od koje staje dah.
Možda i ti kreneš da se usavršavaš u tom smeru,
pa ve?i deo inteligencije staviš u službu
usavršavanja manipulativnih tehnika,
i možda postaneš ,,faca'',
ali nemoj onda, kad izgubiš ono, što ,,pali anðeo''
(za nas ateiste samo simbol, ali mo?an) traži d smrtnika,
da bude malo kasno,
dragi moj Fauste,
ups, htedoh reci Simore.
Tvoja MORALNA GROMADA