- 29 Nov 2005, 10:48
HOMOSEKSUALNOST
Levit. 18,3,22; 20,13 "Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota."
".., a tako su i muškarci napustili naravno op?enje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno ?ine i sami na sebi primaju zasluženu pla?u svoga zastranjenja.
Znaju za odredbu Božju - da smrt zaslužuju koji takvo što ?ine - a oni ne samo da to ?ine nego i povlaðuju onima koji ?ine. "
Rimlj. 1,22-27
Levit. 20,13 "Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi po?inila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih."
I Samuel 18,1 "Jonatanova se duša prikloni Davidovoj duši i Jonatan ga zavolje kao samoga sebe."
I skide Jonatan plašt koji je imao na sebi i dade ga Davidu; tako i svoju odoru, ?ak i svoj ma?, svoj luk i svoj pojas.
(17)" Tada se Jonatan još jednom zakune Davidu ljubavlju svojom, jer ga je ljubio svom ljubavlju duše svoje.
" Potom se izljubiše i plakahu zajedno dok se nisu isplakali."
II Samuel 1,25-26 David: "...Jonatane! Kako li mi drag bijaše ti veoma! Ljubav tvoja bješe meni još od ženske ?udesnija."
Ruta 1,16-17 i 2,10-11 " A Ruta joj odgovori (Naomi): "Nemoj me tjerati da te ostavim i da odem od tebe: jer kamo ti ideš, idem i ja i gdje se ti nastaniš, nastanit ?u se i ja; tvoj narod moj je narod i tvoj Bog moj je Bog. Gdje ti umreš, umrijet ?u i ja, gdje tebe pokopaju, pokopat ?e i mene. Neka mi Jahve uzvrati svakim zlom i nevoljom ako me što drugo, osim smrti, rastavi od tebe."
Toliko o tome da homosexualnost ne postoji u bibliji.