Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
da li postoji razlika izmedju orgazma u sexu sa nekim i orgazma postignutog u masturbaciji :puzzle:
orgazam je uvek orgazam, a opet, uvek tako razlicit (zavisno od raspolozenja)
ako nekom raspolozenje zavisi od toga sa kojim je polom u akciji, onda postoji i razlika medju takvim orgazmima... meni licno - nema razlike :D
Korisnikov avatar
By KiWi
znam da je pitanje za cure, ali nama muškima je svaki orgazam isti (retko se desi nešto extra) ....žensko, muško, nebitno ...
By Mudolog
Ima. Zena ti ukazuje neznost i posle orgazma.:meda:
Korisnikov avatar
By EYA
ima muskaraca koji veoma lepo umeju da iskazu svoju muskost kroz neznost (pre, u toku i posle sexa)

to sto se vecina muskaraca ponasa po standardu balkanske muskosti (iako ovo nije slucaj samo na balkanu) 1/2muskarci ne pokazuju emocije i nikad ne placu1/2 problem je u vaspitanju jer nam svima jos od malih nogu namecu obrasce musko-zenskog ponasanja :bic:

i zene i muskarci su sposobni da vole i osecaju, i da oboje podjednako i pokazuju... vecina zena je, na zalost, preemotivna i sklona dramatizaciji sto opet nije neki kvalitet... ja priznajem jedino spontanost !
By жњ
sa momcima je bilo vise mehanicki, kad se zavrsi dodje mi da pobegnem, i bez one hemije i tenzije koja se oseca kad si sa devojkom sa kojima je, bar mislim, bas zbog toga i sam orgazam intenzivniji.

ovo me malo asocira na teme tipa "kako znate da ste gay?"
Korisnikov avatar
By bigirl
Ima razlike. Jedno je vaginalni, a drugo klitoralni orgazam. Ima razlike, u ose?aju, u dužini trajanja, u ja?ini, u na?inu na koji "dolazi", tj "približava se" (barem kod mene, klitoralni ide nekako postepeno, ovaj se samo cap - stvori)...
Korisnikov avatar
By EYA
Od kada je A. Kinsey, svojim istrazivanjima, jos 1960-tih godina konacno dao seksualnom zivotu mesto koje treba da mu pripada, bilo je toliko mnogo diskusija oko orgazma zene da je napravljena atmosfera kao da svaka zena mora, po svaku cenu, da ga dozivi. Ako osecate da vas vas partner uporedjuje sa prethodnom ljubavnicom, ili sa idealom orgazma u glavi, onda seks prelazi iz zadovoljstva u takmicenje. Dalje, mnoge zene "lupaju" glavu oko dva tipa orgazma, klitorisnog i vaginalnog, da li ono sto one osete je "prava stvar". Postavlja se pitanje da li zaista postoje dva tipa zenskog orgazma. S. Freud (Frojd) je bio prvi koji je ovo sugerisao. On je smatrao da je klitorisni orgazam samo prethodnik dubljeg, vise zadovoljavajuceg orgazma koji se dozivi prilikom vaginalnog odnosa. Vaginalni orgazam bi bio pravi, zreli, a klitorisni, inferiorni, nezreli tip orgazma. Ovakav stav je kroz desetine godina doneo mnogo nezadovoljstva medju zenama koje nikada nisu dozivele orgazam u toku vaginalnog odnosa. One su se sebe smatrale zenama drugog reda. A. Kinsey je bio prvi koji je oslobodio zene ove Frojdovske more, sugerisuci da postoji samo jedan tip orgazma, koji je izazvan stimulacijom klitorisa, a ukljucuje kontrakcije vaginalnih i drugih misica i tkiva. Danas postoji zajednicki stav seksologa da je orgazam orgazam. Bez obzira kako se vrsi trljanje klitorisa jezikom, prstom, vibratorom ili seksualnim odnosom, orgazam kod zene je izazvan stimulacijom klitorisa, ali se uvek ispoljava kontrakcijom vaginalnih misica.
Dovoljna stimulacija klitorisa ili podrucja oko njega izaziva povecanje tenzije u telu, posebno u predelu karlice (neke zene takodje ovako reaguju na stimulaciju G-tacke). Orgazam je momenat kada se sva ova tenzija odjednom oslobadja u seriji nevoljnih i prijatnih misicnih kontrakcija. Zena oseca kontrakcije u njenoj vagini, uterusu (materici), rektumu, mada neke zene opisuju ovaj osecaj bez ikakvih kontrakcija. Zene veoma razlicito opisuju sam subjektivni dozivljaj orgazma. Dijapazon je veoma veliki: od poredjenja sa stucanjem, kijanjem, do poredjenja sa velikim talasima, uz reci kao sto su intenzitet, ekstaza, senzualnost.

Svaki orgazam zavisi od svake pojedine zene u svakom posebnom momentu. Ista zena moze subjektivno da dozivi razlicite tipove orgazma. Npr. orgazam se moze doziveti razlicito kad se stimulacija vrsi prstom, penisom, ili vibratorom, kao i razlicito kad zena masturbira ili je u odnosu sa partnerom. Postoje mnogobrojne varijacije subjektivnog osecaja orgazma u zena, kao i varijacije u pratecim fenomenima. Ono sto je vazno je: sta je to sto uzbudjuje (ima efekat), sto je lepo i izaziva zadovoljstvo kod zene u datom momentu.
Potrebna je velika kolicina stimulacije genitalnog podrucja da bi zena dozivela orgazam. Precizna mesto i vrsta stimulacije varira od zene do zene. Ako su, na primer, dve zene u vezi sa jednim muskarcem, njegova tehnika vodjenja ljubavi moze jednu dovesti do orgazma, a kod druge ne mora dovesti ni do veceg uzbudjenja. Zato je najvaznije da komunicirate, da pricate i pitate vaseg partnera, da bi dosli do saznanja kako doci do orgazma. Da bi razvili ovu svoju sposobnost morate i posvetiti dovoljno vremena seksu. Zatim zena treba da veruje da zasluzuje da bude zadovoljena, da je vazna, barem koliko i njen partner. Orgazam je prirodno i normalno oslobadjanje seksualne tenzije. Veliki broj strahova, laznih ocekivanja i netacnih informacija vode ka tome da veliki broj zena nikada ne dostigne svoj seksualni potencijal....

ostatak texta: http://www.tantra.rs.ba/forum/viewtopic.php?t=231
Korisnikov avatar
By Zooey
Originally posted by EYA
ima muskaraca koji veoma lepo umeju da iskazu svoju muskost kroz neznost (pre, u toku i posle sexa)

to sto se vecina muskaraca ponasa po standardu balkanske muskosti (iako ovo nije slucaj samo na balkanu) 1/2muskarci ne pokazuju emocije i nikad ne placu1/2 problem je u vaspitanju jer nam svima jos od malih nogu namecu obrasce musko-zenskog ponasanja :bic:

i zene i muskarci su sposobni da vole i osecaju, i da oboje podjednako i pokazuju... vecina zena je, na zalost, preemotivna i sklona dramatizaciji sto opet nije neki kvalitet... ja priznajem jedino spontanost !
:klap:

Predivno :)
Korisnikov avatar
By Zooey
Originally posted by bigirl
Ima razlike. Jedno je vaginalni, a drugo klitoralni orgazam. Ima razlike, u ose?aju, u dužini trajanja, u ja?ini, u na?inu na koji "dolazi", tj "približava se" (barem kod mene, klitoralni ide nekako postepeno, ovaj se samo cap - stvori)...
Gledala sam neku emisiju da vaginalni orgazam ne postoji, da je to samo mit, kao vagina nije osjecajna, pa zato ne moze doci do orgazma, jer da je vagina osjecajna, zene ne bih mogle da radjaju i tako dalje....Je li to istina? Help!

Uglavnom, nisam nikad imala vaginalni orgazam, nego uvijek samo klitoralni. Mozes da radis samnom sta hoces, ali ako se pri tom ne stimulira klitoris, nema sanse da svrsim. I da, kada se samozadovoljavam, orgazmi su snazniji.
Korisnikov avatar
By tramp
a kakve veze imaju klitoralni i vaginalni orgazam sa polom partnera? i jedan i drugi se mogu imati sa bilo kim, ukljucujuci na samo (s tim sto se ja slazem sa Zooey meni mozes da radis sta hoces ako se ne igras direktno sa klitorisom nema nista od orgazma)
Korisnikov avatar
By Zooey
Ma meni nikako nije jasan taj vaginalni orgazam. Ajde objasnite malo, vi koje ste ga dozivjele.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by tramp
a kakve veze imaju klitoralni i vaginalni orgazam sa polom partnera? i jedan i drugi se mogu imati sa bilo kim,
Po defaultu, klitoralni je lakše posti?i sa devojkom, a vaginalni je ono do ?ega tip može lakše da te dovede. Barem je meni vaginalni mnogo bolji sa de?kom.

E sad...
Originally posted by Zooey
Ma meni nikako nije jasan taj vaginalni orgazam. Ajde objasnite malo, vi koje ste ga dozivjele.
Kako da objasnim? Ne znam stvarno kako da objasnim. Jednostavno ga doživim. Nije kao da de?ko treba nešto "posebno" da mi radi... Samo treba da sporije "ulazi-izlazi" i (bar kod mene), uspeh je zagarantovan (u bilo kom položaju).
Korisnikov avatar
By tramp
a kakve veze imaju klitoralni i vaginalni orgazam sa polom partnera? i jedan i drugi se mogu imati sa bilo kim,
Po defaultu, klitoralni je lakše posti?i sa devojkom, a vaginalni je ono do ?ega tip može lakše da te dovede. Barem je meni vaginalni mnogo bolji sa de?kom.
ja ne znam bigirl da li ti nisi imala puno partnera/ki ili su oni svi imali stereotipno musko/zensko ponasanje

kako je klitoralni lakse postici sa devojkom? ako cisto gledas na mehanizam seksa a ne na psihicku komponentu kako rod osobe moze da utice na klitoralnu stimulaciju?

sto se tice vaginalnog - ja kao i zooey ne znam kako to izgleda ali iz mojih razgovora sa zenama koje ih imaju sa zenama nisam primetila da su tesko postignuti sa zenama - pa ne mora sa zenom da se ostane na "povrsinskom" dodiru ... postoje ruke .. postoje razni "aparatici" :dildo: a meni bar penetracija rukama i dildom ima puno bolji efekt od penisne jer ta osoba (opet rod ne bitan) ima vecu kontrolu pokreta
Korisnikov avatar
By bigirl
kako je klitoralni lakse postici sa devojkom? ako cisto gledas na mehanizam seksa a ne na psihicku komponentu kako rod osobe moze da utice na klitoralnu stimulaciju?
?isto gledanje na mehanizam... Ok. Devojka ZNA gde, kad, ?ime i kako, za razliku od tipa.
pa ne mora sa zenom da se ostane na "povrsinskom" dodiru ... postoje ruke .. postoje razni "aparatici" :dildo: a meni bar penetracija rukama i dildom ima puno bolji efekt od penisne jer ta osoba (opet rod ne bitan) ima vecu kontrolu pokreta
Uf... meni je ipak prijatnije kada uðe penis, nego ruka... Dildo nisam probala, a ni ne privla?i me nešto ta pomisao.
Korisnikov avatar
By tramp
a joj, ima i devojaka koje ne znaju :rida:

pa sad dildom se lakse upravlja ali necu sad da ulazim u to jer s obzirom da me tipovi ne privlace ovih godina nisam bas merodavna
Korisnikov avatar
By m..
Moracem da kupim dildo, cini mi se onomad da sam imala vaginalni s jednom curom, ali nisam bas sigurna (sto nije nista cudno za osobu koja cesto nije sigurna da li se nesto stvarno dogodilo ili je sanjala), u svakom slucaju sa tipom nikada nisam dozivela orgazam, ama bas nikakav.:pegla:
Korisnikov avatar
By Oziris
Uf... meni je ipak prijatnije kada uðe penis, nego ruka...
Nadam se da ovom recenicom ne pokusavas da nam saopstis da sa deckom imas potpuni seks, a da sa devojkom ne ides dalje od petinga.
Slozicu se sa tramp da vrsta orgazma nema veze sa polom partnera. Eto, ja sam recimo svoj prvi vaginalni orgazam dozivela sa devojkom. Eto, mozda sam ja i specifican slucaj, ali meni ti, kako si ih nazvala "ulazi-izlazi" pokreti, baz drugih dodatnih dodira i poljubaca ama bas nista ne znace. Mozemo mi tako da se "ulazimo-izlazimo" do sutra i da se nista ne desi.
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Oziris
Uf... meni je ipak prijatnije kada uðe penis, nego ruka...
Nadam se da ovom recenicom ne pokusavas da nam saopstis da sa deckom imas potpuni seks, a da sa devojkom ne ides dalje od petinga.
Naravno da ne. Samo mi je prijatnije sa de?kom u tom smislu... (Ne mogu da naðem drugu re? osim "prijatnije"... Nadam se da ?u biti shva?ena...)
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Nemam iskustva sa zenama. Imam iskustvo dozivljavanja orgazma uz pomoc penisa, ruke, jezika i vibratora, plus uz razlicite kombinacije. U sustini imam intenzivniji orgazam kad sam penetrirana penisom ili vibratorom (koji vibrira ili ne), s tim da takvih mogu da dozivim manje zaredom. Kada ima penetracije, takodje mi treba manje klitoralne stimulacije. Ponekad je dovoljno samo da imam nesto prislonjeno na otvor, bez preterane penetracije, s tim da to opet nisu oni intenzivni orgazmi. Mogu da dozivim orgazam i uz veoma sporu i dugotrajnu penetraciju bez pritiska na klitoris, i takvi orgazmi su mi misicno manje intenzivni, ali osecaj blazenosti traje duze, a mozda i spazmi. Ne mogu da svrsim ako sam penetrirana otpozadi, mada mislim da bi i to mozda bilo moguce uz neki manji, ovaj, objekat od onih koje sam imala prilike da iskusim. Mislim da bi to mozda bio slucaj i sa analnim seksom. A ako jedno drugom lizemo guzu, preplavi me osecaj kao posle orgazma, ali bez samog orgazma.

Sve u svemu, fizicki gledano, intenzivnije je uz penetraciju, ali ne rukom. Psihicki gledano, bolje mi je s partnerom nego bez, ali posto me ne privlace devojke, ne mogu da poredim tu vrstu razlike medju partnerima.

Nadam se da sam bila dovoljno detaljna :)

Volim orgazme :)

Zooey: vagina iznutra nema receptore za lagan dodir, ali ima nekoliko podrucja koja su osetljiva na pritisak, kao sto je g-tacka (koju ja izgleda nemam! buuu!). Jedno drugo podrucje je skroz uz cervix, a trece mu ga dodje negde izmedju, ne bih znala tacno gde.
Korisnikov avatar
By Val
:neznam: kako je s mushkarcima. Tako da cu da se suzdrzim... Ali, kad citam kojekakve gluposti na ovu temu, kovrdzaju mi se nokti.
Cuj, sa mushkarcem je lepshi vaginalni, sa zenom klitoralni. :wtf:
Ja godinama zivim u istom uverenju: "Sex je najlepshi sa osobom koju volish (bez obzira mushko ili zensko)" , jer ti emocije daju tu potrebnu energiju i taj "krajnji osecaj". Isto tako dozivljavam orgazme iskljucivo ako me nose emocije. Bez emocija (ljubavi, privrzenosti, poverenja) nishta od orgazma!
Korisnikov avatar
By EYA
?isto gledanje na mehanizam... Ok. Devojka ZNA gde, kad, ?ime i kako, za razliku od tipa.

ali po kom principu si to zakljucila ? zasttoooooooo zena to bolje moze nego muskarac ?
Korisnikov avatar
By EYA
@ :trampolina: to onda nije do zene vec do sangarepe :smeh:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by EYA

ali po kom principu si to zakljucila ? zasttoooooooo zena to bolje moze nego muskarac ?
Isti princip kao i sa pri?om "zašto muškarac pruži bolji blowjob nego žena".
Korisnikov avatar
By tramp
bigirl ti si izgleda imala srece sa zenama, blago tebi :sweet:
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by GrMi_ZEka
sa momcima je bilo vise mehanicki, kad se zavrsi dodje mi da pobegnem, i bez one hemije i tenzije koja se oseca kad si sa devojkom sa kojima je, bar mislim, bas zbog toga i sam orgazam intenzivniji.

ovo me malo asocira na teme tipa "kako znate da ste gay?"

ovako nekako....
podrzavajuci EYA stil poustova....
SVE JE U JEBENOM MOZGU !!!!!!!

muskarac i zena ti (skoro) sve mogu raditi isto (retko, ali VEOMA MOGUCE ), ali sa devojkama je to druga dimenzija... :dude:
Korisnikov avatar
By bigirl
Au. Zar postoji neka koja ne zna... gde npr? :puzzle: Sad sam u šoku. :shok: :uplasen:
Korisnikov avatar
By tramp
pa postoji - a gde pa sta ja znam svugde sam naletala na zbunjene zato sam i pocela da trazim preporuke i godine iskustva - ono ako nemas bar 3-4 za pojasom (godine ili partnerke koje su sretne i zadovoljne) nema sanse a i to nista ne znaci :sigh:
Korisnikov avatar
By EYA
a po svemu sudeci, i nesrecu sa muskarcima.

@bigirl to da tip tipu (automatski zato sto je tip) bolje popusi od zene, nije logika vec predrasuda.
steta sto nisi musko... da ti popusim :superheroj:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Zooey

Gledala sam neku emisiju da vaginalni orgazam ne postoji, da je to samo mit, kao vagina nije osjecajna, pa zato ne moze doci do orgazma, jer da je vagina osjecajna, zene ne bih mogle da radjaju i tako dalje....Je li to istina? Help!

Uglavnom, nisam nikad imala vaginalni orgazam, nego uvijek samo klitoralni. Mozes da radis samnom sta hoces, ali ako se pri tom ne stimulira klitoris, nema sanse da svrsim. I da, kada se samozadovoljavam, orgazmi su snazniji.
Nije mit samo je izuzetno retka pojava. Ne bih ovde da se raspisem ako te bas zanima poslacu ti u2u:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!