Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by unic0rn
e vidis to je to kiwi :)

a to je zbog toga shto su unix sistemi [sve se drzi na unixima] case-sensitive pa Kiwi i kiwi su dva razlicita korisnika i stoga je konvencionalno odredjeno da se uvek koriste mala slova da ne bi doshlo da zabune.. :)

shto se tiche nule, nick je bio prvo registrovan na chatu, a kako je neko bio zauzeo unicorn upala je nula.. da je bilo i to zauzeto na kraju bi bilo un1c0rn :D mada je ova sredina, unic0rn - super :D

kolko se puta ljudi zahebu oko nule i velikog slova O, to je genijalno :lol:
... to sam hteo da kažem ... samo nisam znao te sitne pojedinosti .. znao sam da je fora u operativnom sistemu :D ... hvala za info jednoroži?u ...

Btw. kad smo kod jednoroži?a, kako prevesti:

Gillian Anderson

Ja napisao ovako: Džilijan Anderson
ali mi je profesorka sprskog na pismenom (tema: Nastanak i nestanak) ispravila u Gilian Anderson

(btw. profesorka je bila na zameni, ona ina?e predaje ruski, tako da verujem da pojma nema)

Kako prevoditi imena i prezimena? Kako ih pravilno transkribovati? Hrvati se bar ne mu?e oni sva imena pišu u originalu (samo ih gledam kako ?e pisati imena arapskih državnika u originalu :lol: )
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Kupper

@Tramp - ne vidim jos uvek veliko slovo? Bice belaja:lukavi: ili meni malo:pare:
Mojne me belaja ba jarane, nego pitaj jednosiljatog da ti smanji to slovo da i ti budes po unixu.
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Mars
Crni DIONIS ceo nick pisao velikim slovom. I banovan jadan. C,c,c,c....Malo slovo na pocetku ili sva velika uticu na ljude nesvesno da pisu svasta, verujte mi
Da li verujes da bi korisnik DIONIS pisao drugacije postove (tj razmisljao) da mu je korisnicko ime bilo kako drugacije napisano?

"Rekordnu cenu je dostigla jedna stolica na kojoj je bilo Marsovo dupe, prodata anonimnom kolekcionaru iz Japana."
http://search.sothebys.com/
Ti to ozbiljno?
Originally posted by tramp

@Tramp - ne vidim jos uvek veliko slovo? Bice belaja:lukavi: ili meni malo:pare:
Mojne me belaja ba jarane, nego pitaj jednosiljatog da ti smanji to slovo da i ti budes po unixu.
Ne dam svoje veliko K:sw:
Korisnikov avatar
By tramp
Vidis sta se desilo KaraDIONISU? Opasna su ta velika slova! Najbolje ga zamaskiraj malo kad ti se vec tako uzdize iznad mase. :giggle:
Korisnikov avatar
By Mars
Ti to ozbiljno?
Ne, ja to retoricki, posto znam odgovor na to pitanje.

Eventualno mozda jos i majeuticki, ako taj odgovor ne znas ti.

"Rekordnu cenu je dostigla jedna stolica na kojoj je bilo Marsovo dupe, prodata anonimnom kolekcionaru iz Japana."
http://search.sothebys.com/
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Kiwi
Misterija malih slova imena korisnika:

Kada sam prvih put želeo da se naka?im na net, otišao sam do svog internet provajdera i uplatio vreme. Tada mi je jedna žena prijatne spoljašnjosti objasnila da svi nickovi u njihovoj bazi mogu biti sastavljeni isklju?ivo od malih slova i brojeva ... verovatno je na po?etku svih internet provajdera (osim ovih novope?enih) bilo tako. Sada, naravno, može sve pa i da se ubaci neki znak #$% u korisni?ko ime. Verujem da je to razlog za pisanje malih slova u nickovima. Pa mail adrese se uvek pišu isklju?ivo malim slovima pa samim tim i korisni?ka imena ljudi ?iji su mailovi. Eto razloga. Prosto i jednostavno.
Thm... Pesni?ka sloboda, kao objašnjenje malih slova. Dozvoljena, zar ne?

Ja sam "bigirl" napisala malim slovima namerno jer to nije moje ime, ve? samo jedna "stvar" koja govori nešto o meni (da sam bi i da sam girl), a zašto bi onda to bilo napisano velikim slovom?

Pesni?ka sloboda.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by sanjalica
Kako prevoditi imena i prezimena? Kako ih pravilno transkribovati? Hrvati se bar ne mu?e oni sva imena pišu u originalu (samo ih gledam kako ?e pisati imena arapskih državnika u originalu :lol: )
Jao koliko puta je mene ovo mucilo. Volela bih da mozemo i mi jednostavno da pisemo original. Nisu problem arapska imena u originalu, postoji latinicna transkripcija, ali je proooooobleeeeeem kad to treba da napises "na srpskom" :zid:
A koliko ste chuli razlichitih verzija imena Andjeline Dzoli :D
Angelina, Andjelina, Andjelin, Dzoli, Zholi, Dzo Li :)
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Pesnicke slobode na forumu?

Pa dobro, ali ako nisi pesnik, onda si i dalje nepismen ili makar tako pises.
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
hehe, ima jedan tip u mestu gde ja zivim, i sto bi rekla, nasa pop- zvezda, Ksenija Mijatovic, "samouman" je pisac:) Decko jedva ima srednju skolu, a naziva sebe piscem, sto i ne bi bilo tako vazno da je bar savladao gramatiku maternjeg jezika. Doneo mi je kopiju svog novog romana da kopiram, i nailazila sam na sledece reci i recenice" Bijo sam radijo" , "koi" ... nisam znala da li da mu kopiram ili prvo ispravim gramaticke greske, sto bi oduzelo previse mog dragocenog vremena, pa sam zazmurila na jedno oko i kopirala nesrecniku, velicanstveno mu delo :D

inace, ja mozda malo i preterujem (profesionalna deformacija), pa mene nerviraju i sasvim sitne gramaticke greske koje cak i dosta pismeni ljudi prave, tipa "u vezi cega/toga", a pravilno je "u vezi sa cim/tim", zatim "trebao sam da radim", a pravilno je "trebalo je da radim", jer se glagol TREBATI ne menja po licima, ili "kuci sam", a treba "kod kuce sam" ili kad neko dodaje nastavke za lica na pridev "roze" tipa "roza jakna; rozoj svesci", a pravilno je "roze jakna; roze svesci" itd. ali da ne davim puno, mada mene to stvarno ubije u pojam.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by Vanilje_jenta
inace, ja mozda malo i preterujem (profesionalna deformacija), pa mene nerviraju i sasvim sitne gramaticke greske koje cak i dosta pismeni ljudi prave, tipa "u vezi cega/toga", a pravilno je "u vezi sa cim/tim", zatim "trebao sam da radim", a pravilno je "trebalo je da radim", jer se glagol TREBATI ne menja po licima, ili "kuci sam", a treba "kod kuce sam" ili kad neko dodaje nastavke za lica na pridev "roze" tipa "roza jakna; rozoj svesci", a pravilno je "roze jakna; roze svesci" itd. ali da ne davim puno, mada mene to stvarno ubije u pojam.
Pismenost se uci kao i sve ostalo. Pustio sam da me dave sa takvim stvarima, pa sam naucio.

Daviti ponekada nije lose...
By superfly
Originally posted by Njuskalo
Vrhunac nepismenosti na forumu su svi oni forumasi koji su svoj nadimak zapoceli malim slovom.
oVO JE KONSTRUKTIVAN PRIMER bullshittinga. pišem onako kako ja ho?u, a ne zato što sam nepismen: :dropdead:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by superfly
Vrhunac nepismenosti na forumu su svi oni forumasi koji su svoj nadimak zapoceli malim slovom.
oVO JE KONSTRUKTIVAN PRIMER bullshittinga. pišem onako kako ja ho?u, a ne zato što sam nepismen: :dropdead:
Volim ponekad da serem bikovska govna po okolini, ali i kad to radim, radim sa stilom i po pravopisu.

Sta da radim kad je neko otvorio temu i pitao sta je to za mene vrhunac nepismenosti. Ja dao jako isrken odgovor, a tebi ne mora da se svidi.
Korisnikov avatar
By jukie
Pitanje "novinara" u televizijskoj anketi, medju decom od otprilike 5 do 7 godina, tacan citat: "Draga deco, da li vas interesuju zivotinje kao sto su psi, macke da budu vasi kucni ljubimci ili ste spektar svojih interesovanja prosirili na nesto drugo?"
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Vi to jos uvek o malim slovima u nicku? To je rec, a ne ime. Nije ni pocetak recenice nego rec koja tek tako tu visi... Zasto onda mora veliko slovo?

(Nije da se osecam nepismeno, ali me stvarno zanima zasto.)
Zato sto je nadimak vlastita imenica koja se pise velikim pocetnim slovom.
Korisnikov avatar
By Vlada T
Originally posted by superfly
Sto rece Derida, "taj jezik, koji nije moj". :freddy:

Pa, sad sta god da je hteo time da kaze, Bog da mu dusu prosti.

Meni se dopada to poigravanje malim i velikim slovima (bell hooks, eto vam jednog primera), kao strategija queeringa, tako da ne vidim kao problem to sto su "imena" forumasa napisana malim slovima, ili kako vec.

Priznajem da me nervira ocita nepismenost, ali sve se da ispraviti. Konacno, cime se bavio AFZ posle rata? :crveni:
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Pitanje "novinara" u televizijskoj anketi, medju decom od otprilike 5 do 7 godina, tacan citat: "Draga deco, da li vas interesuju zivotinje kao sto su psi, macke da budu vasi kucni ljubimci ili ste spektar svojih interesovanja prosirili na nesto drugo?"
Hehehe... jednom sam na plazi cula tatu koji svojoj maloj cerkici (oko 3-4 godine) govori: "Marija, molim te bez anarhije. Verbalno se sukobi sa bratom jer je telesni sukob rezervisan za neandertalce"...tim recima od A do S. Nisam mogla da verujem. Manijak... jadno dete :nerd: :doh: :domino:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by At0S
Jao koliko puta je mene ovo mucilo. Volela bih da mozemo i mi jednostavno da pisemo original. Nisu problem arapska imena u originalu, postoji latinicna transkripcija, ali je proooooobleeeeeem kad to treba da napises "na srpskom" :zid:
A koliko ste chuli razlichitih verzija imena Andjeline Dzoli :D
Angelina, Andjelina, Andjelin, Dzoli, Zholi, Dzo Li :)
Jedna voditeljka na TV Pan?evo-u koristi prevod Angelina Džoli (emisija u kojoj se pomiljao film Tomb Raider 2: Kolevka života) dok su svi gosti izgovarali Anðelina Žoli i kao da su pre?utno nabacivali meðusobo ''ovo moje je pravilnije, ?urko'' :D ...

sad kad napisa Džo Li .. setimo se Džontra Volte :lol:
Korisnikov avatar
By ciceron
Njuskalo lupa gluposti po obicaju.
Naravno da znam da je "Ciceron" licno ime ali sam namerno nick poceo malim slovom zato sto lepse izgleda kada su sva slova iste "visine" i nekako postizem harmoniju tim postupkom :)
A sto se tice prevoda imena na srpski, kako su tek preveli sledeca imena : Sigurni Viver i Barbara Strejsond...
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Vlada T
Meni se dopada to poigravanje malim i velikim slovima, kao strategija queeringa....
:roflmao: :glupan: :glupan: :glupan: :glupan: :glupan: :smeh:

Strategija? Wow. Jebote, koliko pedera na b92 forumu onda, na serbiancafeu, a na obraz forumu nema da ih nema. 'Kao strategija....'? :lol: :glupan:

Mogu da se kladim da si i superfluy-u otkrio razlog zasto se poigrava slovima. Koji:glupan:

:drama:

:dropdead:
Korisnikov avatar
By KiWi
Treba navesti i to da osoba koja napravi grešku u pisanju njie automatski nepismena i neupoznata sa pravilima pravopisa. Možda mu se žuri ili možda nije posvetio dovoljno pažnje ponovnom ?itanju teksta koji je napisao ...

I još nešto .. totalni je debilitet da po forumu kre?e lov na ''veštice'' i da se uz pokazivanje prstom vi?e ''ti si nepismen!!!!'' Alo bre ljudi, pa pederi su po default-u pismeni! Kada sam otvarao ovu temu mislio sam na totalne debilitete i vrhunce nepismenosti (kao što se u mom postu vidi, npr. mešanje ?irilice i latinice, nepravilno pisanje slova i sve sli?no) ... niko toliko nepismen ne bi uspeo da se prijavi, aktivira i postuje aktivno na ovom forumu. Svi ste dovoljno pismeni, dajte malo ruralnije primere!
Korisnikov avatar
By Kupper
...........totalni je debilitet da po forumu kre?e lov na ''veštice'' i da se uz pokazivanje prstom vi?e ''ti si nepismen!!!!''

Kazem ja, retko normalan (u smislu obican, bez preke potreba da se bude bolji od drugih) covek. Ne da je debilitet nego jeste ali onih koji 'love vestice'.
Korisnikov avatar
By tramp
A ovo nije bio "lov na vestice"?
Originally posted by tramp
Sretno
Srecno.
:kiss:
Korisnikov avatar
By m..
Uh, menjam nick u M.. :lol:
Mene izludjuje ono "septembra meseca" (jok, septembra godine) kao da si rekao utorka dana... Chemu?
Pa onda kad neko natakari 'sa' na instrumental (cini mi se da je Mars ili Kiwi to gore uradio)..
Inace su mi drage stilske greshke kao sto su oksimoroni i slicno.
Drugo, nesto se pravopis menjao, pa se vracao na staro, pa smo mi ucili od svega po nesto i sad nisam nacisto da li se pise 'u medjuvremenu" ili "umedjuvremenu` i da li se ta cuda u principu razdvajaju ili spajaju... teska konfuzija na tom polju (ili je kriv prirodno-matematicki smer i silni strajkovi)

(uzas, riknjavaju mi apostrofi i navodnici na tastaturi)
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by ciceron
Njuskalo lupa gluposti po obicaju.
Naravno da znam da je "Ciceron" licno ime ali sam namerno nick poceo malim slovom zato sto lepse izgleda kada su sva slova iste "visine" i nekako postizem harmoniju tim postupkom :)

Da svi budemo isti, pa cak i slova?
Korisnikov avatar
By Njuskalo
A i necu da idem u lov na vestice, ja volim vesticice! :)
Korisnikov avatar
By jukie
Svi ste dovoljno pismeni, dajte malo ruralnije primere!
Evo, Pauli je napomenuo da je njegova tetka Natalija pokušala da ga nagovori da pojede alevu papriku u paradaiz sosu... sa I - paradaiz... a ja sam baš to* hteo da stavim kao vrhunac nepismenosti ali su mi kora i koren ipak bili ja?i...
*tj. video sam na pijaci da piše paradaiz (a vidjao sam i paradajiz). :paradajz:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Vi to jos uvek o malim slovima u nicku? To je rec, a ne ime. Nije ni pocetak recenice nego rec koja tek tako tu visi... Zasto onda mora veliko slovo?

(Nije da se osecam nepismeno, ali me stvarno zanima zasto.)
Da. Njuskalo, ajde nam reci vec jednom. Sad, kad znas da smo svoje nickove napisali NAMERNO pocetnim malim slovima....zasto mislis da smo nepismeni?

@ m.. - Menjaj :lol: ... M.. :D
Korisnikov avatar
By bigirl
Vrhunac nepismenosti... vrhunac neobrazovanosti... kada neko umesto akuzativa (koga, šta) koristi genitiv (koga, ?ega). Umesto da kaže (primer): "Za ŠTA me smatraš?" kaže "Za ?EGA me smatraš?". Katastrofa.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!