- 07 Nov 2005, 23:09
vratim se s posla a ono paranoja oko sajta i GAYTENA. Ja stvarno nisam video nista sta je BRE pisao, niti imam toliko vremena da pretrazuejm www na tu temu. Ali, vrlo zanimljiva podudarnost desavanja :vidovitazorka:
Ja samo pouzdano znam jedno: Izvesna sredstva su data su domacim LGBT organizacijama za promociju i unapredjenje LGBT zajednice. U manjoj ili vecoj meri, neko mozda i uspe u svemu tome da odradi nesto. Ali (draga denice) i ja sam bio tamo i sve sto sam uspeo da zakljucim jeste da se gro sredstava koristi za licnu promociju, surfvanje po www za licne ptrebe, kupovanje zakuski za zaposlene(dobro, zaboga i to su neki materijalni troskovi) iliti nabavku hardvera za ostvarenje umetnickih snova pojedinaca......ukratko, za licnu promociju uzduz i popreko.Pritom nikada nisam cuo da su prostorije neke LGBT organizacije posluzile za:
- safe house nekome koga su roditelji izbacili iz kuce zbog sexualne orjentacije. Ili bilo kojoj drugoj osobi koja se iz slicnih razloga obrela na ulici.
- neke profesionalne i uspesne radionice kojima bi se LGBT populacija obucila i ispraxala u sirokom spektru tema od samopriihvatanja do problema(i prevazilazenja istih) kada to cine drugi ljudi......pa sve do koriscenja racunara i ucenja stranih jezika itd. Nekada je i bilo nekih obavestenja na ovu temu na sajtu ali radionice su bile smesne mada je bilo instruktora koji su se trudili da rade svoj posao kako treba.
A onda...neko od zaposlenih otrci do izvesnog BG stranca i iskuka mu se na los tretman i zatrazi novi posao. Ali, ni Holandjani nisu tako glupi, ne neeeeeeee.
Na kraju je samo bitno napraviti fiktivne troskove fiktivnih projekata (za unapredjenje i promociju LGBT populacije) i ujuriti odgovarajuce racune. Razumem da je sada teze, sav taj Dinkic, Djelic, Jelasic i damned fiskalizacija. I nemojte mi reci da to nije tako, placaju me povremeno jako dobro, te NGOs, da im napravim cash flow na osnovu zamisljenih troskova. Ja cak i ne osudjujem to jer shvatam da su ljudske potrebe ponekad drugacije..
I nikako da zaboravim momenat od pre par godina kada se kljuc GAYTENA silom prilika obreo u mom dzepu na cuvanju do predaje nadleznima. Osecao sam se kao sluzbenik na salteru banke u koju je usao klijent i polozio milijardu eura, nervozan i odgovoran. Ali avaj, ne mosh se dogovoriti sa diletantima ili ljudima koji rade nesto drugo(da iskoristim rezultat ankete) da im urucis kljuc. a ja kao debil racunam na njihovo `radno vreme`.Jedva ga se otarasih na koncu konca.
Dakle dame i gospodo, tendenciozno ili ne, mene je samo zanimalo sta mi, kao mnozina, imamo od onih koji su pristali da rade za nas i u ime svih nas dobili sredstva za to a da to nije kemp/trash filozofija na ovom forumu i na zidovima nihovih prostorija? I nemojte mi ono: `bolje da rade nesto nego nista` jer u tom slucaju bolje se vratite u Slobodanovo crveno vreme u ovom narastajucem, strogom i finansijski namenskom kapitalizmu takve recenice ne prolaze.
dakle??