Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Nasedate li na laži ?

znam kada me neko laze, ali ga pustam da vidim dokle ce...
13
62%
osetim kada me lazu, al ubedjujem sebe da nije tako...
1
5%
ponekad vidim da me lazu, al takve ljude brzo odstranim iz svoje okoline!
4
19%
cesto me lazu, al lazem i ja pa sta ?
2
10%
ja nikad ne lazem!
1
5%
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Zapravo sve važne stvari koje želimo u?initi u životu se temelje na povjerenju.
. . . . .
Budite usmjereni na izgradnju povjerenja u odnosu a ne na otkrivanje istine.
Mislim da svi ljudi lažu, više ili manje, u ovoj ili onoj situaciji, pa sam za to i glasala. ?esto pustim da me lažu, gledam dokle ?e, u zavisnosti od toga da li je laž crna ili bela. I u zavisnosti od toga u kakvom sam odnosu sa osobom koja me laže.
Ukoliko moja egzistencija, naša povezanost i naš odnos ne zavise i ne trpe zbog njenih laži, nije moje da je ispravljam i u lažima hvatam. (Ako mi je osoba zna?ajna) desi?e se da dam sebi za pravo da joj skrenem pažnju na laž (i pokušam da razgovaram o tome), ali to je i tada u svojstvu opaske, opažanja, ne osude.
Ljude prihvatam (ili ne prihvatam) takve kakvi jesu, bez pokušaja da ih nasilno menjam. Jedino svojim menjanjem možda mogu da ih "inspirišem" da se menjaju i sami, da svojim nelaganjem i jasnim pristupom/poverenjem potenciram i njihovo otvaranje.
No kada je u pitanju preterivanje u neiskrenosti i neadekvatno, neravnomerno otvaranje bez nade da ?e se odnos razviti dalje, sklona sam da se snažno distanciram, zatvorim, i tada je izuzetno teško pokrenuti novu komunikaciju.

A da li sama lažem? Naravno, ponekad, mada su moje laži kratkotrajne, vrlo brzo se ispravim, lakše mi je da kažem izvini oprosti i priznam grešku nego da nosim breme savesti na ple?ima. Neko ve? re?e, bolje u s*anju nego u laganju.
?esto ?u pre?utati, nevezano imam faze kada sam izraziti ?utolog, ali ne i lagati.

Ina?e mislim da je ovo dobra tema (Kafi??) jer obuhvata i podnivoe poput komunikacije, meðuljudskih odnosa, manipulacija, koliko ljudi meðusobno govore/komuniciraju a koliko samo bruje i romore da sebi i drugima ubiju vreme.
Val je dobro rekla - kad lažemo, lažemo najpre sebe, ponajmanje druge.
Korisnikov avatar
By tramp
zabavlja me kad me lazu i misle da ne znam a zasto ih pustam nikom pa ni meni nije jasno - kao i sve ostalo u mom zivotu pustim dok mi ne dosadi a onda pocepam - sve je to ... tako... :whatever:
Korisnikov avatar
By weatherman
Nazalost imam dobro pamcenje,i ta osoba koja laze pre ili kasnije pogresi jer ne zna sta je slagao/la i tu provalim osobu ali pustam da vidim da li ce biti toliko "covek" da pre ili kasnije prizna da je slagao/la...a ako to ne uradi,jednostavno dobije mesto u mom zivotu u "kutiji lazova",a to bas i nije privlacno mesto za biti u mom zivotu...:hypno:
Korisnikov avatar
By HARP
Brzo je otkrijem...
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Ljubicasta_Suza

Mislim da svi ljudi lažu, više ili manje, u ovoj ili onoj situaciji, pa sam za to i glasala. ?esto pustim da me lažu, gledam dokle ?e, u zavisnosti od toga da li je laž crna ili bela. I u zavisnosti od toga u kakvom sam odnosu sa osobom koja me laže.
A bela laz je mnogo gora od crne, jer je skroz bespotrebna. I cesto nema granice, nego ide sve dalje i dalje. A cemu sve to?
Ukoliko moja egzistencija, naša povezanost i naš odnos ne zavise i ne trpe zbog njenih laži, nije moje da je ispravljam i u lažima hvatam. (Ako mi je osoba zna?ajna) desi?e se da dam sebi za pravo da joj skrenem pažnju na laž (i pokušam da razgovaram o tome), ali to je i tada u svojstvu opaske, opažanja, ne osude.
:up:
Ljude prihvatam (ili ne prihvatam) takve kakvi jesu, bez pokušaja da ih nasilno menjam. Jedino svojim menjanjem možda mogu da ih "inspirišem" da se menjaju i sami, da svojim nelaganjem i jasnim pristupom/poverenjem potenciram i njihovo otvaranje.
No kada je u pitanju preterivanje u neiskrenosti i neadekvatno, neravnomerno otvaranje bez nade da ?e se odnos razviti dalje, sklona sam da se snažno distanciram, zatvorim, i tada je izuzetno teško pokrenuti novu komunikaciju.
Pa cak i ako boli...ali cekam da ta osoba dodje sebi i napravi novi korak...ovaj put bez lazi.

Val je dobro rekla - kad lažemo, lažemo najpre sebe, ponajmanje druge.
Da. I tek kad to shvate, kad skontaju, da na kraju ostaju sami, zbog svih tih lazi...tek onda mogu da porade na sebi i da se zapitaju: "A cemu sve ovo? Zasto ja nju/njega zapravo konstantno lazem?"

Da li je vredno izgubiti nekoga, do koga vam je stalo samo zbog bolesti zvane "LAZ"?
Korisnikov avatar
By EYA
bela laz nije besmislena i bespotrebna izjava.
nikad mi nece biti jasno zasto ljudi lazu takve gluposti koje nicemu ne sluze sem da stvore trenutni efekat lepse slike o sebi (bio, video, citao, slusao, znam, umem) a to se tako lako da proveriti i cak zakljuciti u nastavku komunikacije da osoba lupa i nema pojma o tome, i onda umesto zeljenog efekta dobijaju sasvim suprotan jer se laz kaznjava, za razliku od neznanja (priznaj da ne znas, pitaj i automatski ces saznati!)

pod belim lazima podrazumevaju se one koje za cilj imaju ublazavenje necije patnje ili ljutnje.
licno ne podrazavam cak ni tu vrstu.
iskrenost je najbolja usluga koju nekome mozemo uciniti ako zaista zelimo da mu pomognemo.

:cvetduga:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by EYA
nikad mi nece biti jasno zasto ljudi lazu takve gluposti koje nicemu ne sluze sem da stvore trenutni efekat lepse slike o sebi (bio, video, citao, slusao, znam, umem) a to se tako lako da proveriti i cak zakljuciti u nastavku komunikacije da osoba lupa i nema pojma o tome, i onda umesto zeljenog efekta dobijaju sasvim suprotan jer se laz kaznjava, za razliku od neznanja (priznaj da ne znas, pitaj i automatski ces saznati!)

:cvetduga:
:up:

To lupanje mi bas nikada nece biti jasno. Ali, ko moze da objasni, zasto to ljudi rade...? :iskusenje:

Cini mi se, da je tim osobama svejedno sta drugi misle o njima. Zar bi u protivnom nastavljali s tim?

:neznam:
Korisnikov avatar
By IriS
val, nije im svejedno šta drugi misle o njima, ?ak naprotiv, previše im je stalo do tudjeg mišljenja jer se hrane njime a ne svojim uspesima :cut:
Korisnikov avatar
By Val
Pa kad bi malo manje lagali, sigurno bi sami postizali vece uspehe i bili voljeni, a ne odbaceni...Ako uopste znaju sta je ljubav... :misli:

Mislim, das im dusu, otvoris se, a oni samo gledaju, koju ce sledecu laz da ti "nameste", kako bi te omeksali...'bem ti proracun!

Sto (cini mi se ) otpeva onaj Beslic: "Necu necuuu dijamanteeee..."

:smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By tramp
pa ne znam bas da ljude koji ne lazu vise vole - znam dosta jako iskrenih ljudi koje svi pljuju jer su "netakticni" pa mada se njihova iskrenost ceni vecina ih izbegava jer su neprijatni za druzenje

a po pitanju belih lazi - mislim da su ponekad ok jer ima situacija kada je reci istinu u lice previse surovo i moze da dotuce odredjenu osobu - osim toga mislim da je istina precenjena, vec hiljadama godina filozofi raspravljaju o postojanju istine a mi sad odjednom svi znamo sta je istina - blago nama kako smo pametni/e

naravno postoje istine tipa isla sam na posao juce - definitivno isla i bila tamo 10 sati a onda imaju istine tipa bolje je za nas obe da raskinemo - mozda jeste mozda nije ko to zna - da li ta izjava postaje laz ili nacin da se ublazi sok onoga sto lezi ispod izjave ...

postoje nacini i nacini da se nesto kaze i neki od njih su vise ili manje "iskreni" ali istresati "istinu" u lice samo da bi se dokazalo da si "iskren" mi je isto tako vrsta samo iskazivanja kao i laganje da bi se dopao/la svetu oko sebe - svi mi znamo one koji "pljuju" istinu u lice samo da bi skrenuli oaznju na sebe a pri tome ih nije ni malo briga ko ce u tom procesu biti povredjen

osim toga malo mi je hipokriticno ovo zalaganje za istinu kad bar pola nas nije reklo vrlo jednostavnu istinu o nama najblizima jer ako cemo tako onda je i coming out "govorenje" istine
Korisnikov avatar
By waterlily
Svima prilazim kao da govore istinu i stoga, verovatno i nasedam na lazi.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Dr. M
Znam kada me neko laze, ali ga pustam da vidim dokle ce...

:tea: :tea: :tea: :tea: :tea: :tea: :tea: :tea: :tea: :tea:

Mada da budem iskren poslednji put mi se to odbilo o glavu...
Lagala je iz dana u dan, sve vise i vise, ja sam cutao i kulirao...Mislio sam prestace vremenom...Ali zajebao sam se...
Kad je izvalila da vise ne verujem u bilo sta sto kaze ( dugo joj je trebalo, posto joj inteligencija nije jaca strana ) i da pokusavam da prekinem odnos sa njom, resila je da me zajebe kad vec ne moze da me zadrzi...
Pokazala je svoje pravo lice...
U mom odsustvu upala mi je u stan i pokupila sve sto je smatrala vrednim...
Pokrala me u punom smislu te reci...
Sad me cudi da to nije uradila i ranije, ali sad je kasno...

Skupo sam platio ovu lekciju, ali sam je konacno naucio...

Tako ti je to kad se petljas sa zenama. :P

Salu na stranu. Ovo je i suvise zalosno. Ali si i sam izvukao korist iz svega i naucio, da ne treba svakome verovati slepo. Mislim, ti ces biti u stanju da nabavis "pokradeno", ali ta osoba nikad vise nece oprati okaljani obraz.
Mora da je uzasan osecaj, kad prodje pored tebe ili drugih, s kojima se tako ponasala, spustene glave...znajuci da je u stvari zamenila "robne vrednosti" za prijateljstvo.
Uzas...
Korisnikov avatar
By Dr. M

Originally posted by Val
Tako ti je to kad se petljas sa zenama. :P

Salu na stranu. Ovo je i suvise zalosno. Ali si i sam izvukao korist iz svega i naucio, da ne treba svakome verovati slepo. Mislim, ti ces biti u stanju da nabavis "pokradeno", ali ta osoba nikad vise nece oprati okaljani obraz.
Mora da je uzasan osecaj, kad prodje pored tebe ili drugih, s kojima se tako ponasala, spustene glave...znajuci da je u stvari zamenila "robne vrednosti" za prijateljstvo.
Uzas...
Najtuznije u celoj prici je to sto ona nema obraz...
Nisam ni prvi ni poslednji koji je to doziveo sa njene strane, ali ona i dalje ide okolo uspravne glave, prica price u koje joj niko ne veruje i vreba sledecu zrtvu...
No s' obzirom da nije preterano inteligentna, ne verujem da ce daleko dogurati...

Korisnikov avatar
By Myself
Ipak je ona tako "inteligentna" nasla par zrtava i izvukla korist iz svega, a ako navata i sledecu zrtvu, onda treba da pricamo o zrtvinoj inteligenciji...

Jedino sto me nervira kod lazi je, kada provalite coveka koji laze i kaze te mu/joj da ste ga provalili, on/ona i dalje tvrdi da nije nista slagao/la. Cak to krvnicki brane! Takve odstranim iz zivota.

Ostali... dobrodosli.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Myself
Ipak je ona tako "inteligentna" nasla par zrtava i izvukla korist iz svega, a ako navata i sledecu zrtvu, onda treba da pricamo o zrtvinoj inteligenciji...
Da. Ako je ta osoba poznata kao patoloski lazov, kako onda toliki ljudi nasedaju na nju i njene price???
Mis'im... :lood:
Jedino sto me nervira kod lazi je, kada provalite coveka koji laze i kaze te mu/joj da ste ga provalili, on/ona i dalje tvrdi da nije nista slagao/la. Cak to krvnicki brane! Takve odstranim iz zivota

Ostali... dobrodosli.
Pa najbolje moguce resenje. A to sto laze cak i kad ga provalis...pa ako te jednom slagao, zasto ne i drugi put? :) Bez obzira koliko stupidno to bilo...
U glavnom, ne nervirajte se, jer ti ljudi u stvari lazu sami sebe. Vas ce jednom ili dva puta...a sebe tako celi zivot. :cookie:
Korisnikov avatar
By Myself
Originally posted by Val
Da. Ako je ta osoba poznata kao patoloski lazov, kako onda toliki ljudi nasedaju na nju i njene price???
Mis'im... :lood:

Ma, prica je bila o inteligenciji... znaci, da nije ne inteligentna (necu da kazem glupava...).
By Ulix
Vise ne znam ni sam.
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
(just for the record, Skot Pek, "Put kojim se reðe ide", 1978., poglavlje: Tajenje istine)

Laži se mogu podeliti na dve vrste: bele laži i crne laži.
Crna laž je izjava za koju znamo da je neistinita.
Bela laž je izjava koja nije sama po sebi neistinita, ali izostavlja zna?ajan deo istine.

(CIA, veliki ekspert na ovom polju, koristi detaljniji sistem klasifikacije i raspoznaje belu, sivu i crnu propagandu. Crna propaganda sastoji se od crne laži, a siva propaganda je crna laž, lažno pripisana drugom izvoru.)
originaly posted by Val
A bela laz je mnogo gora od crne, jer je skroz bespotrebna. I cesto nema granice, nego ide sve dalje i dalje. A cemu sve to?
Val i ja se pitam. Ako ti saznaš pre nego ja, obavesti me, da ne živim u neznanju.
Korisnikov avatar
By Val
originaly posted by Val
Val i ja se pitam. Ako ti saznaš pre nego ja, obavesti me, da ne živim u neznanju.
Veruj mi, ne trudim se da saznam. Znace ti, koji to praktikuju. Ili ni oni nece...? :lood:

Meni to dodje kao kad ostavis bocu kisele vode bez cepa...pa vremenom izlapi. Tako i osobe koje me lazu nestaju iz mog zivota... ;)
By spf 3000
Originally posted by Val
Meni to dodje kao kad ostavis bocu kisele vode bez cepa...pa vremenom izlapi. Tako i osobe koje me lazu nestaju iz mog zivota... ;)
e ovo si dobro rekla :)
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Originally posted by Val
Jouj, kakav dobar off za sabajle offtopi?arenje... meni se s godinama sve ?eš?e dešava da mi organizam loše preraðuje sav taj CO2 pa i namerno pustim da ishlapi. :egzorcist:
ontopic, pls, ko je autor prethodnog potpisa?
Korisnikov avatar
By Val
A da ti pijes onu izlapelu iz cesme? :drama: Em je jeftinja, em ti ne pravi probleme. :P
Korisnikov avatar
By Val
:smeh: Sad ce nas bace u oftopic! :smeh:

Mada...cesmovaca i lazi imaju nesto zajednicko. Nikad ne prestaju ...da "teku".

:drama:
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Valerijana odbijam da oftopi?arim o osobinama te?nosti dok ne saznam mogu li da saznam o autoru prethodnog potpisa.
:durenje:
Korisnikov avatar
By Seaman
Ja sam od onih koji vjeruju ljudima... ali to se cesto pokaze kao greska!
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Seaman
Kad me spopadne stanje mrzovoljnosti i afektivne praznine pomislim koliko sam preterao razmišljaju?i o ljudima, a ipak zbog svega toga zapostavljam neke kontakte i delujem asocijalno.

Da, naseo sam na neke laži u "romanti?arskom" zanosu i sa ruži?astim nao?arama koje je povremeno trebalo skinuti. To je i ruži?aste boja naših želja koje nas vode da vidimo ono ?ega nema u svetu oko nas.

Kada me spopadne ta praznina i zako?enost dopustim esenciji razo?aranja da u?ini svoje. Pustimo ga da se obilato umnožava dok smo odustali od "svakodnevnih radosti" a time i suspendovali lažnu nadu.

I ovim radikalno negativnim potezom uživa?emo u razo?aranju kao takvom, u talogu bezimenog razoo?aranja, bez nagoveštaja ljudi i dogaðaja tako da nas niko više ne može slagati ni povrediti.

Osluškujemo prazninu i vreme koje se topi ni manje besmislenije nego u prisustvu ljudi.
Korisnikov avatar
By KiWi
Nasedam. Ne zato što sam lakoveran, ve? zato što oko mene ima prvoklasnih lažova... no, svako ko kaže ''ja ne lažem'' laže sebe, a ne druge :D .. svi mi ponekad slažemo, ali neki ljudi stvarno pobijaju sve rekorde.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot
Originally posted by Seaman
Kad me spopadne stanje mrzovoljnosti i afektivne praznine pomislim koliko sam preterao razmišljaju?i o ljudima, a ipak zbog svega toga zapostavljam neke kontakte i delujem asocijalno.

Da, naseo sam na neke laži u "romanti?arskom" zanosu i sa ruži?astim nao?arama koje je povremeno trebalo skinuti. To je i ruži?aste boja naših želja koje nas vode da vidimo ono ?ega nema u svetu oko nas.

Kada me spopadne ta praznina i zako?enost dopustim esenciji razo?aranja da u?ini svoje. Pustimo ga da se obilato umnožava dok smo odustali od "svakodnevnih radosti" a time i suspendovali lažnu nadu.

I ovim radikalno negativnim potezom uživa?emo u razo?aranju kao takvom, u talogu bezimenog razoo?aranja, bez nagoveštaja ljudi i dogaðaja tako da nas niko više ne može slagati ni povrediti.

Osluškujemo prazninu i vreme koje se topi ni manje besmislenije nego u prisustvu ljudi.
Dopada mi se ovo sto si napisao.

Mada, ja razmisljam drugacije - nije mi zao zbog ruzicastih naocara koje sam nekad nosila, ako mi je zbog neceg zao to je sto sam morala da ih skinem ;) Sigurno da ako nema ljudi oko nas - niko nas ne moze povrediti, ali ne povredjujemo li mozda sami sebe ako zivimo zivot bez ljudi? Nekako ne verujem da je san bilo kog od nas bio da budemo potpuno sami (ili je takva osoba izuzetak). Ja volim da trazim smisao i u samoci i u kontaktima sa ljudima. Trudim se da u nekim periodima samoce osnazim sebe za kontakte sa ljudima, za shvatanje lazi, pakosti i sl pa da se na taj nacin zastitim od njih.

:kiss:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!