Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Nau?nici sa Univerziteta 'Flinders' [Australija] sproveli su istra�ivanje na uzorku od 1.500 ljudi starijih od 70 godina i zaklju?ili da ljudi sa najve?im brojem prijatelja najdu�e �ive.

Tim nau?nika procenjivao je kako ekonomski i dru�tveni faktori uti?u na zdravlje starijih ljudi. Istra�ivanje je trajalo deset godina. Nau?nici su uzeli u obzir i zdravstveno stanje ispitanika, �ivotni stil i socioekonomski status.

Australijski nau?nici su na kraju zaklju?ili da kontakt sa decom i drugim ?lanovima porodice nema veliki uticaj na du�inu �ivota. (RTS)
:deda: :kafa: :cita: :puzzle: :sluske:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By DIONIS
aaa,zato ce MAjkl Dzekson da zivi dugo,jer je okruzen decom....provalio sam ga!
Korisnikov avatar
By DIONIS
Originally posted by Johnny Rocket
A neprijatelji?

Jel oni skracuju zivot? :evil:
pa kako nisi ukapirao da ti GA prijatelji produzavaju a neprijatelji skracuju...:smeh:
By Бреее!!!
Originally posted by DIONIS
...pa kako nisi ukapirao da ti GA prijatelji produzavaju a neprijatelji skracuju... :smeh:
:pucaodsmeha: :smeh:

Korisnikov avatar
By Johnny Rocket
Originally posted by DIONIS
Originally posted by Johnny Rocket
A neprijatelji?

Jel oni skracuju zivot? :evil:
pa kako nisi ukapirao da ti GA prijatelji produzavaju a neprijatelji skracuju... :smeh:
No man, no...
Mogu mi GA produziti i neprijatelji. :osama: :evilkiss:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ehm, neki prijatelji takoðe skra?uju život... :friends:
Korisnikov avatar
By nEne
u psihologiji postoji razlika izmedju strukturnog i i funkcionalnog socijalne oslonca, prve znace brojnost prijatelja, odnosno mrezu socijalnih odnosa osobe, drugo znaci kvalitet i dubina tih odnosa, da li osoba kada se nadje u nevolji shvata da ima prijatelje na koje se moze osloniti... i zaista, strukturni socijalni oslonac jeste dobar parametar u predvidjanju smrtnosti... sto je nizi strukturni oslonac, smrtnost je veca...

inace, ovo se zna jos od sredine osamdesetih godina... ne znam zasto su austilijanci ponovo radili istrazivanje.... :neznam:
By Ахасвер
Originally posted by AngraMaina
Ehm, neki prijatelji takoðe skra?uju život...
He, živa istina.
Korisnikov avatar
By hush
maaaaaaa!!!

Prijatelji su chudo

Bwe! :sunce:

:spin:
Korisnikov avatar
By HARP
Ko se s nama druži život(ili šta ve?) im je duži... :lol:
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Originally posted by Breee!!!
Nau?nici sa Univerziteta 'Flinders' [Australija] sproveli su istraživanje na uzorku od 1.500 ljudi starijih od 70 godina i zaklju?ili da ljudi sa najve?im brojem prijatelja najduže žive.

Tim nau?nika procenjivao je kako ekonomski i društveni faktori uti?u na zdravlje starijih ljudi. Istraživanje je trajalo deset godina. Nau?nici su uzeli u obzir i zdravstveno stanje ispitanika, životni stil i socioekonomski status.

Australijski nau?nici su na kraju zaklju?ili da kontakt sa decom i drugim ?lanovima porodice nema veliki uticaj na dužinu života. (RTS)
:deda: :kafa: :cita: :puzzle: :sluske:

.....
Neko re?e: "Govori nam o prijateljstvu."
"Vaš prijatelj je zadovoljenje vaših potreba, on je vaše polje koje sejete s ljubavlju a žanjete sa zahvalnoš?u.
On je vaša trpeza i vaše ognjište, jer dolazite k njemu gladni i ištete od njega spokoja.
Kad vaš prijatelj iznosi svoje mišljenje, ne bojite se da kažete ne, niti se suzdržavate od da.
I kad on ?uti, vaše srce ne prestaje osluškivati njegovo srce.
Jer bez re?i u prijateljstvu sve se misli, sve se ?ežnje, sva iš?ekivanja raðaju i dele s radoš?u koja se ne uzvikuje.
Kad se opraštate s prijateljem, ne žalostite se. Jer što najviše volite u njemu, može biti razgovetnije kad je odsutan, kao što je planina planinaru razgovetnija iz doline.
I neka u prijateljstvu ne bude druge svrhe osim produbljivanja duha.
Jer ljubav koja traži išta drugo do o?itovanja vlastite tajne nije ljubav nego ba?ena mreža - hvata samo što je beskorisno.
I neka vaše najbolje bude za prijatelja.
I ako mora da upozna vašu oseku, neka upozna i vašu plimu.
Jer šta vam je prijatelj da biste ga tražili da s vama ubija vreme.
Potražite ga uvek da oživite vreme.
Jer njegovo je da vam ispuni potrebu.
I neka u slatko?i prijateljstva bude smeha i deobe radosti.
Jer u svežini sitnica srce nalazi svoje jutro i okrepljuje se."

Halil Džubran, Prorok
Korisnikov avatar
By Gothrose
Dushan Maticj reche"Chovek ne zivi sa istinom,nit sa lepotom,chovek zivi sa prijateljima"

Ima istine ali neki prijatelji vala i ubijaju... :gotika:

:lukavi:
By argentum_inf
nemam puno prijatelja,ali su oni za ceo zivot..
Korisnikov avatar
By Bole
Originally posted by argentum_inf
nemam puno prijatelja,ali su oni za ceo zivot..
Slicna je situacija i kod me...
Mozda necu dugo da zivim ali sta se tu moze...:dancing:
By Çâðê_DUP
Meni moji prijatelji zaista produzavaju
zivot; ok, znam da zvuci kao ljiga i zesca
patetika, ali ti ljudi su mi toliko bitni
u zivotu, da bih za njih ucinila zaista dosta
toga. (Naravno, vazi vice versa.)
Tu smo jedni za druge i kada se glupiramo i
cerekamo bez razloga i kad smo detinjasti; ali i
kada postoje problemi i suze i nervoza i strah...
Trudim se da im s vremena na vreme i kazem
sta mi znace (pri tome, ne govorim ni
precesto- da ne bude samo fraza; niti sam ledena
kraljica-cutljiva devojcica).
Korisnikov avatar
By spliff
Ehm, neki prijatelji takoðe skra?uju život... :friends:
i could not agree more

:vatrica:
Korisnikov avatar
By ms-dynamite
Ako uporedim osecanja kada me prijatelji oduseve i kada me prijatelji razocaraju...mnogo su jaca ova druga i ostaju duze u secanju...ako duzina zivota zavisi od broja prijatelja ja samnajebala..ostace mi zena udovica rano!
Korisnikov avatar
By ganjarolla
naravno :dancing:
i slu?ajni prijatelji
prolaznici
svi prijateljski ljudi :pionir: :pionir: :pionir: :tehno:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Aleksandar
Ehm, neki prijatelji takoðe skra?uju život...
He, živa istina.
Ne znam kakvo je to prijateljstvo kada vam prijatelji zagor?avaju život. "Prijatelj" ra?una s tim da je dobio taj status i onda može da radi šta ho?e. Potrebno je mnogo uvida u nas same i u druge da bi se prijateljstva održala.Ja razvrgoh neka prijateljstva koja su dobrano obe?avala da mi skrate život i sad sam misle bivši frendovi ostao jadan bez prijatelja.

Ali ja im kažem: "Ko se s vama ne druži život mu je duži".

To je geslo nas mazohista koji volimo život.

:trampolina:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Tot

Ne znam kakvo je to prijateljstvo kada vam prijatelji zagor?avaju život. "Prijatelj" ra?una s tim da je dobio taj status i onda može da radi šta ho?e....
Pa naravno. Ta titula se zasluzuje mukotrpnim radom, nekad i visegodisnjim. A kad se dobije nema iznenadjenja jer prijatelj znaci nije ni postojao. Mozda drug, ortak ili kako se sve to zove.

Zato pametni ljudi i kazu da je covek srecan ako, posle 30-te, ima jednog ili dva prijatelja. Bogat covek.

@Dina&Tot & prijateljstvo&razumevanje:hail2:
Korisnikov avatar
By 2kune
Prijatelju... Produži mi život... Daj mi svoj bubreg i par litara krvi... :molise:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by 2kune
Prijatelju... Produži mi život... Daj mi svoj bubreg i par litara krvi... :molise:
Znaju moji prijatelji kako reagiram na ovakve bedasto?e.

:rafal: :avalon: :rafal: :avalon: :avalon:

:drama: :drama: :drama: :drama: :drama:

:google:
Korisnikov avatar
By Kupper
Izi, ne kidaj zivce 'za nikoga':D
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Kupper
Originally posted by Tot

Ne znam kakvo je to prijateljstvo kada vam prijatelji zagor?avaju život. "Prijatelj" ra?una s tim da je dobio taj status i onda može da radi šta ho?e....
Pa naravno. Ta titula se zasluzuje mukotrpnim radom, nekad i visegodisnjim. A kad se dobije nema iznenadjenja jer prijatelj znaci nije ni postojao. Mozda drug, ortak ili kako se sve to zove.

Zato pametni ljudi i kazu da je covek srecan ako, posle 30-te, ima jednog ili dva prijatelja. Bogat covek.

@Dina&Tot & prijateljstvo&razumevanje:hail2:
Da, intimno sam uvek znao ko mi je ko. Bilo je više znakova da je pokojno prijateljstvo najobi?nija farsa...ali nekako je teško u to poverovati.

I još moram da ti se zahvalim što si mi potvrdio da sam sre?an, jer neki prezrivi tipovi smatraju da ja nemam nikakvih prijatelja.

Ma kako to da mi koji navršismo 30-tu uop?e imamo prijatelja pita se pedersko mlaðahno pu?anstvo.

:smiling:

Dina i ja smo se sms-ovali od radosti kada si se vratio na forum.

Za Kupija:

:hail2: :hail2: :hail2: :hail2: :hail2:
Korisnikov avatar
By Kupper
:blush: (znam)

Jednom sam i napisao tu pricu Emila Kue-a ali ponovicu je:

'Sa 18 imas 100 prijatelja, pravih, sa 25 nekoliko, ako si dobar covek, a posle 30 ako imas jednog ili dva prijatelja ti si srecan covek. Bogat covek.'

Znas kako, to sto neki osporavaju neko tvoje prijateljstvo je sumanutost. Ko moze znati, ali zaista znati, ko je taj neko u mom/tvom zivotu? Svog najboljeg, mozda i potpuno jedinog, vidjam dva-tri puta godisnje. Da li (ne)vidjanje menja nesto? Ne, mozda naprotiv. Ko to zna? Ko uopste dovoljno poznaje mene, tebe da bi se uopste usudio da ti bilo sta ospori.

Jasno je da je zavist mocna. Kao i da jede iznutra jako sporo. Medjutim, kad-tad izadje iz tela i tako strasno zasmrdi citavoj okolini.

So, wtg i, sorry, ali zabole te osporavanje. Ko je dostojan osporavanja tebe? Jer to i jeste osporavanje tebe.

:kiss:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!