Originally posted by EYA
sa koliko godina ste prvi put procitali ovu knjigu ?
kakav je utisak tada ostavila na vas ?
da li je imala iakvog uticaja na razvoj vase licnosti kroz odrastanje ?
da li ste gledali neki od filmova snimljenih/crtanih na osnovu ove divne knjige ?
Nisam ?itao, gledao sam onaj stari film kao mali (više puta) i ja mislim kao tinejdžer deo nekog modernog filma u kome se pojavljuju neki koji imaju to?kove umesto ruku? pa mi je bilo previše scary pa nisam sve odgledao; a mogu?e je da sam gledao i crtani? mislim da je bilo nešto u nastavcima?
Ina?e me je uvek jako interesovala ona pri?a sa crvenim makovima od kojih svi zaspu...
Pošto je originalni film napravljen u duhu svog vremena i sve li?nosti su crne ili bele kao li?nosti, to mi se ne svidja... meni naravno odmah po difoltu po?inje da bude žao zle veštice koja pogibe a niko je ne žali... a dobra vila je ogavna onako uše?erena, dot je naivna i uopšte nije zabavna itd. Mislim da je osoba sa kojom se najviše poistove?ujem plašljivi lav (iako je jako ružno uradjen u tom filmu) zato što je oprezan i jer ustvari jedino on ima prave emocije; a pomalo i sam ?arobnjak iz Oza, kada prodaje iluzije naivnoj deci... ustvari više ?arobnjak iz Oza dok je još madjioni?ar nego u njenom snu kad postaje pravi ?arobnjak... u doba kada sam gledao (kad sam bio mali) mislim da sam se najviše poistove?ivao sa Totoom... tu si a niko te ne pita za tvoje mišljenje, samo ideš za njima... limeni drvose?a mi nije mnogo jasan... tj ne bih se družio sa njim kao sa osobom... strašilo je fin za neke društvene dogadjaje ali mu ne bih dao neki ozbiljan zadatak u ruke...