Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By djo
radujem se almodovarovom dvd setu - 6 filmova uklju?uju?i i 2 'ranija' rada... i sve to za sitnu lovu. elem, nisam ih još video na kioscima, pa molim dobro obaveštene forumaše da ostave post kad ih spaze :)

u meðuvremenu... volite li almodovara :cigareta: ?

da li ste ?itali njegovu knjigu 'pati difusa'? objavljena je kod nas sredinom devedesetih?
Korisnikov avatar
By M M and I
Cuj volimo li Almodovara...
U Svedskoj postoji gay-community site poznat kao QX...tamo osim profila i oglasa imas i razne "klubove"...Naravno da sam clan svih mogucih klubova o Almodovaru, o Rosy De Palma, a sam sam "osnovao" klub posvecen Marisi Paredes...

Todo Sobre Mi Madre i Mala Educcacion su mi trenutno favoriti...Cvet Moje tajne takodje,
pa onda Kika, Visoke potpetice, Atame, Carne Tremula... itd...(ne znam kako su svi naslovi prevedeni u Srbiji)...
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Pa cenim rad tog coveka. Dopada mi se realnost onakvom kakvom je on prikazuje, surovom i ogoljenom, bez ruzicastih tonova. Volim kako se igra ljudskom seksualnoscu, kako od bizarnih likova pravi junake ili heroje. Dopada mi se njegova sposobnost, u stvari, da maksimalno pojednostavi prikaz ljudskih osecanja i da vam servira na tacni vas unutrasnji strah.
Korisnikov avatar
By Fearless
Mislim da sam bas s bdjo-m pricao o tome :misli:

Svidja mi se "Matador" :hail: :cigareta: i "Sve o mojoj majci"

Ono izmedju mi sve nekako isto :cita:
Korisnikov avatar
By face2face
PATI DI FUSA ili RASIRENA ZA TEBE
worhol revival
ali moze.
ZENE NA IVICI NERVNOG SLOMA najbolji iz rane faze.
Volim sto se obrusio na katolicku crkvu
i njenu ljubav prema mladim dechacima.
Rispekt u svakom slucaju!
Korisnikov avatar
By Mars
Ja moram Matadora da odgledam jos jednom.

Promasio me potpuno prvi put.

A Almodovar...Pa, da ga nema, trebalo bi ga izmisliti.
By Storm
Genije.
Lepo je biti Almodovarov savremenik i ?ekati na njegove nove filmove.
:kralj:
Korisnikov avatar
By pazzaz
Ovde (Evropi) se pojavi slican set ali samo krece od Matadora (po meni najlosiji Almodovarv film) tako da nema ranjih filmova kao npr "Pepi Lusi I Bon i druge devojke na gomili"...

Moj omiljeni je "Lavirint strasti" pocetak i kraj filma su wooow (definitivni kraj sa sekretaricom obozavan, mozda najbolja komicna scena koju sam video) a da umalo da zaboravim Almodavar u koznom kaputu i "Suck it to me", sjajno.

"Sta sam ucinio da me ovo snadje" sjajan film.

"Dark Habits" (nemam pojma kako je preveden na spski) ali sjajna komedija ....

Ma svi su dobri ali ovi prvi su mi omiljeni. Zao mi je jedino sto nisam nikad video bas prve radove tj kratke filmove ali eto nadamo se uskoro da cemo i to videti.
Korisnikov avatar
By EYA
obozavam njegov humor :klap:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Mars
A Almodovar...Pa, da ga nema, trebalo bi ga izmisliti.
D´accord! Sva 4 poslednja filma su mi odli?ni... To se ve? podrazumeva (u mojoj glavi) da ima kontinuitet... Jedva ?ekam njegov slede?i film!
Korisnikov avatar
By djo
moram priznati da nisam baš oduševljen sa njegova poslednja 2 filma... ('pri?aj sa njom' i 'loše vaspitanje'), možda zato što 'sve o mojoj majci' jako volim... a ovi dolaze posle, pa nisu dosegnuli taj emotivni nabog... šajaznam :neznam:
ali kad je almodovar u pitanju mislim da su 'žene na rubu nervnog sloma' i 'visoke potpetice' potpuno fantasti?ne...
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by bojandjo
moram priznati da nisam baš oduševljen sa njegova poslednja 2 filma... ('pri?aj sa njom' i 'loše vaspitanje'), možda zato što 'sve o mojoj majci' jako volim... a ovi dolaze posle, pa nisu dosegnuli taj emotivni nabog... šajaznam :neznam:
ali kad je almodovar u pitanju mislim da su 'žene na rubu nervnog sloma' i 'visoke potpetice' potpuno fantasti?ne...

meni je Todo Sobre Mi Madre apsolutni favorit...slede zatim Zene na rubu nervnog sloma, Mala Educcacion, Visoke potpetice, Cvet moje tajne, Mracne Navike...A i Kika mi je O.K.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Gledao sam par filmova, ovaj zadnji mi i nije nešto, kažu da je bolji od Kike, al meni nikako nije, ?ime sam ovo zaslužila je zakon film, zakon:snob:
Korisnikov avatar
By DIONIS
kao i kod Kusturice,par filmova su mu super,ostalo je sranje i voznja na staru slavu
Korisnikov avatar
By Mars
Nemoj samo Kusturicu i Almodovara da poredis...pa makar i u tom kontekstu.

Ako boga znas. Boli.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Mars
Nemoj samo Kusturicu i Almodovara da poredis...pa makar i u tom kontekstu.

Ako boga znas. Boli.
Uh...da, bilo kakvo poredjenje je manje-vise ne samo nemoguce vec i potpuno bolno... :kesa:
Korisnikov avatar
By face2face
Originally posted by DIONIS
kao i kod Kusturice,par filmova su mu super,ostalo je sranje i voznja na staru slavu
hm, ta dva reditelja nikako ne mogu da se porede, ta teza o staroj slavi je potpuno neopravdana obzirom da se filmski opus almodovara sastoji iz najmanje tri faze (cak i poslednjih 5 filmova se dosta razlikuju u poetici), dok kod kusturice opsesija romima prestaje sa poslednjim filmom, koji je i njegov prvi film koji indirektno vezuje tematiku ratova na prostorima bivse YU. To ga naravno ne cini manje vrednim rediteljem.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
aj okej, ne?emo ih poredimo, nego se vratimo na temu.

Almodovar... :love: stvarno ga obožavam i imam skoro sve njegove filmove. fale mi neki raniji radovi, koje na žalost nigde ne mogu da pronaðem. što se ti?e boxa, voleo bih da dobijem dodatno pojašnjenje na koju foru ?e to da se prodaje na kioscima? tj. kakav je to box, je li to opet neka fora gde se kao dodatni materijal furaju Pokemoni ili su to zvani?na DVD izdanja?

od filmova svakako izdvajam Todo sobre de mi madre kao najbolji. (slažem se sa bojandjo za kasnije radove.) izdvajam i Tacones Lejanos (njega obožavam!) kao i Kiku. ostali filmovi su mi takoðe odli?ni, ali ovi su especialidad!
Korisnikov avatar
By face2face
Tacones Lejanos ili High Heels ili Visoke potpetice su vec antologija!
By Storm
Kada sam prvi put pogledao "Todo sobre mi madre" pitao sam se da li je mogu?e da je Almodovar ipak napravio loš film. Meðutim na drugo i tre?e gledanje otkrio sam neke važne delove, tako da mi se i taj film sviða. Film naprosto predstavlja odlu?an zaokret u odnosu na neke prethodne faze.
Moj omiljeni film i dalje ostaje "Veži me!" (Atame!).
Sviða mi se i najnovija faza ("Hable con ella", "La mala educacion").
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Storm
Kada sam prvi put pogledao "Todo sobre mi madre" pitao sam se da li je mogu?e da je Almodovar ipak napravio loš film. Meðutim na drugo i tre?e gledanje otkrio sam neke važne delove, tako da mi se i taj film sviða. Film naprosto predstavlja odlu?an zaokret u odnosu na neke prethodne faze.
Moj omiljeni film i dalje ostaje "Veži me!" (Atame!).
Sviða mi se i najnovija faza ("Hable con ella", "La mala educacion").
I ja sam se tek na drugo gledanje "popalio" na Todo Sobre Mi Madre...ali otad mi je favorit...Cudno.

Dopadaju mi se i Hable Con Ella....a jos vise La Mala Educcacion
Korisnikov avatar
By DIONIS
Zambon Zambon(mmmm:)) i visoke potpetice uz koji sam plakao kad zena peva,ostalo je onako
Korisnikov avatar
By djo
'zambon zambon' (odnosno 'jamon jamon' cita se 'hamon hamon' - 'sunka sunka') je od bigasa lune :) , kao i 'mesec i sisa' i 'bambola' i 'sobarica sa titanika'
Korisnikov avatar
By M M and I
'zambon zambon' (odnosno 'jamon jamon' cita se 'hamon hamon' - 'sunka sunka') je od bigasa lune :) , kao i 'mesec i sisa' i 'bambola' i 'sobarica sa titanika'

Da, da i kao i "HUEVOS DE ORO" iliti "zlatna jaja" (misleci na "muda")...a i "LOLA"
Nije los...ali nije Almodovar....
Korisnikov avatar
By pazzaz
Originally posted by M M and I

Da, da i kao i "HUEVOS DE ORO" iliti "zlatna jaja" (misleci na "muda")...a i "LOLA"
Nije los...ali nije Almodovar....
Bigas je super, mada njega Almodovara i Manuel Pereiru mnogi mesaju, mada opet koloristicki niko ne moze i da pridje Almodovaru.
Korisnikov avatar
By face2face
A koja VAM je OMILJENA pesma
iz svih ALMODOVAROVIH filmova?
ja imam dve; za PRVU ne mogu da se setim
iz kog je filma (mislim nekog manje poznatog)
zove se PURO TEATRO
druga je iz ATAME ili VEZI ME
zavrsna numera, finale, dok se voze kolim i pevaju
R E S I S T I R E
Korisnikov avatar
By Oziris
Obozavam ga!!! Jako ste me obradovali informacijom da se pojavljuje na DVD-ju uskoro!!! Thanks!!!
By Storm
Originally posted by face2face
A koja VAM je OMILJENA pesma
iz svih ALMODOVAROVIH filmova?
ja imam dve; za PRVU ne mogu da se setim
iz kog je filma (mislim nekog manje poznatog)
zove se PURO TEATRO
druga je iz ATAME ili VEZI ME
zavrsna numera, finale, dok se voze kolim i pevaju
R E S I S T I R E
"Puro teatro" izvodi La Lupe, i nalazi se u "Mujeres al borde de un ataque de nervios" ("Žene na rubu nervnog sloma"). Ako se ne varam, sa tom pesmom se završava film. Pepa (Carmen Maura) se vra?a sa aerodroma na svoj fantasti?ni balkon, u tom se najzad probudi i Marisa (Rossy de Palma). Marisa kaže kako misli da posle tog sna, više nije devica. A Pepa kaže "Nije te valjda neki od ovih, dok si spavala...". "Ma ne", kaže Marisa i one nastavljaju da ženski ?avrljaju, a onda kre?e ta pesma.
"Resistire" izvodi Duo dinamico. I ja volim tu stvar.
Korisnikov avatar
By djo
bogami, teška konkurencija, kad su pesme u pitanju....
izdvajam naravno luz casal - obe pesme iz 'potpetica': 'piensa en mi' i 'ano de amor' ali i 'la palomu' iz 'pri?aj sa njom'

'puro teatro' je fenomenalna pesma, ali sam je ?uo i u boljim kontekstima, u kabareu jednog mog kolege argentinca (alejandro amanabar) i u jednoj predstavi 'show off' ursule martinez
Korisnikov avatar
By M M and I
bogami, teška konkurencija, kad su pesme u pitanju....
izdvajam naravno luz casal - obe pesme iz 'potpetica': 'piensa en mi' i 'ano de amor' ali i 'la palomu' iz 'pri?aj sa njom'

'puro teatro' je fenomenalna pesma, ali sam je ?uo i u boljim kontekstima, u kabareu jednog mog kolege argentinca (alejandro amanabar) i u jednoj predstavi 'show off' ursule martinez

uuuuhhh...teskog li pitanja...

Un ano de amor
piensa en mi
puro teatro
la paloma

ovo su jako dobre pesme

zatim su tu i :

esperame en el ciel - koju izvodi italijanska legenda MINA (Matador)
Ay amor - Bola de nieve (Cvet moje tajne)
En El Ultimo Trago - Chavela Vargas (Cvet Moje Tajne)
Soy Infeliz - Lola Beltran (Zene na ivici nervnog sloma)
Luz de Luna - Chavela Vargas (Kika)

Un ano de amor....je ustvari obrada pesme koju je godinama ranije izdala, na italijanskom, italijanska pevacica, jedna od najvecih kroz sva vremena - legendarna Mina, pod naslovom Un Anno d´Amore...
Mina je takodje otpevala i Puro Teatro...ali nisam siguran da li je to njena pesma...

Piensa en mi...je zaista jaka pesma...i dosta tuzna...Ubijem se svaki put kad je cujem ... uz casu crnog vina...

Smatram velikom prednoscu sto razumem sve ove pesme...jer pored melodije, najcesce su i reci takvog intenziteta da nikoga ne ostave ravnodusnim....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!