Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

#2153929
Slika Scena iz predstave "Okamenjeni princ"


Pozorište “Duško Radović” iz Beograda je ponudilo članovima, članicama i prijateljima Gej strejt alijanse popust od 50% na cenu ulaznice za dve predstave koje će se ove sedmice igrati na pozorišnoj večernjoj sceni.

U utorak 01. marta u 20 časova večernja scena “Radović” predstavlja hit predstavu “Bog je Di - Džej” u režiji Miloša Lolića. U predstavi igraju Nikola Vujović i Hristina Popović. Cena ulaznice sa popustom za članove, članice i prijatelje Gej strejt alijanse je 400 din.

“Bog je Di - Džej” je duhovita duo drama koja se kritički i sa ironijom osvrće na treš i kult kao stil života, na New Age filozofiju Novog Milenijuma i onoga što nam on čini, na stalni protok informacija i medijske pritiske kojima smo izloženi.

P.S. Kad selo gori, gasi i vatru i televizor!!!

U petak 04. marta od 20 časova možete pogledati predstavu “Okamenjeni princ” koju režira Mark van der Velden, a u kojoj igraju Goran Jevtić i Ivan Tomić. Cena ulaznice sa popustom za članove, članice i prijatelje Gej strejt alijanse je 400 din.

Predstava “Okamenjeni princ” je srpsko-skandinavski odgovor na „Let iznad kukavičijeg gnezda“. Publika okružuje scenu u “ravni oka”, dok se na njoj kao u ringu odvija drama koja ne sadrži podelu na likove, čime je data sloboda izražavanja sjajnim glumcima.

Kako biste bili u mogućnosti da obezbedite ulaznicu za obe sjajne predstave po 50% nižoj ceni, ostavite nam svoje podatke (ime i prezime ili imena i prezimena na koje ćete se pozvati) mejlom na pozoriste@gsa.org.rs najkasnije do ponedeljka 28. februara u 20 časova za predstavu “Bog je Di - Džej” (broj karata sa popustom za ovu predstavu je ograničen na 200), tj. najkasnije do četvrtka 03. marta do 20 časova za predstavu “Okamenjeni princ” (broj karata sa popustom za ovu predstavu je ograničen na 50).

Ulaznice ćete moći da preuzmete na blagajni pozorišta “Duško Radović” neposredno pred održavanje predstave.


Slika


http://www.gsa.org.rs/cms-run/index.php ... &Itemid=58
Korisnikov avatar
By Paki
#2155961
"Bog je Di - Džej" je zanimljiva predstava, u najmanju ruku. :)
Nije dečija (kao ni "Okamenjeni princ"), iako pretpostavljam da mnogi imaju takvu prvu impresiju kada pročitaju da se igra u Radoviću :)

U pitanju je mini-mjuzikl. Karakteriše ga neobična i jako dobra komunikacija glumaca sa publikom (sem Hristine i Nikole, u predstavi igra još četvoro malih glumaca i glumica).

Nikola je, po mojim impresijama, brilijantan u ritmu kojim uspeva da vrši brze prelaze raspoloženja, a što zahteva njegova uloga.

Hristina to sve jako dobro prati.

Cela glumačka ekipa je zapravo vrlo uigrana, iako su primetne brojne male improvizacije tokom predstave.

Super stvar je i to što ćete npr. dve karte za predstavu u paketu platiti 700, a ne 800 dinara :)

U sv. slučaju, preporučujem :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
#2156049
kakvo je to pozoriste koje mora da daje popust pederima? Ne znam kako je kod vas,ali ovde kod nas popust imaju studenti i djaci. I panduri za 8 mart da izvedu zene. :-)
Korisnikov avatar
By Paki
#2157094
Ovde kod nas imaju i studenti i đaci i panduri i pederi i lezbejke i pederske i lezbejske drugarice i drugovi.
Eto.
Šta da se radi.
Originally posted by ns.happy

kakvo je to pozoriste koje mora da daje popust pederima? Ne znam kako je kod vas,ali ovde kod nas popust imaju studenti i djaci. I panduri za 8 mart da izvedu zene. :-)
Korisnikov avatar
By Gej strejt alijansa
#2167469
Pozorište "Duško Radović" nastavlja da daje popuste za svoje predstave na Večernjoj sceni do kraja marta.

Redovna cena ulaznica za Večernju scenu je 700 dinara, dok je za članice, članove, prijateljice i prijatelje Gej strejt alijanse cena snižena i iznosi samo 350 dinara! :)

Najavite se mejlom na pozoriste@gsa.org.rs , nakon čega pred samu predstavu kupujete svoju ulaznicu po sniženoj ceni na blagajni pozorišta "Duško Radović" (Aberdareva 1, glavni ulaz iz Tašmajdanskog parka).


Na Večernjoj sceni „Radović“ do kraja marta možete pogledati sledeće predstave:

- Buđenje proleća - 15. marta u 20h
- Seksi master klas - 16. marta u 20h
- Bog je Di-Džej - 18. marta u 20h
- Ričard na toboganu - 22. marta u 20h
- Trkač - 25. marta u 20h



BOG JE DI-DŽEJ
(18.03. u 20h)

Autor: Falk Rihter
Režija: Miloš Lolić
Uloge: Nikola Vujović, Hristina Popović


Komad „Bog je DJ“ nemačkog pisca Falka Rihtera, napisan je i prvi put izveden 1999. godine. U pitanju je duo – drama koja se ironijski osvrće na trash i kult kao stil života, na New Age filozofiju Novog Milenijuma i onoga što nam on čini, na stalni protok informacija i medijske pritiske kojima smo izloženi.

Počinje monologom u kome se spominju bendovi, muzičari, albumi koji su se zaista slušali tokom 90-tih godina. Jedan Muškarac i jedna Žena prisećaju se svojih i tuđih lažnih sećanja, pristajući da budu deo neke vrste izloženog naturalizma, da budu deo konceptualno zamišljenog umetničkog projekta u kojem se „pravi život“ izučava i zatim pokazuje pred publikom.

Jako je teško čoveku, posebno mladom, da se odupre medijskim kandžama, tim pre što one mogu da liče na izlaz iz mraka u kome je čovek rođen, koji su oko vas načinili porodica i socijalni kontekst.Teško je sagledati da će vas mejnstrim medijskog života progutati, a onda ispljunuti jer im trebate samo pet minuta.

Čuvanje distance između privatnog i javnog prostora postalo je prevaziđena kategorija ravna društvenom samoubistvu dok su estradizacija i pomamna čežnja za pažnjom postali uzor za umetnost življenja i obrazovanja.

U predstavi „Bog je di-džej“ imamo dva junaka koja se ipak vešto snalaze u medijskoj prljavštini. Dakle, kada selo gori, gasi i vatru i televizor!


RIČARD NA TOBOGANU
(22.03. u 20h)

Na osnovu istorijske drame Viljema Šekspira „Ričard III“
Režija: Žanko Tomić
Dramatizacija: Maša Stokić
Uloge: Milutin Milošević, Dimitrije Ilić, Miloš Anđelković, Ivan Tomić, Jovo Maksić, Aleksandra Anđelković i Marijana Vićentijević-Badinovac


Ovako zamišljen "Ričard“ priča je jednog tobogana, koji je – trunući na igralištu, o kome niko ne vodi računa, bio, u suštini, svedok devastacije dečjeg poimanja sveta, te stvaranja sopstvenih granica i pravila ponašanja, kroz odrastanje. Dečje igralište: tobogan i pesak prestaju da budu simboli bezazlene igre, nevinog druženja. Oni postaju poprište razorenih iluzija detinjstva, najmračnijih iskonskih poriva – koje, u nepostojanju roditeljske ili opšte-socijalne brige i pažnje, zapravo – granica, nema ko da kontroliše, usmerava. Prepuštena sama sebi, ova deca odrastaju i stvaraju svoj svet, u kome je zamrlo sve što je dobro, gde ljudski život nije prepreka, a granica je apsolutna moć.

"Ričard na toboganu“, inspirisan Šekspirovom dramom, preuzimajući njegovu mračnu sliku sveta, nasleđenu iz srednjeg veka, postao je zapravo upozorenje o nepromenjljivosti ljudske prirode u egzistenciji nedefinisanoj humanošću i civilizacijskim normana.“Svet je sklon padu“ ako njegovi temelji nisu čvrsti.


BUĐENJE PROLEĆA
(15.03. u 20h)

Autor: Frank Vedekind
Režija: Anja Suša
Uloge: Dušica Sinobad, Jelena Petrović, Maša Dakić, Miloš Anđelković, Damjan Kecojević, Miloš Samolov i Jelena Ilić


Vedekindovo ”Buđenje proleća” je verovatno najsnažnija drama o odrastanju koja je ikada napisana. I mada je nastala pre više od sto godina, ona i danas deluje iznenađujuće moderno i savremeno.

Ovo je Vendlina, Moricova, Melhiorova, Ilsina i Martina priča. Priča onih, koji iz sveg srca čeznu da započnu da žive svoje živote. Čeznu i strepe istovremeno. Ili kako Moric kaže Melhioru: ”Zašto ne mogu da sve ovo samo prespavam, pa da se probudim kad prođe”?

Predstava se obraća mladoj publici baveći se uvek aktuelnim temama o seksualnosti, odnosima među generacijama i traganju za sopstvenim identitetom.


SEKSI MASTER KLAS
(16.03. u 20h)

Tekst: Gordan Maričić
Dramatizacija i režija : Sandra Rodić Janković
Uloge: Alek Rodić, Marijana Mićić i Bojan Serafimović


Ova urnebesna komedija nas direktno vodi do jedne sasvim posebne lekarske ordinacije. Ta ordinacija je mesto najrazličitijih situacija u školi za švalere Maestra Emilija Tucatija, nadaleko poznatog po praktičnom obrazovanju onih koji su u svom životu propustili da se malo više bave ljubavlju, ženama i seksom…

U životu je ljubav – seks a seks je ljubav i o toj tako jednostavnoj vezi ova komedija i govori… A kako će se u stvari sve i završiti… ne propustite da pogledate!


TRKAČ
(25.03. u 20h)

Autor: Matijas Anderson
Režija: Stevan Bodroža
Igraju: Milutin Milošević, Nataša Marković, Vladica Milosavljević...


Da li ste se zapitali zašto dolazi do nasilja u školama? Možda ste i sami bili deo toga!? Zašto je žrtva žrtva, a nasilnik nasilan!?

Ovo je predstava koja govori o tome.

Glavni likovi su mladić i devojka koji zaklon i spas od nemoći pred životom gde vladaju nasilje, seks i droga nalaze jedino u sportu, koji ih sjedinjuje u jednu surovo romantičnu ljubav.


OKAMENJENI PRINC

Autor: Hening Mankel
Režija: Mark van der Velden
Igraju: Goran Jevtić i Ivan Tomić


Predstava „Okamenjeni princ” nastala je kao koprodukcija između srpskih i danskih pozorišta. Da je ova saradnja bila izuzetno uspešna svedoče i brojna gostovanja u zemlji i inostranstvu, kao i prestižne nagrade kao što su Nagrada žirija za glumu (Sankt Petrzburg, Rusija) i Nagrada „Miloš Žutić” za najbolje glumačko ostvarenje Goranu Jevtiću.

Pogledajte predstavu koja je srpsko-skandinavski odgovor na „ Let iznad kukavičijeg gnezda“. Publika okružuje scenu u „ravni oka″, dok se na njoj kao u ringu odvija drama koja ne sadrži podelu na likove, čime je data sloboda izražavanja sjajnim glumcima.

Kapacitet sale za "Okamenjenog princa" je 100 mesta.


http://www.gsa.org.rs/cms-run/index.php ... &Itemid=58
Korisnikov avatar
By Delete
#2168327
Ovo je sjajno. :up:
Trenutno nisam u BG, ali kad dodjem, sigurno cu da iskoristim nezanemarljiv popust za pozoriste.
By whacked
#2860277
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
By whacked
#2923309
audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!