Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Pre svega, moram da objasnim zasto sam ovu temu upakovala u Estrogen- prosto, zanima me zensko vidjenje stvari, to je sve. Da li je u pitanju razlika u senzibilitetu, ili nesto sasvim drugo- ne znam, samo hocu misljenja onog dela foruma koji je imao(ima) veze sa devojkama, I to nastavio.
A bas zbog toga I dajem dozvolu za eventualno plagiranje. U slucaju da vam tema bude interesantna, naravno... :D
Dakle, nesumnjivo da je volja potrebana za sve covekove radnje (sem onih diktiranih od strane organizma, poput disanja, treptanja I sl.). Koliko je volja potrebna za ljubav?
Ili (da preciziram) za novu ljubav, za mogucu ljubav, kontinuitet, moving on?
Ako vam bas treba konkretna situacija da bi Vam bilo jasnije, zamislite nekoga ("Moja prijateljica ima problem..." :lol: :lol: :lol: Neeeee,nije tako, nije rec o meni, samo sam razmisljala) ko je vec dugo vezan za jednu osobu, jednu vezu koju je imao, I milione onih prelepih trenutaka u toj vezi. Ta osoba zeli promenu, zeli da opet prozivi sve to,I mozda I napreduje, sa drugom osobom. Jer, ne moze vise da bude predugo budna, nezdravo bela I ispijena I neproduktivna.Nije zaljubljena ni u jednu. Ali hoce. Ne plasi se.
(I majke mi, nije rec o meni!  ).
Koja je, I kakva uloga volje u svemu tome? Da li je samo druga osoba ta koja moze inicirati vadjenje iz jednog ovakvog problema, ili se moze nadomestiti sam od sebe (faktor vremena, faktor klime -ide nama prolece, a za njim I letoooo- itd) ili ne?
Da li ste uspevale?
I, kao drugi deo pitanja- koliko volja igra ulogu u vezi?Napominjem, vezi koja je stabilna, zdrava, prava, bez krucijalnih problema...
Da li su ljubav I volja nezavisne jedna od druge u nekoj vecoj meri kod vas? Ne govorim o ljubavi iznad volje, vec o "ljubavi pod voljom" (pa sta ako je Kroulijev citat?! Vadim iz konteksta!). Da li je to onda ljubav kakvu poznajete?
Otisla sam predaleko, mozda; mozda I nisam. E=mc2
Ne trazim uputstva tipa "zaboraviti je u 10 kratkih lekcija"- I pravdala bih se ja jos, jer mislim da moram s obzirom da tema dolazi s moje strane pod ovakvim okolnostima, ali ponavljam da stvarno nema veze (nazalost, ja sam izabrala put kojim se redje ide... ma koliko ce mi se to obiti o glavu), da nemam da ucim.
Hvala sto ste procitale sve ovo.
:grouphug: :angel2: :blush:
Korisnikov avatar
By m..
Ljubav dodje sama po sebi, ali za realizaciju iste (u obliku veze) je potrebna jaka volja, bar kod mene... Nemam pojma, u nekom trenutku sam skapirala da mi je ok da sam zaljubljena a da nemam vezu s tom osobom... Bug... Sada valjda generalno hocu vezu..Ma ne znam.
By Swanheart
To sto svaka ljubav u sebi nosi duboku tragicnost,nije razlog da se ne voli.Biti voljen ne znaci nista,a da je voleti sve,da je sposobnost da osecamo ono sto daje vrednost i lepotu nasem postojanju.Naravno da volja ima veliki uticaj.
Korisnikov avatar
By bigirl
Kod mene bar, kad nestane volja - nestane i ljubav.
A volja za nove stvari...bitna. Jako je bitna.

Ma, volja je osnova svega, zar ne? Pola obavljenog posla.
Korisnikov avatar
By vivaldi
Meni se dogodilo upravo ono o cemu si pisala u konkretnoj situaciji s tom razlikom sto sam ja bila zaljubljena u obe... Volja se ukljucila samo u onoj meri da odlucim da se prepustim osecanjima koja sam prepoznala u sebi u vezi druge devojke... NIsta se ne desava samo od sebe, ali ni ta druga devojka nije svesno inicirala "vadjenje iz jednog ovakvog problema" ... Prosto, bila je tu sa onim svojim divnim zelenim ocima i maslackom oko zenica, sa svojih 20 i kusur godinica, veseloscu i pozitivnom energijom koja je meni bila potrebna u tom trenutku i ja sam se samo prepustila...

Nisam bas razumela drugi deo tvog posta :plavuso: Koliko volja igra ulogu u vezi? Volja za sta? Kod mene je jedino emocija ono sto me drzi u vezi... Ne bih mogla svesno da budem u nekoj vezi bez ljubavi, ali opet ti si napomenula da mislis na "stabilnu, zdravu, pravu, bez krucijalnih problema... " ... Jel moze nama plavusama malo jasnije , pls
Korisnikov avatar
By m..
Ajd ja da pokusam, naravski da ne mosh biti u vezi sa nekim koga ne volis (ili mozes, neka neka lupacica recke objasni, ako ih ovde ima), ali ti treba izvesna volja da budes sa nekim ko ti se svidja...

Recimo zamislis situaciju da se ludo zatelebash u neku cicu iz NS, i ona u tebe, a ti lepo svesno ne udjes u vezu jer zakljucis da bi tako nesto bilo preveliko cimanje i jos veci emotivni stres za obe (jos se posle navuces a nju a ona tamo negde i ne mozes ni teoretski da je vidis kad ti se hoce, nego cela situacija zahteva izvesnu logistiku i finansijsku kombinatoriku) i ti lepo ne uradis nista po tom pitanju, nego je volis onako na daljinu, i prosto ti je drago sto takvo bice postoji, a mozes da mislis o njoj kad god ti se hoce... Otprilike.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by vivaldi
Koliko volja igra ulogu u vezi? Volja za sta?
Pa volja, koja vezuje dve osobe pored ljubavi, i pravi kontinuitet... :eureka:
By SUNNY B
detence moje, sta mislis zasto su ljudi koji bez prestanka pricaju o bolesti i vecito kukaju zbog zdravlja - uvek bolesni? (opet bio pametan nas narod pa rekao " lose misli prizivaju losa dela" ). i obrnuto. a ja ti, u stvari, htedoh reci da je sve autosugestija i DOBRA VOLJA......ovladati sobom, i biti zaista ODGOVORAN za svoj zivot. u pravom smislu te reci. ovo sto sam ti sada ovako proser-dubokomisleno napisala mozes da primenis na sve sfere zivota - pa i na ljubav.....

:kiss: :bye:
By Bombina
ja mislim da je dobra volja ,jer se retko desavaju i ko veruje i da je ima pravedno ...
sveti se kad ti da budes tvoja ili da budes tvoje budi volja i tako na nebu
ali uz malo volje truda i motivacije
dobro volja i to se vezuje cini sasvim dobro,ljubav i zacini,moze se nadati volja za dobitkom ce nas voditi dalje
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by m..
Ajd ja da pokusam, naravski da ne mosh biti u vezi sa nekim koga ne volis (ili mozes, neka neka lupacica recke objasni, ako ih ovde ima), ali ti treba izvesna volja da budes sa nekim ko ti se svidja...

Recimo zamislis situaciju da se ludo zatelebash u neku cicu iz NS, i ona u tebe, a ti lepo svesno ne udjes u vezu jer zakljucis da bi tako nesto bilo preveliko cimanje i jos veci emotivni stres za obe (jos se posle navuces a nju a ona tamo negde i ne mozes ni teoretski da je vidis kad ti se hoce, nego cela situacija zahteva izvesnu logistiku i finansijsku kombinatoriku) i ti lepo ne uradis nista po tom pitanju, nego je volis onako na daljinu, i prosto ti je drago sto takvo bice postoji, a mozes da mislis o njoj kad god ti se hoce... Otprilike.
Jasna mi je "upotreba volje" u datoj situaciji, ali the1... je mislila na volju u stabilnoj vezi

"Napominjem, vezi koja je stabilna, zdrava, prava, bez krucijalnih problema...
Da li su ljubav I volja nezavisne jedna od druge u nekoj vecoj meri kod vas? Ne govorim o ljubavi iznad volje, vec o "ljubavi pod voljom" (pa sta ako je Kroulijev citat?! Vadim iz konteksta!)"

Zato sam napisala da mi bas nije najjasnije
Korisnikov avatar
By m..
Uh, pa kad ja citam samp parne redove obviously... Dalje ti ne mogu pomoci, nijedna moja veza do sad nije odgovarala datom opisu...:cita:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by SUNNY GIRL
(opet bio pametan nas narod pa rekao " lose misli prizivaju losa dela" ). i obrnuto. a ja ti, u stvari, htedoh reci da je sve autosugestija i DOBRA VOLJA......ovladati sobom, i biti zaista ODGOVORAN za svoj zivot. u pravom smislu te reci. ovo sto sam ti sada ovako proser-dubokomisleno napisala mozes da primenis na sve sfere zivota - pa i na ljubav.....

:kiss: :bye:

E za ovaj post imas gajbu piva, ako ikada vise dodjem u BG!!!

SVAKA CAST!!!
Korisnikov avatar
By mirth
Hm.

Pa ovako.

Misljenja sam da je jednacina vrlo prosta. Ljubav za sobom povlaci i volju.

Ja u procesu rehabilitacije od prethodne veze nisam u stanju ni da pomislim na novu vezu, a kamoli da je ostvarim. Jednom pokusala, hvala lepo, necu vise. Imala upravo problem koji si ti opisala.

Enihau, nadovezacu se na m.. i onu njenu hipoteticku situaciju sa BG-NS relacijom. Ja sam samo nekoliko dana pre nego uleteh u nesto vrlo slicno kategoricki tvrdila na sva usta da se u zivotu ne bih ni do Zablja cimala zarad nekog, a ne do BG-a. Nisam htela vezu i do granice nenormalnog sam u uzivala u svojoj samoci. I nije mi trebao niko da me "ometa" u mom, samo mom hedonizmu.

E onda, kad ti kvcne da ti nije dovoljno zadovoljstvo sto znas da neko bice postoji, vec i da te interakcija sa doticnim bicem poprilicno inspirise, onda dolazi i volja da se potrudis oko necega...

Jbg. Valjda ti volja proradi onda kad se zaljubis u nekog. Mislim da generalno zaljubljenost [sto je u neku ruku poprilicno nepravedno] daje coveku vise volje nego ljubav, pogotovo ljubav lisena iste... Kad prosto, eto, volis nekog - svejedno ti je da li je u Australiji, Zablju, ili tvom komsiluku. Prosto ga volis i srecan si sto postoji. Pa pili kafu svaki dan ili se culi telefonom jednom godisnje.

E sad vise ni ja ne znam sta sam htela da kazem. Spava mi se, valjda....

U svakom slucaju, savet: cekati dok ti crv stvarno ne proradi...
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by mirth
Hm.

Jbg. Valjda ti volja proradi onda kad se zaljubis u nekog. Mislim da generalno zaljubljenost [sto je u neku ruku poprilicno nepravedno] daje coveku vise volje nego ljubav, pogotovo ljubav lisena iste... Kad prosto, eto, volis nekog - svejedno ti je da li je u Australiji, Zablju, ili tvom komsiluku. Prosto ga volis i srecan si sto postoji. Pa pili kafu svaki dan ili se culi telefonom jednom godisnje.
E sad vise ni ja ne znam sta sam htela da kazem. Spava mi se, valjda....

U svakom slucaju, savet: cekati dok ti crv stvarno ne proradi...

A zar ja nisam dovoljno konfuzna, pa jos citam i ove reci...? :(

Ali cekacu ja, pa makar trajalo i 20 godina...Ko zna. Kako sudbina bude htela, tako ce biti. A sto je najgore, ja imam i ljubav i volju. Nikada me daljina nije pokolebala. Al' *ebi ga, nismo svi isti.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Val
Nikada me daljina nije pokolebala. Al' *ebi ga, nismo svi isti.
Kao ja i moje dve bivse. Ha, ha, ha... :neznam: :sveca:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Volja je tu samo da se strah pobedi-strh od povredjivanja. Ljubav pobedjuje bez obzira na sve.

Volja da se zavoli neko drugi je samo pozitivno razmishljanje, shto kaze Sani, na silu josh se niko nije zaljubio.
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
A da, moja ljubav je daleko od mene, volja mi nije potrebna da je volim, jednostavno znam da mi jedino ona prija da sa njom delim zivot i to je to.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Inner-Smile
A da, moja ljubav je daleko od mene, volja mi nije potrebna da je volim, jednostavno znam da mi jedino ona prija da sa njom delim zivot i to je to.
Jedna je i kuma...
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by the1whowished
Originally posted by Val
nije mene daljina zajebala..
Korisnikov avatar
By tramp
ja imam takvu fobiju od vezivanja da mi je trebala sva snaga volje koju imam da udjem u trenutnu vezu i naravno da mi je drago sto jesam ali je postojao taj neki trenutak kad sam morala voljno odluciti da udjem u vezu i upitati se zasto bezim i da li sam spremna za sve to sto ide uz veze
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Eruänne
Originally posted by Val
Iju, ti se to prepoznala?
Vidim veliko opamecivanje...opamecivanje na sve 3 strane... :gatara:
Woooooowoahwhoa... :lood:
East meets West... soon.

Izvin'te ljudi i covece (ti nisi covek! :D )... ja sam samo srecno malo pionirce (malo plavo pegavo)!

:roll:
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by Val
Iju, ti se to prepoznala?
Vidim veliko opamecivanje...opamecivanje na sve 3 strane... :gatara:
Woooooowoahwhoa... :lood:
East meets West... soon.

Izvin'te ljudi i covece (ti nisi covek! :D )... ja sam samo srecno malo pionirce (malo plavo pegavo)!

:roll:

ooookkkkk.....
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ooookkkkk.....
Mislis "ajdevazipasevidimo" ?
:roll: :roll: :roll: :roll:
By Bombina
e sad sam stvarno :puzzle:
kako to ti mislis da si stvarna
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
e sad sam stvarno :puzzle:
Ma mislila sam da samo zelis da ti sjasem s ***** na ovoj temi...
Ma dobro.
Uvek se nekako razveselim kad ti vidim post, majke mi. Uvek me ovo uhvati...
:bouncy: :bouncy: :bouncy: :saint2: :smokin: :bouncy: :bouncy: :bouncy:
Korisnikov avatar
By hush
Originally posted by Inner-Smile
Volja je tu samo da se strah pobedi-strh od povredjivanja. Ljubav pobedjuje bez obzira na sve.

Volja da se zavoli neko drugi je samo pozitivno razmishljanje, shto kaze Sani, na silu josh se niko nije zaljubio.
pa tako nekako:misli:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!