- 18 Maj 2005, 04:28
Ono što nije uspelo osnovnoj investiciji Romana Abramovi?a, ?elziju, ve?eras bi moglo da poðe za rukom njegovim rezervnim igra?kama, fudbalerima moskovskog CSKA - da se domognu evropskog trofeja. "Armejci", koji su jedini ove sezone, uz Midlsbro i Crvenu zvezdu, uspeli da savladaju Partizan, na stadionu "Žoao Alvalade" u Lisabonu odmeri?e snage sa tamošnjim Sportingom, u finalu Kupa UEFA (20.45 po srednjoevropskom vremenu).
U redovima CSKA, Murinja glumi napada? Danijel Karvaljo: Iz re?i ovog Brazilca izbijaju hrabrost, samopouzdanje. uverenost u trijumf...
Podrška sa tribina ?e sigurno mnogo zna?iti Sportingu - zapo?inje Karvaljo svoju sagu o ve?erašnjoj utakmici. - Ali, to ne mora ništa da zna?i. Kako je Gr?ka uspela pred portugalskim navija?ima da ih dobije u finalu Evropskog prvenstva?! Zašto mi ne bismo bili druga Gr?ka? Navikli smo na tešku atmosferu, igra?emo našu igru i rezultat ?e morati da doðe.
Brazilac isti?e da redovno prati Sportingove utakmice preko satelita, i da se od igra?a u zeleno-belom najviše pribojava svog zemljaka Fabija Ro?embaka, sa kojim je ina?e nastupao u mlaðim reprezentativnim selekcijama.
- Sporting je sjajna ekipa, a najopasniji su kada se Ro?embak iz drugog plana pridruži napadu - nastavlja Karvaljo. - On mi je ina?e dobar prijatelj. Sigurno ?u ga zvati danas pre me?a, pokuša?u da se opustim ?askaju?i sa njim. Ali, ?im po?ne me?, zaboravi?u prijateljstvo i bori?u se samo za golove.
Kapiten lisabonske ekipe Pedro Barbosa lagodno isti?e da ?e mu ve?erašnji me?, bez obzira na ishod, ostati u pam?enju:
- Imao sam mnoge važne me?eve u karijeri, ali ovo mi je prvo finale nekog evro kupa. Samo finale je doživljaj za sebe koji se pamti celog života, a ako još pred našom publikom osvojimo i pehar, onda ?e mi to sigurno biti vrhunac karijere.
Barbosa, kome je ovo deseta sezona u portugalskom klubu, smatra da su, barem na papiru, obe ekipe jednake, ali da navija?i mogu biti presudan faktor:
- Nema favorita, oba tima su u potpunosti zaslužila da se naðu u finalu. O?ekujem ujedna?enu igru, lep fudbalski šou, ali na kraju ?e nam navija?i pomo?i da budemo bolji i osvojimo trofej - proro?ki zaklju?uje Barbosa.