Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813683#p2813683]Srklet napisao:[/url]pa šta i da jeste izbor?Teoretski kada bi bilo tako, opet nikome ništa. Samo treba razgraničiti da nije tako u stvarnosti, ne znam ko bi svojom voljom izabrao biti neka manjina a kamo još potlačena manjina kvragu, niko to ne želi. Svi žele da im je dobro, da su moćni i priznati, a ne da ih neko gađa jajima zbog banalne stvari kao što je poljubac sa osobom koju voliš.
[url=https://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2813695#p2813695]zphibrid napisao:[/url]. Sve hoće da stave u iste kalupe pa i gej ljude, kao da smo svi isti i izgledamo i ponašamo se isto.Što se više ljudi outuje, to je raznolikost veća. Problem riješen.
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818123#p2818123]zemun1998 napisao:[/url]sasvim jednostavno, odgovor je genetikaE pa puno je kompleksnije od toga. Mislim da se dosta forsira to rođen kao gej/lezba da bismo postali više validni itd. Ja sam čak djelomično za tu ideju jer sam isto od malena znala nekako za sebe ali naravno nisam znala što to znači, a roditelji kažu da je to tako svoj djeci samo faza da simpatiziraju isti spol... Međutim, kako sam na gay.hr-u ali i uživo srela ljude koji i nisu tako od malena znali i kojima genetika baš i nema veze s time a okorjeli su gejevi i lezbe- to mi je populjaljalo moj stav o genetici i homoseksualnosti.
licno sumnjam da ce izmisliti lek koji moze da promeni seksualnu orijentaciju individue, odavno je naucno dokazano da biti rodjen LGBT ne prouzrukuje bilo kakav psiho-fizicki poremecaj tokom odrastanja.
a i da dodje do tog leka, onda ce biti cisto bacanje para na to.
postoji mogucnost uz pomoc medicine promeni seksualna orijtentacija zacete bebe
ali
ako bi npr medincinski strucnjaci prestali da se bave menjanjem seksualne orijetancije tokom zaceca i razvoja,opet ce da se radjaju lgbt bebe seksualnim odnosom ili ne diranje seksualnosti vantelesnom oplodjom. tako da se bukvalno ne isplati da se prosipaju investicije na strogoj promeni seksualne orijentacije, ako sama neheteroseksualnost ne steti osobi.
btw postoji dosta str8 ljudi koji u sebi nose gej gene, koj su dobili od strane prikrivenih roditelja, jer su lgbt osobe u proslosti ulazile u brak i pravile decu i preneli gene na sledecu generaciju, sto nuzno ne znaci da ce potomak imati isptopolne sklonosti, to isto vazi i za boju kose, oci, visina i sl.
tako da je skoro pa nemoguce medicinom iskoreniti homoseksualnost iz prirode.
takodje i homoseksualnost/biseksualnost ima mnoge druge pozitivne beneficije koje su dobre za covecanstvo
mnogo je jeftinije ulagati u kampamanje protiv homofobije i transfobije u politici i drustvu
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818128#p2818128]heksagon123 napisao:[/url]mhh svasta moze biti, sama seksualnost je jako kompleksna, sa tim se slazem, sama znas da dosta lgbt ljudi su spreceni da svoju seksualnost istrazuju zbog negativnog drustvenog uticaja. ali sam odbacio tu teoriju o tome da sam postao gej zato sto imam slab odnos sa ocem, jer posle godine pokusaja da se ispravim na strejt, pogotvo o toj teoriji ne razmisljam, jer ima ljudi koji su biseksualni, kako su oni postali biseksualni? mislim imamo dosta primera gejeva, lezbejki i biseksualnih individua koji imaju odlican odnos sa svojim roditeljima, takodje je stav SZO da mi nismo[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818123#p2818123]zemun1998 napisao:[/url]sasvim jednostavno, odgovor je genetikaE pa puno je kompleksnije od toga. Mislim da se dosta forsira to rođen kao gej/lezba da bismo postali više validni itd. Ja sam čak djelomično za tu ideju jer sam isto od malena znala nekako za sebe ali naravno nisam znala što to znači, a roditelji kažu da je to tako svoj djeci samo faza da simpatiziraju iksti spol... Međutim, kako sam na gay.hr-u ali i uživo srela ljude koji i nisu tako od malena znali i kojima genetika baš i nema veze s time a okorjeli su gejevi i lezbe- to mi je populjaljalo moj stav o genetici i homoseksualnosti.
licno sumnjam da ce izmisliti lek koji moze da promeni seksualnu orijentaciju individue, odavno je naucno dokazano da biti rodjen LGBT ne prouzrukuje bilo kakav psiho-fizicki poremecaj tokom odrastanja.
a i da dodje do tog leka, onda ce biti cisto bacanje para na to.
postoji mogucnost uz pomoc medicine promeni seksualna orijtentacija zacete bebe
ali
ako bi npr medincinski strucnjaci prestali da se bave menjanjem seksualne orijetancije tokom zaceca i razvoja,opet ce da se radjaju lgbt bebe seksualnim odnosom ili ne diranje seksualnosti vantelesnom oplodjom. tako da se bukvalno ne isplati da se prosipaju investicije na strogoj promeni seksualne orijentacije, ako sama neheteroseksualnost ne steti osobi.
btw postoji dosta str8 ljudi koji u sebi nose gej gene, koj su dobili od strane prikrivenih roditelja, jer su lgbt osobe u proslosti ulazile u brak i pravile decu i preneli gene na sledecu generaciju, sto nuzno ne znaci da ce potomak imati isptopolne sklonosti, to isto vazi i za boju kose, oci, visina i sl.
tako da je skoro pa nemoguce medicinom iskoreniti homoseksualnost iz prirode.
takodje i homoseksualnost/biseksualnost ima mnoge druge pozitivne beneficije koje su dobre za covecanstvo
mnogo je jeftinije ulagati u kampamanje protiv homofobije i transfobije u politici i drustvu
Naime, ženska seksualnost je dosta kompleksnija- mada i muška ima svoje kompleksnosti. Srela sam neke žene koje su kao male dok još nisu imale spoznaju o sebi bile seksualno uznemiravane ili čak i silovane od strane odrasle muške osobe ( pedofilija nije toliko rijetka koliko bismo mi ili barem ja željela vjerovati). E sada, ženski mehanizam obrane i način da se nosi s tom duševnom boli koja promijeni čovjeku cijeli život može biti, između ostalog, da kasnije pokazuje privrženost ženskom spolu jer tu nekako vidi svoju zaštitu. I ne, ta žena ne spada u domenu biseksualaca jer je muškarac nikada nije privukao,no uvijek ostaje pitanje da li je to zbog traume ...To ja ne vjerujem recimo da ima ikakve veze s genetikom. Nemojte me sad napadati zbog ovoga već probajte shvatiti što sam pročitala na gay.hr -u ili doživjela kroz chat od ljudi.
Kod muškaraca sam pročitala isto nešto što me zgranulo. Jedan muškarac od 50 godina je pričao kako su nekog njegovog prijatelja silovali u vojsci kao tinejdžera i to više ljudi i kako on prije toga nije imao gay sklonosti ali je nakon toga imao. Da stvar bude gora, na tu njegovu temu se javila još dvojica sa sličnom pričom. Potom sam ja otišla na net to istražiti i našla sam jedan ajmo reći dosta stručan članak koji je pisao kako silovani muškarci u toku silovanja mogu svršiti i kasnije se osjećaju užasno zbunjeni jer ne razumiju kako im se to moglo dogoditi i zgađeni su sami nad sobom + počnu vjerovati da su gay. U suštini, to je samo biološka reakcija na seks i nema veze sa seksualnom orijentacijom te osobe niti je to nešto manje silovanje zato što je druga strana svršila. Tijelo tako reagira na seks jednostavno - prostata nešto nešto nemam pojma jer ne razumijem muške organe te.
Ne znam, mislim da ipak ima utjecaj na sve to i faktor okruženja i događaji iz djetinjstva itd.
Po meni je čak i moguće da ako je djevojčica odrastala uz nasilnog oca da bude čista lezba kasnije. Ako je gledala krvavo lice majke ili sestara - postoji mogućnost da joj se nikada neće sviđati suprotan spol jer to su traume koje mijenjaju život pogotovo za takav maleni um. I tih sam se priča naslušala u chatu... A muški ako imaju oca koji se predstavlja kao užasno macho I obezvrijeđuje sina ili ga ismijava kako ništa ne zna, kako je slab, ne liči na njega i slično - moguće je da će naginjati istom spolu. Masa gay muškaraca imaju samo majku kao podršku, otac ne želi ni čuti za njih. Nikada nisu bili u ravnopravnom odnosu s ocem.
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818131#p2818131]zemun1998 napisao:[/url]btw tu gde si rekla da ima dosta gejeva koji nazalost nemaju kontakt sa ocem, to je zbog toga zato sto im ocevima “odvratno” da imaju sina koji voli isti pol, jer pobogu ne postoji nijedna druga tema o kome mogu da pricaju otac i sin, mislim i sama znas o cemu najvise pricaju otac i sin, to su devojke i seks sa istima, a onda idu posao i porodicaDa, Ali to o čemu ti govoriš se događa tek kada otac sazna. Ja govorim o cjelokupnom odnosu oca i sina od rođenja sina pa na dalje. Što ako otac ne zna kako da se odnosi prema sinu i ako ga umanjuje konstantno umjesto da mu daje vjetar u leđa. Imam prijatelja koji je gay i rekao mi je da se uvijek osjećao i osjeća nelagodno pored grupe random muškaraca jer za početak s ocem nije razvio miško- muški odnos i uvijek se nekako osjećao odbačenim od drugih dječaka i kolega kasnije tj. nije se dobro socijalizirao u muško društvo... Problem je i ako je otac odsutan i ne pridaje nikakvu pažnju sinu niti potporu. Ima nekih pak koji na sina gledaju kao na protivnika s kojim se treba konstantno natjecati ili misle da mu daju snagu tako što ga spuštaju riječima na zemlju tj. omalovažavaju ga .
. imamo dosta automohofobicnih gejeva, plus ljude koji su “bili” gej, pa pokusavaju da mazu oci roditeljima gej dece da je moguce promeniti seksualnu orijentaciju.Zato i moramo shvatiti kompleksnost seksualnosti. Uopće nije pametna ideja pojednostavljivati stvari ili generalizirati sve ljude. Vjerujem da je moguće da se netko skroz razočarao u "gay lifestyle " koji mnogi prakticiraju i da su nešto korijenito morali promijeniti. Možda su nešto novo saznali o sebi itd. Možda jednostavno ne žele biti gay jer ima gayjeva koji se pale na isti spol npr. ali ne mogu imati vezu s istim spolom niti ih to zanima. Ne vide se u životu s istim spolom već samo na sat vremena u hotelskoj sobi tu i tamo. Svega ima.
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818132#p2818132]heksagon123 napisao:[/url]krenem da se nerviram kada se duboko polemise o seksualnoj orijentaciji, kako je to zbog toga sto si imao manjak ovoga ili visak onoga, no ne bitno ...[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818131#p2818131]zemun1998 napisao:[/url]btw tu gde si rekla da ima dosta gejeva koji nazalost nemaju kontakt sa ocem, to je zbog toga zato sto im ocevima “odvratno” da imaju sina koji voli isti pol, jer pobogu ne postoji nijedna druga tema o kome mogu da pricaju otac i sin, mislim i sama znas o cemu najvise pricaju otac i sin, to su devojke i seks sa istima, a onda idu posao i porodicaDa, Ali to o čemu ti govoriš se događa tek kada otac sazna. Ja govorim o cjelokupnom odnosu oca i sina od rođenja sina pa na dalje. Što ako otac ne zna kako da se odnosi prema sinu i ako ga umanjuje konstantno umjesto da mu daje vjetar u leđa. Imam prijatelja koji je gay i rekao mi je da se uvijek osjećao i osjeća nelagodno pored grupe random muškaraca jer za početak s ocem nije razvio miško- muški odnos i uvijek se nekako osjećao odbačenim od drugih dječaka i kolega kasnije tj. nije se dobro socijalizirao u muško društvo... Problem je i ako je otac odsutan i ne pridaje nikakvu pažnju sinu niti potporu. Ima nekih pak koji na sina gledaju kao na protivnika s kojim se treba konstantno natjecati ili misle da mu daju snagu tako što ga spuštaju riječima na zemlju tj. omalovažavaju ga .. imamo dosta automohofobicnih gejeva, plus ljude koji su “bili” gej, pa pokusavaju da mazu oci roditeljima gej dece da je moguce promeniti seksualnu orijentaciju.Zato i moramo shvatiti kompleksnost seksualnosti. Uopće nije pametna ideja pojednostavljivati stvari ili generalizirati sve ljude. Vjerujem da je moguće da se netko skroz razočarao u "gay lifestyle " koji mnogi prakticiraju i da su nešto korijenito morali promijeniti. Možda su nešto novo saznali o sebi itd. Možda jednostavno ne žele biti gay jer ima gayjeva koji se pale na isti spol npr. ali ne mogu imati vezu s istim spolom niti ih to zanima. Ne vide se u životu s istim spolom već samo na sat vremena u hotelskoj sobi tu i tamo. Svega ima.
...
https://youtu.be/ZvpGzeXUFR8" target="_blank evo, ovo dvoje npr. ja ne znam što da si mislim. Prvo sam mislila da su pokušali glumiti za okolinu da su par - onda sam se pak predomislila. Mislim da oni stvarno jesu srodne duše. Ona mi liči na Hrvaticu, a on na Grka. Čak imaju sliku hrvatske šahovnice u kući tako da mislim da sam u pravu. Sve u svemu, mislim da se vole i da je tako moralo biti. To je život.
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818134#p2818134]zemun1998 napisao:[/url]btw moj deda je jako rano ostao bez oca tako da je perio od pre puberteta imao samo majku, a o zenama kada prica, ne zaklapa
tako da sumnjam da se orijentacija moze promeniti, moze da utice na samopouzdanje ako nemas nekoga ko ce da te bodri, ali kako god da okrenes sam sebi moras biti podrska
cinjenica je isto da moj deda i moj otac ne pricaju to je uglavno bilo tako zbog ne slaganju na poslu ali bilo je i na drugim polnima dosta ne slaganja, a iskreno moram priznati da ima odlican odnos sa dedom i pricamo o svemu skoro, ali nazalost kada budem saopstio njima svoju seksualnost taj odnos koji sam imao sa dedom ce pasti u vodu
i nikad nisam imao strah da pricam sa nekim da li to u pitanju bio muskarac ili zena
inace imao sam grozne odnose sa mojim roditeljima, i sa majkom i sa ocem,
kada je otkrila neke poruko jako je burno odreagovala i svasta je rekla i pretila tako da to nema nikakve veze sa dominacijom roditelja, tako je bar u mom slucaju, uvek su bili prema moji strogi bez obzira na moja osecanja
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818156#p2818156]heksagon123 napisao:[/url]To je Zagreb. Svugdje ostalo u Hrvatskoj je grozno. U Zagrebu je najveća koncentracija pedera i lezbi jer im je svima san da dođu iz svojih vukojebina u Zagreb gdje će moći biti svoji. Inače, u ustavu nam stoji da je brak zajednica muškarca i žene i ovo što smo dobili za životno partnerstvo je nastalo iz prepucavanja i tadašnje situacije na vlasti... I u Zagrebu znaju gledati poprijeko- pogotovo kad se odmakneš od centra, da se i batina dobiti.verujem, nemam nameru da nastavjam studije van srbije zato sto sam pri samom kraju, ali definitivno cu posecivati Zagreb, jako je lep i prijatan
Ali da, definitivno liberalniji ljudi u Zagrebu.+ Ima mjesta gdje se može izaći i ekipa zna gdje su mjesta koncentracije liberalnih i ok ljudi i tu izlaze. Nisam čula da se nekome nešto dogodilo u Zagrebu zato što je gay već jako dugo. Ne znam da li je to zato jer se ekipa dobro čuva ili zato jer je Zagreb zaista ok.
Dođi tu na razmjenu studenata - studiraj i vidi kako ti je. Možda ti se svidi. Daleko je Amerika...
hippo... napisao: ↑17 Jul 2019, 16:20 Heksagon123 bas te nesto citam ovih dana jako mi se svidjaju tvoja razmisljanja, zapazanja i tako te stvari koje se mogu uociti na forumu- a, hm, hm, ceneći tvoje lično mišljenje, međutim, ne mogu a da ne iskažem kategorično neslaganje. ta kreatura čija god da je najblaže rečeno ima toliko toga još da nauči, ukoliko želi, pa tek onda da laprda koliko se već izlaprdala (i tu ne mislim nužno glede ove teme, iskreno nisam ju ni čitao u ovoj temi, već po forumu). tako ima finih korisnika, kamo sreće da ih ima više, iz Hrvatske poput erkondisn, Aven, no, heksica-ur.selj.-stripi (ukoliko ovaj zadnje pomenuti se nije poboljšao, perhaps, worthy of a benefit of doubt...), to nisu. meni su vrlo prozirni. no, da, o ukusima se ne raspravlja.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!