Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2533363#p2533363]Velika devojka napisao:[/url]Odakle vama da ja imam loš stav prema homoseksualnima ida ih ne volim? Iz mog pisanja se to nikako ne može zaključiti.
Ne znam da li ti je neko rekao da ne volis homoseksualce i ne ulazim u to da li volis ili ne ,
ali ti definitivno imas predrasude i to lose. U ovom trenutku to ne deluje samo kao misljenje vec cinjenica.
Mislim da bi mogla jos da se informises o svim pitanjima bilo etickim bilo drugacije prirode koja se ticu lgbt ljudi. Siguran sam da svako od nas ima neke predrasude i to je sasvim ok. Svi smo ljudi i svi smo GRESNI xD.

deluje mi da je prikladan momenat za ovaj video:
[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=8TJxnYgP6D8&feature=kp" target="_blank [/youtube]
Ja zivim u jednoj maloj nedodjiji bliz beograda i morao sam da se ozenim. Sto inace nikad ne bih ucinio, da nisam tu gde sam.
Od te odvratne stvari, jedino sto je ispalo dobro je dete koje sam dobio, i koje potvrdjuje da gej osoba moze biti dobar roditelj. Trpecu i cutacu samo zbog deteta, ali cu ga pripremati da jednog dana prihvati ko mu je otac.
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2692294#p2692294]alexandermagic napisao:[/url]Objasni mi zbog cega netko mora da se ozeni ? Zaobidji materijalni i stambeni momenat, jer to nisu nikakve isprike.
Moras, jer ako zivis u Srbiji - onda imas posla sa vrlo specificnim ljudima. Da sam mojim roditeljima rekao sta volim, izbacili bi me na ulicu, ostao bih bez icega i verovatno bih zavrsio negde ispod mosta...

Ovako igram njihovu smesnu igru, a svoj pravi zivot zivim svaki trenutak kad mi se ukaze prilika. Na svu srecu, pa ta predstava nece trajati vecno...
Korisnikov avatar
By Madonna
Kako jebes zenu? Jesi biseksualan?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Nisi morao da se ozenis, ukoliko nisi hteo da kazes da si gej mogao si jednostavno da ides na to da nisi nasao onu pravu. Ne postoji scenario u kojem nemas drugog izbora. A ti si odabrao najgori, ako nisi bi, jer unistavas makar dva zivota svojim kukaviclukom.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2692297#p2692297]Markan22 napisao:[/url]
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2692294#p2692294]alexandermagic napisao:[/url]Objasni mi zbog cega netko mora da se ozeni ? Zaobidji materijalni i stambeni momenat, jer to nisu nikakve isprike.
Moras, jer ako zivis u Srbiji - onda imas posla sa vrlo specificnim ljudima. Da sam mojim roditeljima rekao sta volim, izbacili bi me na ulicu, ostao bih bez icega i verovatno bih zavrsio negde ispod mosta...

Ovako igram njihovu smesnu igru, a svoj pravi zivot zivim svaki trenutak kad mi se ukaze prilika. Na svu srecu, pa ta predstava nece trajati vecno...
Stekao si dete iako te roditelj izdrzava i pruza ti krov nad glavom?!?

Ja ne bi ovde postavio pitanje dal si licemer ili ne... vec koliko si neodgovoran roditelj tom detetu. Deda i baba ga izdrzavaju. To je za mene tuzno...
Korisnikov avatar
By gossip
bas mi je dans drug rekao kako se nejgov drug ozenio u los angeles-u (mozda i gresim) i kako ce uskoro da usvoje dete :love:

a bas mi je danas isto ortakinja napomenula kako je pricala sa kolegama/doktorima na ovu temu i kako su svi rekli kako ne vide razlog sto gej par ne bi mogao da ima decu i da su dva muskarca/dve zene itekako u stanju da odgaje dete i da je bolje da detetu dve istopolne osobe budu roditelji nego los otac/majka...jos kad bi ostatak srbije/balkana tako razmisljao :sigh:
Korisnikov avatar
By Blady
Ali nick WESELA_UCHITELJICA

:smeh:
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2692297#p2692297]Markan22 napisao:[/url]

Slika
Korisnikov avatar
By sAja
Msm da je individualno, ali da moze da bude(da ima preduslove) da bude mnogo bolji(tipa prostije ce izgraditi pravi, a ne lazni autoritet, odnosno odnos postovanja, recimo, u odnosu sa detetom)..posto kapiram da je pitanje iskljucive prirode, onda je moj odg:svakako dobar.U smislu koji sam obrazlozila. ..sa manje emotivne manipulacije i ucene itd u odnosu na strejt roditelja xaxaax
By Maximus_
Podjednako dobar kao strejt, kazu istrazivanja.
Po meni, ipak je najbolje da dijete bude u toploj straight zajednici. Mislimda nije dobro da dijete promatra samo ženski mentalitet i perspektivu kroz odrastanje, kao što nije dobro da upija samo muški pogled na stvari. Treba postojati neka ravnoteža. Žene su uvijek bile više privržene djetetu i to je normalno. Dijete traži majku, pitat će za majku čim počne rečenice slagati...majka je esencijalna zaista...ni oca ne smijemo zanemariti i on je taj koji bi trebao dati djetetu stabilnost i sigurnost. Znam da će ovi đenderisti sada tvrditi da svi mi to sve možemo. NE, ne možemo. Neke stvari su pretjerano biološki ukorijenjene.

Razmišljala sam da u narednih 10 godina odem na umjetnu i imam dijete sama- pošto je to moguće i relativno jeftino u Grčkoj npr. Nakon samo par tjedana sam shvatila koliko sam sebična i mislim samo na sebe: prvo- zašto bi djetetu priuštila teškoću da odrasta uz samohranu majku i da se osjeća loše zbog toga( osjećao bi se loše, kako god ga odgojili, let's face it). NE želim to priuštiti djetetu, a opet ne mogu se zamisliti niti sa ženom da odgajam dijete- to je još veća poteškoća za dijete... Drugih opcija nema. To su jedine prihvatljive za mene...drago mi je što sam razvila dobru moć analiziranja svojih želja i predviđanja svojih reakcija. To je bilo baš potrebno.

Ako odlučim sa trideset i nešto ljeta to uraditi ( morat ću biti financijski jaka kao preduvjet naravno, inače ništa) - onda ću se ispričavati svom sinu ili kćeri valjda do kraja života što sam tako sebična da sam ih odlučila imati na takav način i nadam se da će razumjeti i biti sretni što im je majka dala život jer zapravo bez majčine "sebičnosti" njih nikada ne bi bilo. Ja bih to tako gledala i bila bih zahvalna, ali nikada ne znaš kako će ti djeca na to gledati. Oni baš mogu biti ljuti i povrijeđeni što nemaju stereotipnu obitelj. Mogu čak osjećati stid zbog toga. Vidjela sam to kod posvojene djece npr. Ako bi mi se djeca tako osjećala, radije ih nikada ne bih imala. No, daleko je to još i preteška tema uostalom.
By zemun1998
@HEKSAGON123

Ja defitinitivno ću imati decu sa ili bez partnera. Ne razumem to ''kako ću to deci da objasnim, ne želim da se muče?'' . Ajde šta ćemo sa decom koji odu od svojih bioloških roditelja, koja odrastaju samo uz majku ili samo uz oca ili na primer koja rastu u domu? Za par decenija prava LGBTQ+ će biti na još bolji u odnosu na danas, tako da će ljude boleti uvo da li neko ima tatu i mamu, mamu i mamu, tatu i tatu, samo tatu, samo mamu i sl. Ali dobro, svako ima pravo na svoj izbor.

OT:

LGBTQ+ roditelji su podjednako dobri kao i samohrani i strejt roditelji. Samo treba iskoreniti toksičnu homofobiju u religiji i politici i svi srećni i zadovoljni!
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2817857#p2817857]zemun1998 napisao:[/url]@HEKSAGON123

Ja defitinitivno ću imati decu sa ili bez partnera. Ne razumem to ''kako ću to deci da objasnim, ne želim da se muče?'' . Ajde šta ćemo sa decom koji odu od svojih bioloških roditelja, koja odrastaju samo uz majku ili samo uz oca ili na primer koja rastu u domu? Za par decenija prava LGBTQ+ će biti na još bolji u odnosu na danas, tako da će ljude boleti uvo da li neko ima tatu i mamu, mamu i mamu, tatu i tatu, samo tatu, samo mamu i sl. Ali dobro, svako ima pravo na svoj izbor.

OT:

LGBTQ+ roditelji su podjednako dobri kao i samohrani i strejt roditelji. Samo treba iskoreniti toksičnu homofobiju u religiji i politici i svi srećni i zadovoljni!
Djeca koja rastu u domu su obilježena tim domom za cijeli život. Znam ljude koji su odrastali u domu. Isto tako, djeca samohranih roditelja su također obilježena. Planiram biti ili samohrani roditelj ili uopće ne biti roditelj, ali znam da djeca koja imaju samo jednog roditelja pate. Fali im otac realno. Fizički ne možeš stići obavljati sve stvari kao što mogu dva roditelja... Zamisli- dođeš s posla, staviš kuhati- čistiš i sad bi ti otac uskočio da se igra s djetetom i zabavlja- toga nema. Imaš sina- zanimaju ga auti ovo ono, ja mu tu ne znam pomoći niti savjet dati kao što bi otac. Ne znam mu biti primjer kako da se ponaša kao muško. Bezbroj situacija je takvih. Sinu treba muški uzor, kćerki treba također da vidi kako izgleda otac i očinska figura jer će po uzoru na nju vjerojatno jednoga dana gledati i svog budućeg partnera. Ničega od toga nema. Naravno da su obilježeni...a ako fali majka- to je valjda još gore jer majka se provlači u svim aspektima- a otac u baš određenim... Obilježeni su i meni je to strašno evo.
Samohranim majkama djeca zamjeraju to što su uvijek bile neurotične ( treba sve stizati i misliti o svemu) npr.
Imamo cesto slucajeve a ne treba navoditi tko su, koji si imaju majku i oca, a za dite su dobili kretena. Prednost ti kretena je da oni ne uvidjaju svoj kretenizam, a ispastaju ljudi koji moraju ziviti ili citati fekalije koji isti iznose iz sebe. Sve u svemu, nima pravila, jer su mozda roditelji od iste, igrajem slucajnosti normalni ljudi!?
By zemun1998
[url=https://www.gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2817860#p2817860]heksagon123 napisao:[/url]
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2817857#p2817857]zemun1998 napisao:[/url]@HEKSAGON123

OT:

Djeca koja rastu u domu su obilježena tim domom za cijeli život. Znam ljude koji su odrastali u domu. Isto tako, djeca samohranih roditelja su također obilježena. Planiram biti ili samohrani roditelj ili uopće ne biti roditelj, ali znam da djeca koja imaju samo jednog roditelja pate. Fali im otac realno. Fizički ne možeš stići obavljati sve stvari kao što mogu dva roditelja... Zamisli- dođeš s posla, staviš kuhati- čistiš i sad bi ti otac uskočio da se igra s djetetom i zabavlja- toga nema. Imaš sina- zanimaju ga auti ovo ono, ja mu tu ne znam pomoći niti savjet dati kao što bi otac. Ne znam mu biti primjer kako da se ponaša kao muško. Bezbroj situacija je takvih. Sinu treba muški uzor, kćerki treba također da vidi kako izgleda otac i očinska figura jer će po uzoru na nju vjerojatno jednoga dana gledati i svog budućeg partnera. Ničega od toga nema. Naravno da su obilježeni...a ako fali majka- to je valjda još gore jer majka se provlači u svim aspektima- a otac u baš određenim... Obilježeni su i meni je to strašno evo.
Samohranim majkama djeca zamjeraju to što su uvijek bile neurotične ( treba sve stizati i misliti o svemu) npr.
znači SZO laže ili šta? uvek je bilo i biće mržnje,nažalost. ja ću svoje ognjište čuvati kao malo vode na dlanu.

btw što se tiče automobila, tu su auto-škole, internet i sl.

što se tiče muževnosti/feminiziranosti za to su sve geni zasluženi
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2817889#p2817889]zemun1998 napisao:[/url]
[url=https://www.gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2817860#p2817860]heksagon123 napisao:[/url]

OT:

znači SZO laže ili šta? uvek je bilo i biće mržnje,nažalost. ja ću svoje ognjište čuvati kao malo vode na dlanu.

btw što se tiče automobila, tu su auto-škole, internet i sl.

što se tiče muževnosti/feminiziranosti za to su sve geni zasluženi
To si jako naivan, oprosti. Sve je to ok ako si zaista '98 godište. Iz godine u godinu ćeš sve više i više shvaćati. To ti garantiram.

Uhh. Dijete treba oca i majku. Vjeruj mi, ja bih prva voljela da nije tako. Znam posvojenu djecu, znam samohrane majke. Ništa od toga nije dobro niti lijepo. Ako ti kao muško imaš dijete a nemaš majku dijete će te u najranijim danima izluđivati za majku. Kad god se naljuti na tebe, bit će: " hoću mamu!! " uz puno suza i dreke. Jednostavno, to su djeca.
Čak i da ti ne pravi te probleme i da je neko mirno i staloženo dijete ( i dalje će htjeti majku duboko u sebi i ostat će praznina). Ljudi žele ono što nemaju a pripada im po nekoj logici.

Jednostavno je tako.
Ne, internet nije rješenje za sve. Ne možeš za sve pitati internet i očekivati potpuno točan odgovor.

Najnovija istraživanja su također pokazala da djeca samohranih roditelja - preciznije majki imaju povećanu stopu kriminalnog i delikventnog ponašanja te porast adolescentne trudnoće za razliku od ostalih. Hm.
Možda je razlog tome što fali otac da ih kori kad treba i daje im zaštitu i podršku koju majka ne može. :-)

Muževnost i ženstvenost su djelomično u genima a dobrim dijelom i stvar okruženja i odgoja.
Moraš biti uzor sinu kako da se zauzme za sebe od najranijih dana i kako da se ponaša a da bude društveno prihvatljivo. Jednako vrijedi i za djevojčice.

Znam jednog tipa koga je samo mama odgajala i on je toliko feminiziran do bola ono. Toliko se vidi njen utjecaj da je to bolesno. Stalno ga je usmjeravala prema svojim ženskim interesima što bi djelomično bilo ok da je on jebena djevojčica. Inače, uvijek je bio izložen ruglu i smijanju od ostalih dječaka. Pa čak je i meni ponekad bio smiješan evo. Barem sam iskrena.
Pokojni otac i svi ostali rođaci su mu normalni muškarci. Jedini je on takav.
Potpuna katastrofa...
By zemun1998
sad ispade da ovdasnji forumasi koji imaju svoju decu, da su naravili gresku jer toboze deca ce zamrzeti svoje roditelje zbog toga sto su queer?

homofobija je problem za queer rodilteljstvo, kada se homofobija smanji na minimum bice sve lakse.

pa sve svetske poznate multinacionalne kompanije daju toliko sredstava za podrsku bracne jednakosti, rade naravo najvise zbog marketinskog interesa a i ide i u korist nama, tako mlade queer osobe lakse prhvataju sebe i str8 ljudi postaju obrazovaniji po pitanju queer roditeljstva

btw nemoj misliti da te kritikujem, samo iznosim cinjenice trenutne u svetu
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2817903#p2817903]zemun1998 napisao:[/url]sad ispade da ovdasnji forumasi koji imaju svoju decu, da su naravili gresku jer toboze deca ce zamrzeti svoje roditelje zbog toga sto su queer?

homofobija je problem za queer rodilteljstvo, kada se homofobija smanji na minimum bice sve lakse.

pa sve svetske poznate multinacionalne kompanije daju toliko sredstava za podrsku bracne jednakosti, rade naravo najvise zbog marketinskog interesa a i ide i u korist nama, tako mlade queer osobe lakse prhvataju sebe i str8 ljudi postaju obrazovaniji po pitanju queer roditeljstva

btw nemoj misliti da te kritikujem, samo iznosim cinjenice trenutne u svetu
Ne kažem da su pogriješili, ali ne znam koliko je to u najboljem interesu djeteta. Ako živiš u homofobnoj okolini i nisi sposoban ni sebe obraniti, zašto onda i dijete uvoditi u to. Neće ovdje biti bolje još jako dugo. Nije to stvar nazadnosti, već mentaliteta koji je patrijahalan... S time da ja mislim da patrijahat ima i svoje dobre strane. Nisam isključivi protivnik toga.

Pokušavam cijelo vrijeme da ti naglasim kompleksnosti s kojima ćeš morati proći s djetetom- male godine, pubertet. Da, dijete će te vjerojatno mrziti ako će se prema njemu zbog tebe ostali drugačije odnositi. Sve je to istina.
By zemun1998
ja ovde decu necu podizati

ali dobro, necu da se raspravljam

svako ima pravo na svoje misljenje

zivimo u demkratiji
Ako je kvalitetna individua, ako je materijal za roditelja, sto ne definise njegova seksualnost, naravno da je gej roditelj DOBAR roditelj i tokudikamo bolji roditelj od onih neodgovornih mediokriteta koji naredaju decu jedno za drugim i time zavrse svoju roditeljsku ulogu, a ta deca budu prepustena zivotu bez podrske pravog roditelja.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!