Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Naravno da te ne dotice :roll:

Ako bas ne mozes da izdrzis, citaj postove sa predhodne stranice (jos jednom, ako vec jesi),
posto ovde pravih pravcatih umetnika, koji ce zadovoljiti tvoje potrebe i ublaziti nestrpljivost, nema.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Tema je otvorena pre 11 godina,
mozda se u narednih 11 pojavi neko pravi.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Da, Ma ja malo kenjam iz dosade, nisam uvredjen ili sl. bilo bi zanimljivije da jesam.
By Maximus_
Nisam toliko pamentan, ni kompetentan da dajem strucne definicije umetnosti i njen smisao.

Smisao koji ja vidim je u njenom angazovanju, porukama koje prenosi, emancipaciji i osvescavanju, boljem razumevanju coveka, estetskom dozivljaju (sa aspekta konzumenta), a neka vrsta transcedencije i transformacije zivotnih muka i iskustava u nesto vredno sto se zeli podeliti, sa aspekta stvaraoca.
Korisnikov avatar
By bern
smisao umetnosti jeste da ti UMETNE DOOOOJAM.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Studiram umetnički fakultet 4 godine, stvaram otkako znam za sebe, i mogu da kažem da mi je cela ta priča uopšteno - nebitna. Da li će me danas ili sutra neko zvati umetnikom, zanatlijom, diletantom... podjednako nebitno.

Ja bih pojam umetnosti proširio da obuhvata celo stvaralaštvo, pa ko šta voli nek izvoli.
Biti umetnik je pre svega delatnost, insistirati na tome da umetničko stvaranje mora biti produhovljeno ili da stvaralac mora imati određene osobine je čist elitizam.

Neko je automehaničar iz istinske ljubavi prema tehnologiji automobila, posvećeno uživa u svom poslu, igra se, eksperimentiše, stvara... Neko je automehaničar jer mu eto to leži i može od toga da zaradi 'leba. Isto je i sa umetnicima.

Da li rad jednog i drugog vredi isto... uglavnom ne.

Ali nekad će ovaj prvi automehaničar u vrhuncu svog zanosa da zasere stvar, nekad će ovaj drugi iz čiste rutine da uradi odličan posao. Isto je i sa umetnicima.

A smisao - mislim da zavisi doslovce od slučaja do slučaja.
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Meni osobno se dopao kratki citat Americkog kompozitora Leonarda Bernstein, koji je opisao smisao umjetnosti :
Umjetnost, bilo da je muzika, slike ili film, utiče na nas i može učiniti da svaka pojedinačna osoba za sebe,duhovno raste na mnogo načina.
Korisnikov avatar
By mrle
Mislim da je jednom prilikom Stevo Zigon rekao da je umetnost najbliza Bogu. Ako umetnosti zaista tezi tome da coveka priblizi Bogu, onda je u toj svojoj misiji uspesnija od bilo koje religije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!