Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Slika

Жерар од Нервала (1808-1851)

Слободан превод:
''Рођака'' ...

И зима својих дражи има...
И често, недељом,
кад белину тла озари мало сунца,
са рођаком једном излазим у шетњу.

Немојте да вас вечера чека,
рече нам при одласку моја мати .

И када се у парку "Тuilleries", (париски парк иза Лувра)
кроз црно грање
нагледасмо хаљина цветних,
младој рођаци почива да бива хладно,
све стављајући ми до знања
да се, око нас, полако, вечерња магла, спушта.

И вратисмо се, прежаливши путем назад
овај прелепи дан краткога сјаја,
што тако брзо мину...

Улазећи у кућу, већ се у дну степеништа,
осећао мирис што апетит буди,
управо испеченог ћурана...

Рецитујем на начин на који се изражавају чланови високог друштва у Француској...

https://youtu.be/adkcOPP9O6A" target="_blank
Доста сам о томе размишљао:

Прихватити неминовност људске судбине - ''рођен си сам - умиреш сам'' - као начин своје егзистенције сматрам великом храброшћу.
Знам да сам сам и да морам све у свом животу да урадим и постигнем сам и да не могу и да не желим да рачунам ни на кога.
Дружим се са људима јер су ми драги а не из користољубља. Не устежем се да кажем кад волим и кад не волим.
Слободан сам да одем кад ми више није пријатно у нечијем друштву. На питања не морам да одговорим. Не морам да трпим.

Slika
Прича је једноставна, данашња, руски пар који живи у предграђу Москве разводи се, имају једног сина Александра, старог 11 година.

Заокупљени искључиво собом, она је нашла новог дасу и он нову женску која је већ трудна, не виде да им мали страховито пати у целој тој ситуацији.

Једнога дана нестаје и поред свих трагања за њим никад неће бити пронађен, што његовим родитељима у новим животима које су, без већих поремећаја, сваки на својој страни изградили, у суштини највише и одговара.

Slika

Аљоша, Аљоша, Аљошаааа!

Slika
Тип поседује кућу за коју му мафија прво нуди одкуп али пошто он на то не пристаје ствар ће бити решена на много суровији начин. Далеки руски исток, тишина, поларни предели, закулисане радње у спрези великодостојника православне цркве и локалних политичара.

Slika
Елена је медицинска сестра која ''негује'' једног бившег високог руководиоца КГБ-а.
Међу њима долази до зближавања и брака...

Она има неспособног сина који са својом породицом станује на периферији Москве а КГБ-овац је пун ко брод али је сам. Његова одрасла ћерка живи свој живот и никад се не виђају.

Елена врло брзо жели да се реши мужа, проучавајући секундарна дејства виагре изазвана њеним узимањем уз друге лекове, одткрива да то може да доведе до срчаног удара...

Филм о данашњем тренутку, о посткомунизму, '' када они што су доле хоће да се попну горе'' и на који начин...

Slika
Почетак 90-тих прошлог века, врхунац епидемије сиде, на десетине болесника умире свакога дана у тоталној индиферентности друштва, главни протагонисти филма су активисти француског огранка ACT-UP-a...

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Од истог режисера, Француз, стар око 50 година на железничкој станици ''Север'' у Паризу упознаје младића који му се представља као Украјинац ...

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Неоренесанса XIXвек, инспирисано стилом француских краљевских дворчева дуж реке Лоаре...

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Поглед са Бранковог моста на Косанчићев Венац и Саборну цркву...

Slika

Детаљ звоника Саборне цркве. Позни барок...

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Остаци турских надгробних споменика уз зид Барјак џамије ...

Slika

Турци су живели у Београду од 1521 до 1867 године а владали су њиме са прекидима
око 300 година. Од њих је преостала једна џамија, два турбета и једна чесма...

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Кроз један прозор из улице Његошеве...
Србска ''Сецесија'' инспирисана нашом средњевековном архитектуром.

Slika
Korisnikov avatar
By IMPACT
Врло млада америчка певачица R&B, сликао сам је испред улаза у радњу ''Луј Вуитон'' на Сан Жерман де Пре-у, рекла ми је како се зове али се више не сећам...

Slika
Поздрав теби паметни Александре, од срца ти желим све најбоље у животу!

А ово је био део ходника на улазу у стан...

Slika
''Бисквит'' је специјалан порцулан врло танак и без сјаја. Најпознатији бренд који га још увек производи је британско предузеће ''Веџвуд''.

Slika

Једна од мојих вазни на овој слици је и од чувеног ''Розентала'', кога је било и по нашим кућама...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!