Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Zdravo svima.Pisem u 4 ujutru iz razloga sto mi se ne spava i znam da niko nece uci u sobu zato sto svi spavaju.

Da li sam ja transseksualan? Kad sam bio mali imao sam neku anksioznost od 6 razreda gde sam bukvalno se izdvajao od celog drustva, od svih decaka iz razreda.Jednom mi rekla nastavnica "Sto sedis tu jel ne pricas sa njima"?

Uvek sam voleo da budem u drustvu gde ima i devojaka.Imao sam najbolju drugaricu u osnovnoj kao i u zabavistu (tada vise drugarica)

U srednjoj nista posebno al uglavnom sam imao par drugarica sa kojima bi isao do skole. Nikad nisam bio zaljubljen u muskarce a u devojke da. Kad sam bio mali uvek pustao kosu i uvek sam plakao jako kad me je mama sisala na kratko. Izgledam strejt i normalno se ponasam kao i drugi likovi mojih godina (imam 21). Moje telo je blago feminizirano. Kukovi su mi malo siri nisu ravni i u liniji sa nogama i stomakom (nmg tacno da objasnim) i imam sire muske grudi i telo mi ima oblik kao pescani sat,malo zaobljeno i butine su mi debele u odnosu na telom i stomakom, inacesam mrsav i sitnije gradje.Moja koza je osetljiva,najvise na licu,kosa mi je gusta,kovrdzava i tanka i mekana umesto tvrda zategnuta i cvrsta.Moram jako cesto da je perem.Poceo sam da je pustam i kako je porasla posle par meseci sve vise licim na zensko.Srecom moje drustvo to ne primeti Sake i prsti su mi nezni i mekani blago zenstveni. Onda slabo mi rastu dlake,najvise na nogama imam a na rukama i telu malo.Ponekad kada se obrijem jednostavno se divim svojoj kozi zato sto je lepa i nezna kao od svile.

Glas mi je normalan umeren dubok a mogu i da pricam lakim neznijim glasom (sto ponekad uradim nesvesno).Drugo jako sam emotivan i kad sam bio mali stalno sam plakao odjednom kad mi nesto zasmeta. Ovo ne znaci da sam naivan i slicno samo osecam emocije jace od ostalih vise mogu da uzivam ali isto tako i da se osecam lose.

Jos nesto bi rekao a to je da kad sam u drustvu gde su devojke ja cu tacno znati kakva je koja dok pricaju i oseticu dal su dobre drugarice i sa kojom mozes pricati o svemu.

Sve sto slusam znam i sta misle i kako se osecaju i sve kao da vise razumem njih nego muskarce.

Hocu da kazem da imam tih drugacijih osobina.Zasto mi se ovo desava da li sam ja transseksualan? Sta da radim?
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Ti si unikatna osoba koja još uvek nema naličje. :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Sve sto si opisivao su fizicke karakteristike koje nisu 100% maskuline, gde je bitno da razlikujes pojam maskulin i muskarac. Ne mora svaki muskarac da bude maskulin, heteropatrijarhat ti govori da mora.

Ono sto na osnovu ovog sto si napisao moze da se zakljuci jeste da gledas na pol i rod kao na crno-belo, da imas jake stereotipe o tome kako muskarac a kako zena treba da izgleda. Pretpostavljam da nisi imao oca tokom odrastanja ili vam je komunikacija bila nikakva, pa zbog jakih stereotipa i toga mozes da razumes vise zene, i to opet samo stereotipne zene.

Tebi treba malo razbiti glavu, odn slike u glavi o rodu i polu, a to je jedna fluidna stvar. Zamisli muskarca (u tvom smislu pravog pravcatog) i sad zamisli da ima nalakirane nokte. On nije nista manje muskarac zbog toga. Tvoja slika o svetu (pa i o muskarcima i zenama) je posledica uticaja koji su pojedinci i drustvo imali na tebe bez tvog izbora, tvoji stavovi su oblikovani za tebe. Da su svi muskarci koje si ikada video imali nalakirane nokte ti bi mislio da pravo musko mora da ima nalakirane nokte i nenalakiranog muskarca bi smatrao manjim muskarcem. Ono sto imas je izbor u sta ces da verujes i koliko ces da preispitujes ono sto mislis da znas. Znanje kao istina je gora od lazi jer u lazi znas sta je istina.

Dakle, dao si malo informacija, i slazem se sa dark walkerom.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Da li se osećaš kao žensko?
Da li se osećaš kao muško?
Da li se ne osećaš kao dovoljno muško? Zašto?
Šta za tebe znači biti muško, a šta znači biti žensko?

Imao sam inače vrlo sličan problem u jednom periodu kao tinejdžer. Suviše binarno i stereotipno sam doživljavao rodne uloge i došao do zaključka da je jedini način da se uklopim - ili da promenim pol ili da promenim svoje ponašanje iz korena (jer su moje osobine i ponašanje bili bliži stereotipnoj ženi nego stereotipnom muškarcu).

Onda skontaš da su to sve potpune gluposti koje ljudima zagorčavaju život i ograničavaju ih u.... pa, svemu, te tek kad ih se oslobodiš možeš ozbiljnije i razumnije da analiziraš i sebe. Ja sam nakon toga došao do zaključka da uopšte ne želim ništa od toga, nego da sam prosto muškarac koji se ne ponaša onako kako stereotip nalaže. Ti možda skontaš isto, ili nešto skroz drugo.

Pre svega je bitno da shvatiš da uopšte ne treba da se uklapaš, nego da budeš svoj i težiš ka tome da budeš najbolja verzija sebe, a ne neki opšteprihvaćen stereotip.
By Blackworld934
hvala na odgovorima ali po ovome sto ste napisali znaci da nema granice izmedju m i z pola.

Ja cu sad da se oblacim kao zena da nosim haljinu,stikle,da pustam kosu,da se sminkam, lakiram i brijem.

I onda kad moji pocnu cudno da me gledaju i kad me budu pitali sta mi je ja cu im reci da su to samo stereotipi i da je musko i dalje musko bez obzira kako se oblaci kako izgleda i kako se ponasa i da to nije bitno uopste i dalje sam m kao i neko kratko osisan ko trenira i ima 80 kila i oblaci se strejt

U kom pravcu ide kad gledas iz tog ugla? Rekao bi u pogresnom pravcu,nerealna logika skroz
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Nije da ne postoji razlika, postoji, ali bitno je da znas da je ta razlika socioloske prirode (i to najvise kao posledica heteropatrijarhata) a ne bioloske, a konstrukti mogu da se ruse. Sta vise, ti ih vec rusis iz onoga sto si napisao, dosta stvari koje si pobrojao nisu u skladu sa stereotipnom slikom pravog muskarca, ti si vec rodno "necist" (i svi jesu, u nekoj meri), ne znam zasto ne razmislis o svemu tome i probas da sagledas tu svoju razlicitost kao normalan deo sebe a ne kao neki problem jer zaista nije, samo je nesterotipno ponasanje.

Takodje, ako su ti moralne odrednice u zivotu roditelji ocekuj zivot pun nezadovoljstva.
Razmisli što želiš od svoga života i da li je to sve stvarno nužno ( pitanje života i smrti) u tvome životu. Da li je tebi stvarno nužno da izgledaš kao žena i da li bi te to činilo sretnijim i što misliš da bi konkretno dobio sa time. Budi iskren prema sebi. Nema suštinske razlike između muškaraca i žena, osim spola , žene imaju menstruacije itd... što se tiče razlika muškog i ženskog mozga u njihovoj funkciji - veličina samog organa može varirati jer ovisi o građi našoj, naše funkcije su iste. Studije su pokazale da ako prosječnu domaćicu npr. stavimo 6 mjeseci da radi na nekom stereotipno muškom poslu, njene kognitivne sposobnosti će se drastično promijeniti kao i način razmišljanja- uspjeli su vidjeti drastične razlike, isto tako ako tipičnog muškarca staviš da šest mjeseci bude domaćica , njegove kognitivne sposbnosti će se drastično promijeniti. Ukratko, naš mozak se prilagođava nama i nalazi ovo dvoje ljude kao da su se međusobno zamijenili na kraju sa ovima na početku.

Ti vjerovatno imaš fiksaciju na to kakav idealan muškarac treba biti, smatraš da ti nisi uspio u tome, da je dalek put za tebe da to postigneš te smatraš da bi bio uspješniji kao žena tada. Ne, dragi moj, ideš linijom manjeg otpora tj. samo nastojiš preživjet neku krizu u kojoj se nalaziš. Prvo pokušaj prihvatiti sebe ovakvim kakvim jesi - kao muškarca koji ne izgleda kao iz propagande, mnogi muškarci nisu maljavi, nemaju mišiće, mršavi su, imaju butine i vole žene. Nađi si neke takve kolege ako će ti bit lakše, ima stvarno puno takih kao ti .......

Znaš, to što ne izgledaš kao muškarac iz reklama, ne čini te ženom...a to što želiš obući haljinu, ne čini te manje muškarcem, samo kad je i obućeš shavti da je to samo odjeća i da zbog komada krpa ne vrijedi praviti dramu od života, ok.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!