Vec par godina cekam da se u BG otvori ovako nesto i nikako… Ali ko ceka, doceka!
Bio sam tamo i moram da vam prenesem svoje utiske. Pre svega, bio sam u mnogim drugim gradovima u ovakvim saunama i ovo je jedna od najcistijih i najlepsih u kojima sam bio, bar sto se tice siromasnijeg dela Evrope. Otisao sam tamo u subotu uvece, nije bila guzva, ali je bilo za svakoga po nesto. I mladjih i starijih, zgodnih, napaljenih, blejaca… Svega! Cena od 15 EUR jeste malo visoka, ali vredi. Postoje i neke promocije, za mlade, dva ulaza, parove i slicno, koliko vidim na sajtu.
Sto se tice prostora za pusenje koji neki pominju, pusenje je dozvoljeno samo u jednom delu, ali je dobra ventilacija i ni malo se ne oseti. Ja sam nepusac i nije mi smetalo.
Mislim da je steta sto Srbi imaju predrasude o ovakvim mestima. Ne svodi se sve na setanje okolo golisav. Oni koji zameraju da je ovo izolacija LGBT osoba, mozda jesu jednim delom u pravu, ali sa druge strane prilika da se osecate skroz slobodno. Da ne ulazim sada u to… U svakom slucaju podrzavam hrabrost onoga ko je otvorio ovu saunu i zelim mu pune ruke posla. Slobodni umest jednog izlaska probajte da posetite saunu, necete se razocarati.
Za one koji nisu bili u ovakvim saunama, kako funkcionise: na recepciji platite ulaz i dobijete peskir i kljuc od ormarice, odmah iza ulaza je svlacionica gde mozete sve da skinete sa sebe, zakljucate u ormaric, uzmete papuce, ogrnete se peskirom i avantura moze da pocne. Kljuc nosite zakacen za gumicu oko svoje ruke ili noge. Desno je jedna ugaona sa TVom na kom idu zanimljivi fimovi, zajednicki tusevi sa prigusenim svetlom, finska sauna i djakuzi. Na kraju kabine u koje mozete da se zatvorite, ako vam treba privatnost. Dole je jos kabina od kojih neke imaju zanimljivu opremu. Na ovakvim mestima NE znaci NE. Slobodno ignorisite ako necete da budete u kontaktu sa nekim, ali i postujte kada neko nece da bude u kontaktu sa vama. Setajte okolo, popijte pivo u pauzi sauniranja, opustite se u hirdomasaznoj kadi, a sve sto se desi u klubu ostaje u klubu.