- 07 Jul 2017, 17:19
@heksagon123, ja sam velikom većinom mog života - zbog nepovoljnih okolnosti koje sam tek djelomice koliko sam mogao ih ti opisao te institucionalizirane društvene homofobije i heteroseksizma bilo u zemljama ex Yu bilo u dijelu Amerike u kom sam bio (dakle, te negativne sličnosti koje "povezuju" zemlje ex Yu s dijelovima Amerike i Rusijom... a sve se opet vraća na heteronormativni etatizam svih tih država), te straha od aids-a za kojeg lijek namjerno nije iznađen a kad dobiješ virus, što pošto poto pa i po cijenu neželjene ali nametnute apstinencije i celibata, nisam baš nikako dozvolio da se desi, si okužen do kraja života kojeg i koliko proživiš - bio lišen emotivno seksualnih doživljaja i života, a emotivna i seksepilna sam osoba. i, iako nisam očajan, jesam nedovoljno živio emotivno seksualni život a to mi je bitna stvar u životu da imam, tako da kažem. slabo sam ja eksperimentirao, a više maštao. također, okrutni život me je naučio da ideal striktne monogamije donosi više problema on the long run nego uspjeha. stoga sam fleksibirao svoju seksualnost da uključi otvorene ali odgovorne gej veze što zahtijeva intelektualno-samouvjerenu zrelost partnera kompatibilnu mojom, možda čak i veću od moje, da uključi poliamoriju, biseksualne muškarce i doživljaje s njima a za planove potomstva dogovorni sporazumni plan s meni kompatibilnom ženskom osobom jer nije da mogu reći da nemam želju za očinstvo......no, svakako najbolje je ostvariti ideal monogamije unutar svoje vlastite iliti sopstvene seksualne orijentacije, ali iskusivši svijet, zaključih da to preteško ide.