Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By GayForPutin
Pozdrav forumu, imao bih nekoliko pitanja i zanima me misljenje najvise agnostika, skeptika i ateista.

Naime, upoznao sam decka koji je na prvi pogled a i na prve teme razgovora djelovao totalno ok, kulturno ali na neki nacin i povuceno, ali posto ja bas i nisam povucen to mi je bilo simpaticno i mislio sam da ce se tokom konverzacije malo opustiti, sto je i uradio. Dosli smo do teme outovanja i pitao me da li sam bilo kome outovan jer je njemu "diskrecija" veoma bitna i ako bi neko saznao da je on gay, vjerovatno bi mu jedini izlazio bio samoubistvo :glupan:

Odgovorio sam da jesam autovan i porodici i prijateljima, i da stvarno nemam nikakav problem s tim, jer moja porodica nije zadojena kao ni prijatelji, ali razumijem da nisu svi te srece na nasim prostorima i da ga razumijem ako mu je diskrecija bitna, ali zasto bas tako extremno, zasto samoubistvo? E tu pocinje belaj...

Naime, ukratko ispastavilo se da je decko religiozni frik.

Dao mi je nekoliko njegovih teorija o tome zasto je neko gay

- Poremecaj hormona (manjak testosterona)
- Odrastanje u okruzenju sa vise zena nego muskaraca (lol)
- Crna magija (kod nas u Bosni se to zovu "sihiri")
- Iskusenje od Boga i da se treba suzdrzavati od sexa sa muskarcima.

Fino sam ja njega saslusao iako je pricao nebuloze, ali htio sam da budem kulturan i da poslusam sta ima da kaze... Znaci govori kako bi se trebale uzimati doze testosterona, druziti se vise sa muskarima, posjetiti hodzu da skine te "sihire" i jos neke stvari, stvarno za ne povjerovati. Ali onda je rekao kao da bi se mogli vidjati, i imati neku skrivenu vezu, koja se svodi samo na sex.

Tu sam poludio i rekao mu da je licemjeran, odvratan i da treba da ide na doze testosterona, pa da postane dlakavi majmun jer mu taj izgled i prilici sa razmisljanjem, da se druzi samo sa muskarcima ali i dalje ce biti najveca picka u drustvu, da mu mjesto i jeste u dzamijI jer tamo ce naci ljude sa svojim levelom inteligencije, i da posjeti psihijatra jer ce mu on pomoci vise nego bilo sta drugo.

Mozda sam bio malo grub, i sad se nekako i kajem zbog toga, jer nisam tip osobe koja voli da povrijedi druge, ali isto tako imam kratak fitilj i mogu svasta da kazem i sto mislim i ne mislim. U ovom slucaju sta god da sam mu rekao mislio sam.

Moje pitanje bi glasilo:

Da li ste vi imali slicna iskustva ?

Ako jeste, kako ste reagovali (kako bi reagovali ako niste)

Da li bi mogli biti sa religioznom osobom u vezi (pricam o zdravoj religiji ne o extremizmu)

:vijaca:
Korisnikov avatar
By Zvonki
Jbt a gde vi nalazite te religiozne frikove??? Jbt samoubistvo zbog autovanja??? A onda red onoga sto je pricao !?!?!?!?! Ja mu ne bih nista rekao isto bi ga saslusao i lepo se pozdravio i otisao...
Da,mozda bih i bio sa osobom u vezi a da je religiotzna ali sa takvim frikovima ne bih se ni druzio...Daklem,bio biuh sa takvom osobom ali da to sto je religiozna jednostavno ne smeta nasem procesu veze
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2763175#p2763175]Zvonki napisao:[/url]Jbt a gde vi nalazite te religiozne frikove??? Jbt samoubistvo zbog autovanja??? A onda red onoga sto je pricao !?!?!?!?! Ja mu ne bih nista rekao isto bi ga saslusao i lepo se pozdravio i otisao...
Da,mozda bih i bio sa osobom u vezi a da je religiotzna ali sa takvim frikovima ne bih se ni druzio...Daklem,bio biuh sa takvom osobom ali da to sto je religiozna jednostavno ne smeta nasem procesu veze
Meni se ovo prvi put desilo za mojih 28 godina. Samoubistvo zbog toga jer mu je generalno citava familija mnogo religiozna, i imaju neka ocekivanja od njega.. :sarana:
Korisnikov avatar
By gossip
jesam nailazio na fanatike ali oni su str8

to sto je religiozan je njegovo pravo,ali on svakako ima problem jer razmislja o samoubistvu i svakako bi zbog toga tebao da poseti psihijatra,jedino sto ti mozes jeste da ga ohrabris u tome,ako pokusavas da promenis njegove stavove mislim da to moze samo da doda "ulje na vatru"
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2763179#p2763179]gossip napisao:[/url]jesam nailazio na fanatike ali oni su str8

to sto je religiozan je njegovo pravo,ali on svakako ima problem jer razmislja o samoubistvu i svakako bi zbog toga tebao da poseti psihijatra,jedino sto ti mozes jeste da ga ohrabris u tome,ako pokusavas da promenis njegove stavove mislim da to moze samo da doda "ulje na vatru"
Ne znam da li bi ista pomoglo da ga ohrabruje da ode kod psihijatra sa obzirom da ima cak pogresne stavove u vezi nas...jbt crna magija??? U 21 veku?!?! Ikusenje od Boga?!?!? Ma daaaaaaj
Korisnikov avatar
By Macan86
Evo ja volim da kažem za sebe da sam rođeni ateista jer nikad nisam ni verovao u bilo kakve bogove.Najverovatnije da to ima veze sa tim što sam kao klinac mnogo voleo bajke i onda sam i to računao kao još jednu bajku.
Ali nemam nikakv problem sa vernicima ako se ponašaju i razmišljaju razumno.Bez problema tolerišem to...Meni je ustvari problem sa onim zatucanim vernicima koji svima ispiraju mozak time da su oni isparvniji od drugih zato što veruju u neko tamo izmišljeno biće i koji koriste svoju veru kao opravdanje za neke nepravde koje ili oni radi ili neko drugi radi u ume te vere(npr mizoginija,homofobija,rasizam i td).

Sa vernikom bih mogao da budem ako naš odnos ne pati zbog toga i ako ne pokušava da mi nametne da ja verujem u to što on veruje i naravno,ako je razuman dovoljno da shvati da je svrha vere da bude plemenitiji čovek a ne da se slepo drži te vere.

Većina momaka sa kojima sam bio su bili više formalni nego "pravi" vernici u smislu da su poštovali neke običaje više iz navike jer su tako naučeni nego zato što su stvarno verovali nešto mnogo,i to mi nije uopšte smetalo.

Sa tako ekstremnim vernicima kao taj što si opisao ne bih mogao ni da razgovaram duže a da se ne iznerviram...A živim sa jednim slično zatucanim,do duše on je pravoslavac ali meni je to isto jer su ti neki stvovi univerzalni.
Korisnikov avatar
By Madonna
Bosno moja

(edit: el bosna? Mozda i nije ne znam sad gde sam procitao lol)
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2763174#p2763174]GayForPutin napisao:[/url]Dao mi je nekoliko njegovih teorija o tome zasto je neko gay

- Poremecaj hormona (manjak testosterona)
- Odrastanje u okruzenju sa vise zena nego muskaraca (lol)
- Crna magija (kod nas u Bosni se to zovu "sihiri")
- Iskusenje od Boga i da se treba suzdrzavati od sexa sa muskarcima.

Znaci govori kako bi se trebale uzimati doze testosterona, druziti se vise sa muskarima, posjetiti hodzu da skine te "sihire" i jos neke stvari, stvarno za ne povjerovati.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2763174#p2763174]GayForPutin napisao:[/url]
Ali onda je rekao kao da bi se mogli vidjati, i imati neku skrivenu vezu, koja se svodi samo na sex.
Ali taj seks je drugačiji? Zar ne bi hodža morao da ga odobri? :lol:

Šalu na stranu, meni je mnogo žao tih ljudi. Jbt zamisli da tako živiš. I onda jadan propagira to OP-u ne bili mu bilo lakše da su zajedno u govnima sa istim mindsetom.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2763174#p2763174]GayForPutin napisao:[/url]
Moje pitanje bi glasilo:

1. Da li ste vi imali slicna iskustva ?

2. Ako jeste, kako ste reagovali (kako bi reagovali ako niste)

3. Da li bi mogli biti sa religioznom osobom u vezi (pricam o zdravoj religiji ne o extremizmu)
1. slicna iskustva...recimo da
2. pobego sam
3. sa religioznom da, sa extremno religioznom ne
kao ni sa extremnim ateistom (kad neko namece ateizam drugima,
iako sam u principu i ja ateista :ozbiljan: )
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
U principu sve što rekoše živuljke foruma, manki i macan. Jedino što nisam ateista nego agnostik.

A taj profil ličnosti će nažalost pre da ide hodžama i vračarama, nego psihijatru. Da bi im se pomoglo potrebna je OGROMNA količina nerava, strpljenja, a i želuca, jery treba svariti tu silnu količinu izasranih govana.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
mislim da hoces reci da postoji korelacija.
pa bih ja to mozda malo razradio ( da ne kazem kenj'o bih )

sretao sam osobe koje su religiozne a ni najmanje nisu glupe, primitivne, kukavicne...

hocu reci da
ne ide nuzno jedno uz drugo
ali neka korelacija vrlo verovatno moze da se uoci

sto bi u najboljem slucaju znacilo da mozemo da pricamo o stepenima verovanja a ne o pravilima.
kad bismo pokusali da napravimo pravilo,mislim da bismo dosli do problema kvalifikacije, sto bi nas opet bacilo na to da se bavimo stepenima verovanja.
i to su sledeci stepeni verovanja u opticaju:
1) da je osoba glupa(+primitivna kukavicna..) u slucaju da je religiozna
2) da je osoba religiozna u slucaju da je glupa(+primitivna kukavicna..)
3) da je osoba religiozna
4) da je osoba glupa (+primitivna kukavicna..)
( ostali mogu da se dobiju odavde )

siguran sam da neko istrazivanje moze da se iskopa. ali to je i dalje samo to: stepeni verovanja.
pritom [ocito] stepeni verovanja se odnose na stanje znanja
a ne na stanje stvarnosti.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
religija moze da bude nacin za self soothing od teskoce egzistencijalnih pitanja i odgovora

ne kazem da je to dobro, al u tom slucaju osoba je religiozna kad treba da se ne plasi smrti, u osalim poljima religioznost ne mora da se iskazuje. otuda religiozni naucnici. da nisu religiozni mozda bi previse energije utrosili na egzistenciju i ne bi vrmenski postigli da se bave i naukom? na primer
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
znate kako kazu:

mala laz
<
velika laz
<
STATISTIKA

( salim se naravno, ja prvi koristim statistiku manje-vise svakog dana)
Pa ovaj uvodni post je kao dobro jutro. Šta se ko tu ima čuditi. Na sve to naiđoh... Ima jedna djevojka za koju mislim da je lez u potiskivanju, jako religiozna. recimo, u našoj vjeri, ona je bila ta koja bi recimo čitala u crkvi Bibliju, uglavnom malo je nedostajaloda ode u časne sestre tj. zaredi se, ali hajde otišla je na fakultet radije. Gadno je to, kad si ne možeš posložit neke stvari u glavi, ali razumijem od kuda to sve. I evo, baš me zanima kada će biti taj okidač da prihvati sebe ili da stvarno ode u časne sestre. Nešto između toga će biti. Prije ovo drugo. Dala bih se kladit.
By Kragi
U vezi ili bilo kakvom dubljem, ozbiljnijem odnosu definitivno ne.
Sto se sexa tice tu sam davno prestao da razmisljam o "istim talasnim duzinama" i poklapanju "moralnih vrednosti" te i drzanja do svojih. Vaznijo mi je da se kita digne te i da u datom trenutku uzivam u sexu. Za tvoje moljakanje bogu me zabole djon.
By Sixto
Religiozni su najbolji. Ti ponosni vlasnici Ostroga, Patrijarha i ocenasa na nadlakticama u nespaseni. To udara dje stigne ni ne pita i ne pita sme li jos. Kad uvali bubreg odvali.

A za vezu i nisu ti nesto... to ne zna ni sa verom biti u vezi jer malo veruje malo glave razbija i Siptare bi da kolje...

Mani ti te neprskane organik... predji ti na ove nase lepe GMO momcice, ocupane, oblajhane, pilingovane, suplementirane, osuncane, trimovane... to sve dusica do dusice.
Korisnikov avatar
By 2kune
jebeš vjernika bez ljubavi i duhovnog iskustva... to nije vjernik nego fanatik... znate kolko ima vjernika? 100 puta manje od pedera u jagodini... ovo što se prodaje pod vjernike na balkanu su nedojebane kolege isilovaca bez obzira na nacionalnost i vjeru kojom se uguzuju najjačem čoporu u svom selu... što činiti s takvim ljudima? ako iole sliče na nešto treba ih jebati do besvjesti da im svi križevi, krunice, polumjeseci ne ispadnu kroz uši i ostane u glavi samo ona tanka žica koja drži te iste uši da ne padnu... a onda ih odjebat nazad u kaljužu iz koje su ispuzli... jer od njih nikada ništa biti neće...nit vjernik nit peder nit čoek...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!