Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

E 'vakoo :)
Ova tema nastaje na osnovu price koja se povela na anketi koju cete naci na http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 493&page=5 :smilegrin:
Samo cu da kopi/pejstnem moj post da bi oni koji nisu pratili diskusiju shvatili sta je ideja ovde:

Pa ja videla gore trans pa razumela da se samo izjasnimo gde smo...
A kad pita za trans (pretpiostavila sam da misli na transsex, transgender i transvestit) onda moze i za intersex.
E sad, malo razmisljam a malo vise sam zbunjena jer mi sam pojam seksualnost sad malo drugacije izgleda...
Nedavno sam cula da i interseksualci imaju "posebne potrebe" i neki sebi svojstven odnos prema seksualnosti... sto nisam dobro razumela jer je tema pomenuta samo usput...
Uglavnom osoba koja je intersex i koja je bila i sa muskarcima i sa zenama postala je istinski srecna i zadovoljna tek od kad je u vezi sa osobom koja je, takodje, intersex... Drugacije poimaju seksualnost... sve...
Volela bih da nam se intersex osobe jave i kazu nesto o sebi, o tome kako oni dozivljavaju odnose, seksualnost... sta god.
Mozda sad ovo zvuci senzacionalisticki, kao, u mojoj glavi su ti ljudi kao homoseksualci u glavama prosecnih heteroseksualaca... Ne bas. Nedavno sam saznala da postoje intersex osobe i saznala da im je mnogo tesko... i zelim da saznam vise, kao sto zelim da saznam vise i o homoseksualnosti, i o gomili drugih stvari...
Zelim, silno zelim!, da upoznam intersex osobu... ALI!, ne u smislu da zelim da upoznam neko cudo (sta li vec)! Neee! Isto onako kao sto sam nekad zelela da upoznam lezbejke i gay momke isto tao zelim da upoznam iztersex ljude. Ne posmatram ih kao neku egzoticnu bubu! Ne bih da me neko pogresno shvati... Samo zelim da ih poznajem kao sto poznajem sve druge koje poznajem. Prosto.
A znam da ih ima i ovde, samo ne znam zasto se ne javljaju???
Mozda ih je blam?
Ne bi trebalo

Ej Sanjalice, sad si me i ti malo zbunila, kako mislis da su homoseksualci oni koje privlaci isti rod? Ja sam mislila da je pol ono sto je relevantno???
Mislim, lezbejka ce se zaljubiti u zenu, ili biti privucena drugom zenom a ne tipom koji se identifikuje da je zena. Kad kazem "tipom" mislim na osobu koja je u muskom telu, koja je bioloski muskarac.
Ili gresim negde???
Znaci,
Sta privlaci lezbejke?
Sta privlaci gay momke?
Sta privlaci trans osobe?
Sta na sve kazu interseks osobe?
Sta je pol?
Sta je rod?
Pa sve ovo pomesano + nesto jos...

:vestica:
Korisnikov avatar
By tramp
gresis .... ima zena (bio zena) koje su lezbejke a privlacne su im i tranzene
eto recimo ja :)
mene recimo bio muskarci ne zanimaju ali me zanimaju i trans zene i trans muskarci (zato ubacujem ono queer lezbejka kad bas moram da objasnim identitet)
Korisnikov avatar
By tramp
slazem se sa medjupolnost mislim da ima vise smisla od intersexa na srpskom
Korisnikov avatar
By Val
Joj bre! Dokle vise da razglabamo o ovoj temi? :rool:
Korisnikov avatar
By Val
To ti meni nesto? :lol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ozbiljno, gde su?
Ova tema je, svesno ili nesvesno od strane TDN, ipak delom postavljena i zbog njih samih...
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by the1whowished
Ozbiljno, gde su?
Ova tema je, svesno ili nesvesno od strane TDN, ipak delom postavljena i zbog njih samih...
Evo ih Slika

:smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Veverica
Ne razumem sta X hoce da kaze :smirk:
A ni ne dopada mi se nacin na koji to cini.
Val, ako ne zelis da diskutujes na ovu temu nemoj se osecati obaveznom, preskoci je.
:smiling:
Korisnikov avatar
By Veverica
Tramp je, znaci, bio zena koja se identifikuje kao lezbejka a privlace je i trandze. OK.
Da li sad ovo znaci da definiciju (pojam) lezbejka treba prosiriti tako da lezbejke vise nisu bio zene koje su seksualno privlacene bio zenama vec (samo bio?) zene koje su privucene... Cime ustvari???
Ili da te smestimo u neku novu sex orijentaciju? :D
Ili, bolje, da brisemo sve definicije i orijentacije i dopustimo (svako za sebe) slobodu izbora van svih "pravila"? Koliko naucnih disciplina ce da obeznanimo ovako? :lol:
A imamo i bio muskaraca koji se identifikuje kao lezbejka.
Sve je vise i onih koji sebe ne svrstavaju nigde. Meni licno je drago zbog toga. Kad ne bude "nas" i "njih" bice i manje sukoba.
Super! :D

the1whowished,
ova tema jeste sasvim svesno od strane mene postavljena. I ne samo svesno vec i namerno :mazi:
Na Zapadu medjupolne osobe odavno galame i traze svoja prava a kod nas ni da zucnu. Bar ja nisam cula :puzzle:
www.isna.org je site koji mogu pogledati

Kao sto se da videti i meni se dopao Sanjalicin prevod termina intersex na srpski :) . Mada sumnjam da ce uci u siru upotrebu :( .
Ali, ko zna! :)

A sto je politicki nekorektno reci peder? Ili trandza? Zar su to pogrdni nazivi??? :puzzle: :neznam:
Onda je i rec Bog losa jer je mnogi danas koriste da bi opsovali (povredili) nekog.

Negoo... Nesto razmisljamm...
Neki ovde znaju za moju bifobiju :smilegrin: . Ono, kao, naletim na osobu koja mi se doadne a ispostavi se da je bisex i ja se prilepim za luster! :lol:
U osnovi je samo strah od ostavljanja, sto je u ovom sluaju mnogo verovatnije nego ukoliko bi osoba bila lezbejka (bio zena koja voli bio zene, iliti, sad vec, stereotipna lezbejka). Zamisljam se kako upoznajem osobu koja se ne svrstava nigde i ne samo da je bio zena koju privlace i bio zene i bio muskarci (iliti bisex) vec joj se dopadaju i trandze i medjupolne osobe i sve sila meni jos nepoznatih orijentacija! Lele! :shok2: :drama: Ceo svet protiv mene! :ubise: :predaja:
Sad znam kako se osecaju patrijerhalno odgojeni str8teri sa egom k'o planina. Ovo ne znaci da je moj ego k'o planina, samo sam zamislila, pa malo kombinovala i sad mi ih je zao.
Srecom pa nisam agresivna :smilegrin: poput onih pravovernih, pravopolnih, pravorodnih isve ostalo pravo-samoprozvanih. :svetac: :kasalj:
:bye: :putujevropo:
Korisnikov avatar
By Veverica
Gore negde Sanjalica kaze da joj telo uopste nije vazno. Bitne su emocije. Tako nesto...
Jos sam neke ljude cula da pricaju tako ali bi, ipak, kad bi se pricalo o privlacnosti, izjavili kako im se neko ne svidja, nije im lep ili im se svidja jer je lep...
A "fizicki izgled nije vazan", kazu.
Angelina je, bar, iskrena pa kaze da joj je to bitno, i zna sta trazi. Mi ostali kao da se, manje/vise, pravimo fini...
Znam da je na Estrogenu vec bilo reci o fizickom izgledu i tome koliko je kome vazan ili ne i sta...
Sad' bih da to povezemo sa ovom temom:
Da li biste bili u vezi sa trans osobom?
Da li biste setali s njom/njim po gradu (ovde prvenstveno mislim na ljude iz malih sredina)?
Da li, mozda, nesvesno, izbegavate odnos sa tim osobama jer biste se neprijatno osecali u javnosti?
Ovde mislim na transvestite i transgender osobe, pa i medjupolne. Transeks se na oko bas i ne prepoznaju, osim ukoliko nisu na pocetku procesa promene pola. Ili se varam???

Ovo ne pitam jer mam nesto protiv trans ljudi, ne bih ni da zalici na diskriminaciju, ni da zamirisi na senzaciju... Samo bih da cujem sta ljudi misle.
Meni se trandze mnogo svidjaju ali cula sam da su cesto odbaceni i neprihvaceni od strane LGB ljudi, sto mi je skroz cudno.
Mada, ne znam da li bih prosetala Zrenjaninom u drustvu nekog od njih (culi ste, verovatno, sta se u poslednje vreme ovde desava). Garant bi se sutradan pojavili novi grafiti i neko bi morao da kreci. A policiju boli *** (uvo) :(
Korisnikov avatar
By Veverica
Originally posted by xgirlx_bg
Ja se izvinjavam :blush: :blush:

:peace: ok?
:shake:
Korisnikov avatar
By Val
TDN, kuliram, ali mi nikako nije jasno, zasto non-stop postavljas ovu temu. Da ne nameravas da se operises?

I iskreno, trans osobe su OK. Ali, ja licno se ogradjujem. Ne zelim s njima u grad (govorim o bivsim muskarcima), jer me naprosto smaraju. Mislim, koja (rodjena) zena neprekidno prica o donjem vesu, cipkici, haljinicama, karminu i picki ( izvinjavam se na izrazu)? Razumem, da se osecaju kao zene i zive kao zene. Ali zasto se onda ne ponasaju kao zene?
Sto se tice "bivsih" devojaka, sasvim su cool. Svestrani su i vrlo zabavni. Nisu utripovani i ne smatraju, da treba pljuvati ulicom, drzati se za onu stvar, kako bi 100% delovali kao muskarci.
Sve ovo naravno pricam iz iskustva, jer se druzim da dva decka i imam retki kontakt sa trans-muskarcima (sada zene).

A ako smem da napravim mali Off-Topic...?
Zasto se mnogi gay-muskarci ponasaju kao zene? (U stvari, ni jedna zena se ne ponasa tako preterano ljigavo i uvrnuto). Da li to znaci, da bi ti gay(feminizirani) hteli da budu zene? :nerd:
Ili mozda one devojke, koje piju pivo, pljuju po ulici, imaju kratku kosu i hodaju, kao da su celog zivota bure jahale, zele da budu muskarci?

(Ovo je iskreno pitanje za sve forumase, jer to izgleda nikada necu razumeti)
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by TDN
Originally posted by xgirlx_bg
Ja se izvinjavam :blush: :blush:

:peace: ok?
:shake:
;) . Samo sam se salila :blush:

:D :bye:
Korisnikov avatar
By Galateja
Lezbejke.Pederi.Trandze.Intersex.Pol.Rod.Tri tacke :)

Mnogo buke ni oko cega.:zvezda:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by galateja
Lezbejke.Pederi.Trandze.Intersex.Pol.Rod.Tri tacke :)

Mnogo buke ni oko cega. :zvezda:
Pa sta ja rekoh? Vrte se u krug bez veze. :lood:
Korisnikov avatar
By Veverica
Da, vrtimo se u krug bezveze.
Mnogo je bolje pricati o skidanju gacica, menjanju devojaka i ostalim sranjima.
Pa, zabavljajte se decice.
:odbij:
Sve najbolje!
Korisnikov avatar
By Super Mario
ova tema je za Ljubav i seksualnost:whatever:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by TDN
Sve najbolje!
Zao mi je ako sam ja jedna od onih za koje mislis da preferiraju lake teme,jer to nije tacno.Volim odredjenu tezinu,ali ono sto mi se ne svidja u ovoj temi je sto si zanemarila aspekt patologije.

TDN,mislim da treba da prihvatis dobronamernu kritiku kao sto to dolikuje zreloj zeni,sto ti i jesi,a ne da reagujes kao uvredjeno dete.
:sesir:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by sanjalica
Koji je ovde aspekt patologije?
Mislim da je to i vise nego ocigledno.
I zasto osobe kojima ova tema nije zanimljiva, uopste klikcu na naslov? Kako ih, zatim, ne mrzi da pisu o tome da je to "glupo" ili vec sta?
Ne znam za ostale,ali ja prvo kliknem temu,zatim procitam postove i onda zakljucim da li mi je tema zanimljiva ili ne.Dati dobronamernu kritiku i reci da je nesto glupo nije isto.Sanjalice,pokusaj da malo vise obratis paznju na nijanse.
Ja, recimo, ne volim da trosim svoje vreme na dosadne naslove, ali ne mislim da treba ljudima kojima ti naslovi nisu dosadni, da kvarim diskusije nebitnim komentarima.
To samo govori o tvojoj povrsnosti.Nekad se iza loseg naslova krije dobra knjiga,film,pa i tema i obratno.Ako ti na osnovu naslova vrsis selekciju onda je to istinski povrsno.Zasto je svaki komentar koji 'ne ide uz dlaku' nebitan?

:lizalica:
Korisnikov avatar
By tramp
meni nije ocigledno sta je za koga patolgija, ne znam da opet krenem da citam freuda :lol:
a taj stereotip da su sve transzene (m->z) pricaju o haljinicama, sminki i pickama je tako odvratan da mi kvari ukus kafe ovog jutra (mog jutra) --- moja dobra prijateljica je trans zena lezbejka i ne prica nista vise o haljinama i sminkama nego bilo koja druga lezba koju znam i sta sad to bilo sta dokazuje ... isto tako znam par trans muskaraca (z->m) koji se ponasaju vrlo sexisticki i ... sta sad? a TDN jel' mogu ja da pricam i o skidanju gacica a i o ozbiljnim temama ili to moam imati samo jedan interes

po meni je lezbejka zena koju privlace zene, znaci jedino to sto mene privlace trans muskarci (z->m) dovodi moje lezbejstvo pod pitanje a mogu ti reci ako je to problem mogu odmah da vratim svoju lezbejsku kartu pa me zovite sta hocete... s obzirom da me bio muskarci ne zanimaju ne mogu reci da sam bi ili poli tako da onda ostajem bez kategorije :rida:

nije mi problem ici ulicom ili bilo gde sa transrodnom ili medjupolnom osobom, jer pa eto nisam transfobicna pa sto bi mi smetalo a sta ce ljudi po ulici da misle ... pa oni ce da misle sta zele ja im to ne mogu odredjivati
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by tramp
meni nije ocigledno sta je za koga patolgija, ne znam da opet krenem da citam freuda :lol:
Patologija je prilicno konvergentna.To nije 'za mene ovo za tebe ono' vec je nauka jasno definisala (u ovom slucaju psihijatrija).Posto ti zivis u Americi mozes da se pozabavis iscitavanjem DSM-IV.
P.S.-ukoliko hoces da istrazujes psihopatologiju,kao i klinicku psihologiju i psihijatriju ne bih ti savetovala da se zadrzis samo na Frojdu.:D
Korisnikov avatar
By tramp
freuda sam navela jer ga ti malo malo pa spominjes ...
a sto se tice dsm-iv s njim sam se zabavljala kad sam studirala psihologiju pa mislim da mi je to bilo dovoljno

a ta nauka, u ovom slucaju psihologija, je isto tako definisala homosexualnost kao patologiju, dakle to sto se sad definise kao patologija ne mora znaciti da ce biti definisano kao patologija za 10 godina
postoje ekonomski razlozi zasto se trans identitet zadrzava na listi poremecaja pri APA, izmedju ostalog zato sto zdravstveno osiguranje u americi ne bi platilo operacije ako nesto nema sifru
a ja sam to pitanje patologije upravo i pokrenula zato sto svet i psihologija nisu crno beli i psihologija nije egzaktna nauka koliko god to psiholozi pokusavali da dokazu
svaka nauka je pod uticajem drustva i uzdizanje nauke na nivo univerzalnih istina je meni malo naivan pogled i na nauku i na drustvo
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Heh. A meni je tema interesantna :-)

Sad izdvajam onako nasumice...

> Gore negde Sanjalica kaze da joj telo uopste nije vazno. Bitne su emocije. Tako nesto...
Jos sam neke ljude cula da pricaju tako ali bi, ipak, kad bi se pricalo o privlacnosti, izjavili kako im se neko ne svidja, nije im lep ili im se svidja jer je lep...
A "fizicki izgled nije vazan", kazu.

Ljudi cesto misle da im izgled nije vazan, ali on svakako utice na to kako se ophodimo prema drugim ljudima. Ili, tako bar kazu istrazivanja... I to, onako, fizicki izgled je dosta visoko na listi prioriteta kod mnogih, a naravno, vecina ljudi (iskreno) misli da im nije vazan.

Sto se mene tice, spremna sam da priznam ovoliko: kad mi je neko neprivlacan, potrebno je da se vise potrudi da bi pridobio moju paznju. U tom smislu mi je svakako vazan. Dakle: u paznji koju ce dobiti od mene "bez razloga".

> Sad' bih da to povezemo sa ovom temom:
Da li biste bili u vezi sa trans osobom?

U principu, cisto sumnjam. Dok imam, bar ja mislim, vrlo siroke poglede na svet onako generalno, sto se tice prava i kojecega, veze u koje ja licno ulazim su drugacije. U sustini stalno imam bar po nekoliko ljudi koji mi placu na ramenu i koje "lecim" (mrzim tu rec), i strasno mi je potrebno da imam jak oslonac u nekoliko bliskih ljudi. A mislim da postoji veoma velika verovatnoca da je bilo koja trans osoba... pa, donekle uplasena, nesigurna, poljuljana, ili makar da ima ziva secanja na sikaniranje... Imam dojam da bi joj bilo potrebno puno moje energije, a eto, u tom domenu sam krajnje sebicna. Naravno, ako bi se desilo da nije opterecena (ne mislim ovo na ruzan nacin) svojom zivotnom pricom, pa, sve je moguce. Sve u svemu, verovatnoca je minorna, ali ne i nula. Ne verujem da bi me odbilo njeno (odnosno, u mom slucaju, njegovo) telo, ako je i to pitanje.

> I iskreno, trans osobe su OK. Ali, ja licno se ogradjujem. Ne zelim s njima u grad (govorim o bivsim muskarcima), jer me naprosto smaraju. Mislim, koja (rodjena) zena neprekidno prica o donjem vesu, cipkici, haljinicama, karminu i picki ( izvinjavam se na izrazu)?

Ja poznajem, onako dobro, samo jednu trans osobu (zenu koja je nekada bila u telu muskarca). I ne ponasa se ni nalik ovom opisu. Dapace, cak se ni ne sminka, i nosi odecu koja je udobna, a zavrsila je tri fakulteta i zanima je kosmologija... potpuno druga interesovanja.

> Koji je ovde aspekt patologije?

Pa, ova moja prijateljica mi kaze da je to naprosto strasan rascep, i da bi volela da cuje da li igde postoji slucaj osobe koja oseca tu temeljnu razliku izmedju telesnog i umnog pola, a kojoj to ne smeta. Po nekim brojkama iz Australije, 50% trans osoba izvrsi samoubistvo, i ona kaze da te brojke vaze i za njen krug trans poznanika... A mozes misliti koliko ih tek ima za koje niko nikada ne sazna zasto su se ubili :-( A kaze i da poznaje cak tri osobe koje su pokusale da se kastriraju. Dve od muke, u nekom cudnom stanju trenutnog ludila, a treca onako organizovano i stalozeno, napravila je mini mikrotalasnu pec i stavljala svoje testise unutra svakog dana odredjen broj sekundi...

Mislim da je problem vise taj sto se za rec "patologija" vezuju neka mracna narodna verovanja o opsednutosti djavolom :) , ili tako nesto. Znaci, ako pricamo o tome da je to stanje, stono kazu Englezi, "debilitating" za ostale zivotne aktivnosti, pa, onda jeste u neku ruku patologija - u smislu da treba raditi na razvoju nacina da se tim ljudima pomogne da osecaju manji rascep (to jest, da se operisu). Ali ne znaci da nemaju iste zelje, osecanja, misli, porive i sl. kao i sav ostali svet.
Korisnikov avatar
By zimizamizum
E da, jos jedna stvar. Imam mesecni napad hormona pa su mi oci krvave i pune suza, pa da ne trazim sad tekst za kvotovanje... U svakom slucaju, bilo je reci otprilike o "zaljubljivanju u osobu" vs "zaljubljivanje u pol".

Samo moje skromno misljenje... A ono glasi da verujem da je ipak potrebno nesto vise od toga da osoba bude super. Meni se cesto dogadja da se onako pomalo zaljubim u razne osobe koje mi prolaze kroz zivot, ali ako su te osobe zenskog pola, prosto nesto fali. Obicno nije jednako intenzivno, a cak i ako jeste, fali onaj neki osecaj u stomaku, neka bas zivotinjska zelja za telesnom bliskosti koju imam kad su u pitanju muskarci. A mislim, eto, cini mi se, da postoji doza nekakve zaljubljenosti i tamo i vamo koja JESTE vezana za licnost. Mada, "zaljubljenost" nije dobra rec, to su vise kao simpatije. A crush. Tako da mislim da ima u tome neceg vise od zaljubljivanja u osobu.

Seks je, ipak, jedan zivotinjski poriv.

Mu!
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by TDN
Sve najbolje!
Paaaaaaa, devojkama je valjda zanimljivije menjati gacice, skidati devojke i kakiti, nego stalno ponavljati reci na ove teme. :lol:
Ja se uvek lepo zabavim, kad vidim, da se neko na necije komentare licno uvredi. :beba:
Hvala, tebi takodje sve najbolje!
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by tramp
freuda sam navela jer ga ti malo malo pa spominjes ...
a sto se tice dsm-iv s njim sam se zabavljala kad sam studirala psihologiju pa mislim da mi je to bilo dovoljno

a ta nauka, u ovom slucaju psihologija, je isto tako definisala homosexualnost kao patologiju, dakle to sto se sad definise kao patologija ne mora znaciti da ce biti definisano kao patologija za 10 godina
postoje ekonomski razlozi zasto se trans identitet zadrzava na listi poremecaja pri APA, izmedju ostalog zato sto zdravstveno osiguranje u americi ne bi platilo operacije ako nesto nema sifru
a ja sam to pitanje patologije upravo i pokrenula zato sto svet i psihologija nisu crno beli i psihologija nije egzaktna nauka koliko god to psiholozi pokusavali da dokazu
svaka nauka je pod uticajem drustva i uzdizanje nauke na nivo univerzalnih istina je meni malo naivan pogled i na nauku i na drustvo
Eh Tramp...Molim te navedi mi gde sam ja to spomenula Frojda osim u postu na svoju temu LEZ/BI IDENTITET.Jos sam tu naglasila da je to psihijatar sa kojim se u vecem delu ne slazem.

Tvoja druga greska je sto uporno spominjes psihologiju,a ne psihijatriju.To su na prvi pogled slicne oblasti,ali sustinski se razlikuju.Psihologija je skup naucnih disciplina koje proucavaju subjektivne,psihicke dozivljaje,procese,osobine,strukture i ponasanje jedinke,kao i uslove njihovog nastanka i razvoja.Iskljucuje dijagnostiku i lecenje.Psihijatrija je medicinska disciplina koja se bavi proucavanjem porekla,mehanizma i procesa nastanka,oblika,rasprostranjenosti i lecenja psihickih bolesti i poremecaja.

Transseksualci pate sto su pola kojeg jesu pa imaju snaznu potrebu da ga promene.Razmisli malo o etimoloskoj slicnosti sledece dve reci:patnja i patologija.Transseksualizam uvek povlaci za sobom snaznu patnju,tj. nema transseksualaca (kao ni tranvestita) koji ne pate zbog toga sto jesu-odnosno nisu.

Homoseksualci kao i svi drugi ljudi mogu psihicki da obole,ali to onda nije nuzno zbog toga sto jesu.O patologiji je rec samo ako ne prihvataju sebe kao takve,sto nije tako cesto kod ovakvih osoba.Gej osobe cesce pate sto ih drugi ne prihvataju kao takve,a to je vec kulturoloski i socioloski fenomen.

Da rezimiram-ako nekoga bolie pluca taj ide kod pulmologa,ako uho onda ga lekar opste prakse salje kod otorinolaringologa...Ako nekoga boli dusa taj ide kod psihijatra.Posto transseksualci(dok se ne operisu) i trannvesti uvek pate i zale sto nisu suprotnog pola pa se 'igraju' onda iz toga nuzno sledi da su to psihicki poremecaji.

Citala sam dosta o svemu tome,a i razgovarala sam sa prijateljicom mojih roditelja koja je psihijatar i psihoterapeut.Sada se bavi privatnom praksom,a nekad je radila u drzavnoj bolnici.Radila je i sa trans osobama i rekla mi je da im je svima zajednicko sto pate sto nisu suprotnog pola i snazna zelja da promene sopstveni.

:eureka:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by sanjalica
Takodje mi je vrlo zanimljivo da se vec drugi put susrecem s nickom galateja koji pokusava da vredja ili nesto slicno, a ne ume da za to da razlog. Nekako je uvek nauka suvise apstraktna za nas smrtnike ili sta? Uglavnom, mala glupa ja i dalje ne shvatam da li treba da mislim da sam "patologija" ja koja bih da pricam o medjupolnosti, ili su "patologija" osobe koje su tako rodjene?
Sanjalice,kada je osoba sa nickom galateja nekoga vredjala?Zasto neki ljudi kada im se istina kaze na fin nacin burno reaguju?Ako nesto ne razumes potrudi se da budes malo vise obavestena o temi o kojoj se diskutuje.Ako te neko ne tapse po ramenu ne znaci da ima nesto protiv tebe.
:alikako:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!