- 21 Maj 2017, 01:24
Da, protiv su obavezne psihijatrizacije i onda ljudi sami sebi daju pogresne dijagnoze i tripuju da su nesto sto nisu. I ja sam u jednom trenutku mrzela psihijatre jer sam smatrala da je proces predugacak, ali sam shvatila da je ceo proces jako koristan u pronalazenju sebe. Pogledaj samo podatke o ljudima koji su se pokajali i pozeleli da se vrate na staro posle operacije. Takvih slucajeva y Srbiji nije bilo, dok ih je u inostranstvu dosta, bas zato sto ljudi sami sebi daju dijagnoze ili to rade nedovoljno strucni psihijatri koji preko noci dijagnostikuju transrodnost.
Pedja, ja ne poznajem apsolutno nijednu transrodnu osobu koja ne zeli da bude na hormonskoj terapiji...to u teoriji stoji da si trans iako nisi na hormonima, ali praksa pokazuje drugacije, svi teze terapiji. Na kraju krajeva, hormoni su lek koji ublazavaju simptome rodne disforije, a rodna disforija, u manjoj ili vecoj meri, je glavni pokazatelj da li je neko trans ili ne.
Pedja, ja ne poznajem apsolutno nijednu transrodnu osobu koja ne zeli da bude na hormonskoj terapiji...to u teoriji stoji da si trans iako nisi na hormonima, ali praksa pokazuje drugacije, svi teze terapiji. Na kraju krajeva, hormoni su lek koji ublazavaju simptome rodne disforije, a rodna disforija, u manjoj ili vecoj meri, je glavni pokazatelj da li je neko trans ili ne.