[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2789127#p2789127]Srklet napisao:[/url]
tvoje ideje su u grunfovskom stilu - ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti.
doista ne kontam šta želiš reći. ako hoćeš, objasni se.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2789127#p2789127]Srklet napisao:[/url]npr. prepoznao si konkretan problem u mostaru - nema lgbt prostor za okupljanje zajednice. baš me zanima kako bi ti u praksi išao riješiti taj problem.
meni se čini da ti odbijaš prepoznati i analizirati realnu situaciju na terenu, nego posve odvojeno od nje daješ ideje. zato su većinom te ideje tako banalne, neupotrebljive i irelevantne.
ne samo da nema glbt prostora u Mostaru već ne znam tj. ne bih znao da li uopće ima gejeva u Mostaru da nisam otišao na Planet Romeo. a tu su kao i što znaš profili i oglasi skoro 100%nih ormaruša. na nivou cijele BiH ima samo
http://lgbti.ba/" target="_blank kaže LGBTI.BA - BH LGBTI info portal
LGBTI.ba je bosanskohercegovački virtuelni prostor, namijenjen javnosti i LGBTI zajednici. LGBTI.BA nudi aktuelne multimedijalne sadržaje o životu lezbejki, gejeva, biseksualnih, transrodnih i interseksualnih osoba, kao i o LGBTI kulturi, javnim politikama i pravima. LGBTI.BA je platforma za informiranje o temama koje propituju heteronormativnost društva, te se zalaže za slobodu samoodređivanja.
Urednice:
Masha Durkalić i Lejla Huremović
Kontakt:
e-mail:
redakcija@lgbt.ba" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
telefon: +387 33 551 000
dakle, samo i jedino Sarajevo, dvije lezbijke, ni adresa ni forum. rade ono što su hrvatski i srpski gej portali radili prije 15 godina tj. samo prenose vijesti i po koje lično mišljenje.
NIŠTA u ostalim gradovima BiH. kako ja sam samcit mogu pokrenuti mostarske gejeve kada ih pa nema sem na regionalnim dating sajtovima a svi su ormaruše? dalje, misliš li ti da je meni, kao prvo, lako dijeliti stan s sestrom i ocem koji su homofobni? mama me samo zbog želje što me nije vidjela skoro 20 godina voli, inače i s njom zna biti vrlo hrapavo što se tiče moje homoseksualnosti. neki dan se bila usudila meni reći-- nećeš, evo ja ti ne dam da ideš u adult store da kupuješ one stvari .... izbacio sam je iz moje sobe derući se na nju da nema prava ulaziti u moju intimu i da sam zbog tih razloga, između ostalih, i bio napustio rodni dom još 1997e, te da ću ovog puta u Kanadu, pa je plakala i tek se onda kao upristojila prema meni.
dakle, meni jedino na pamet pada da se povežem s LGBTI.ba da pomognu meni da bih mogao ja pomoći drugim gejevima. znači, pravac Sarajevo, a i sam znaš da Sarajevo, da nema taj LGBTI.ba i da nije glavni grad BiH, ne bi bilo ništa bolje od Mostara samo što je Sarajevo veći grad.
evo, krajem juna će biti tek puna prva i jedna godina otkako sam van Amerike a stalni sam useljenik Amerike tj. imam green card. sad je pitanje kako sačuvati taj status i ne protraćiti taj green card BEZ da moram ići u Ameriku jer ne bih sad u trumplandiu ni da me tjeraju a majka kaže da bi joj srce puklo ako bi i pomislio da idem nazad u Ameriku. ali ću morati vidjeti s američkom ambasadom u BiH tj. u Sarajevu kako sačuvati svoj američki status bez odlaženja u trumpovu Ameriku. tom prilikom bih otišao u Sarajevo pa bih se prethodno raspitao telefonom gdje u Sarajevu je LGBTI.ba da bih se povezao s njima i da otvorim sve karte na stol, o sebi i kako da si uzajamno pomognemo.
koliko ja kontam ti si srklete pobjegulja u Berlinu, lako je tebi odatle srati stalno.
p.s. zašto je banalno, irelevantno i neupotrebljivo reći beogradskim gejevima koji su ipak u znatno boljoj situaciji nego bosanskohercegovački gejevi bilo gdje u BiH da alarmiraju srpske medije i EU predstavnike u Srbiji?? pa, to je tako logično da se podrazumijeva, sramota je da to treba npr. Peđi uopšte i govoriti. ali, Peđa je "aktivističko" hijerarhijski deklarisano slizan s vučićevim režimom tj. omiljeni je vučićev gej uz onu idiotkinju Brnabićku koja se sebično uhlebila kod vučića, kao što su šešelj i dveri omiljene vučićeve opozicije, i tipično, sve što propituje vučićev režimski poredak u Srbiji, on ignoriše. sve je to vidio i znao Boban Stojanović koji je pobjegao prošlog ljeta iz Srbije u Kanadu.
konačno, ako su moje ideje banalne, irelevantne i neupotrebljive to je više bilo na eto Peđi da kaže nego na tebi jer em nisi gej Srbije em nisi u Srbiji već si pobjegulja iz Hrvatske u Njemačkoj. zato, oladi malo, srklete!