[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2786331#p2786331]Vel boy napisao:[/url][url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2786327#p2786327]Srklet napisao:[/url]kao i uvijek, tvoje slijepo obožavanje pojedinih političara i pučkoškolski pogled na političke procese u stilu 'why can't we all get along' onemogućavaju te u poimanju onoga što se događa i u analizi utemeljenoj na činjenicama.
imaš političke kapacitete alije izetbegovića. i tebi karadžić može izaći za govornicu i eksplicitno najaviti rat i genocid, na što ćeš reći da 'rata neće biti'.
kenj..kenj... srklete.
pričaš o nekim geostrateškim interesima političke Njemačke koja po tebi opravdano favoritizira vučića
opet ne razumiješ. uopće nisam iznosio svoj stav o tome jel njemačka podrška opravdana u nekom moralnom smislu ili ne, ja sam samo konstatirao da to jest tako u kontekstu političkih interesa.
a nećeš da kažeš da je izgleda sva poenta oko iskamčivanja ustupaka Srbije za kosalbanske politikose do punog priznanja tog jebenog Kosova. i, da za to vučić jeste vazal, kao što je bio i nikolić. zbog toga je Njemačka poslala schroedera da najagresivnije agituje za vučića. i da dozvoljava malu putin-landiju u Srbiji umesto Srbije.
ponavljam, to je dio šire priče, a ne početak i kraj svega.
također, njemačka nije poslala schrödera, nego mu je vučić platio da dođe.
podrška njemačke se ogleda kroz ad hoc susret vučića i merkel od prije par dana.
a, bitka za urednu, pravnu, evropsku, ljudskopravnu, ekološku, ekonomsku... Srbiju očito nije dio te geostrategije. npr. gejevi Srbije, žene, radnici, Romi, invalidi.... ko njih sve jebe, to je kolateralna šteta. tja, ionako EU ima svojih problema i ni ne pomišlja na širenje.
ne, ja ništa ne znam.
now you're getting it!
edit: no trebam pojasniti, jer ti ne uspijevas razumjeti da u međunarodnoj politici postoji hijerarhija interesa. sve to što spominješ je od sporedne važnosti za EU. dakle, nije skroz nevažno, ali nije ni najvažnije, te se može žrtvovati ako je potrebno zbog drugih, važnijih interesa.
također, teško da se može zaključiti da je
bitka za urednu, pravnu, evropsku, ljudskopravnu, ekološku, ekonomsku... Srbiju jako važna velikoj većini građana srbije. tako da je pomalo smiješno dramatizirati jer sve to nije prioritet EU-a, kojega se sve navedeno daleko manje tiče.
još napadaš pok. Đinđića.... jeste, ja priznajem da sam obožavalački sledbenik pok. Đinđića jer je jedini srpski političar koji nije imao mana u dimenzijama svih drugih. i ponosno to kažem.
dakle, potvrđuješ moju opservaciju.