Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: IriS, Moderators

Lol, naidjoh na neku aplikaciju na fejsu i bzze ju 'konsultirah' i ispade: Nestao (ime i prezime) lazirao vlastitu smrt i preselio se u Cancún.
Stvarno mi je nesto takvo par minuta prije tog i proslo kroz glavu da uradim, samo sto mjesto ne bi bilo, jelte, Cancún. :ozbiljan:
A kako sam to ovdje i objavio, morao bih smislit nesto drugo.
Ni slucajno. Nordijske zemlje mogu. A srediti sve po feng shui je najlakse, kad se utvrdi da i okolno zemljiste stambene jedinice ima prirodno dobar. Jedno bez drugog ne fercera, sto me nisi ni pitala, ali eto osjetih potrebu da priopcim.

---

Na Metro Portalu cesto objavljuju nebuloze. :ozbiljan:

---

https://www.facebook.com/11819510685259 ... f=NEWSFEED" target="_blank
Pred sutrašnji Dan žena dobro je pomenuti se sv. Perpetue i Felikite, koje danas slavi Rimska crkva sećajući se njihovog mučeničkog stradanja u Kartagini na samom početku III veka (Pravoslavna ih slavi 1. Februara).

Bile su nikakve majke, ćerke, supruge i patriote. Perpetua, ćerka nekog kartaginskog bogataša sa rimskim građanstvom, četiri se puta u žitiju suprotstavlja ocu, kršeći možda najjači tabu antičkog sveta. Sa svojom robinjom Felikitom, od koje je primila hrišćanstvo, živi kao sa sestrom, kršeći još jedan stravičan tabu. Obe odbijaju da se klanjaju državnim bogovima, i bivaju utamničene sa družinom. Ne hoteći ni radi svoje dece da se odreknu Hrista i poklone se idolima, ostavljaju i svoje bebe. Na koncu ih izvode u arenu, da ih na opštu narodnu zabavu rastrgnu zveri i posmiču dželati.

Omanule su u svemu što im je ondanji paganski (i današnji hrišćanski) patrijarhalni svet namenio kao ulogu, i time postale prvi pravi ženski subjekti istorije. To su najbolje osetili kasniji hrišćanski redaktori njihovog žitija koji su, kao i pagani pre njih, mislili da su pošle predaleko.
I jesu. Pošle su toliko daleko da je Perpetua svojim molitvama uvela u raj svog brata Dinokrata, koji je nekršten umro kao dečak; to je, kažu teolozi, teološki nemoguće. Iako Pavle kaže žene u crkvi da ćute, Perpetua i Felikita svedoče Hrista, pred punom arenom krvožednog respektabilnog građanstva, svom onom ženskom brbljivošću, tvrdoglavošću i besramnošću koja toliko nervira patrijarhalan svet. Na ženski način ispale su veće u onome što je tradicionalno muška oblast: junaštvo i teologija.
Korisnikov avatar
By mOwbid
znate one koje imaju zajednički Tesco clubcard.... ta sam.
Korisnikov avatar
By zozefin st
uhhhh
ovaj forum me tako lepo oraspolozi

svaka cast duhovitim forumasima
  • 1
  • 949
  • 950
  • 951
  • 952
  • 953
  • 1033
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!