Counterpoint na ovu priču i možda zašto uz ovaj kontekst malo gubim saosećanje - razlog zašto gej muškarci imaju taj problem jeste taj neki raskol između toga šta im je dato kao muškarcima, naspram tome kakvi su stavovi prema njima u društvu kao gej ljudima. Ta nekakva poraženost vrlo često dolazi u ovim slučajevima zato što se non-stop pune glave pričama da kao prvo i prvo greatness i superiornost kao sama po sebi je inherentna onima rođenim sa kurcem, te bilo kakva pozicija koja nema nekakvu moć ili bilo šta što nije najbolje je samo po sebi devalidirajuće. Sreća je oduvek bila stvarnost minus očekivanja. Što sve u principu rezultira u tome da super žene koje bi bolje obavljale posao sto puta se ne usuđuju da se nametnu zbog nedostatka okvira koji je samo naizgled prirodan koji ih gura, dok bilo koja pozicija koja nije alfa mužjak (koji može biti samo jedan) ili dominantan ili snažan kod drugih stvara osećaj suštinskog nezadovoljstva i osećaja bezvrednosti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gender_di ... in_suicide" target="_blank
Što je indikativno kada uporediš kinematografiju sa pederima, naspram lezbejki, pogotovu kada se događaju u nekakvoj prošlosti, gde pederi kukumaču zbog gubitka reputacije a ovamo imaš VIŠE OD POLOVINU ČOVEČANSTVA KOJA TRPE SRANJE ZBOG TOG SISTEMA SAMO ZATO ŠTO SE NJIHOVA LESTVICA NA HIJERARHIJI OČITO VIDI.
Bajdbaj, još jedna stvar koja je simptomatična za celu priču jeste u tim istim filmovima - centar konflikta se uvek nalazio u vezi pojedinačnih muškaraca sa ostatkom sveta i očekivanjima društva, i baš zato što je to centar konflikta i nešto što se rešava, veza između pojedinačnih muškaraca pati i obično se rastanu zbog toga što svet se unosi u nešto što bi trebala da bude jedna divna duboka veza između ljudi. Dok kod lez filmova i serija svet je obično backdrop za unutarnje konflikte i razvoj veze. Fokus je na njihovom odnosu, a koga zabole za svet - barem sam ja imao utisak, nemam preterani sad uzorak da mogu da poredim previše.
Tako da, sa jedne strane, nije mi žao zbog raskola, jer ni strejteri nisu zaslužili automatski osećaj superiornosti zbog rođenja. Sa druge strane, voleo bih da zapravo svi imaju samopouzdanje koje ima jako prosečan sredovečni beli muškarac u srednjem menadžmentu. To su najsamopouzdanija bića na svetu.