Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Andre87
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783608#p2783608]Lutalica napisao:[/url]Posle toliko vremena, kod mene se i dalje nije ništa promenilo.
Slika
Devojka se ne nalazi,nije ona izgubljena(ili jos gore odbacena) stvar.Ti ces njenu dusu vajati,kao sto ce i ona vremenom preoblikovati tebe.Ljudi koji se zaglave u nekom mentalnom skriptu su podlozni ponavljajucim razocarenjima.Taj skript prati svako upoznavanje(dogadjaje uopste) kao senka formu..
U medjuvremenu bi mogla da poklonis ljubav drugom zivom bicu..npr macki koja bi se obradovala tvom dolasku i pomogla ti da prebrodis (verujem prolaznu :) ) krizu.
Korisnikov avatar
By Lutalica
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783663#p2783663]Madonna napisao:[/url]Boze, ako postojis, ili ko god da ovu dramu rezira, samo neka me zaobilaze ovakve amebe :winteriscoming: :molise:
Hajde molim te objasni mi čemu ova uvreda? Ne znaš ko sam šta sam, ne znaš ni šta o meni, ne znaš kroz šta sam prošla, samo tako površno zaključuješ i osuđuješ jer možda iz mog posta malo više zrači blago očajanje, samo zato što sam bila mega iskrena.I nisam očajna za bilo kakvom vezom, niti smatram da je to nešto najvažnije u životu. Nisam savršena, niko nije savršen.. Nisam trol moje pitanje je potpuno normalno i imam pravo da pitam.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
kao sto ti rekose ljudi, vrlo verovatno je problem u tebi a ne u okruzenju. za pocetak, eto, odabrala si da odgovoris na uvredu, opet, a andreov prelep i prekoristan post izignorisala. taj pristup ti nikako nece pomoci. na sopstvenoj temi dajes uvredama vise nego korisnim stvarima. mozda isto postupas i generalno sa ljudima? ne vidis/ignorises korisno i lepo jer obracas paznju samo na ruzno? ako je to tacno, imas mnogo dublji problem - pogleda na svet. prolem sa pronalazenjem devojke je samo simptom. resenje toga je u upijanju umetnosti i filozofije. one bukvalno tome sluze.
Korisnikov avatar
By Andre87
@Srklet

Srklet,mislim da anhedonie i ti razlicito definisete problem..(imho)Analogno sa labilnom i stabilnom ravnotezom u statici,covek koji sopstvene slabosti nije dovoljno istrazio(uskih osnova) ali razgranate maste(sirokog vrha) ne moze da odrzi stabilnu ljubavnu vezu i pri malom kolebanju ce neosnovano okriviti partnera i sve ce propasti.Nasuprot njemu covek siroke osnove,koji je prvo analizirao sa svih strana uzroke svojih reakcija zatim reakcija drugih moze da izgradi vezu koja odoleva vecim iskusenjima.
Ljubav se pravi od blata...i kroz blato se stize do oblaka..
A kako su neki dogadjaji obojeni u nasim uspomenama zavisi i od strukture mentalnog filtra..Kao sto prelepa plava boja leptirovih krila(ili perja ptica) zavisi od interferencije svetlosti na mikrostrukturama uredjenih slojeva ljuspica i vazduha.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne utiče toliko homofobično društvo, koliko podrška koju, svesni, ili nesvesni ( a najčešće nesvesni ) članovi LGBT populacije svojim činjenjem i nečinjenjem pružaju tom homofobičnom društvu. I zmija prisojkinja će ti jebati mater, ako joj pre toga ne odsečeš glavu. :zmija:
Korisnikov avatar
By Andre87
zozefin st napisao:Hteli , ne hteli , homofobicno drustvo itekako ima uticaj na gej pojedinca , utice na samopouzdanje ako nista drugo..
Homofobicna sredina ne moze da naskodi integritetu osobe koja se ponasa dosledno i ne trguje,ne ekonomise istinom!
U ljubavi,ako ti se neko svidja,preuzmi rizik..ne nosi masku vec pokazi oziljke ukoliko zelis vezu na iskrenim osnovama..
Da parafraziram..Dve osobe mogu za sebe da budu vesti strelci,jaki individualci..sto ne znaci da ce funkcionisati u vezi..ukoliko su im vezane ruke,pogodak zavisi od kompatibilnosti,savladane sujete i slabijeg igraca(u toj disciplini,ne u drugoj) koji ce verovati i privremeno prepustiti gadjanje partneru.
Savladaj sebe i imas sanse da postanes deo neceg veceg
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2784092#p2784092]Andre87 napisao:[/url]@Srklet

Srklet,mislim da anhedonie i ti razlicito definisete problem..(imho)Analogno sa labilnom i stabilnom ravnotezom u statici,covek koji sopstvene slabosti nije dovoljno istrazio(uskih osnova) ali razgranate maste(sirokog vrha) ne moze da odrzi stabilnu ljubavnu vezu i pri malom kolebanju ce neosnovano okriviti partnera i sve ce propasti.Nasuprot njemu covek siroke osnove,koji je prvo analizirao sa svih strana uzroke svojih reakcija zatim reakcija drugih moze da izgradi vezu koja odoleva vecim iskusenjima.
A kako su neki dogadjaji obojeni u nasim uspomenama zavisi i od strukture mentalnog filtra..Kao sto prelepa plava boja leptirovih krila(ili perja ptica) zavisi od interferencije svetlosti na mikrostrukturama uredjenih slojeva ljuspica i vazduha.
ono na sto ja skrecem paznju je da se ljubav i ljubavne veze ne dogadjaju u drustvenom vakuumu. za uspjeh i odrzanje heteroseksualnih veza postoji jedna cijela infrastruktura IZVAN dvije osobe koje se nalaze u toj vezi. nasuprot tome, u srbiji - ali naravno ne samo u srbiji - postoji cijela drustvena infrastruktura koja predano radi na tome da svaka istospolna veza propadne i da se LGBT ljude zatre, pocevsi sa famom koju svi jako dobro znamo o tome kako gej ljudi nisu u stanju odrzavati dugorocne ljubavne veze.. cini mi se i nerealnim i nepravednim sve to ignorirati i reci 'problem je iskljucivo u tebi'.
tj. u svakoj uspjesnoj gej vezi postoji znacajan moment toga da je ona uspjela USPRKOS. u vecini uspjesnih strejt veza vidljiv je moment da su uspjele ZAHVALJUJUĆI.

ps
sto je uspjesna veza je naravno posebna tema za raspravu ^^
Korisnikov avatar
By Anhedonie
slazem se srklete, trebalo je preciznije da napisem to. okruzenje jeste sranje i definitivno otezavajuca okolnost, ali tim nacinom razmisljanja mozemo da odemo do toga da ne postoji nista drugo krivo osim okruzenja jer je ogroman deo necije licnosti posledica delovanja okruzenja na nju. i onda dobijemo vel boya, sto definitivno nije resenje problema. takodje, sve lezbejke su u istom sosu u kontekstu okruzenja, s tim sto mi se cini da je lutalica iz beograda, sto olaksava stvari 10000% tako da je zapravo u privilegovanoj vecini sto se srbije tice. to sto je deo problema u okruzenju ne menja to da je neprakticno da plan nalazenja devojke bude oblikovanje okruzenja tako da bude pogodno, pogotovu ne ono o cemu ona govori.

dakle, problem nije u tebi ali resenje jeste, skoro pa iskljucivo.

sto jednom davno hlaefdige rece - whatever happens...i'm a shapeshifter. korisna vestina.
Sa lezbejkama je Anhe i drugi faktor sa kojime se mi ne suočavamo, ili se suočavamo u daleko manjoj meri, tj faktor patrijarhata i mizoginije.

Mizoginija gej muškaraca (koja je na ovom forumu toliko puta pokazala lice) je tek poseban problem.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2784161#p2784161]Anhedonie napisao:[/url]

dakle, problem nije u tebi ali resenje jeste, skoro pa iskljucivo.
well said.
ali tu opet ima ali ^^ tj. odnos moci izmedju mogucnosti pojedinca i drustvenog okvira.
recimo, znam ja rjesenje al ga ne mogu provesti u realnosti. dakle, trazim rjesenje koje mogu, ali to je zapravo polovicno, moguce rjesenje, a ne ono pravo, koje je nemoguce.
ciniti ono sto je moguce umjesto ono sto je potrebno mi je tako depresivna stvar.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
napišem
pa obrišem
pa napišem
pa obrišem

i tako već u par navrata na temu a tako mi uliva napetost što se vrti godinu dana a opet tako mi bude žao koliko ste se udubili sa analizom da napišem to samo pa izbalansiram to dva osećanja u ravnodušnost i to samo zahvaljujući prvom postu koji sam napisala postignem :sigh:
---
aj daću vam još jednu godinu.

samo da pitam da li zaista niko ovde ne poznaje makar jednu takvu devojku a ne - pa da ne preteram recimo POLA lezbejskog društva - sa identičnom pričom kakvu devojku traže i na kakve nailaze?
nevezano za temu stvarno šta god mislili da pokušavam jako me zanima kad se već produbila priča toliko

vezano za temu i ja sam nekada razmišljala da uzmem da uzgojim jedno par komada pa koja sorta bude najbolja/najmanje loša čak i dalje stoji ta opcija kao rezerva za nedajbog
Korisnikov avatar
By Srklet
previse razmisljas o postovima na forumu ^^
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2784166#p2784166]EnMademoiselle napisao:[/url]
samo da pitam da li zaista niko ovde ne poznaje makar jednu takvu devojku a ne - pa da ne preteram recimo POLA lezbejskog društva - sa identičnom pričom kakvu devojku traže i na kakve nailaze?
paaaa... imao sam priliku uzivo ili online susresti hrpu pedera i lezbi koje traze 'normalnu vezu' i slicno, te ocajavaju jer im to aktualno stanje u LGBT populaciji ne omogucava.
steta jedino sto se svi oni i one nisu medjusobno povezali i bili happy ever after. ^^
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
nah uglavnom ulazim da se smejem na svoje postove kojih se ne sećam a pošto sam retko pisala poslednje dve godine a često zaboravljala nađem se na istim temama svaki put kad svratim i listam :):

^ dijagnoza non specificata

previše razmišljam o svemu

^ dijagnoza adhd specificatovana napokon

mhm, vrućee. čekam još par odgovora da kraće napravim point :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
znam i ja gomilu. ne samo pedera i lezbi vec i strejt ljudi. i uglavnom se sve se svodi na njihova nerealna ocekivanja od veze i ljubavi i toga da oni nikako da shvate da im partner/ka nece biti mama/tata koji ce ih ljuljati i hraniti i voleti bez obzira na sve. kad na kraju konacno nadju nekoga to je uglavnom maltretiranje one druge strane jer ocekivanja nisu zadovoljena.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2784164#p2784164]Srklet napisao:[/url]
ciniti ono sto je moguce umjesto ono sto je potrebno mi je tako depresivna stvar.
that's life maaaaan.

ja tako dozivljavam generalno zivot i zive organizme. programi koji testiraju kombinacije kiselina u okruzenju. hell, sam koncept "zelje za zivotom" je hard-coded jer bi se inace svi ubili, sto i jesu, oni koji je nemaju. survival of the fittest - najdepresivniji koncept.

@spec: to je tek problem. sigurno ima uticaja i na lezbejske odnose. msm, ima ogroman uticaj i na pedere, cela macho kultura je proizasla iz mizoginije, a pederska opsesija prema macho muskaracima je, da kazem, glavoboljna. verovatno ni ne mogu da zamislim koliko tek unistava lezbejski odnos.
Korisnikov avatar
By zozefin st
Deni, dobro dodje i podrska zajednice, naravno.
Ali dok gej osoba odrasta, od malih nogu slusa pricu u svom okruzenju (narocito u manjim mestima)
da je biti gej nesto pogresno, da je to nakaradno i perverzija, da je biti gej greh;
mislim da je to uglavnom uzrok autohomofobije, a autohomofobija je uzrok da se osoba ponasa kao kreten, da bude nesiguran u sebe...
Korisnikov avatar
By Andre87
@Srklet
Ispod povrsine,heteroseksualne veze izjedaju isti problemi..Jasno je da neko profitira od isticanja razlika i stvaranja jaza..Inace neodgovornih,promiskuitetnih,sebicnih ljudi ima u svakoj populaciji.Meni se stegne pesnica kad neko objavi seksualni oglas za trazenje trans devojke u nasem potforumu i ne razumem zasto moderator to ne brise(necinjenje je odobravanje u ovom slucaju)..Jer sam vise noci proveo razgovarajuci sa mtf drugaricom i drhato kad nocu negde seta sama u depri..a mozda takvi manijaci vrebaju.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2784126#p2784126]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2784092#p2784092]Andre87 napisao:[/url]@Srklet

ono na sto ja skrecem paznju je da se ljubav i ljubavne veze ne dogadjaju u drustvenom vakuumu. za uspjeh i odrzanje heteroseksualnih veza postoji jedna cijela infrastruktura IZVAN dvije osobe koje se nalaze u toj vezi. nasuprot tome, u srbiji - ali naravno ne samo u srbiji - postoji cijela drustvena infrastruktura koja predano radi na tome da svaka istospolna veza propadne i da se LGBT ljude zatre, pocevsi sa famom koju svi jako dobro znamo o tome kako gej ljudi nisu u stanju odrzavati dugorocne ljubavne veze.. cini mi se i nerealnim i nepravednim sve to ignorirati i reci 'problem je iskljucivo u tebi'.
tj. u svakoj uspjesnoj gej vezi postoji znacajan moment toga da je ona uspjela USPRKOS. u vecini uspjesnih strejt veza vidljiv je moment da su uspjele ZAHVALJUJUĆI.

ps
sto je uspjesna veza je naravno posebna tema za raspravu ^^
:up:
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
nisam u stanju da čitam prethodne postove ali my point je bilo to da

kad se već trudite da joj pomognete, a znam da su neki od vas koji su odgovarali na ovu temu druželjubivi i da ste ostvarivali poznanstva preko foruma
kad se već pričalo i o "poteškoćama i okolnostima nekog iz gej zajednice" zar ne bi bilo efikasnije da upoznate devojku i uključite je u društvo, tj. povežete sa nekim ko bi joj odgovarao, pošto smo već ustanovili da većina nas zna osobe takvog tipa, koje bi verovatno kliknule kada bi se upoznale?

just a hint

možda grešim, ali da sam više druželjubiva sama bih se osvrnula na to, pre nego da je savetujem u čemu je problem i kako da ga reši jer pretpostavljam da da može sama da ga reši nakon što je toliko analizirala mogućnosti, ne bi pisala ovde o tome. devojci je očigledno potreba praktična pomoć. ako to odbije onda nema tu više šta da se priča, uvredila se ona koliko god, moraće to sama da razreši
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
i ovaj post može da se odnosi na bilo koju osobu koja se pojavi na forumu sa sličnim problemom

i iz iskustva pričam, nevažno da li je neko gej ili strejt ili bilo šta drugo, saveti ništa nisu značili meni bliskim osobama koji su mi prilazili sa takvom pričom, i za koje sam iz tog razloga što su mi bliski odvojila vreme i prešla i preko sebe, čak iako nisam poznavala nekog ko bi im kliknuo, insistirala bih na tome da izađemo zajedno, makar morala i ja da obavim "provodažijsku priču" za početak kako bih ih povezala sa nekim i jedino se taj način pokazao kao uspešan u takvim slučajevima
Korisnikov avatar
By Mindphaser
[url=https://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785887#p2785887]EnMademoiselle napisao:[/url]nisam u stanju da čitam prethodne postove ali my point je bilo to da

kad se već trudite da joj pomognete, a znam su neki od vas koji su odgovarali na ovu temu druželjubivi i da ste ostvarivali poznanstva preko foruma
kad se već pričalo i o "poteškoćama i okolnostima nekog iz gej zajednice" zar ne bi bilo efikasnije da upoznate devojku i uključite je u društvo, tj. povežete sa nekim ko bi joj odgovarao, pošto smo već ustanovili da većina nas zna osobe takvog tipa, koje bi verovatno kliknule kada bi se upoznale?

just a hint

možda grešim, ali da sam više druželjubiva sama bih se osvrnula na to, pre nego da je savetujem u čemu je problem i kako da ga reši jer pretpostavljam da da može sama da ga reši nakon što je toliko analizirala mogućnosti, ne bi pisala ovde o tome. devojci je očigledno potreba praktična pomoć. ako to odbije onda nema tu više šta da se priča, uvredila se ona koliko god, moraće to sama da razreši
:up: :up: :up:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!