Nemojmo samo i ovu temu pretvoriti u kukanje o aktivistima i aktivizmu pls.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2780500#p2780500]Monster998 napisao:[/url]Hvala vam na odgovorima i savjetima, za ove sto me napadaju morate razumiti da mogu sam ne bih pisao ovdje, tako da ne treba mi i pritisak ovdje gdje sam dosao da se konslutujem sa vama.
Mogu reci samo da ce ovo biti tezak period. TEZAK i za roditelje i za mene. Iskreno mislio sam uvijek da cu lako podnositi ovaj period kad dodje (a dosao je), da cu ostati ono sto jesam, ali nije bas tako.
Vidio sam da je neko napisao da budem muskarcina i gej. To i jesam, drug mi cesto kaze da nikako ne licim na gejeve i da nemam te neke femi pokrete ili govor.
Do sada nisam imao nikakav odnos sa muskarcima, niti sam ijednog geja upoznao, tako da sam bas izolovan i zeljan ljubavi i paznje. A u sredini kojoj zivim bas i nema nijedan za mene.
Oprosti ako je (i) moj ton bio malo napadan, no pressure.
Teško je - been there, done that, svi ovde smo prošli kroz to (neki lakše, neki i mnogo teže).
Istovremeno je i vrlo (i pomalo bolno) jednostavno: ovo je test i za tebe i tvoje roditelje, i svede se
suštinski na 3 ishoda:
1. porodica prihvati i svi ste happy ever after
2. porodica ne prihvati i ti u manjoj ili većoj meri tu porodicu odjebeš da bi mogao normalno da živiš
3. porodica ne prihvati i ti se povinuješ njihovoj volji (kriješ, foliraš se da si strejt, paralelni život itd...)
Opcija 1 je idealna, opcija 2 je teška ali se isplati in the long run (nađeš novu 'porodicu'), opcija 3 je recept za mnogo zajebane psihopatologije. Jednostavno je tako. Ako te roditelji ne prihvate takvog kakav jesi u celosti i nastave se boriti protiv tebe (aktivno ili pasivno agresivno, ili bilo kojim drugim metodama psihičkog zlostavljanja), moraćeš ih odjebati kad tad zarad sopstvene sreće i duševnog mira. Ili to, ili će te psihički uništavati, i tamo oko tridesete ćeš već početi ozbiljnije da ludiš od konstantnog pritiska, straha, sjebanog samopouzdanja...
Opet sam krenuo da mračim. Otom potom, tek si se autovao.
Bitno je pre svega da ti budeš zadovoljan samim sobom. Pročitaj šta ti je poslao Srklet, i ne dozvoli da te iko ubedi da si manje vredan, manje muškarac, manje bilo-šta samo zato što si gej. Ne ograničavaj svoje ponašanje i svoja osećanja tuđim očekivanjima. Tvoja sreća treba da ti je bitnija od bilo čije tuđe sreće. Nemoj siliti sebe da radiš nešto što ne želiš. I najbitnije - uči. Najbolji način da se razbiju predrasude je obrazovanje - guglaj malo o LGBT+ istoriji, pročitaj šta o homoseksualnosti kažu psihologija, psihijatrija/medicina, biologija... vidi kako se različite kulture odnose prema LGBT+ tematici... saznaj kako žive gej ljudi širom sveta, nađi neke dobre LGBT filmove, serije, knjige...
Što se tiče poslednjeg pasusa - polako. Preselićeš se možda u neki veći grad. Ili ćeš naći nekog u blizini - internet je čudo, samo budi oprezan.